Mandelic peel: Εντυπώσεις μιας φίλης αναγνώστριας.



Η φίλη αναγνώστρια Βίκυ στο άρθρο Glycolic VS  Lactic peels περιγράφει τις εντυπώσεις της από εφαρμογή mandelic peel 25%  

Σκέφτηκα λοιπόν να τις μοιραστώ μαζί σας και εδώ μιας και μας δίνει μια πολύ αναλυτική  και εξαιρετική αξιολόγηση της χρήσης του.



Εδώ είμαι πάλι για να σας πω αυτή τη φορά τις εντυπώσεις μου για το mandelic peel. Μετά από ενάμισι μήνα σχεδόν χρήσης έχω να πω τα καλύτερα γι αυτό το προϊόν.
Να ξεκινήσω με τον τύπο της επιδερμίδας μου, έχω δέρμα αρκετά λιπαρό, τις περισσότερες μέρες του μήνα, στη ζώνη Τ, στα μάγουλα είναι κανονικό. Την πρώτη φορά το άφησα 5 λεπτά καθόλου τσούξιμο ούτε στο ελάχιστο. Ξανά μετά από τρεις μέρες πάλι 5 λεπτά , τίποτα από τσούξιμο ούτε στο ελάχιστο. Έχω φτάσει να το χρησιμοποιώ τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας χωρίς την παραμικρή ενόχληση. Κάνει το δέρμα απόλυτα φωτεινό, απόλυτα ενυδατωμένο χωρίς ενυδατική ή οποιαδήποτε άλλη κρέμα. Το διατηρεί καθαρό από μαύρα στίγματα – σπυράκια και οτιδήποτε άλλο ακόμη και τις μέρες της περιόδου που εκείνες τις μέρες όλες κάτι θα βγάζουμε. Είναι το τέλειο προϊόν για μένα... μακάρι να μπορούσα να το χρησιμοποιώ και το καλοκαίρι.Στις πανάδες που έχω, δεν μου πρόσφερε καμία αλλαγή, βέβαια και το TCA ελάχιστα τις αποχρωμάτισε και με πολύ τσούξιμο, και αρκετές μέρες αποθεραπείας, κάτι που το mandelic δεν έχει, μπορείς αμέσως να μακιγιαριστείς και χωρίς ενυδάτωση και να βγεις.Το αποτέλεσμά του λοιπόν είναι δέρμα απόλυτα καθαρό απαλλαγμένο από σπυράκια, μαύρα στίγματα, λιπαρότητα και τέλεια ενυδατωμένο χωρίς ενυδάτωση.
Η εμπειρία της Βίκυ είναι παραπλήσια με την δική μου. Αν και εγώ έχω μικτή και ευαίσθητη επιδερμίδα επίσης βρήκα το Mandelic peel 25%, απόλυτα ανεκτό χωρίς ίχνος ερεθισμού ή τσούξιμο και χωρίς ορατό ξεφλούδισμα. Το χρησιμοποιώ εδώ και ένα μήνα, 3 φορές την εβδομάδα. Έχει κάνει επίσης την επιδερμίδα μου λιγότερο λιπαρή, πιο φωτεινή και ομοιόμορφη απλά αντίθετα με την Βίκυ την ενυδατική μου την χρειάζομαι κανονικά. Εξαιρετικό peel πραγματικά και τολμώ να πω ένα "must-have" προϊόν ομορφιάς!

Υ.Γ Βίκυ μου σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά πολύ για την πολύτιμη συνεισφορά σου! 



Δημοσίευση σχολίου

24 Σχόλια

  1. Πολυ ωραια,να το εχω στα υο'οψιν λοιπον.Μαρια εχεις να προτεινεις καποιο συγκεκριμενο γιατι απο μια ματια που εριξα στο ebay κυκλοφορουν αρκετα,μηπως μπορουμε να το αγορασουμε απο ελλαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει βγάλει σειρά με mandelic και η Dermedics. Δεν έχει γίνει ακόμη η εισαγωγή αλλά αν θέλεις περίμενε. Μέσα στον επόμενο μήνα θα είναι διαθέσιμο και εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρια μου ηθελα να ρωτησω για το mandelic acid 25%. Μπορω να το αφησω ολο το βραδυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα το πρότεινα Dina μου. Έχω αναρωτηθεί και εγώ το ίδιο γιατί φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα αλλά για να είμαι σίγουρη προτιμώ να το ξεπλένω μετά από 5 λεπτά. Πάντα όλα τα peel τα ξεπλένεις οπότε καλά είναι να μην αυτοσχεδιάζουμε ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Μαρία. Χρησιμοποιώ και εγώ το mandelic peel 25% τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και το αφήνω όλη τη νύχτα χωρίς να το ξεπλύνω. Το πρωί το πρόσωπό μου είναι μια χαρά καθαρό και χωρίς ίχνος ερεθισμού. Είναι δε απόλυτα ενυδατωμένο. Τελικά δεν νομίζω ότι χρειάζεται ξέβγαλμα. Είναι διαφορετικό από τα άλλα πήλινγκ. Η επιδερμίδα μου είναι μικτή και αρκετές φορές έχει παρουσιάσει ερεθισμούς σε καλλυντικά. Το mandelic όμως τελικά είναι πολύ καλά ανεκτό και η υφή του είναι κάπως λιπαρή. Σε φιλώ Ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπέρα Μαρακι!! θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να χρησιμοποιώ σαλικυλικο οξυ ενώ ηδη χρησιμοποιώ airol και mandelic peel 25 σε ευχαριστω εκ των προτερων!!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά ναι, αλλά όχι απανωτά. Όταν η επιδερμίδα σου αναρρώσει πλήρως από το προηγούμενο peel θα αφήσεις και μερικές μέρες΄(5-6) χωρίς airol και μετά μπορείς να κάνεις σαλικιλικό peel.

      Διαγραφή
  7. Μαρια καλησπερα! Εκανα για δευτερη φορα σημερα το mandelic peel που προτεινεις και εκει που κοιτουσα το δερμα μου ανακαλυψα μια μικρη κηλιδα λευκη..υπαρχει περιπτωση να ειναι απο το peel???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι ευθυμία μου, τα peel γενικά δεν δημιουργούν λευκές κηλίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα,θα ήθελα να ξεκινήσω κι εγώ κάποιο peel αλλά επειδη δεν έχω χρησιμοποιησει κάποιο συγκεκριμένο μέχρι στιγμής θα ήθελα τη βοήθεια σας. Έχω λιπαρή επιδερμίδα στην περιοχή Τ και μαύρες κηλίδες από τον ήλιο. Στα τριάντα μου!! Ευχαριστω εκ των προτέρων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα.θα ήθελα τη βοήθεια σας για να αποκτήσω κι εγώ κάποιο peel. Έχω λιπαρή επιδερμίδα στην περιοχή Τ και μαύρες κηλίδες από τον ήλιο που με ενοχλούν έντονα αισθητικά. Δεν έχω χρησιμοποιησει κάποιο άλλο στο παρελθόν. Σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθεια σας για να πάρω κάποιο peel καθώς έχω μαύρες κηλίδες από τον ήλιο και είμαι στα τριάντα μου. Δεν έχω χρησιμοποιησει κάποιο άλλο στο παρελθόν. Και η επιδερμίδα είναι λιπαρή στην περιοχή Τ. Σας ευχαριστήσω πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Poppy για δυσχρωμίες το πλέον κατάλληλο peel είναι το γαλακτικό. Θα σε βοηθήσει και στην λιπαρότητα.

      Διαγραφή
  12. Μαρία μου καλημέρα! Πριν από μια βδομάδα δοκίμασα για πρώτη φορά το mandelic peel της Dermedics. Αρχικά, το πρόσωπο μου κοκκίνισε κυρίως γύρω από το στόμα αλλά ηρέμησε εντελώς μέσα σε μισή ώρα. Δεν ξεφλούδισα καθόλου, παρ’ όλο που δεν χρησιμοποίησα καθόλου ενυδατική. Η απορία μου είναι αν μπορώ να επαναλαμβάνω τη διαδικασία κάθε μήνα κι αν θα μπορώ να τη συνεχίζω και το καλοκαίρι (δεν εκτίθεμαι καθόλου στον ήλιο το μεσημέρι, μόνο απόγευμα και πάντα με αντηλιακό)… Γενικά με ποια συχνότητα πρέπει να το χρησιμοποιούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου μπορείς να κάνεις και 1 φορά την εβδομάδα το συγκεκριμένο peel. Αν δεις το δέρμα σου να αντιδρά κάπως τότε αραιώνεις την χρήση του αλλά γενικά είναι πολύ ασφαλές και αποτελεσματικό ταυτόχρονα χωρίς να δημιουργεί ερεθισμό. Ναι εάν προσέχεις το καλοκαίρι έτσι όπως μου λες μπορείς να το χρησιμοποιείς και το καλοκαίρι. Ίσως λίγο πιο αραιά πχ 2 φορές τον μήνα. Αλλά επαναλαμβάνω πως θέλει πολύ προσοχή στην έκθεση στον ήλιο

      Διαγραφή
  13. Μαρία μου υποθέτω ότι με το 1 φορά την εβδομάδα, εννοείς 1 μέρα την εβδομάδα, σωστά;
    Ρωτάω επειδή στο χαρτί με τις οδηγίες που μου έστειλε η κυρία Κοέν λέει να εφαρμόζεται τρία συνεχή βράδια (την πρώτη φορά το εφάρμοσα τρία βράδια στη σειρά…). Επίσης, η ίδια συχνότητα ισχύει και για το lactic και το glycolic; Σκέφτομαι να χρησιμοποιώ τη μία βδομάδα για παράδειγμα mandelic και την επόμενη lactic… σου φαίνεται καλή ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου είναι απόλυτα ασφαλές peel ακόμα και με 3 εφαρμογές στην σειρά, και σίγουρα έτσι επιταχύνεις το αποτέλεσμα. Ίσως όμως σε κάποια ευαίσθητα δέρματα να δημιουργήσει κάποιο ερεθισμό. Προτιμώ γενικά να ξεκινάμε πάντα πιο συντηρητικά τις θεραπείες που κάνουμε στο σπίτι χωρίς την επίβλεψη ειδικού, με γνώμονα την απόλυτα ασφαλή εφαρμογή τους έναντι του πιο γρήγορου αποτελέσματος.

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα να σου πω ότι ναι, μπορείς να τα εναλλάσσεις και ανά εβδομάδα ή και μέσα στην εβδομάδα αν κάνεις τελικά περισσότερες από μία εφαρμογές.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Μαρία μου, σ’ ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση! θα ήθελα να σε ρωτήσω ακόμα κάτι (θα είναι το τελευταίο, το υπόσχομαι!). Με προβληματίζει αν και κατά πόσο είναι εφικτή η παράλληλη χρήση της airol με το peel (όταν το peel γίνεται συστηματικά, 1 φορά την εβδομάδα). Έχω διαβάσει προσεκτικά το άρθρο σου σχετικά με το πώς συνδυάζουμε την τρετινοΐνη με άλλα καλλυντικά και σκέφτομαι ότι αν πρέπει να απέχουν κάποιες μέρες μεταξύ τους, μάλλον το να χρησιμοποιώ peel μια φορά την εβδομάδα αποκλείει στην ουσία τη χρήση της airol… Θα ήθελα πολύ να συνδυάσω και τα δύο, αν βέβαια αυτό είναι εφικτό (δεδομένου ότι το peel δε μου δημιούργησε ερεθισμό ή ορατό ξεφλούδισμα). Πιστεύεις ότι μπορούν με κάποιο τρόπο να συνδυαστούν σε εβδομαδιαία βάση;

      Διαγραφή
    4. Είναι όντως λίγο δύσκολο αλλά και εγώ τα συνδυάζω ανάλογα με το πως νιώθω την επιδερμίδα μου. Βασικά μπορώ και χρησιμοποιώ την airol καθημερινά πλέον χωρίς καθόλου ερεθισμό και όταν είναι να κάνω peel κάνω διακοπή κανα δυο μέρες την airol και την ξεκινώ πάλι μετά από 2 μέρες. Αυτό δουλεύει τώρα σε μένα γιατί σταδιακά η επιδερμίδα μου έχει κτίσει "αντοχή" Αν δω ότι δημιουργείται έστω και λίγος ερεθισμός αφήνω μία δυο μέρες να περάσουν ακόμη χωρίς να κάνω τίποτα και μετά ξεκινώ. Η συμβουλή μου είναι πάντα να ξεκινάτε την airol με μικρή ποσότητα και σταδιακά μέχρι να μην έχετε ξεφλούδισμα τουλάχιστον όχι έντονο και μετά να ξεκινάτε προσεχτικά την χρήση του peel. Ανάλογα με τις αντιδράσεις της επιδερμίδας σας προσαρμόζετε την συχνότητα των εφαρμογών peel και τις ημέρες διακοπής από την χρήση της airol

      Διαγραφή
  14. Από που μπορώ να το αγορασω εδώ από Ελλάδα? Και πως ακριβώς να το ζητήσω? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξένια mandelic peel εδώ στην Ελλάδα και αυτό που παίρνω και εγώ είναι της Dermedics. Στοιχεία επικοινωνίας θα βρεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας εδώ
      www.Dermedics.gr

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα Μαρία,

    έκανα κι εγώ το mandelic peel και μπορώ να πω οτι δεν είδα κανένα ερεθισμό. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα γενικά χημικό peeling, κι ήμουν λίγο επιφυλακτική, αλλά τελικά όλα ήταν απλά κι εύκολα. Το δέρμα μου δεν κοκκίνησε, μόνο ένιωσα λίγο παραπάνω τράβηγμα γύρω απο τα χείλη. Βέβαια πρέπει να σημειώσω οτι, μάλλον έκανα κάπου λάθος όσον αφορά την εξουδετέρωση. Η κ.Κοεν είπε μόνο με neutralizer, το οποίο έκανα, αλλά το άφησα αρκετά λεπτά γιατί δεν ήξερα πότε να το ξεβγάλω. Έτσι ένιωσα το δέρμα μου λίγο ξερό αρχικά.
    Μετά βέβαια πρόσθεσα αλόη και calm cream.
    Παρόλο αυτά θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποια άλλη κρέμα, ή συνδυαστικά υαλουρονικό, αλόη με argan oil, μετά το peel?
    Επίσης Μαρία ήθελα να σε ρωτήσω, μπορώ να κάνω υπέρηχο μετά το peel ή να χρησιμοποιήσω την nuface;

    Πάντως οφείλω να ομολογήσω Μαρία για άλλη μια φορά και να σε ευχαριστήσω γιατί απο τότε που άρχισα να ακολουθώ το blog σου, το πρόσωπό μου έχει βελτιωθεί αρκετά. Μέχρι κι ο γιος μου, μου το είπε!
    Ευχαριστούμε πολύ Μαρία! Είσαι υπέροχη κι ανεκτίμητο το blog σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να βάλεις όποια κρέμα ενυδατική θέλεις μετά το peel, απλά η Calm είναι συμβατή με την δομή της επιδερμίδας και την εξισορροπεί τέλεια. Λαδάκι θα σου πρότεινα μετά από μερικές μέρες για να είναι πιο έντονη η δράση του peel αλλά με το συγκεκριμένο δεν είναι απόλυτο αυτό. Με τα κλασικά peel δεν έκανε να βάλουμε ούτε κρέμα αλλά με τα νέου τύπου όπως της Dermedics που δρούν σε βάθος και όχι στην επιφανειακή στοιβάδα μπορείς να δοκιμάσεις τον συνδυασμό να δεις το αποτέλεσμα στην δική σου επιδερμίδα. Καλύτερα να μην κάνεις χρήσης κάποιας συσκευής μετά το peel. Την επόμενη μέρα είναι οκ!

      Διαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.