DIY Αποσυμφορητική Λοσιόν για Βαθύ Καθαρισμό του Δέρματος.

Εάν έχεις λιπαρό δέρμα με μαύρα στίγματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία φτιαχτή αποσυμφορητική λοσιόν για να βοηθήσεις το καθάρισμα των πόρων για πιο εύκολη εξαγωγή των μαύρων στιγμάτων μετά από ατμό. Είναι απλή, πανεύκολη οικονομική και πολύ αποτελεσματική!


Η αλκαλικότητα αυτής της λοσιόν βοηθά να χαλαρώσουν και να ανοίξουν οι φραγμένοι πόροι. Είναι κατάλληλη για πολύ λιπαρά και μπουκωμένα με σμήγμα δέρματα. Είναι ιδανική επίσης για χρήση είτε όταν κάνουμε απλό καθαρισμό προσώπου στον ατμό ή με την συσκευή σπάτουλας υπερήχων.   Η προετοιμασία της περιοχής με την λοσιόν αυτή θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την αφαίρεση του σμήγματος και των μαύρων στιγμάτων.


 Η συνταγή για την λοσιόν:

Υλικά
  • 1 κ.γ/5 ml  μαγειρική σόδα

  • 240ml  απεσταγμένο ή βρασμένο νερό
Απλά ανακατεύουμε τη σόδα και το νερό σε ένα ποτήρι και η λοσιόν είναι ....έτοιμη!

Τρόπος εφαρμογής.

Μούσκεψε με την λοσιόν καλά δίσκους ντεμακιγιάζ και στην συνέχεια τους αφήνεις πάνω στην περιοχή που θέλεις να καθαρίσεις  για 7-10 λεπτά. Αυτό το κάνεις πριν τον ατμό ή κατά την διάρκεια που  κάνεις το μπάνιο σου.

Προσοχή: Αν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα, καλύτερα να μην την χρησιμοποιήσεις γιατί είναι ερεθιστική. Επίσης δεν είναι κατάλληλη για ώριμες, ξηρές ή ευαίσθητες επιδερμίδες. Εάν έχεις  μικτή επιδερμίδα  μπορείς να την χρησιμοποιήσεις τοπικά πάνω στην μύτη ή στο πηγούνι.

Δεν ξεχνάμε πως σε όλες τις θεραπείες προχωράμε με σύνεση και προσοχή. Δοκιμάζουμε σε μικρή περιοχή και στην πρώτη ενόχληση αφαιρούμε αμέσως το προϊόν και ξεπλένουμε καλά.

Όσες την χρησιμοποιήσετε, περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Σε ευχαριστούμε Μαρία ! Πραγματικά αυτός ο συνδυασμός της λοσιόν- ατμός-σπάτουλα ειναι super!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.