Θεραπείες αδυνατίσματος στο σπίτι.

Με το καλοκαίρι  προ των πυλών έχω λάβει τελευταία αρκετές  ερωτήσεις σχετικά με θεραπείες αδυνατίσματος  για χάσιμο πόντων τοπικά με χρήση των συσκευών που διαθέτετε ήδη. Πριν συνεχίσω με κάποιες προτάσεις θα ήθελα να τονίσω πως οποιαδήποτε θεραπεία για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να συνοδεύεται από μία συνολική προσπάθεια με κάποια μορφής άσκησης και σωστής διατροφής.
Οι τοπικές θεραπείες αδυνατίσματος βασικά, το μόνο που μπορούν να κάνουν  είναι να σας βοηθήσουν στην κινητοποίηση των λιπών από την συγκεκριμένη περιοχή που συνήθως αντιστέκεται στις υπόλοιπες προσπάθειες σας  να χάσετε τοπικά. Δεν μπορείτε όμως  σε καμία περίπτωση να επαναπαυτείτε εξ ολοκλήρου σε αδυνατιστικές κρέμες και ορούς. Ακόμα και να χάσετε 2-3 πόντους (στην καλύτερη των περιπτώσεων) θα τα βάλετε πολύ σύντομα μόλις σταματήσετε την εφαρμογή της θεραπείας. Εάν λοιπόν δεν είστε προετοιμασμένες να κάνετε κάποιες αλλαγές στην διατροφή σας και την φυσική σας δραστηριότητα νομίζω ότι απλά θα ξοδέψετε τα χρήματά σας και τον χρόνο σας για ελάχιστα ή και καθόλου αποτελέσματα.

Έχοντας λοιπόν ξεκαθαρίσει τη βασική αυτή προϋπόθεση και αν είστε αποφασισμένες για μια ολική προσπάθεια τότε οι παρακάτω προτάσεις θα σας βοηθήσουν κατά το αδυνάτισμά σας, να σμιλέψετε το σώμα σας στα σημεία που επιθυμείτε.


Οι πιο συνήθεις συσκευές  με τις οποίες  ενδιαφέρεστε να κάνετε τις θεραπείες σας είναι το dermapen, η απλή συσκευή υπερήχου, και  ηλεκτροπόρωσης.  Η καλύτερη λύση ασφαλώς για τοπικές θεραπείες  αδυνατίσματος είναι η χρήση συσκευής cavitation αλλά επειδή η αγορά  μιας συσκευής με πραγματική τεχνολογία Cavitation  λόγω κόστους δεν είναι εφικτή από όλες τις φίλες σας δίνω εδώ τους τρόπους εφαρμογής και για τις άλλες συσκευές από μόνες τους ή συνδυαστικά.   Τα προϊόντα για την θεραπεία που προτείνονται είναι της εταιρείας  επαγγελματικών προϊόντων αισθητικής Dermedics.


Θεραπείες αδυνατίσματος σε απλά βήματα

Βήμα 1: Καθαρισμός

Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε την περιοχή θεραπείας


Βήμα 2: Θεραπείες ανάλογα με την συσκευή σας

1. Θεραπεία με Εφαρμογή Dermapen

Εάν έχετε και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το dermapen σας κάνετε την εφαρμογή του  ως εξής.

  • Απλώνετε στην περιοχή της θεραπείας προσεχτικά μια επαρκή ποσότητα* αμπούλας Μesoslim και περνάτε από πάνω με dermapen, σε βάθος 0.5 mm.

  • Καλύπτετε όλη την περιοχή με αργές κινήσεις και ένα πέρασμα  μόνο.

  • Κάνετε εφαρμογή  2 φορές την εβδομάδα με dermapen

  • Εάν δείτε ότι αυτό το βάθος ή συχνότητα εφαρμογής ερεθίζει το δέρμα σας  αφήστε πρώτα  να ηρεμήσει η επιδερμίδα και κάντε θεραπείες στο 0.25mm

  • Ένα patch test για την ανεκτικότητα και αντιδράσεις της επιδερμίδας μας στην εκάστοτε θεραπεία είναι εδώ που τα λέμε είναι πάντα χρήσιμο και σοφό γιατί μας προφυλάσσει από δυσάρεστες εκπλήξεις.

2. Θεραπεία με συσκευή  Υπέρηχου

Με τις συσκευές αυτές  θα βοηθήσετε την διείσδυση της αμπούλας λιποδιάλυσης.  Το πλεονέκτημα έναντι του dermapen είναι η άνεση και απουσία ερεθισμού. Μπορείτε όμως αν θέλετε να τις συνδυάσετε και με το dermapen. Σε αυτήν την περίπτωση η εφαρμογή του Dermapen προηγείται.

  • Για θεραπεία με απλή συσκευή υπερήχου  απλώνετε προσεχτικά  μια επαρκή ποσότητα αμπούλας* στην περιοχή και μετά το  gel αγωγιμότητας το οποίο είτε απλώνετε σε λεπτή στρώση  στην περιοχή θεραπείας είτε πάνω στην κεφαλή της συσκευής.

  • Κάνετε μασάζ  με την συσκευή σας με πολύ αργές κινήσεις. Ενδεικτικά 10-15 λεπτά στην περιοχή της κοιλιάς και το ίδιο σε κάθε πόδι.   Η λειτουργία της συσκευής υπερήχου βοηθάει μόνο για την καλύτερη διείσδυση της αμπούλας, την βελτίωση της όψης της επιδερμίδας καθώς και την ενίσχυση του κολλαγόνου. Δεν προσφέρει  όμως καμία λιποδιαλυτική δράση σαν συσκευή.

  • Κάνετε εφαρμογή  4 φορές την εβδομάδα με την συσκευή σας

Για gel αγωγιμότητας συνιστώ το Slim Gel της Dermedics που περιέχει λιποδιαλυτικά συστατικά και είναι ειδικά μελετημένο για τις θεραπείες αδυνατίσματος με συσκευές υπερήχου.

2. Θεραπεία με συσκευή  ηλεκτροπόρωσης

  • Εάν έχετε συσκευή ηλεκτροπόρωσης απλώνετε επαρκή ποσότητα* αμπούλας και περνάτε την περιοχή με την συσκευή μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

  • Δεν χρειάζεστε gel αγωγιμότητας.

  • Ο χρόνος θεραπείας περιορίζεται στον χρόνο που θα χρειαστεί για να απορροφηθεί η αμπούλα πλήρως.

  • Κάνετε εφαρμογή  4 φορές την εβδομάδα

Η λειτουργία της συσκευής ηλεκτροπόρωσης είναι πολύ εύκολη αλλά βοηθάει απλά και μόνο στην καλύτερη διείσδυση της αμπούλας για καλύτερη εκμετάλλευση των λιποδαλυτικών ουσιών της.

3. Θεραπεία με συσκευή Cavitation


  • Εάν έχετε  συσκευή  Cavitation είστε κομπλέ!     Το αποτέλεσμα της θεραπείας με αυτή την συσκευή είναι θεαματικό από την πρώτη κιόλας φορά. Αν και εφαρμογή αμπουλών αδυνατίσματος θα ενισχύσει το αποτέλεσμα δεν είναι απαραίτητες. Η συσκευή Cavitation έχει ισχυρή λιποδυαλιτική δράση από μόνη της. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες με συσκευή Cavitation διαβάστε το άρθρο εδώ.

  • Το gel αγωγιμότητας είναι και εδώ απαραίτητο

Βήμα 3: Ολοκλήρωση εφαρμογής της θεραπείας

Προαιρετικά αλλά για περαιτέρω ενίσχυση του αποτελέσματος μετά την θεραπεία μπορείτε να απλώσετε με απλό μασάζ στην περιοχή ένα ειδικό ισχυρό λιποδιαλυτικό προϊόν το Lipo Balm της Dermedics.

 Καθημερινή φροντίδα

  • Καθημερινά ενδιάμεσα από τις θεραπείες με την συσκευή  σας μπορείτε να απλώνετε μια μικρή ποσότητα από την αμπούλα, να  κάνετε  ένα ελαφρό μασάζ και μετά να τυλίγετε τη περιοχή με σελοφάν για μισή έως  1 ώρα. 

  • Μασάζ με το Lipo Balm είναι  επίσης ιδανικό  για καθημερινή  χρήση ώστε να υπάρχει  ενίσχυση και συνέχεια της λιποδιαλυτικής δράσης ανάμεσα στις θεραπείες με την συσκευή σας. Εναλλακτικά  μπορείτε να χρησιμοποιείται και κάποιο καλό λιποδιαλυτικό προϊόν του εμπορίου.

  • Ο καθημερινός συνδυασμός των 2 παραπάνω ενισχύει περαιτέρω το αποτέλεσμα. Εάν όμως θέλετε να μειώσετε το κόστος χρησιμοποιήστε τις αμπούλες μόνο για τις θεραπείες με τις συσκευές σας και απλώστε το αδυνατιστικό balm/gel/κρέμα προιόν καθημερινά

Έξτρα συμβουλές


  • Όπως ανέφερα και στην αρχή, για να δείτε αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό,  για το διάστημα της θεραπείας τουλάχιστον, να ακολουθήσετε διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και πλούσια σε σαλάτες, άπαχη πρωτεΐνη.

  • Να πίνετε πολύ νερό!

  • Ένα μισάωρο γρήγορου βαδίσματος ή κάποιας άλλης μορφής αεροβικής άσκησης 3-4 φορές την εβδομάδα (κατά προτίμηση την ημέρα της θεραπείας) είναι επίσης ιδανικό για να βοηθήσετε τον μεταβολισμό σας και την αποβολή των διασπασμένων λιπών στην κυκλοφορία του αίματος.

  • Εάν δεν κάνετε ταυτόχρονη  προσπάθεια με την διατροφή τουλάχιστον ότι αγωγή και να ακολουθήσετε, ακόμα και  συσκευή cavitation να χρησιμοποιείται για τις θεραπείες σας  δεν θα δείτε αξιόλογο αποτέλεσμα.

  • Η καλύτερη λύση για πραγματικά αξιόλογο αποτέλεσμα πέρα από την χρήση καλών τοπικών καλλυντικών προϊόντων και θεραπείες με τις απλές συκευές σας χειρός είναι η αγορά μιας μικρής έστω και οικονομικής συσκευής cavitation

 Επαρκή ποσότητα αμπούλας: Ανάλογα με  την περιοχή θα  πρέπει να χρησιμοποιείται γύρω στην μισή  με μία αμπούλα την φορά. Για τα  πόδια πχ, από 1/2 της αμπούλας το καθένα, συνολικά μία αμπούλα την φορά. Για κοιλιά 1/3 έως 1/2 της  αμπούλας την φορά.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Μαρία καλησπέρα. Όπως πάντα πριν τις αγορές μου πρέπει να σε συμβουλευτώ πρώτα γιατί έχω δει μεγάλη βελτίωση ακολουθώντας τις προτάσεις σου και σε ευχαριστώ για αυτό. Αυτή τη φορά ενδιαφέρομαι για μια πολυσυσκευή Cavitation -Rαδιοσυχνότητες – Vacuum με ραδιοσυχνότητες. Δεν ξέρω αν θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα με το να πάρω πολυσυσκευή ή ξεχωριστές συσκευές για κάθε πρόβλημα. Τελικά σκέφτομαι να πάρω την Brand New Vacuum Tripolar Multipolar RF Weight Loss UltrasonicCavitation Machine που έχεις αναρτήσει. Αν αποφασίσω να πάρω αυτήν και όχι ξεχωριστές συσκευές δε ξερω πως να επικοινωνήσω μαζί τους για να μου τη στείλουν ταχυδρομικώς και οχι με courier. Επίσης πιστεύεις ότι θα είναι καλή για το πρόσωπο μέχρι να μπορέσω να πάρω μία πιο δυνατή.
    Θα ήθελα τη γνώμη σου πριν προβώ στην αγορά μου.
    Πολλά φιλιά και σε ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέτεις για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elenina μου στέλνεις ένα μνμ στο πωλητή. Πας στο προφιλ του και πατάς "Contact' (δες την εικόνα) και του στέλνεις το εξής mail: ” I would like to buy this item but I do not want shipping with courier. I would like to know if you can post it with standard mail service with tracking number. Please confirm that this is Ok with you so I can procced with purchase. Thanks in advance for your time.”
    H συσκευή είναι πολύ καλή ,οικονομική και θα σε βολέψει και για το πρόσωπο. Απλά αν έχεις αδύνατο πρόσωπο μην κάνεις στα μάγουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία είσαι super. Θα του στείλω αμέσως τώρα το email. Όταν την πάρω θα σας πω εντυπώσεις. Στο πρόσωπο σκέφτομαι να μην κάνω γιατί δεν έχω πολύ λίπος. Κάποια στιγμή (ευελπιστώ άμεσα ) να πάρω τη δυνατή τη διπολική που προτείνεις Mini Bipolar Rf Radio Frequency Skin Tighten Lift Wrinkle Removal Fat Machine b. Θα πρέπει να αρχίσω να κόβω πράγματα για να μαζευτεί το ποσό :) .
    Για τις υπόλοιπες συσκευές που θα πάρω (πήρα φόρα τώρα χαχαχα) θα επικοινωνήσω ξανά μαζί σου
    Φιλιά πολλά πολλά και οι μέρες σου να είναι υπέροχες όπως είσαι και εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.