DIY Λεμφικό Μασάζ

Το Λεμφικό μασάζ είναι ένα είδος μασάζ που ενισχύει την καλή ροή της λέμφου, με αποτέλεσμα την αποβολή τοξινών και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ενισχύει επίσης  την μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας και την αναζωογονεί άμεσα. Για αυτό άλλωστε και οι επαγγελματίες αισθητικοί το εφαρμόζουν σε κάθε ολοκληρωμένη θεραπεία προσώπου αλλά και σώματος. Το λεμφικό μασάζ είναι όμως  σχετικά εύκολο να γίνει και από το ίδιο το άτομο. Είτε έχετε ξηρό, άτονο, χλωμό δέρμα, επιδερμίδα με τάση για σπυράκια ή απλά ξυπνάτε με πρησμένο πρόσωπο το πρωί, μπορεί πραγματικά να αλλάξει σημαντικά την όψη σας  από την μια μέρα στην άλλη.


Μπορείτε να το κάνετε λεμφικό μασάζ καθημερινά πρωί ή το βράδυ ή όταν αισθάνεστε ότι το χρειάζεστε. Γίνεται σχετικά γρήγορα όταν εξοικειωθείτε με τις κινήσεις και αποτελεί τον  τέλειο επίλογο σε οποιαδήποτε θεραπεία κάνετε.

Η τεχνική

Στο λεμφικό μασάζ χρησιμοποιούμε πάντα απαλή πίεση, γιατί δεν θέλουμε να πιέσουμε δυνατά τα λεμφαγγεία. η κίνηση μασάζ σας  είναι κυκλική αλλά περισσότερο σαν ένα j από πάνω προς τα κάτω. Σε κάθε σημείο επαναλαμβάνουμε τρεις φορές. Συνεχίζουμε προς το λαιμό και μετά  το ντεκολτέ.

Ξεκινάμε κάτω από τα αυτιά  και εν συνεχεία πάμε  στο πηγούνι. Χρησιμοποιούμε όλα τα δάχτυλά  εκτός από τον αντίχειρα και τα μικρό δακτυλάκι. Στην περιοχή αυτή έχουμε πολλά λεμφαγγεία και το μασάζ εκεί μάλιστα βοηθά πολύ  στα σπυράκια που εμφανίζονται σε αυτό το σημείο. Σταδιακά ανεβαίνουμε προς τα επάνω στα μάγουλα, μάτια και μέτωπο ακολουθώντας τις διαδρομές/κινήσεις της φωτό στα δεξιά.

 Δες την τεχνική σε βίντεο

Το ακόλουθο βιντεάκι θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα που έχω βρει μιας και δείχνει με πολύ αναλυτικό τρόπο την τεχνική για το λεμφικό μασάζ από το ίδιο το άτομο. Αν και είναι στα αγγλικά οι κινήσεις είναι εύκολα κατανοητές οπτικά, απλά σημειώστε ότι η έναρξη της τεχνικής ξεκινά από το σημείο 0.25sec.



Επίσης το ακόλουθο βίντεο δείχνει ένα πολύ ωραίο μασάζ προσώπου που γίνεται από την αισθητικό Γεωργία Χατζηγιάννη και που βασίζεται κυρίως στην ενεργοποίηση της λέμφου. Η Κα Χατζηγιάννη μας δίνει επίσης μερικές χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για το λεμφικό μασάζ.



Beauty Tip: Για το λεμφικό μασάζ χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση ένα φυσικό λαδάκι που να ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σας ή μία κρέμα ημέρας αναπλαστική   με όσο το δυνατό πιο φυσική σύσταση γίνεται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια