Τι είναι το Computer Face & πως να το αποφύγουμε;

Πρόσφατα διάβασα ένα ανησυχητικό άρθρο στο telegraph.co.uk σχετικά με την αρνητική επίδραση που έχει η συνεχόμενη χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή στην χαλάρωση του προσώπου μας. Πιστεύω πως έπρεπε να το μοιραστώ μαζί σας καθώς όλες μας εδώ περνάμε ώρες στον υπολογιστή. Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε και χρήσιμες συμβουλές για να μειώσετε τις συνέπειες....

Σύμφωνα με το άρθρο λοιπόν, ένας αυξανόμενος αριθμός γυναικών αναπτύσσουν κάτι που ονομάζεται «πρόσωπο υπολογιστή».


Ο Dr Michael Prager, κορυφαίος πλαστικός χειρουργός δήλωσε πως άτομα που εργάζονται πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη καταλήγουν με χαλαρό λαιμό «λαιμό γαλοπούλας», βαθιές ρυτίδες στο μέτωπό και γύρω από τα μάτια.

Ο Dr Michael Prager συνεχίζοντας εξηγεί την βασική αιτία αυτού του φαινομένου:
«Αν περνάτε τον περισσότερο χρόνο κοιτάζοντας προς τα κάτω τότε οι μύες του λαιμού κονταίνουν και χαλαρώνουν. Βλέπουμε πολλές γυναίκες που εργάζονται σε επιτελικές θέσεις εργασίας σε γραφεία να έχουν αυτό το πρόβλημα.»
Ο Dr Prager, ανέφερε επίσης ότι ενθαρρύνει τους πελάτες του να βάλουν έναν καθρέφτη δίπλα στον υπολογιστή τους, ώστε να μπορούν να δουν αν συνοφρυόνονται καθως κοιτούν στην οθόνη.
«Όταν οι άνθρωποι είναι αγχωμένοι ή σκέφτονται σκληρά για κάτι, τότε συχνά συνοφρυόνονται χωρίς καν να το συνειδητοποιούν. Όταν οι πελάτες μου βάζουν έναν καθρέφτη δίπλα στο γραφείο τους εκπλήσσονται από το οργισμένο, συνοφρυωμένο προσώπο, που τους κοιτάζει επίμονα πίσω . »
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η γενιά των νέων ανδρών και γυναικών που έχουν μεγαλώσει με την τεχνολογία θα εμφανίσουν το «πρόσωπο υπολογιστή» σε πολύ μικρότερη ηλικία.
"Τα άτομα που βλέπω αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών στην εργασία την τελευταία δεκαετία πάνω κάτω . Αλλά η πιο νέα γενιά έχει μεγαλώσει μαζί τους και τους χρησιμοποιούν για κάθε έργασία. ... Θα είναι εντελώς διαφορετικό για αυτούς και νομίζω ότι το πρόβλημα θα είναι πολύ, πολύ χειρότερο. ».
Ο ίδιος προτείνει το botox για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του λαιμού. Εναλλακτικά του botox προτείνω προϊόντα με το πεπτίδιο SYN®-AKE όπως η σειρά MesoLift των αγαπημένων μου Dermedics. Το ειδικό αυτό πεπτίδιο δρα παραπλήσια με το botox αλλά με πιο ήπιο τρόπο ώστε οι μυς να παραμένουν απλά πιο ήρεμοι χωρίς ένταση κρατώντας έτσι την περιοχή λεία και σφριγηλή (... και εξηγώ...  ένταση = σύσπαση = κόντυμα των μυών = χαλάρωση!!!).  Πιστεύω μάλιστα πως είναι πολύ καλύτερη λύση μακροχρόνια για τη υγεία των μυών από την ολοκληρωτική παράλυση του botox.

Μπορούμε όμως να προστατεύσουμε το λαιμό μας και με τα εξής παρακάτω τεχνάσματα.
  • Κάντε συχνά διαλείμματα μακριά από την οθόνη σας
  • Κάντε την άσκηση γνωστή ως "Φίλα το ταβάνι ". Γύρτε το κεφάλι πίσω και κοιτάξτε το ταβάνι. Τεντωστε τα χείλη σας προς τα επάνω σαν να θέλετε να το φιλήσετε. Με αυτό ταυτόχρονα τρόπο χρησιμοποιείτε τους μυς που του λαιμού που διαφορετικά αποδυναμώνονται και κρεμάνε
  • Τεντωστε το λαιμό σας εναλλάξ αριστερά και δεξιά, κρατώντας το στην κάθε θέση για μερικά δευτερόλεπτα
  • Ανασηκώστε την οθόνη του υπολογιστή σας, ώστε να μην κοιτάτε προς τα κάτω.
  • Απελευθερώστε την ένταση στους μυς με ένα σύντομο μασάζ στο μετωπο, ανάμεσα από τα φρύδια στο πηγούνι και στο λαιμό.
  • Ας κάνουμε και μια προσπάθεια να ξεκολλήσουμε από τις οθόνες μας!!! Εντάξει, εντάξει... εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις!!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια