Ποιο φυτικό λάδι να διαλέξω για τις ανάγκες μου;

φυτικά λάδια είναι ένας από του πιο οικονομικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας με  100% φυσικό τρόπο  χωρίς τις πρόσθετες χημικές ουσίες που περιέχουν τα περισσότερα καλλυντικά

Τα φυτικά λάδια  προσφέρουν ελαστικότητα στο δέρμα μας  λόγω των ελαίων που περιέχουν ενώ πλούσια σε βιταμίνες  προσφέρουν σημαντική ενυδατική και αντιγηραντική δράση. Με διαφορετικές ουσίες  το καθένα και σε πολύ μεγάλη ποικιλία, υπάρχει σίγουρα ένα λάδι για να καλύψει τις ανάγκες και  κάθε τύπο επιδερμίδας.


Πως να  διαλέξεις  λάδι για τις ανάγκες  της επιδερμίδας σου

  • Tο λάδι αβοκάντο είναι πλουσιότατα σε  βιταμίνες, απορροφάται εύκολα από το δέρμα και είναι ευεργετικό κατά των λεκέδων που προκαλεί το γήρας.

  •  Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς είναι εξαιρετικό για τη φροντίδα του ξηρού δέρματος, δρα κατά των ρυτίδων, της ακμής και επιταχύνει την επούλωση των ουλών από χειρουργείο.

  • Το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα για την παρασκευή καλλυντικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων. Χρησιμοποιείται για μασάζ, μάσκες προσώπου και για τον καθαρισμό του προσώπου έπειτα από έντονο μακιγιάζ.

  • Το αραχιδέλαιο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μασάζ, αλλά και για προσθήκη σε κρέμες προσώπου - μόνο στις φυτικές. Δεν οξειδώνεται εύκολα.

  • Το βερικοκέλαιο είναι πολύ πιο ευεργετικό από το αμυγδαλέλαιο. Βγαίνει από τα κουκούτσια του βερίκοκου και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και σε λιπαρό δέρμα, επειδή δεν αφήνει ίχνη λιπαρότητας.

  • Το δαφνέλαιο βγαίνει από τα δαφνοκούκουτσα και χρησιμοποιείται κυρίως σε λάδια και μάσκες μαλλιών, και τόνωση.

  • Το καροτέλαιο είναι πλούσιο σε προβιταμίνη Α και μεταλλικά άλατα. Έχει επουλωτικές, αναλγητικές και αντιαιμορραγικές ιδιότητες.

  • Το σησαμέλαιο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μασάζ, αλλά και για προσθήκη σε καλλυντικά. Ελαφρύ αντηλιακό, πλούσιο σε λινολεϊκό και αραχιδικό οξύ.

  • Το σιτέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α,  Ε και λεκιθίνη. Κατάλληλο για προσθήκη σε κρέμες και μάσκες για τη φροντίδα του προσώπου και των μαλλιών.

  • Το σογιέλαιο, πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ, αραχιδικό και παλμιτικό, αποτελεί τροφή για ξηρό δέρμα προσώπου και σώματος.

  • Το σταφυλοκουκουτσέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως σαν λάδι μασάζ στην αρωματοθεραπεία, αλλά και για τη φροντίδα του λιπαρού δέρματος. Δεν προκαλεί αλλεργία.

  • Το λάδι jojoba χρησιμοποιείται εκτεταμένα τόσο για μασάζ όσο και για προσθήκη σε διάφορα καλλυντικά. Μαλακώνει το δέρμα και τα μαλλιά και χρησιμοποιείται για τη φροντίδα πληγών και δερματικών παθήσεων. Ελαφρύ αντηλιακό.

  • Το νυχτολούλουδο  είναι ένα από τα πιο αξιόλογα λάδια για την ελαστικότητα και θρέψη του δέρματος και χρησιμοποιείται  μάλιστα και σαν διατροφικό συμπλήρωμα. Μειώνει αισθητά τη διαδερμική απώλεια νερού και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος μέσα στα επιφανειακά τριχοειδή αγγεία.

Τρόπος χρήσης:

Τα φυτικά λάδια τα χρησιμοποιούμε σκέτα ή αναμεμειγμένα μεταξύ τους - ανάλογα με τον τύπο του δέρματος μας. Τα εφαρμόζουμε με κυκλικές απαλές κινήσεις στο λαιμό και στο πρόσωπο ή κάνουμε με αυτά μασάζ σε όλο το σώμα. Μπορούμε επίσης να τα προσθέσουμε στο νερό του μπάνιου ή στα άλατα του μπάνιου μας. Μπορούμε, τέλος, να τα προσθέσουμε σε φυτικά γαλακτώματα και κρέμες για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος μας..

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Μαρία χριστός ανέστη και χρόνια πολλά. Ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις κάποιο καλό αντιηλιακό. Έχω ροδόχρους, το δέρμα μου αφυδατώνεται αρκετά, αλλά παράλληλα είναι μικτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι συγκεκριμένο για την ροδόχρους δεν ξέρω αλλά γενικά από την πείρα μου η Αvene έχει εξαιρετικά αντιηλιακά για ευαίσθητα και μικτά με τάση για ακμή δέρματα όπως το CLEANANCE SOLAIRE SPF 30 και επίσης της Castalia το Helioderm Spray. H frenzyderm επίσης έχει ένα σε μορφή Gel που είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή και μου άρεσε επίσης. Αν μπορείς πήγαινε ζήτα δειγματάκια από φαρμακείο ή δοκίμασέ το λίγο στο χέρι σου να δεις την υφή τους και να διαλέξεις τι σου αρέσει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕΤΑ ΤΟ DERMAROLLER ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΖΩ ΛΑΔΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ Η ΤΟ BIO OIL?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.