Σακούλες κάτω από τα μάτια; Προτάσεις για DIY θεραπείες.

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι ένα  συχνό αισθητικό πρόβλημα  που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού κάθε ηλικίας, άντρες και γυναίκες. Η εμφάνισή τους  οφείλεται  είτε  σε κατακράτηση υγρών είτε  σε περίσσιο λίπος στην περιοχή. Και στις δυο περιπτώσεις  η εικόνα είναι παραπλήσια,  έντονη καμπύλη του κάτω βλεφάρου που πέφτει χαμηλά στα ζυγωματικά και πρήξιμο στο κάτω βλέφαρο (δες την εικόνα πιο κάτω).
Πως όμως μπορείς να ξεχωρίσεις την αιτία του προβλήματος στην δική σου περίπτωση; Εάν το πρόβλημα εμφανίζεται περιστασιακά ή μειώνεται καθώς προχωρά η μέρα τότε η αιτία  είναι η  κατακράτηση υγρών.... Στην αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή οι σακούλες δεν παρουσιάζουν αυξομείωση και κατά την πίεση δείχνουν συμπαγείς τότε   οφείλονται σε επιπλέον λίπος. Με το πέρασμα του χρόνου δε, λόγω της επιδερμικής χαλάρωσης το πρόβλημα σταδιακά επιδεινώνεται και στις δύο περιπτώσεις.
Η αντιμετώπιση τους  στο σπίτι με κρέμες είναι  συνήθως ελάχιστη  ιδίως όταν η αιτία είναι το περίσσιο λίπος. Η πλαστική χειρουργική  είναι η μόνη λύση για να βελτιωθεί άμεσα και ριζικά το πρόβλημα σε σοβαρές περιπτώσεις. Εάν όμως έχετε ήπιο πρόβλημα και δεν θέλετε να ακολουθήσετε τόση δραστική μέθοδο  μπορείτε να δοκιμάσετε να βελτιώσετε την εικόνα τους  με  τις ακόλουθες θεραπείες χρησιμοποιώντας, ανάλογα με την αιτία, κάποιες ατομικές συσκευές ομορφιάς. Σε τι  βαθμό  θα δείτε βελτίωση, εξαρτάται ασφαλώς από την σοβαρότητα του προβλήματος και την ανταπόκριση του κάθε οργανισμού.

1. DIY θεραπείες για την περίπτωση κατακράτησης υγρών.

Σε αυτήν την περίπτωση συνήθως το πρόβλημα είναι γενικό και υπάρχει  κατακράτηση υγρών σε όλο το  σώμα ή στα κάτω άκρα. Εάν δεν υπάρχει ιατρικό θέμα που χρήζει ιατρικής φροντίδας, απλά μία σωστή διατροφή για την αντιμετώπιση κατακράτησης υγρών θα βοηθήσει αρκετά την κατάσταση. Διατροφικές συμβουλές θα βρείτε σε πολλές σελίδες στο διαδίκτυο, εδώ θέλω κυρίως να σας παρουσιάσω τοπικές θεραπείες με προσωπικές συσκευές  ομορφιάς  με  δράση κατάλληλη για βελτίωση στις σακούλες κάτω από τα μάτια σας.

Θα χρειαστείτε:
  1. Μίνι διπολική η οποία προσφέρει επιδερμική σύσφιξη, σημαντικός παράγοντας για την μείωση του προβλήματος
  2. Βεντουζάκι σιλικόνης για αποσυμφορητικό λεμφικό μασάζ της περιοχής ώστε να απομακρύνουμε το οίδημα.
  3. Συσκευή με τεχνολογία μικρορευμάτων  (προαιρετικά) και
  4. Συσκευή υπερήχων (προαιρετικά)

Καθημερινή φροντίδα

  • Λεμφικό μασάζ με το βεντουζάκι με ένα φυσικό λαδάκι της επιλογής σας όπου θα προσθέσετε μερικές σταγόνες από κατάλληλα αιθέρια έλαια. Αιθέρια έλαια γνωστά για την ευεργετική δράση στην κατακράτηση υγρών  είναι του  μάραθου, δεντρολίβανου, γεράνιου και λεβάντας.
  • Χρόνος Θεραπείας: 1-2 λεπτό στο κάθε βλέφαρο. Εάν έχετε κατακράτηση υγρών γενικά στο πρόσωπο σας καλό θα είναι να κάνετε τακτικά κανονικό λεμφικό μασάζ σε όλο το πρόσωπο.
και
  • Θεραπεία σύσφιξης με mini διπολική Rf συσκευή 2 φορές την εβδομάδα. Εάν έχετε κάποια από τις  πιο  δυνατές διπολικές συσκευές κάνετε θεραπεία 1 μόνο φορά την εβδομάδα.
  • Χρόνος Θεραπείας: 3 λεπτά στο κάθε βλέφαρο.
ή
  • Προαιρετικά 2-3 φορές την εβδομάδα μασάζ με ειδική συσκευή μικρορευμάτων  με μικρές κεφαλές ή συσκευής υπερήχων. Προτιμήστε όποια από τις δύο συσκευές  διαθέτεται ήδη.
  • Χρόνος Θεραπείας: 1 λεπτό στο κάθε βλέφαρο.


SOS Tip: Τοποθετήστε παγωμένα σακουλάκια πράσινου τσαγιού ή χαμομηλιού πάνω στις σακούλες για άμεση μείωση και ανακούφιση του πρηξίματος.


2. DIY θεραπείες για την περίπτωση περίσσιου λίπους

Σε αυτήν την περίπτωση  κάνουμε θεραπείες με χρήση λιποδιαλυτικών αμπουλών  χρησιμοποιώντας dermapen στο 0.25mm σε συνδυασμό με μονοπολική συσκευή rf  2 φορές την εβδομάδα. Σε περίπτωση που έχετε τριπολική rf στην διάθεσή σας μπορείτε να κάνετε τις θεραπείες σας με αυτήν αντί της μονοπολικής

Θα χρειαστείτε:

  1. Dermapen
  2. Μονοπολική ή  τριπολική  rf 


Καθημερινή φροντίδα

  • Επάλειψη, με απαλό μασάζ στην περιοχή, λιποδιαλυτικών αμπουλών. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μασάζ και να βοηθήσετε περισσότερο την διείσδυση της αμπούλας με την συσκευή υπερήχου σας σε χαμηλή ένταση.
  • Χρόνος Θεραπείας: 1 λεπτό  max στο κάθε βλέφαρο.
και
επίσης δοκιμάστε και
  • Θεραπεία σύσφιξης με τριπολική ή μινι μονοπολική  Rf συσκευή 2 φορές την εβδομάδα, προτιμότερο να κάνετε τη θεραπεία ανεξάρτητα από την θεραπεία με το dermapen για αποφυγή ερεθισμού. Πριν την θεραπεία απλώστε λίγο από την αμπούλα. Εάν έχετε κάποια από τις  πιο  δυνατές τριπολικές ή μονοπολικές συσκευές κάνετε θεραπεία 1 μόνο φορά την εβδομάδα.
  • Χρόνος Θεραπείας: 2-3 λεπτά στο κάθε βλέφαρο. Για οδηγίες  θεραπειών με ραδιοσυχνότητες διαβάστε το σχετικό άρθρο  "Συμβουλές για την χρήση ραδιοσυχνοτήτων"

Extra Tips.

Pro Tip: Ο συνδυασμός αμπουλών Meso Slim με Meso Capil ενισχύει την λιποδυαλιτική δράση  και βοηθάει ταυτόχρονα στην ενίσχυση των αγγείων και μικροκυκλοφορίας στην περιοχή των βλεφάρων

A Cheat trick! Επίσης θα μπορούσατε να δοκιμάσετε για τις περιπτώσεις που θέλετε να δείχνετε τον καλύτερό σας εαυτό και την γνωστή κρέμα ματιών Instantly ageless. Το συγκεκριμένο προϊόν δεν διορθώνει το πρόβλημα αλλά  εξαφανίζει για μερικές ώρες τις σακούλες. Μπορείτε να δείτε και το demo βίντεο εδώ...


Κυκλοφορεί και στο ebay σε πολύ καλή τιμή αλλά θα σας πρότεινα αν σας ενδιαφέρει να το τεστάρετε πρώτα με 2-3  φιαλίδια πριν αγοράσετε την κανονική συσκευασία. Αν και προτιμώ να διορθώνουμε τα προβλήματα, μερικές φορές τέτοια sos προϊόντα μπορούν να φανούν χρήσιμα και να τονώσουν την αυτοπεποίθεσή μας  σε ιδιαίτερες περιστάσεις.

Ελπίζω να βρείτε χρήσιμες τις συμβουλές  και όπως πάντα θα περιμένω να μάθω τις εντυπώσεις σας εάν ακολουθήσετε κάποιες από τις θεραπείες

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Καλημέρα Μαρία μου σήμερα βρήκα την ανάρτηση σου για το instantly ageless συγνώμηκ Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.