Ασφαλές Χημικό Πήλινγκ για Επιδερμίδα χωρίς Ψεγάδια.


Mία φυσικά λαμπερή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα χωρίς δυσχρωμίες, ουλές και ρυτίδες, ώστε να μην χρειάζεται  κάλυψη με βαρύ μέικαπ, είναι το όνειρο όλων των γυναικών που ενδιαφέρονται έστω και λίγο για την εμφάνισή τους. Σήμερα  ευτυχώς έχουμε στην διάθεσή μας  αρκετούς τρόπους για να βελτιώσουμε την φυσική όψη της επιδερμίδας μας, από  αποτελεσματικές κρέμες,  μηχανικά και χημικά πίλινγκ, μέχρι και επεμβατικούς τρόπους στα γραφεία των δερματολόγων και των πλαστικών.


Όσες  διαβάζετε και παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μου ήδη θα γνωρίζετε την πρότασή μου για την προσωπική συσκευή δερμοαπόξεσης που θεωρώ ότι καλύτερο μπορεί να  χρησιμοποιεί μια γυναίκα για να ανανεώνει  την επιδερμίδα της  μόνη της στο σπίτι οικονομικά με ασφαλή τρόπο και με επαγγελματικά σχεδόν αποτελέσματα.

Πρόσφατα όμως  άρχισα να συνδυάζω την συσκευή δερμοαπόξεσης και με ένα πολύ ήπιο TCA. Για όσες δεν γνωρίζετε,  τα TCA ( Tri Chloric Acid) είναι μία από τις ουσίες  που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια οι πλαστικοί και δερματολόγοι για χημικό peeling.

Το χημικό peeling  δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο έγκαυμα στην εξωτερική επιφάνεια της επιδερμίδας και έντονη απολέπιση με αποτέλεσμα την αποκάλυψη μιας πιο φρέσκιας και αψεγάδιαστης επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει τις μικρές  ρυτίδες.  Όσο πιο δυνατή η συγκέντρωση  του TCA τόσο μεγαλύτερη η απολέπιση και  τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Η  διαδικασία επούλωσης όμως από τα δυνατά χημικά peeling   είναι άχαρη και  δύσκολη μιας και χρειάζεται παραμονή στο σπίτι, αν γίνει μάλιστα από άσχετο γιατρό ενέχει κινδύνους όπως μόλυνση και μη επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι μια δύσκολη περίοδος και μόνο αν έχετε πολύ βαθιά σημάδια αξίζει να περάσετε τέτοια διαδικασία.  Σίγουρα είναι κάτι  που δε το κάνετε μόνες σας στο σπίτι χωρίς επίβλεψη γιατρού αφού  υπάρχουν  και δυνατά TCA διαθέσιμα για αγορά στο διαδύκτιο.

Γενικά από την μέχρι τώρα  εμπειρία μου μπορώ πως δεν είχα θετική άποψη για την χημική διαδικασία  απολέπισης.  Παλαιότερα που είχα δοκιμάσει τα ΑΗΑ  δεν μου είχαν στρώσει καθόλου καλά. Μου δημιουργούσαν ερεθισμό, κοκκινίλες και μου έκαναν την επιδερμίδα πολύ ευαίσθητη και αντιδραστική με αποτέλεσμα να καταλήγω με χειρότερη επιδερμίδα από πριν.  Σταμάτησα λοιπόν να τα χρησιμοποιώ. Βέβαια αυτό  ήταν η δική μου εμπειρία και σίγουρα δεν ισχύει το ίδιο σε όλους. Γενικά όμως τα AHA έχουν την φήμη πως δεν είναι ιδιαίτερα φιλικά σε ευαίσθητες επιδερμίδες.

Τον τελευταίο καιρό  τύχαινε να  διαβάζω σε όλο και περισσότερο άρθρα για το TCA με ξεσηκωτικές θα έλεγα κριτικές  για τα θετικά αποτελέσματα ακόμα και από άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα.  Έτσι όταν έπεσα σε e-shop με ποικιλία TCA και διάβασα για τα θετικά αποτελέσματα και την ήπια διαδικασία απολέπισης των ελαφρών διαλυμάτων ενέδωσα και παρήγγειλα  το  Gorgeous TCA που είναι το πιο ήπιο από όλα.


Η Εφαρμογή...

Όταν το παρέλαβα ομολογώ ότι δεν τόλμησα να το χρησιμοποιήσω αμέσως. Τελικά την τέταρτη μέρα το πήρα απόφαση… αφού έκανα μια δοκιμή στο μπράτσο και το αισθάνθηκα πολύ άνετο τόλμησα να το απλώσω  και στο πρόσωπο (με ένα βαμβακάκι) το άφησα για τρία λεπτά (σύμφωνα με τις οδηγίες) και το ξέπλυνα μετά με άφθονο νερό.

Κατά την εφαρμογή ένιωσα αρχικά ένα απειροελάχιστο τσούξιμο και μια πολύ μικρή αίσθηση θερμότητας. Όταν το ξέπλυνα απλά ένιωθα το δέρμα μου κάπως ξηρό και στεγνό αλλά κατά τα άλλα πολύ άνετο. Την άλλη μέρα το πρωί ένιωθα το δέρμα μου λιγο ακόμα πιο στεγνό και ξηρό και χωρίς την συνηθισμένη αίσθηση λιπαρότητας στην περιοχή Τ, αλλά ήρεμο και χωρίς κανένα ερεθισμό. Επανέλαβα την διαδικασία  και τα επόμενα δύο βράδια.

Κάθε μέρα η αίσθηση ξηρότητας γινόταν λίγο πιο έντονη και την τέταρτη μέρα το πρωί παρατήρησα ένα ήπιο ξεφλούδισμα. Εκείνο  το βράδι δεν έβαλα TCA . Την Πέμπτη μέρα το ξεφλούδισμα ήταν λίγο πιο έντονο όχι όμως σε σημείο που να είναι ορατό σε τρίτους και ένιωθα το δέρμα μου να ασφυκτιά. Σαν να είχα μια μάσκα που είχε στεγνώσει και τραβούσε το δέρμα. Όταν γύρισα από την δουλειά  το μεσημεράκι χρησιμοποίησα  την συσκευή δερμοαπόξεσης για να αφαιρέσω την επιφανειακή αυτή στρώση κυττάρων που σαφέστατα «μπούκωνε» την επιδερμίδα μου.


Η διαδικασία ήταν εντυπωσιακή.... Καθώς περνούσε το tip της συσκευής πάνω από την επιδερμίδα μου όλα τα νεκρά κύτταρα  ξεκολλούσαν σαν άπειρες νιφάδες χιονιού ( ή πιτυρίδας αλλά δεν ακούγεται  ωραίο :)). Η απολέπιση ήταν πολύ πιο έντονη απ’ ότι όταν χρησιμοποιούσα την συσκευή από μόνη της.  Δεν υπήρχε κανένας ερεθισμός παρά η αναμενομένη προσωρινή ερυθρότητα.  Έβαλα μια μάσκα κολλαγόνου για ένα 20λεπτο και μετά την αναπλαστική κρέμα της La Roche-Posay cicaplast.  Από τότε επανέλαβα άλλη μια  φορά την διαδικασία  και σκοπεύω να το κάνω από εδώ και πέρα  κάθε μήνα  σε συνδυασμό με την συσκευή δερμοαπόξεσης.

Μπορώ να πω πως έχει κάνει την επιδερμίδα μου πιο φωτεινή, με πιο ομοιόμορφο τόνο, λιγότερο λιπαρή και πιο σφριγηλή. Σίγουρα είναι ένας πολύ πετυχημένος συνδυασμός και όσες έχετε ήδη την συσκευή δερμοαπόξεσης σας συνιστώ  να το πάρετε οπωσδήποτε. Θα ενθουσιαστείτε!

Αν δεν έχετε συσκευή δερμοαπόξεσης υπάρχει ένα θέμα για το πώς να αντιμετωπίσετε την διαδικασία της απολέπισης μετά ώστε επισπεύσετε την ανανέωση. Πιστεύω πως με ένα από τα peeling σε μορφή κρέμας του εμπορίου η ακόμα και με τρίψιμο  του προσώπου με μια καθαρή βρεγμένη πετσέτα θα μπορέσετε να βοηθήσετε την διαδικασία και αφαιρέσετε την επιφανειακή στρώση όταν θα αρχίσετε να παρατηρείτε το ξεφλούδισμα. Μπορεί να μην έχετε το ίδιο αποτέλεσμα αλλά σίγουρα θα απολαύσετε  πολλά από τα οφέλη του TCA ούτως ή άλλως.

Γενικές πληροφορίες χρήσης TCA peel

1.  Πώς εφαρμόζεται το συγκεκριμένο ήπιο TCA;
Αφού καθαριστεί καλά το δέρμα ώστε να απαλλαχτεί τελείως από καλλυντικά, και σμήγμα περάστε το πρόσωπο με λίγο οινόπνευμα. Απλώστε με ένα βαμβακάκι το διάλυμα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε το για τρία λεπτά. Μετά ξεπλύντε το πρόσωπό σας πολύ καλά. Οι οδηγίες συστήνουν να μην τοποθετηθεί καμιά κρέμα μετά για να διευκολυνθεί η διαδικασία απολέπισης.

2. Τι επιτυγχάνει;
  • Έντονη ανάπλαση, μείωση των μικρών ρυτίδων και αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. κουρασμένου δέρματος, που έχει χάσει τη λάμψη του.
  • Μείωση σκουρόχρωμων κηλίδων και πανάδων.
  • Λείανση της επιδερμίδας και μείωση των πόρων
  • Εξισορρόπηση της λιπαρότητας.
  • Επανόρθωση της  φωτογήρανσης,
  • Βελτίωση των ουλών ακμής και άλλων σημαδιών που έχουν δημιουργηθεί στο δέρμα από μικροτραυματισμούς.
Το αποτέλεσμα εξαρτάται πάντοτε από την συγκέντρωση του TCA διαλύματος.

3. Τι πρέπει να προσέχουμε
  • Δεν κάνουμε μόνες μας TCA με πάνω από 12  % συγκέντρωση.
  • Ξεκινάμε με το πιο ήπιο και αν νιώσουμε άνετα κάνουμε κάτι πιο δυνατό.
  • Η αντηλιακή προστασία  είναι  απαραίτητη για το διάστημα των 3 μηνών μετά το πήλινγκ. Γι αυτό το λόγο καλά είναι να το κάνουμε το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα ο έως και Μάρτιο και ποτέ το καλοκαίρι.
  • Τα παραπάνω ισχύουν για τα ήπια TCA. Η διαδικασία για τα ισχυρά είναι  αρκετά διαφορετική και πρέπει να γίνεται μόνο από γιατρό.
Υπάρχουν στο ίδιο και πιο δυνατά peeling αλλά προσωπικά δεν νιώθω την ανάγκη να πάρω κάτι πιο δυνατό. Με καλύπτει η αποτελεσματικότητα του και επίσης με βολεύει η ασφάλεια που παρέχει η ένα ήπιο TCA. Γενικά για πρώτη φορά τουλάχιστον καλό είναι να ξεκινάτε πάντα με το πιο ήπιο διάλυμα. Αν εξοικειωθείτε με την χρήση του  και έχετε θέματα με  δύσκολες ουλές και  δυσχρωμίες μπορείτε να δοκιμάσετε αργότερα και μια πιο δυνατή συγκέντρωση.

Πιστεύω ότι κάλυψα το θέμα σε αρκετά εκτενή βαθμό αλλά αν παρόλο αυτά έχετε κάποια απορία αφήστε το σχόλιο σας και θα σας απαντήσω το δυνατόν συντομότερο.

Προσοχή: Κάποιες επιδερμίδες   αντιδρούν  άσχημα στο TCA, γι αυτό πάντοτε ξεκινάτε πολύ προσεκτικά και τεστάρωντας την επίδρασή του πρώτα σε μια μικρή περιοχή. Κοπέλες με πανάδες μπορεί να δουν ακόμα και επιδείνωση των πανάδων τους. Επίσης καλό θα ήταν να έχετε στην διάθεσή σας μία μίνι συσκευή δερμοαπόξεσης για να βοηθήσετε την διαδικασία απολέπισης εάν η επιδερμίδα σας έχει "μπουκώσει" και δείχνει πολύ στεγνή (από τα ξηρά νεκρά κύτταρα που έχουν μαζευτεί στην επιφάνεια) και δεν απολεπίζει εύκολα από μόνη της. Εάν η επιδερμίδα σας είναι πολύ αντιδραστική προτιμήστε την θεραπεία να την κάνετε κάτω από ιατρική επίβλεψη.


Δημοσίευση σχολίου

192 Σχόλια

  1. καλησπερα μαρια,ειμαι 22 χρονων και εχω χρονια εντονα μαυρα στιγματα στην μυτη που δεν φευγουν με τιποτα.στο συγκεκριμενο e-shop ειδα οτι υπαρχει και ενα tca 15% που αναγραφει πανω οτι ειναι και για μαυρα στιγματα.θα μου προτεινες να παρω αυτο η το lunch peel?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kristi μου γειa σου.
    Καλύτερα να μην ξεκινήσεις με 15% γιατί δημιουργεί ένα αρκετά ορατό ξεφλούδισμα. Είναι, όπως αναφέρει και στο site, για όσους έχουν κάποια αρχική εξοικείωση με τα πιο ήπια TCA. Οπότε ξεκίνα πρώτα με το lunch peel και μετά προχωράς σε κάτι πιο δυνατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία μου θέλω να σε ρωτήσω για την φυσική θεραπεία για τις ελίτσες που εδώ και καιρό είχες πει ότι ξεκίνησες. Από τι αποτελείται; Τι έγινε, είδες κάποια διαφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι έλαιο θρούγιας αλλά μου έσπασε το μπουκάλι πάνω στον μήνα και δεν ξαναπήρα άλλο γιατί ο άντρας μου διαμαρτυρόταν για την έντονη μυρωδιά. Εμένα δεν με ενοχλούσε αλλά ο αντρούλης μου είναι λίγο "ευαίσθητος στην μύτη" και έτσι το παράτησα. Εδώ ακόμα και το λάδι αργκάν τον ενοχλεί που προσωπικά θεωρώ ότι μυρίζει ωραία.
    Πάντως μπορώ σχεδόν να ορκιστώ ότι είχαν αρχίσει να εξασθενούν κάπως μετά από τρεις εβδομάδες χρήσης. Αν θες να το δοκιμάσεις πιστεύω πως μπορείς να το βρεις σε όλα τα καταστήματα με φυσικά προιόντα αλλά μπορείς και να το ζητήσεις και από την Ρασέλ.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σοβαρά;; ;))) Μιλούμε για αυτές τις ελίτσες που δημιουργούνται από ήλιο; Που μπορεί κανείς να τις βάλει για κηλίδες ή και πανάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαριάννα μου βασικά ναι για αυτές τις ελίτσες που δημιουργούνται από τον ήλιο! Αν και η Ρασέλ κάτι μου είπε όταν μου το έδωσε ότι αυτές δημιουργούνται όταν υπάρχει ένα ιός στο σώμα μας που ευννοεί την ανάπτυξή τους. Για τις κηλίδες ή τις πανάδες από τον ήλιο όμως δεν νομίζω να κάνει. Αν έχεις το κουράγιο και την διάθεση να το κάνεις για μεγάλο διάστημα, πρωί-βράδυ δοκίμασέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία μου άλλη μια εξαιρετική πρόταση σου, όπως πάντα άλλωστε! Το πήρα και εγώ το TCA γιατι είχα μικρές δυσχρωμίες από σημαδάκια ακμής που ήθελα να καθαρίσω και είναι πραγματικά τέλειο. Απλά εγώ δεν έχω την συσκευή δερμοαπόξεσης αλλά τρίβω την επιδερμίδα μου με μία καθαρή ελαφρως υγρή πετσετούλα όπως προτείνεις για να φύγουν τα νεκρα επιφανειακά κύτταρα. Σκέφτομαι όμως σοβαρά να πάρω και την συσκευή δερμοαπόξεσης που έχεις και εσύ. Γνωρίζεις αν η Ρασέλ έχει κάποια άμεσα διαθέσιμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρομαι Ιωάννα μου που έμεινες τόσο ευχαριστημένη με το Tca. σε συνδυασμό με την συσκευή δερμοαπόξεσης θα δεις ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα. Νομίζω πως η Ρασέλ έχει μία ή δύο άμεσα διαθέσιμες αυτήν την στιγμή. Οπότε επικοινώνησε μαζί της για να συνεννοηθείς περαιτέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειά σου Μαρία
    Μπορούμε να κάνουμε peeling με TCA και παράλληλα να εφαρμόζουμε και το dermaroller?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kι άλλη μία ερώτηση Μαρία μου, το TCA το βάζουμε και στο λαιμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Efi όχι την ίδα μέρα. Καλά είναι να εναλλάσεις τις θεραπείες. Δηλαδή κάνε ένα τετραήμερο με Tca και αφού η επιδερμία σου ολοκληρώσει την απολέπιση κάνε dermaroller για 2-3 εβδομάδες και μετά πάλι tca κ.ο.κ. Εξαρτάται και από πόσο συχνά θέλεις η χρειάζεται να κάνεις πίλινγκ. Πάντως μετά από δυο τρεις φορές με TCA άσε την επιδερμίδασ ου να ξεκουραστει για κανένα δίμηνο και ασφαλώς καθόλου τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατι ασχετο απλα επειδη βρισκομαι εδω θελω να σε ρωτησω: την baby quasar την πηρα περσι το καλοκαιρι την χρησιμοποιω τρεις φορες την βδομαδα μηπως δεν κανει υστερα απο τοσο μεγαλο διαστημα μηπως πρεπει να μειωσω την συχνοτητα;;Η Ρασελ εχει TCA;;Μαρια σε εχω ενοχλησει και αλλες φορες η timepeel ειναι τελεια και ηπια εγω ομως με γδαρα!!!!και μου αφησε σημαδι,τωρα να δω ποτε θα φυγει.Ευχαριστω ΚΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κική μου τι κάνεις; Δεν υπάρχει πρόβλημα με την συνεχή χρήση της Quasar αλλά μπορείς να κάνεις και ένα διάλειμμα ενδιάμεσα 3-4 εβδομάδων και μετά ξεκινάς πάλι. Πως σου φαίνεται; Πολύ θα ήθελα να μάθω τις εντυπώσεις σου! Εγώ πάντως όλο και περισσότερο εκτιμώ τις συσκευές φωτοθεραπείας, και στο θέμα της αντιγήρανσης και στην ακμή. Δίνουν σταδιακά αποτελέσματα αλλά πιστεύω ότι είναι εξαιρετικές συσκευές τελικά και έχουν να κάνουν πολύ με την καλή κατάσταση της επιδερμίδας μου. Όταν αφήνω μεγάλο διάστημα χωρίς να την χρησιμοποιώ βλέπω πιο κουρασμένη και άτονη την όψη μου και βγάζω πιο εύκολα σπυράκια τις δύσκολες μέρες. Το τελευταίο καιρό την χρησιμοποιώ πάλι συστηματικά και βλέπω ήδη διαφορά προς το καλύτερο.
    Η Ρασέλ κάτι μου είχε πει ότι θα φέρει TCA γιατί το συζήτησα μαζί της τελικά. Στείλε της mail αν θέλεις να την ρωτήσεις.
    Τι εννοείς έκανες σημάδι πως το "κατάφερες' αυτό; Η timepeel είναι ήπια αλλά άμα υπερβάλλεις και περνάς ξανά και ξανά την ίδια περιοχή μπορείς να δημιουργήσεις γδαρσίματα.
    Μην ανησυχείς πάντως επιφανειακό είναι! Άστο να θρέψει, βάλε novaquasol και σταδιακά θα φύγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σας! Ηθελα να ρωτησω αν το ΤCA κανει για επιδερμικους σπιλους η γενικα αν υπαρχει κατι που να τους εξαφανιζει...ειχα κανει lazer πριν λιγο καιρο αλλα δεν εφυγαν...ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρια με θυμασαι ακομη???μπραβο μνημη!!!!Με γδαρα τα Χριστουγεννα,πανω κατω ξανα και ξανα,ε τι περιμενεις???.Βαζω αιρολ και novaquasol.Εχω στειλει email στην Ρασελ εδω και μια βδομαδα και αναμενω,θελω υαλουρονικο dermaroller και κατι ακομη.Θα μου αρεσε να χει TCA αυτο που λες εσυ lunch (αν το γραψα σωστα)
    Η baby quasar δεν ξερω αν με βοηθαει;;Γενικα εχω καλο δερμα,(το λεω απο τα σχολια που ακουω).Σπυρακια δεν εβγαλα ποτε,ρυτιδες δεν εχω καμια(αληθεια λεω,ας ειμαι 45)θα πρεπει να το σταματησω για καποιο διαστημα μπας και καταλαβω.Δεν καταλαβαινω αν με βοηθαει γιατι εχω καλο δερμα,αν ειχα προβληματα μπορει να καταλαβαινα καποια διαφορα.Παρεπιπτοντως η παναδα που μου κανε ο δερματολογος στο μετωπο εχει χαθει σχεδον μπορει να ναι και απο την φωτοθεραπεια.
    Μαρια μπραβο και για το νεο σου μπλογκ,μπαινω και στα δυο καθε μερα.Ευχαριστω.ΚΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπα δεν έχω και τόσο φοβερή μνήμη, μη νομίζεις... απλά έχουμε κουβεντιάσει αρκετές φορές εδώ :) Φαίνεται πως είσαι γυναίκα που προσέχει γι αυτό και άλλωστε όπως λες η επιδερμίδα σου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Άλλωστε η πρόληψη είναι η καλύτερη τακτική. Πολύ πιο εύκολο να εμποδίσεις την ρυτίδα και την χαλάρωση παρά να την αντιμετωπίσεις αφού εμφανιστεί.
    Είναι πολύ πιθανό η φωτοθεραπεία να εξαφάνισε την πανάδα. Στο εξωτερικό που είναι πιο διαδεδομένη είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ωφέλη της στα οποία αναφέρονται οι γυναίκες στα διάφορα forum.
    Φιλιά και συνέχισε έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικά παρήγγειλα σήμερα το TCA. Τις 3-4 ημέρες που θα το χρησιμοποιήσω δεν θα βάλω κρέμα, αντιηλιακό μήπως πρέπει να βάζω?
    Και κάτι άλλο συσκευή δερμοαπόξεσης πιο οικονομική αλλά ποιοτική που θα μπορούσα να βρω? Μήπως έχει η Ρασέλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εφι μου αντιηλιακό χρειάζεται οπωσδήποτε.
    Οι οδηγίες συνιστούν να μην βάζεις καμμία κρέμα για να ενισχύσεις το ξεφλούδισμα. Εγώ πάντως επειδή το αισθάνθηκα πολύ στεγνό και τραβούσε αρκετά την τρίτη μέρα έβαλα λίγο ενυδατική.
    Timepeel έχει φέρει και η Ρασέλ στο φαρμακείο της. Οπότε επικοινώνησε μαζί της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για τους επιδερμικούς σπίλους θα πρέπει πιθανώς να πάρεις πολύ δυνατό TCA αλλά δεν ξέρω περισσότερες πληροφορίες σχετικά. Υπάρχουν στο ebay ειδικά διαλύματα για την αφαίρεση των σπίλων (mole removal) που τα αφαιρούν τους σπίλους αρκεί να είσαι έχουν ελεγχθεί πρώτα από δερματολόγο να μην είναι "ύποπτοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γειά σου Μαρία! Και πάλι χρειάζομαι τη συμβουλή σου. Παρέλαβα το TCA αλλά μου έστειλαν το Gorgeous αντι το lunch. Έτσι γράφει η ετικέτα στο μπουκαλάκι τουλάχιστον. Εάν γνωρίζεις να το χρησιμοποιήσω και αυτό για 3 ημέρες ή μόνο μία φορά? Σε ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Efi αυτό είναι λίγο πιο δυνατό. Κάνε πρώτα και ένα τεστ σε μια μικρή περιοχή και αν όλα είναι εντάξει μετά κάνε κανονικά σε όλο το πρόσωπο ακολουθώντας τις οδηγίες. Κάνε μόνο μία εφαρμογή. Πρόσεχε όταν το απλώσεις να το αφήσεις μόνο 4 λεπτά και μετά να ξεπλύνεις το πρόσωπο με νερό και λίγο υγρό καθαρισμού. Σε τρεις με τέσσερεις μέρες θα αρχίσει το δέρμα σου να ξεφλουδίζει, ήπια βέβαια. Εάν έχεις πάρει την συσκευή δερμοαπόξεσης τότε κάνε βράδυ της τέταρτης ή πέμπτης μέρας peeling. Αλλιώς χρησιμοποίησε μια βρεγμένη πετσέτα για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαρία ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου! Μου απάντησαν από την εταιρία ότι, όπως είπες κι εσύ, το χρησιμοποιώ μία μέρα και περιμένω να ξεκινήσει η απολέπιση. Το συγκεκριμένο TCA μπορούμε να το εφαρμόσουμε πάλι σε 3μέρες και αυτό το κάνουμε 2-3 φορές. Μετά μπορούμε να το εφαρμόζουμε και κάθε μέρα αν υπάρχει λόγος.
    Το έκανα μία φορά μάλλον βιάστηκα να τριφτώ με την πετσέτα αλλά δεν άντεχα άλλο. Το δέρμα μου είχε στεγνώσει τελείως και φάνηκε ξεφλούδισμα μόνο στο πηγούνι. Πάντως το δέρμα μου είναι πολύ πιο λαμπερό και δείχνει πιο σφικτό. Σε 1 εβδομάδα θα επαναλάβω, αυτή τη φορά θα το κάνω σωστά! :)
    Τις 3-4 μέρες που περιμένουμε να γίνει απολέπιση το πρόσωπο μας με τι το καθαρίζουμε? Με νερό και σαπούνι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Efi μου χαίρομαι που είδες ήδη διαφορά με την πρώτη φορά. Τελικά το ΤCA σε ήπια συγκέντρωση είναι εξαιρετικό προϊόν ομορφιάς. Να φανταστείς το είχα ακουστά αρκετό καιρό αλλά φοβόμουν να το χρησιμοποίησω...

    Κανονικά χρησιμοποιείς σαπούνι και νερό μονάχα στο πρόσωπό σου μετά την εφαρμογή και μέχρι να ξεφλουδίσεις. Αλλά είναι τόσο ενοχλητικό αυτό το στάδιο... πράγματι! Νιώθεις το δέρμα τόσο στεγνό! Εγώ πάντως κάνω μια μικρή ζαβολιά :), το ομολογώ... και βάζω λίγη ενυδατική μια φορά την ημέρα μιας και βασίζομαι στην συσκευή δερμοαπόξεσης για να κάνω την απαραίτητη απολέπιση μετά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για τις ελιές που θέλεις δες αυτό καλύτερα
    http://www.ebay.co.uk/itm/1-WART-ZAP-ALL-NATURAL-Wart-Remover-Moles-Skin-Tags-/250956871182?pt=US_Skin_Care&hash=item3a6e31f60e

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Aν θελω για λευκανση του δερματος που να ειναι ορατη ειναι καλυτερο να χρησιμοποιησω φαινολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φαινόλη δεν θα συνιστούσα με τίποτα να κάνεις ούτε καν σε γιατρό! Πολύ περισσότερο δε μόνη σου.... Είναι πολύ δυνατό peeling και υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση, δυσχρωμίες, το δέρμα σχεδόν χάνει την ικανότητα να μαυρίζει στο μέλλον και επίσης κάνει μήνες να συνέλθει μετά την εφαρμογή του. Εν ολίγοις ούτε να το σκέφτεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαρια μου τελικα αφησα το σχολιο σχετικα με τη δερμοαποξεση στο σωστο αρθρο,συγνωμη αλλα μπερδευτηκα.
    Σχετικα με το tca,εχει μερες που διαβασα το αρθρο για την εμπειρια σου με το lunch tca ηθελα κι εγω να παραγγειλω το ιδιο αλλα στο ebay δυστυχως lunch tca δε μπορεσα να βρω.Οποτε τελικα θα παραγγειλω αυτο
    http://www.ebay.com/itm/350530427068?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μαρια εκανα και εγω το tca lunch,δεν ξερω αν εκανα κατι λαθος.
    Λοιπον,ειχα βαλει σε καποιο σημειο μεμονομενο τρεις μερες πριν κανω σε ολο το προσωπο(σε κατι πρωην σπυρακια).Ηταν ηδη ξερο το δερμα μου απο την airol και νοβακουασολ(σε καποιο σημειο οχι σε ολο το προσωπο)Αρχισα το tca την Κυριακη και σημερα Τεταρτη εκανα την δερμοαποξεση.Ολο το προσωπο ηταν ξερο, αφυδατωμενο και περισσοτερο στα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κική μη ανησυχείς! Απλά σε 4-5 μέρες κάνε πάλε με την Timepeel. Εν τω μεταξύ ενυδάτωσε κανονικά το δέρμα σου. Τις μέρες μετά το TCA ότι και να κάνεις το δέρμα είναι ξηρό και στεγνό. Αυτό όμως είναι αναμενόμενο και επιθυμητό γιατί έτσι το δέρμα οδηγείται στην έντονη απολέπιση και άρα βαθιά ανανέωση της επιδερμίδας που θέλουμε :)
    Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία το δέρμα είναι πολύ απαλό, πιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ακριβως ετσι,ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ η απολεπιση.Νοιωθω οτι ακομη δεν εχει φυγει ολη η ξερη επιφανεια,νοιωθω οτι αν την τριψω με το χερι θα βγαλει δερμα ξηρο.Ποσο δικιο εχεις,δεν το ειχα καταλαβει και πστεψα οτι βιαστηκα η κατι εκανα λαθος.Να σαι καλα Μαρακι ποσο με βοηθας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γεια σου μαρια!! Hθελα να σε ρωτησω αν αυτο το TCA ειναι καλο και για ποσες χρησεις ειναι τα 30ml? im-fabulous.com/25-TCA-Chemical-Peel Ειναι διαθεσιμο μονο στο internet ή και σε φαρμακεια? Βικυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην σελίδα φτάνει για 50 εφαρμογές. Δεν ξέρω όμως αν βγάζει τόσα. Επίσης να ξέρεις ότι είναι πολύ δυνατό και θα έχεις πολύ έντονο ξεφλούδισμα. Όπως σου έχω πει ήδη προηγουμένως είμαι πολύ επιφυλακτική έως και αρνητική για τόσο δυνατά Peel στο σπίτι. Εάν το τολμήσεις τελικά, κάνε τουλάχιστον πρώτα σε μια μικρή περιοχή να εξοικειωθείς πρώτα με την διαδικασία και να

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μαρια μου συγγνωμη παλι εγω,δεν εχω υπομονη,το δερμα μου ειναι ενα χαλι.Η κηλιδα σκια που με φιλοδωρισαν εγινε παλι αισθητη,το σαγονι μου ειναι ερεθισμενο και ξεφλουδισμενο,βαζω βουτυρο καριτε με ελαιο αρκαν και δεν ξερω τι αλλο εχει μεσα αυτη η κρεμα απο την baccia (σε δυο μερες ηρθε)
    και το λαδακι με την χρυση καμελια, αλλα το μετωπο, τα μαγουλα και οχι μονο εκαναν καθετες γραμμες ειμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Είναι προσωρινό, μην ανησυχείς! Καλύτερα να μην κάνειs tca ακόμα! Βάλε μια καλή ενυδατική κρέμα περίμενε 4 μέρες και μετά κάνε timepeel. Αν επιμένεις όμως μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις λίγο tca σε μια μικρή περιοχή να δείς πως θα αντιδράσει πριν κάνεις όλο το πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα,είμαι 24 χρονών και διαβάζω εδώ και 2 μήνες περίπου τις πολύτιμες συμβουλές σου για διάφορα θέματα γύρω από την ομορφιά...έχω δοκιμάσει και 2 κρεμούλες από αυτές που έχεις προτείνει κατά καιρούς αλλά τώρα πήρα την απόφαση να σου γράψω γιατί είναι το σημαντικότερο θέμα για εμένα η επιδερμίδα του προσώπου μου.Πάντα είχα αψεγάδιαστη επιδερμίδα αλλά εδώ και 1 χρόνο έχει αρχίσει να χαλάει,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Rakel το lunch peel είναι πολύ ήπιο και ιδανικό για την περίπτωσή σου. Όχι δεν ξεφλουδίζεις πολύ απλά στεγνώνει το δέρμα και το νιώθειςπολύ ξερό και να τραβάει. ¨οταν αρχίζει να ξεφλουδίζει είναι πολύ ήπια η διαδικασία. Εγώ κάνω με την συσκευή δερμοαπόξεσης που αναφέρω και στο άρθρο και έτσι επιταχύνω την διαδικασία με άμεσα αποτελέσματα. ο συνδυασμός του TCA με την timepeel είναι ιδανικός τρόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μαρία μου μπορώ να κάνω 1-2 lunch tca μεσα στο μάρτη νοουμένου οτι θα προσέχω από τον ήλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Happiness μπορείς μιας και το lunch είναι ήπιο. θα προσέχεις όμως μετά να φοράς όταν βγαίνεις έξω πάντοτε αντηλιακό με spf 30+.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γειά σου Μαρία!
    Μέσα σε 1 μήνα έκανα δεύτερη φορά το TCA. Δεν άντεχα πάλι να μείνω 4 μέρες χωρίς κρέμα και αποφάσισα να βάζω κανονικά κρέμα πρωί και βράδυ. Το ξεφλούδισμα άρχισε τη δεύτερη μέρα πολύ ήπιο και ολοκληρώθηκε την 4η μέρα. Και τις 3 μέρες έτριβα το πρόσωπο μου με νωπή πετσέτα και με ασπιρίνη διαλυμένη σε νερό. Το δέρμα μου είναι πολύ απαλό και φρέσκο. Θα ξανακάνω σε 4 μέρες πάλι επιτρέπεται από ότι μου είπαν από το I'm fabulous και θα γράψω τα νέα μου.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τέλεια! Πήρα και εγώ το Gorgeous peel αυτή την φορά. Μάλλον θα το κάνω σήμερα. Οπότε συνεχίζουμε την ενημέρωση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μαρία μου θα ήθελα τη γνώμη σου για δύο προιόντα. Το ένα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα όπως αναφέρει αλλά πρέπει να είναι πολύ ήπιο για αυτό και μπορεί να γίνει 2 φορές τη βδομάδα. Με ενδιαφέρει για το καλοκαίρι που δεν θα χρησιμοποιώ το TCA
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002LDVJ0Y/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=AW79NN1UBUKKH
    Είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μόνο από το γερμανικό amazon μέχρι στιγμής.
    Επίσης έχω διαβάσει εξαιρετικές κριτικές για αυτό το σέρουμ/κρέμα δεν έχω καταλάβει αν φοριέται μόνο του
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001E1MU70/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A1LJAMW3UGJEAF
    Σε ευχαριστώ πολύ και πολλά φιλιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Efi το πρώτο (καλό φαίνεται) το βρήκα φτηνότερο στο ebay δες εδώ http://www.ebay.com/itm/Janson-Beckett-Alphaderma-DermaPlex-EP-Exfoliating-Peel-/370166846301#vi-desc
    Το C E Ferulic είναι πράγματι ένα από τα προϊόντα που το έχω ακουστά και πρέπει να είναι πράγματι καλό αλλά δεν νομίζω να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας για ενυδάτωση. Είναι πιο πολύ για αντιοξειδωτική προστασία, αντιγήρανση και λάμψη. θα χρειαστείς και ενυδατική μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γειά σου Μαρία! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Δεν έχω pay pal όμως και δεν ξέρω πως γίνεται :(
    Συνεχίζω την ενημέρωση για το TCA Gorgeous :)
    4 μέρες μετά έκανα και δεύτερο peeling το δέρμα μου είναι σαν γυαλί, λαμποκοπάει :))) Μέχρι στιγμής δεν έχω ξεφλουδίσει, θα τρίβω με πετσέτα το πρόσωπο κάθε βράδυ και βλέπουμε. Θα το κάνω ξανά σε 4 μέρες το αποτέλεσμα μου αρέσει πολύ εκτός από πολύ λαμπερό το δέρμα μου δείχνει και πιο σφριγηλό.Θα συνεχίσω έτσι μέχρι τέλος Μαρτίου. Το μόνο ότι βγαίνουν κάποια σπυράκια είναι φυσιολογικό? Μήπως το peeling βοηθάει να βγει ότι ήταν να βγει και μετά το δέρμα καθαρίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Efi μου έκανα και εγώ την Τετάρτη τελικά το Gorgeous peel και σε αυτήν την φάση απλά νιώθω ένα ήπιο τέντωμα στο πρόσωπο και ελάχιστη ξηρότητα. Δεν έχω αρχίσει να ξεφλουδίζω ακόμα και το πρόσωπό μου απλά δείχνει λείο και φωτεινό. Οπότε όλα καλά. Νιώθω και εγώ πιο σφιχτή την επιδερμίδα κάτι που δεν με χαλάει καθόλου :))
    Σπυράκια εγώ δεν έχω βγάλει αλλά μάλλον σε σένα είναι αυτό που είπες. Πρόσεχε μονάχα η πετσέτα που χρησιμοποιείς για να τρίβεις την επιδερμίδα σου να είναι καθαρή για να μην σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα με μόλυνση.
    Το Tca τελικά είναι τέλειο! Κρίμα που δεν τολμούσα να το δοκιμάσω νωρίτερα! Κάλιο αργά όμως παρά ποτέ :)
    Αφού αγοράζεις από το Internet κρίμα να χάνεις τις ευκαιρείες στο Ebay. Είναι πολύ εύκολο να βγάλεις paypal. Για την διαδικασία δες εδώ http://agoresonline.blogspot.com/2008/05/paypal.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μαρια για να μην σε κουραζω θα μπω κατευθειαν στο θεμα,ξαναβαλα το lunch την Τεταρτη το βραδυ μονο στο μετωπο και λιγο τοπικα στο μαγουλο, εχουν ξεραθει τα σημεια αλλα ξεφλουδισμα τπτ,ειναι φυσιολογικο η το δερμα μου ειναι προβληματικο,παλαβο??δεν θα πρεπε σημερα Σαββατο
    να αντιδρασει,να ξεφλουδισει??Ευχαριστω.Υ.Γ στο μετωπο δεν βαζω ενυδατικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Kiki βάλε ακόμα μια φορά σε όλο το πρόσωπο άστο 3 λεπτά και κάνε με την Timepeel μετά από 5 μέρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει απολέπιση μετά από δυο εφαρμογές του peel όσο και το δέρμα σου να "αντιστέκεται". Συνήθως αυτό γίνεται όταν το δέρμα δεν χρειάζεται την απολέπιση και έτσι αργεί περισσότερο να δράσει το peeling.
    Εγώ τώρα στην τρίτη φορά και με το πιο δυνατό peeling δεν είδα ιδιαίτερη απολέπιση επίσης,αλλά έκανα με την Timepeel και έφυγε η ξηρότητα και το δέρμα μου το νιώθω πιο καθαρό και σφιχτό. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να κάνω δύο συνεχόμενες βραδιές TCA και να δω πως θα αντιδράσει το δέρμα μου έτσι και θα ενημερώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μαρακι,το κανω μονο τοπικα γιατι την πρωτη φορα ειχε ζαρωσει το δερμα μου.Δηλαδη Τεταρτη μεχρι Σαββατο βραδυ και τελος??Σημερα Κυριακη να μην ξαναβαλω απλα να περιμενω??Διαβαζω τα σχολια και εντυπωσιαζομαι απο τις περιγραφες σας.Εμενα ζαρωσε σουφρωσε αλλα εκει πεισμα δεν ξεφλουδιζει(τα νευρα μου)Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κική όχι, λέω να βάλεις και σήμερα το βράδυ TCA. Μετά από 5 μέρες να κάνεις με την Timepeel. Μπορεί απλά να χρειάζεσαι μεγαλύτερη δόση για να δράσει η απολέπιση
    Αλήθεια πριν κάνεις Timepeel περνάς το πρόσωπο με οινόπνευμα για να να φύγει το σμήγμα και να στεγνώσει τελείως ώστε να φύγουν πιο εύκολα τα νεκρά κύτταρα;
    Πάντως επειδή το δέρμα σου αντιδρά κάπως διαφορετικά από το συνηθισμένο δεν μπορώ να εκτιμήσω ακριβώς τι χρειάζεσαι. Ίσως φταίει που το κάνεις τοπικά μόνο σε συνδυασμό με την προηγούμενη χρήση airol. Νιώθω, η αλήθεια ανασφάλεια να σου προτείνω κάτι με αυτοπεποίθηση. Απλά νομίζω πως μάλλον χρειάζεσαι μεγαλύτερη δόση για να γίνει η απολέπιση. Αν δεν αισθάνεσαι όμως άνετα με αυτό τότε άσε το δέρμα σου να ηρεμήσει τελείως και βάλε μόνο ενυδατική δύο και τρεις φορές την ημέρα και τίποτα άλλο. Μετά από δύο εβδομάδες κάνε την Timepeel να φρεσκάρεις την επιδερμίδα και μην ξανακάνεις τίποτα άλλο μετά, για ένα διάστημα τουλάχιστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. O.K Μαρια θα επανελθω για νεοτερα και εντυπωσεις οταν τελειωσει η απολεπιση(αμην και ποτε!!!):))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μαρια εγω ειμαι παλι.Λοιπον μειναμε στην Κυριακη το ξανακανα οπως μου πες.Το δερμα μου εγινε κακο χαλι (το μετωπο μονο)δεν ηταν δερμα αυτο ηταν κατι σαν πετσι.Γυναικα 80 ετων θα χε καλυτερο,στεγνο τραχυ με καθετες πτυχες,χαθηκαν οι ρυτιδες οι οριζοντιες (αυτες οι εκφραστικες),φαινοταν καθαρα οτι δεν υπηρχε περιπτωση να ξεφλουδισει το τριβα με πετσετα βρεγμενη, στεγνη τπτ,σημερα αποφασισα να το ενυδατωσω ψιλογυαλιζε μετα την ενυδατωση.Πριν λιγο (σημερα Τριτη)δεν αντεξα πηρα οινοπνευμα οπως παντα πριν την ΤΙmepeel και το κανα τοπικα γυρω στα 5 λεπτα εβαλα και ενα ζελε υαλουρονικο μετα,εβγαλε οχι πολλα, αρκετα ομως για να ρθει στα ισια του,δεν εγινε οπως πριν αλλα ειναι σε καλο δρομο.ΟΥΦ ηρεμησα!!!!!Μαρια αιρολ στο μετωπο δεν εβαλα καθολου μονο την νοβακουασολ εβαζα κανα δυο βδομαδες πριν, (το tca lunch).Aυτα τα νεοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κικι η περίοδος μετά το Peel δεν είναι ποτέ και ότι καλύτερο ούτως ή άλλως γιατί το δέρμα στεγνωνει ξηραίνεται για να ξεφλουδίσει μετά. Το καλό είναι όμως με τα συγκεκριμένα TCA είναι ότι δεν απολεπίζει έντονα και η διαδικασία είναι γενικά διακριτική χωρίς να χρειαστεί να μεινεις σπίτι. Το αποτέλεσμα μετά σίγουρα σε αποζημιώνει. Δεν ξέρω όμως εσένα γιατί σε παίδεψε τόσο πολύ στην αρχή αλλά απ΄ότι φαίνεται θα το πάρεις το κολάι σύντομα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Γενικα απο οσο μου λενε εχω φωτεινη επιδερμιδα,χωρις να ναι λιπαρη,ειδικα οταν φοραω μεικαπ.Ποτε δεν εχω ξεφλουδισει στο προσωπο, λιγο στην μυτη θυμαμαι παλια.Ισως δεν το ειχα αναγκη.Απο την Τεταρτη μεχρι την Τριτη σχεδον μια βδομαδα, απο αυτα που διαβασα απο σας, επρεπε να ειχε αρχισει η απολεπιση.Ακομη και σημερα Τεταρτη νοιωθω οτι ακομη δεν ειναι οπως πριν,ειναι ακομη ξηρο.Μαρια τοπικα σε σπυρακι μπορει το lunch να βοηθησει στην 15 χρονη κορη μου η οχι.Σε ευχαριστω για ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κική την ξηρότητα θα την νιώθεις για ένα διάστημα. Εμένα όμως δεν με πειράζει καθόλου αυτό το λίγο. Ίσα ίσα που δεν γυαλίζει τόσο πολύ το δέρμα μου πλέον. Πάντως το κάθε δέρμα αντιδρά διαφορετικά είναι γεγονός. Κάνε ένα μακρύ διάλλειμα τώρα αλλά την επόμενη φορά κάνε δύο βράδια στην σειρά για να επισπεύσεις την απολέπιση. Η κορούλα σου ασφαλώς μπορεί και να το χρησιμοποιήσει τοπικά εκεί που έχει σπυράκι αλλά να βάλει και αυτή δυο βράδυα συνεχόμενα γιατί μία φορά με το Lunch δεν είναι αρκετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Γεια σου Μαρία,συγχαρητήρια για την προσεγμένη δουλειά.Θα ήθελα σε παρακαλώ πολύ να με βοηθήσεις να κάνω την παραγγελεία του 'TCA lunch peel',γιατί είναι η πρώτη φορά που θέλω να παραγγείλω και δεν γνωρίζω καθόλου από αυτά.Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Βιβή θα χρειαστείς πιστωτική κάρτα για να κάνεις την αγορά σου. Εάν έχεις πες μου για να σε βοηθήσω με κάποιες οδηγίες για να κάνεις την αγορά σου. Επίσης μπορείς να παραγγείλεις TCA και από μια φαρμακοποιό στην Λάρισα που μπορεί να σου το στείλει με αντικαταβολή.
    Επικοινώνησε μαζί της στο natural.remedies@hotmail.com.

    Ενημέρωσέ με αν χρειαστείς τελικά πληροφορίες για να αγοράσεις από το e-shop.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μαρία γεια σου!Τυχαία έπεσα στο blog σου και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα με τις γνώσεις σου.θέλω μια μικρή βοήθεια.Έχω κάνει χημικό πήλιγκ σε δερματολόγο(12επισκέψεις)για να μου φύγουν οι κηλίδες (2)μεγάλες που έχω στο πρόσωπο...ξεκίνησε με απαλό πήλιγκ και τις 3-4 τελευταίες φορές έκανε το πιο δυνατό,έτσι μου είπε. Εννοείται ότι δεν έχω καμιά διαφορά στις κηλίδες μου,το πρόσωπό μου είναι πιο λαμπερό αλλά οι κηλίδες ίδιες...επειδή δεν έχω την οικονομική ευχέρεια να συνεχίσω με την δερματολόγο σκέφτηκα μήπως μπορώ να κάνω κάτι μόνη στο σπίτι...την διαδικασία την γνωρίζω,το θέμα είναι πως μάλλον θα χρειαστώ κάτι πιο δυνατό από αυτό που προτείνεις στις υπόλοιπες φίλες...μήπως μπορείς να με βοηθήσεις?Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και καλή συνέχεια σ' ότι και αν κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Το χημικό peeling όταν είναι δυνατό μπορεί να κάνει περισσότερο ζημία παρά καλό. Εγώ προτείνω για χρήση στο σπίτι μόνο σε συγκέντρωση που είναι απόλυτα ασφαλής. Μπορείς να βρεις στο ebay δυνατα Tca αλλά θέλει πολύ προσοχή και η διαδικασία αλλά και η φροντίδα μετά. Ότι και να αποφασίσεις πάντως μην πάρεις σε καμμιά περίπτωση Tca με πάνω από 30% συγκέντρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ευχαριστώ πολύ για τη άμεση απάντησή σου!θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και δεν θα το ρισκάρω με πολύ δυνατό.Έχεις κάποιο υπ΄όψιν σου να μου προτείνεις?θα το εκτιμούσα μιας και δεν έχω ξαναψωνίσει από το διαδίκτυο :( ... και πάλι ευχαριστώ! Εύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Εύη βρήκα αυτό στο amazon Yavonae 25% TCA Chemical Peel . Είναι αρκετά δυνατό και έχει άριστες κριτικές
    Θα χρειαστεί να δημιουργήσεις λογαριασμό πρώτα και μετά να αγοράσεις με την πιστωτική σου κάρτα. Η διαδικασία πληρωμής στο amazon είναι απόλυτα ασφαλής και δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί καθόλου. Εγώ αγοράζω από εκεί χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν χρειαστείς κάτι άλλο είμαι στην διάθεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Μαρία σ΄ευχαριστώ!Η αγορά γίνεται μόνο με πιστωτική κάρτα?Δεν γίνεται με pay pal? ...θα έχεις νέα μου μόλις το παραλάβω και το δοκιμάσω...να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα: η κυρία που διατηρεί φαρμακείο στη Λάρισα δεν έχει κάποιο που ίσως να ταιριάζει στην περίπτωσή μου? Θα μου ήταν σαφώς ευκολότερο!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Εύη μου το amazon δεν δίνει δυστυχώς δυνατότητα πληρωμής με paypal. Επειδή μου είπες ότι δεν έχει ασχοληθεί με αγορές στο διαδίκτυο ξανά υπέθεσα ότι δεν θα έχεις. Αγορά με paypal μπορείς να κάνεις από το ebay. Η Ρασέλ νομίζω πως δεν δίνει τόσο δυνατό Tca σε ιδιώτες γιατί υπάρχει όσο να ναι ευθύνη για την σωστή χρήση. Δεν ξέρω αν το 25% to θεωρεί ok να στο δώσει η δεν δίνει πάνω από 30%. Στείλε της αν θέλεις ένα mail να την ρωτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Γεια σας! Ηθελα να ρωτησω αν ειναι φυσιολογικο να μην ξεφλουδισει το δερμα με 2 συνεχομενες μερες χρησης του TCA 25%?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Το ξεφλούδισμα δεν ξεκινά άμεσα αλλά μετά από μερικές μέρες. Συνήθως αρχίζει στις τρεις με τέσσερεις ή και πέντε ανάλογα μέρες με την επιδερμίδα. Το διάστημα αυτό απλά νιώθεις την επιδερμίδα σου στεγνή και κάπως σαν αφυδατωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Γεια σου Μαρια...εδω και πολυ καιρο διαβαζω τα αρθρα που γραφεις ειναι πολυ βοηθητικα και σημαντικα αυτα που γραφεις.Αποφασισα κι εγω να κανω αυτη την αγορα lunch tca πηρα και ενα peeling για το σωμα επειδη εχω πολυ λιπαρο δερμα και μου βγαινουν αρκετα σπυρακια στην πλατη.Περιμενω να μου ερθουν...Θα ηθελα να σε ρωτησω αν μπορω να βαλω κανονικα make up τις ημερες που θα το χρησιμοποιω????αυτη ειναι η ερωτηση μου για τα αλλα με εχετε καλυψει...Ευχαριστω Ειρηνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. μπορώ κι εγώ να έχω το mail της φαρμακοποιού στη Λάρισα παρακαλώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Γειά σου Μαρία. Αγόρασα από το amazon την κρέμα του Janson Beckett και είναι εξαιρετική. Βρήκα το site του Beckett που στέλνει τα καλλυντικά στην Ελλάδα και παρήγγειλα προιόντα αξίας 270ε πριν 1 μήνα.Αυτό είναι το site http://www.janson-beckett.com/store_fld/Scripts/default.asp Tα καλλυντικά δεν τα έχω παραλάβει.Το ποσό μου το χρέωσαν την ίδια μέρα που παρήγγειλα. Έχω στείλει τουλάχιστον 10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Efi δεν πιστεύω ότι δεν σου τα έστειλαν. Γενικά δεν τους συμφέρει να δημιουργούν κακό όνομα στην αγορά, ιδίως όταν πρόκειται για γνωστή φίρμα καλλυντικών. Γιατί μια του κλέφτη δυο του κλέφτη αν αρχίσουν να μην παραδίδουν θα βγει βρώμα κάποια στιγμή. Κάποιο μπέρδεμα πρέπει να έγινε. Απορώ βέβαια γιατί δεν σου απαντούν στο email. Σου προτείνω να επικοινωνήσεις μαζί τους τηλεφωνικά (έχουν τα νούμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Εφι αν θέλεις στείλε μου στο mail μου admin@e-gynaika.com με πιο όνομα έκανες την παραγγελία και ότι στοιχείο έχεις σχετικό να κάνω μια προσπάθeια να επικοινωνήσω εγώ μαζί τους. Αν δω ότι μου τα μασάνε και δεν έχουν διάθεση συνεννόησης θα τους πω ότι ότι θα δημοσιεύσω επίσημα το περιστατικό και θα κάνουμε παράπονα και σε άλλες σχετικές ιστοσελίδες. Ελπίζω να μην χρειαστεί γιατί είναι πολύ άχαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Τηλέφωνο σήμερα προσπάθησα να πάρω μπροστά ο κωδικός είναι 001 αλλά δεν απάντησαν ισως επειδή είναι Σάββατο. Έστειλα mail σε όποια διεύθυνση βρήκα να αναφέρεται στη σελίδα τους και στο customer service. Σου στέλω mail.
    Και πάλι χίλια ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Efi το έλαβα το mail κοίτα αν βγάλεις άκρη εσύ από Δευτέρα και μετά αν χρειαστεί θα επικοινωνήσω και εγώ μαζί τους. Κράτα με λοιπόν ενήμερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αγαπητή Μαρία σήμερα έλαβα ειδοποιητήριο από το ταχυδρομείο και παρέλαβα τη μία παραγγελία στις 34 ημέρες. Η δεύτερη παραγγελία που έγινε στις 31/3 ακόμα δεν έχει έρθει.Είχα επιλέξει και χρεωθεί για ταχεία αποστολή με Fedex. Δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι αυτό- το θεωρώ κοροιδία- σήμερα θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω τηλεφωνικά μαζί τους. Τουλάχιστον όμως παρέλαβα!! Σε ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Efi μου πολύ χαίρομαι που τουλάχιστον παρέλαβες τα προϊόντα> ρωτησες στην Fedex πότε τα παρέλαβαν στηνυπηρεσία τους για αποστολή. Αν όντως έκαναν τόσο καιρό να τα παραδώσουν ζήτα τους να σου αιτιολογήσουν την καθυστέρηση και να σου επιστρέψουν το εξτρά ποσό που έδωσεν για γρήγορη απόστολή. Περιμένω να μάθω και περαιτέρω εντυπώσεις από την σειρά. Εγώ θα την δοκιμάσω μόλις μου τελειώσουν του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μαρία μου η Fedex δεν μπορεί να με βοηθήσει αν δεν έχουν τον αριθμό φορτωτικής. Θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη με την εταιρία JB. Και βέβαια θα σε ενημερώσω για τα προιόντα μόλις τα δοκιμάσω.:) Το πήλιγκ που σε είχα ρωτήσει του Janson Beckett το αγόρασα δεν κάνει τίποτα απολύτως ίσως επειδή είχα κάνει το TCA. Δεν το προτείνω πάντως είναι αρκετά ακριβό και δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από τα κοινά του εμπορίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Efi μου όπως είπες, τι να κάνει εάν απλό peel όταν έχεις κάνει TCΑ; Αφού όμως είναι και ακριβό το βάζουμε στο λίστα των ασύμφορων. Blacklisted λοιπόν :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλημέρα, μπορώ να ξέρω που έχει το φαρμακείο η Ρασελ και αν έχει καποιο email να επικοινωνήσω μαζί της ή κάποιο site γιατί ενδιαφέρομαι και γω για κάποια προϊόντα.
    Ευχαριστώ Εύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Καλημέρα Evi,
    το φαρμακείο της είναι στην Λάρισα. Επικοινώνησε μαζί της στο natural.remedies@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Kαλημέρα!Ευχαριστώ για τις υπέροχες πληροφορίες που μας δίνετε.Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να προμηθευτώ το TCA 15% Ή 17%. Δεν έχω πιστωτική κάρτα ούτε κάποιον άλλο λογαριασμό...μπορώ να πληρώσω νε αντικαταβολή μέσω κάποιας εταιρίας ή φαρμακείου? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Σταματία μου γεια σου,
    μπορείς να παραγγείλεις TCA από το φαρμακείο της Rasel. Επικοινώνησε μαζί της στο natural.remedies@hotmail.com. Μπορεί να σου το στείλει με αντικαταβολή. Να επισημάνω όμως πως τώρα με την έντονη ηλιοφάνεια δεν είναι η καλύτερη εποχή για peeling. Θα σου συνιστούσα να περιμένεις για μετά τον Οκτώβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. καλησπέρα και από εμένα.
    έχω πρόβλημα με διχρωμίες. έχω κάνει ήδη σε δερματολόγο ένα δυνατό χημικό πήλινγκ αλλά από τότε έχουν περάσει 4 χρόνια. Είχα δει διαφορά μέγάλη.

    τους τελευταίους μήνες άρχισα να παρουσιάζω πάλι διχρωμίες που δυστυχώς τον τελευταίο μήνα έγιναν πάρα πολύ έντονες. Βάζω αντηλιακό με δείκτη 30 και γενικά προσπαθώ να ενυδατώνω πολύ καλά το δέρμα μου. παρόλα αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. CinaC δυστυχώς κανένα χημικό peeling δεν κάνει για το καλοκαίρι. Τσέκαρε και την απάντησή μου στην ερώτηση που άφησες σχετικά με τις δυσχρωμίες στο άρθρο για την δερμοαπόξεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. αυτη την εποχη, εδω και 2 βδομαδες περιπου, το δερμα μου ειναι πολυ καλο για τα δικα μου δεδομενα.Βαζω μια κρεμα λευκαντικη της helena rubinstein δεν ξερω αν ειναι απο εκει αλλα ειμαι ευχαριστημενη, να φανταστεις μετα το tca και τις λευκαντικες η timepeel δεν βγαζει πια τις λευκες νιφαδες.Δεν εξαφανισε την παναδα βεβαια, αλλα μου φαινεται καπως πιο υποφερτη.H IDEALIST THS ESTEE μου τελειωσε δεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Κική μου να σε ρωτήσω κάτι; Η Idealist που χρησιμοποιείς είναι αυτή με το σιέλ ή με το πετρόλ το χρώμα; Αυτή με το πετρόλ είναι η pore minimiser και δεν κάνει τίποτα για τις δυσχρωμίες. Αυτή που παίρνω εγώ είναι η Even Skintone Illuminator με την γυαλιστερή σιέλ συσκευασία. Είναι και οι δύο της σειράς Idealist αλλά διαφορετικές συνθέσεις. Εμένα δυο φορές μου τις μπέρδεψε η κοπέλα στο κατάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Την σωστη πηρα, μου δωσανε σε δειγμα αυτη που ειναι για πορους,ακομη δεν την δοκιμασα.Γραφει πανω Idealist Even Skintone illuminator,Serum correcteur de teint unifiant illuminateur.
    Eιναι η σωστη.
    Αυτο που λες για υγρασια ειναι σιγουρο,εχουμε μπολικη εδω.Για το μπανιο δεν το χα σκεφτει και σε ευχαριστω.Οταν ειχα παθει την ζημια απο δερματολογο πηγα και σε αλλους να δω τι θα μου πουν,μια γυναικα δερματολογος μου ειπε οτι δεν φευγουν οταν ειναι βαθιες οτι και να κανω,laser, δερματοαποξεσεις μου δωσε μια κρεμα για μειωση της μελατονινης και μου ειπε να προσεχω τον ηλιο,να βγαινω εξω με προστασια και τιποτα αλλο να μην κανω.Ποιος ομως δεχεται την μοιρα του (χεχεχε) τωρα τελευταια το πηρα αποφαση,τι να κανουμε, καλα να μαστε.Εξαλλου δεν ειναι τεραστια,η γυναικεια ματαιοδοξια βλεπεις με κανει να ψαχνομαι.
    Να σαι καλα Μαρια μου σε κουρασα.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Οκ Κική μου. Όχι βρε δεν με κούρασες προς Θεού. Αν θυμάμαι καλά έχεις την quasar. Κάνε συστηματικά με αυτήν στην περιοχή με την πανάδα. Αν μπορείς τρία λεπτά κάθε μέρα. Πιστεύω πως μπορεί να σε βοηθήσει να την μειώσεις αισθητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Μαρία μου θυμάμαι παλαιότερα κάπου σε αυτό το ποστ λέχθηκε ότι ίσως το tca να κάνεις τις πανάδες χειρότερες. Τελικά έχετε καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Hapiness ναι, σε μερικές περιπτώσεις το Tca μπορεί να επιδεινώσει τις πανάδες. Δεν ξέρω το γιατί αλλά από εμπειρίες κάποιων φαίνεται πως πράγματι μπορεί να γίνει αυτό. Εάν κάποιος λοιπόν έχει πανάδες και θέλει να δοκιμάσει, καλύτερα να τεστάρει πρώτα σε μια μικρή περιοχή και όχι τόσο ορατή πριν κάνει σε όλο το πρόσωπο. Θα μου πεις γιατί να το ριψοκυνδυνέψει.... Απλά τις περισσότερες φορές δίνει πολύ καλό αποτέλεσμα και αξίζει σαν θεραπεία αλλά σίγουρα πρέπει να γίνεται αφού γίνει ένα διερευνητικό τεστ πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Εμενα μου τις επιδεινωσε,μια ειχα στο μετωπο απο προηγουμενη δερμοαποξεση.Πανω που εσβηνε εγινε παλι εμφανης.Ισως να βοηθαει τις επιφανειακες.Οταν εκανα την εφαρμογη ειχε γινει σαν χαρτι τσαλακωμενο το σημειο μονο της παναδας.Ειδα και επαθα να συνεφερω το δερμα μου.Προσοχη κοριτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ναι Κική μου θυμάμαι, γι αυτό λέω και εγώ πως θέλει προσοχή. Ενώ στις περισσότερες επιδερμίδες δίνει πολύ καλά αποτελέσματα θέλει προσοχή γιατί η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Οπωσδήποτε λοιπόν τεστάρισμα πιο πριν σε κάποια μικρή περιοχή. Όταν θα βρω χρόνο να κοιτάξω τι παίζει με τις πανάδες και το TCA και θα σας ενημερώσω.
    Είσαι εντάξει τώρα; Απ ότι κατάλαβα μπόρεσες και την μείωσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Τιποτα Μαρια μου,μην φανταστεις οτι ξεχωριζει πολυ,αχνη ειναι τωρα, με μευκαπ καλυπτεται καλα.Ισως σε καποια φωτα να ξεχωριζει.Την baby quasar την χρησιμοποιω αραια και που,η timepeel τωρα που χειμωνιασε παλι κανει δουλεια.Εκανα τις προαλλες και το ευχαριστηθηκα γεμισε απιστευτα νεκρα κυτταρα(ασπρακια)την αγαπω.Το καλοκαιρι νομιζα οτι χαλασε επειδη δεν εβγαζε τιποτα.Εχεις δικιο η υγρασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Κική μου χαίρομαι που έκανες Mastering την Timepeel και βλέπεις τόσο καλό αποτέλεσμα :)
    Όταν θα χρησιμοποιήσεις την airol βάλε την ένταση στο χαμηλό πρώτα και δυνάμωσε σταδιακά για να μην τυχόν και ερεθίσεις πολύ το δέρμα σου. Θα περιμένω εντυπώσεις. Α! θα κοιτάξω να γράψω και κάποιο άρθρο με καλές λευκαντικές κρέμες γιατί έχω εντοπίσει μερικές που αξίζει να δοκιμάσεις. Φωτο μπορείς να μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ευχαριστω Μαρια μου, αν τα καταφερω μπορει να σου στειλω κααααποια στιγμη το πριν και το μετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Καλημερα Μαρια.Σου ευχομαι Χρονια Πολλα γεματα υγεια,ευτυχια και....λεφτα!!!!Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Καλημέρα Έλενα :)
    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σου και ανταποδίδω με όλη μου την την καρδιά! Ευτυχώς τα δύο πρώτα δεν εξαρτώνται από το τελευταίο, άμεσα τουλάχιστον... γιατί αλλιώς άστα να πάει.. :))
    Πολλαααά φιλάκια και Καλή Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Γειά σου Μαρία. Δεν έχω καταλάβει γιατί δεν πρέπει να βάζουμε ενυδατική μετά το πήλινγκ. Είχα κάνει σε δερματολόγο χημικό πήλινγκ και μου είχε πει να πλένω το πρόσωπό μου με νερό και ξίδι μέχρι να ξεφλουδίσω και να βάζω 3 φορές την ημέρα πεπανθόλ και μία φορά μία κορτιζονούχα αλοιφή, φουσικόρτ αν θυμάμαι καλά. Μου είπε ότι δεν πρέπει να τραβήξω τις πέτσες να τις αφήσω να πέσουν μόνες τους. Η πεπανθόλ όμως μαλακώνει τόσο πολύ το δέρμα που την τρίτη μέρα κάνοντας μασαζ ελαφρό να απορροφηθεί βγαίνανε και οι πέτσες. Μάλλον έπρεπε να κάνω απλή επάλειψη γιατί ο γιατρός δεν χάρηκε που συντόμευσα την διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. kari, το peeling που έκανες σε δερματολόγο ήταν μάλλον αρκετά πιο δυνατό που προκαλεί ξεφλούδισμα ακόμα και με κρέμα. Το συγκεκριμένο όμως είναι πολύ ήπιο σχετικά, ώστε να είναι ασφαλές για προσωπική χρήση, έτσι προτείνουν από την ιστοσελίδα να μην βάζεις κρέμα για να μπορέσει το δέρμα να ξεφλουδίσει. Εγώ πάντως δεν αντέχω την ξηρότητα και όταν το κάνω βάζω λίγο ενυδατική κρέμα. Μετά όμως χρησιμοποιώ τη Timepeel (συσκευή δερμοαπόξεσης) για να απομακρύνω πιο εύκολα τα νεκρά κύτταρα. Πολλές άλλες χρήστριες όμως χρησιμοποιούν ενυδατική επίσης.
    Το πως θα χρησιμοποιήσεις τελικά αυτά τα ήπια peel, αν θα αντέξεις δηλαδή την ξηρότητα ή θα βάζεις μια κρέμα, είναι θέμα προσωπικής προτίμησης και επηρεάζει λίγο το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Όντως ήταν πιό βαθύ το πίλινγκ που έκανα, ξεφλούδισα όπως όταν παθαίνουμε έγκαυμα από τον ήλιο. Αλλά τώρα που έχω πάρει ένα tca 15% ακολουθώ την ίδια διαδικασία και το ξεφλούδισμα γίνεται την τρίτη μέρα το πρωί όταν βάζω την πεπανθόλ. Έγώ νομίζω ότι η πεπανθόλ βοηθάει να φύγει πιό γρήγορα η πέτσα και μάλιστα όσο περισσότερες φορές βάζω
    τόσο καλύτερα. Δεν ξέρω αυτό έχω αποκομίσει μέχρι τώρα.
    Γιατί να ταλαιπωρήστε με την ξηρότητα? Δοκιμάστε το μιά φορά να ανταλλάξουμε εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. μαρια καλησπερα!ειμαι η γωγω
    γιατι δε μπορω ν αφησω σχολιο στη στηλη με τη θεραπεια για ραγαδες;
    τι αποψη εχεις για τα προιοντα mario badescu?αξιζει να δοκιμασω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Γωγώ μου πήγαινε άσε το σχόλιο σου εδώ http://www.e-gynaika.com/p/blog-page_21.html.
    Στο αρχικό το άρθρο τα απενεργοποίησα για είχαν μαζευτεί πολλά και έπρεπε να πατάει κάποιος πολλές φορές το link νεώτερο για να φτάσει στο τέλος των σχολίων και ήταν κουραστικό άσε που κάποιες κοπέλες μπερδεύονταν και δεν μπορούσαν να δουν την απάντησή μου. Στο άρθρο το αναφέρω ότι τα σχόλια συνεχίζονται στην άλλη σελίδα που αναφέρω πιο πάνω.
    Τα Mario Βadescu είναι εξαιρετικά. Εγώ πάντα έχω στο ντουλαπάκι μου την "Buffering lotion" για τα βαθιά σπυράκια. Σε συνδυασμό με την συσκευή pulsar http://www.e-gynaika.com/2012/03/blog-post.html σώθηκα. Επίσης είχα δοκιμάσει ένα πολύ ωραίο καθαριστικό το "enzyme cleansing gel". Το παίρνω πότε πότε αλλά βολεύομαι και με άλλα προϊόντα μιας και τα μεταφορικά ανεβάζουν το κόστος και τώρα τελευταία ξέρεις... όλοι τα μετράμε λίγο περισσότερο. Κάτι άλλο δεν έχω δοκιμάσει αλλά γενικά έχει πολύ καλές κριτικές ιδίως για τα προϊόντα για την ακμή. Αλήθεια με τις συσκευές πως τα πας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. καλησπερα μαρακι μου!
    το beautybay εχει δωρεαν μεταφορικα απ οτι ειδα τωρα.σκεφτομαι να δοκιμασω τελικα τα mario badescu.οσον αφορα τις συσκευες ολα καλα!με τη δερμοαποξεση καθε φορα ειναι και καλυτερα.τη μαθαινω ακομα.με τη συσκευη της μεσοθεραπειας ακομα δεν εχω βρει καταλληλα προιοντα.ζητησα και τη βοηθεια της ρασελ ,της εστειλα το λινκ της συσκευης αλλα μου απαντησε οτι δε τη βρηκε στο ιντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Γωγώ μου τσέκαρε το mail σου. Σου έστειλα ένα link εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Μπορώ να το παραγγείλω και απο καποιο άλλο site εκτός της Αμερικής γιατί θέλω να αποφύγω το τελωνείο.Δεν μπορώ να τα βρώ κάπου αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Βάια επειδή είναι μικρό το πακέτο όσες φορές έχω παραγγείλει δεν έχω πληρώσει δασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. καλησπέρα! Ανακάλυψα τυχαία το site σου κ ομολογώ εντυπωσιάστηκα! Αλλά ας μπω κατευθείαν στο θέμα μου μιας και με καίει πολύ! Είμαι 24 στα 25 κ ήδη έχω κάνει ένα lazer fraxel και ένα χημικό πήλινγκ σε δερματολόγο αλλα δυστυχώς δεν αρκούσε μία συνεδρία και έτσι δεν συνέχισα αφού το κόστος με ξεπερνούσε. Έχω ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα (ροζέ) με σπυράκια, τα οποία τα πειράζω συνέχεια απο την εφηβεία μου και έχω κόκκινα σημαδάκια παντού. Επίσης, έχω διεσταλμένους πόρους και κοκκινίλες (δερματολόγοι μου έχουν πει ότι είναι ευρυαγγείες). Έχω δοκιμάσει εκατό κρέμες και κάθε φορά είμαι στο μηδέν. Σε παρακαλώ μπορείς να με κατατοπίσεις για το ποιο πήλινγκ θα με βοηθούσε ώστε να απαλλαγώ απ΄ αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Καλησπέρα Μαρίνα,
    Νομίζω πως η καλύτερη επιλογή για την επιδερμίδα σου είναι ένα ήπιο peel 10 % με συνδυασμό σαλικυλικού και γαλακτικού οξέους που είναι ιδανικό για να καταπολεμήσει σπυράκια, πόρους, σημάδια και λιπαρότητα. Βρήκα ένα πολύ οικονομικό που θα σου στοιχίσει μόλις 10 ευρώ με τα μεταφορικά στο ebay. Μπορείς να το δεις εδώ Salicilic&Lactic acid Αργότερα εάν δεις ότι το δέρμα σου είναι άνετο με αυτό το peel μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι πιο δυνατό. Επίσης εξαιρετικό είναι και στο im-fabulous e-shop το Bio Gorgeous Peel - Organic. Έχει εξαιρετικές κριτικές και άτομα με τον δικό σου τύπο επιδερμίδας είναι ενθουσιασμένα με τα αποτελέσματα. Απλά είναι πολύ πιο ακριβό από αυτό στο ebay...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια σου!!! Το lunch TCA 10% άραγε λες να αποδώσει το ίδιο; Το λέω μιας και μπορώ να το βρω ελλάδα χωρίς να περιμένω μέρες για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου! Είμαι μάλλον πολύ ανυπόμονη τελικά!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα! Δοκίμασέ αυτό που βρήκες εδώ και αν για κάποιο λόγο δεν σε καλύψει τότε δοκιμάζεις κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Καλησπέρα Μαρία συγχαρητηρια για το site.Θα ήθελα να μου δωσεις κάποιες απαντήσεις για το Salicylic Acid & Lactic Acid – 30ml και Salicylic Acid – 30ml
    Salicylic Acid & Camphor Tonic – 30ml
    Sulphur & Camphor Tonic – 30ml
    from Natural Look. Τις διαφορες τους και τι μπορώ να χρησιμοποιήσω ειναι το link που εχεις δωσει στην Μαριαννα για αγορα απο το e-bay. ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Καλημέρα Νίκο και καλώς ήρθες στην παρέα μας :)
    Το Salicylic Acid & Lactic Acid peel (Σαλικυλικό & Γαλακτικό Peel) δρα ως εξής: Το γαλακτικό οξύ μαλακώνει το δέρμα και επιτρέπει βαθύτερη απορρόφηση του σαλικυλικού οξέος. Επίσης το συνδυαστικό σαλικυλικό με γαλακτικό peel μπορεί να είναι λίγο πιο ενυδατικό, λόγω των ιδιοτήτων του γαλακτικού. Σε περίπτωση όμως αλλεργίας στο γάλα καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το απλό σαλικυλικό οξύ. Εάν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ χημικό peel ξεκίνα από την χαμηλότερη περιεκτικότητα peels . Εάν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει, τότε μπορείς να δοκιμάσεις τα πιο δυνατά

    Τα Sulphur & Camphor Tonic και Salicylic Acid & Camphor Tonic δεν είναι peel αλλά καθαριστικές, στυπτικές και αντισηπτικές λοσιόν καθημερινής χρήσης. Η πρώτη περιέχει θειάφι με τις γνωστές ιδιότητες στην επιδερμίδα και καμφορά και η άλλη καμφορά και σαλικυλικό οξύ 2%. Η καμφορά είναι συστατικό και των δύο και έχει αντι φλεγμονώδη , απολυμαντική, αντιμυκητιασική δράση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και είναι ήπια απολεπιστική. Σε ευαίσθητες επιδερμίδες όμως θέλει προσοχή γιατί μπορεί να είναι ερεθιστική.
    Λόγω της σύστασης και οι δύο λοσιόν είναι κατάλληλες για ακμή, σπυράκια, ψωρίαση, έκζεμα και ροδόχρου ακμή. Επίσης μειώνουν των διευρυμένους πόρους και ρυθμίζουν τους σμηγματογόνους αδένες. Εάν θέλεις εκτός από περιποίηση για σπυράκια και πόρους και αντιγηραντική φροντίδα πιο κατάλληλη είναι αυτήν με το θειάφι. Γενικά όμως επειδή το σαλικυλικό το βρίσκουμε σε πιο πολλά προϊόντα περιποίησης προβληματικών επιδερμίδων εάν θέλεις να πάρεις μία λοσιόν για καθημερινή περιποίηση ίσως είναι καλύτερα να προτιμήσεις αυτή με το θειάφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Γεια σου Μαρια! Μου εστειλε η κ.Κοεν tca 15% (ακομα δεν το εχω τολμησει) και το δοκιμασα στο εσωτερικο μερος του μπρατσου και ηταν σαν να εβαλα νερακι. Μηπως θελει χωρις βαμβακι; η περισσοτερη ποσοτητα; και επισης, εγω που δεν εχω συσκευη δερμοαποξεσης και οι ειδικοι λενε να μην τραβαμε τις πετσες, μηπως με την πετσετα τριβοντας το δερμα μου, το ερεθισω περισσοτερο; δεν γινεται να περιμενω να πεσουν μονες τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Μαρίνα αφού το βλέπεις τόσο ανεκτό από την επιδερμίδα σου βάλε τεστ σε ένα μικρό μέρος στο πρόσωπό σου να κάνεις δοκιμή και εκεί. Τα πετσάκια που λένε οι δερματολόγοι να μην τραβάς, είναι για τα πιο δυνατά TCA που κάνουν μεγάλη απολέπιση. Με το 15%, το πρόσωπο απλά ξηραίνεται έντονα(αφαιρείται η πολύ επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας)) και βασικά ο καλύτερος συνδυασμός θεραπείας είναι με συσκευή δερμοαπόξεσης, που θα αφαιρέσει αυτό το στρώμα εύκολα και αποτελεσματικά. Μόνα τους δεν θα φύγουν εύκολα τα νεκρά κύτταρα, και η ξηρότητα θα διαρκέσει μεγάλο διάστημα και σίγουρα θα σε ενοχλεί. Με μια πετσέτα όμως μπορείς να βολευτείς κάπως και να αφαιρέσεις σταδιακά όλα αυτά τα νεκρά κύτταρα αλλά είναι σίγουρα πιο δύσκολη έτσι η διαδικασία σε σχέση με την συσκευή δερμοαπόξεσης. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και ένα ήπιο απολεπιστικό γάντι και να τρίψεις πολύ απαλά. Θα γίνει η απολέπιση πιο εύκολα σε σχέση με πετσέτα, αλλά αυτή η μέθοδος θέλει πολύ προσοχή και στο αναφέρω με μεγάλη επιφύλαξη. Αν δοκιμάσεις κάτι τέτοιο θα πας με τον σταυρό στο χέρι, εκατοστό-εκατοστό για να βεβαιωθείς ότι η επιδερμίδα σου απολεπίζεται χωρίς να επηρεάζει την υγιή στοιβάδα της. Tο TCA είναι μια θεραπεία που αναφέρω γιατί δίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά πραγματικά θέλω να προσέχετε πολύ με την όλη διαδικασία και τον τρόπο που χειρίζεστε την απολέπιση μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Εκανα τελικα ενα τεστακι στο λαιμο αλλα εχω εντονη φαγουρα. Ειναι φυσιολογικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Μια μικρή φαγούρα είναι συνήθως φυσιολογική. Χρησιμοποίησε την κρέμα την αναπλαστική που έδωσε η Ρασέλ για μετά το Tca. Παρακολούθησε για κανά δυο μέρες της αντιδράσεις της επιδερμίδας σου και μετά αν όλα καλά δοκίμασε και πάλι σε μια μικρή περιοχή στο πρόσωπο, πχ χαμηλά στο πηγούνι, ακολουθώντας προσεκτικά πάντα τις οδηγίες που πήρες με το TCA. Αν και με αυτό το τεστ η επιδερμίδα σου αντιδράσει καλά χωρίς πρόβλημα τότε προχωράς σε όλο το πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Μαρία Καλσπέρα!
    Θα ήθελα τη γνώμη σου σχετικά με τις κρέμες που μπορεί κάποιος να εφαρμόσει στο πρόσωπο έπειτα από χημικό peeling TCA15%. Καθώς και τη συχνότητα. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Μαριααα εκανα χθες το πιλινγκ και σημερα λαμποκοπαω. Αποψε το βραδυ α ξαναβαλω. Μπορω τοπικα σε καποια σπυρακια να βαλω και αυριο; ειναι για 3 επαλειψεις το 15%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Οποιαδήποτε αναπλαστική κρέμα είναι ιδανική. Η cicaplast, η bepanthol, η epitheliale της A-derma είναι όλες καλές και κατάλληλες για περιποίηση μετά το TCA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. ΤΕΛΕΙΑ!!!!! Μαρίνα ποιό πήρες τελικά; δεν μου είπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Tca 15%. Ειναι για 3συνεχομενα βραδια η εφαρμογη του; Ποσες σταγονες περιπου να βαζω στο βαμβακι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Ρωτώ από που το πήρες τελικά.. την Rασέλ, το ebay ή από το e-shop Im fabulous? Γενικά ποτίζεις λίγο βαμβακάκι και το περνάς στο πρόσωπο. Κάθε όμως peel έρχεται με τις δικές του οδηγίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Απο την κ.Κοεν! Το μονο που δεν εκανα ηταν να προετοιμασω το δερμα μου απο πριν με κρεμες κτλ. Αραγε αυτο να πειραζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Είναι ήπιο TCA οπότε όχι, δεν πειράζει! Άλλωστε όπως είπες, το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Με συγχωρείς έστειλα το ίδιο. Μια τελευταία ερώτηση. Η κ.Κοεν μου εγραψε δυο συνεχομενα βραδια.Μπορω τοπικα σε σπυρακι να κανω και τριτο βραδυ; ευχαριστω πολυ!!!!!!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Ναι άνετα! Μπορείς τοπικά να βάλεις και τρίτο βράδυ για να επισπεύσεις την επούλωση. Θα περιμένω ενημέρωση... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Καλησπερα Μαρια!!!! Εχω αρχισει να τριβομαι με πετσετουλα γιατι ειχε ζαρωσει το μετωπο μου πολυ. Δυσκολευομαι αρκετα βεβαια αλλα που θα μου παει :-) Εχεις να μου προτεινεις καποια αντιηλιακη κρεμουλα; Ολα μου τα καλλυντικα ειναι φυτικα αλλα δεν ξερω κατα ποσο ενα φυσικο αντιηλιακο μπορει να με καλυψει μετα απο μια τετοια διαδικασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Μαρινα του Korres τα αντιηλιακά είναι καλά και της Avene. Ζήτα δειγματάκια από το φαρμακείο για να τα δοκιμάσεις. Η αλήθεια είναι χωρίς την συσκευή δερμοπόξεσης η διαδικασία απολέπισης για τα ήπια peel είναι πιο ασφαλής αλλά πιο δύσκολη για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα. Όταν μπορέσεις πάρε μια συσκευή δερμοπόξεσης. Στο ebay υπάρχουν αρκετά οικονομικές συσκευές. Εάν χρειαστείς βοήθεια πες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Μαρια ποσο περιπου τις εχει η κ.Κοεν; Ποναει κατα την διαδικασια; τι ακριβως κανει; ειναι μονο για μετα τα πιλινγκ; Σ ευχαριστω πολυ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Μαρίνα οι συσκευές δερμοαπόξεσης που έχει η Κ Κοέν είναι οι Timepeel που ανάλογα κάθε φορά με την έξοδα εκτελωνισμού η τιμή μπορεί να παίζει από 185-200 ευρώ. Όχι δεν είναι μόνο για μετά το peeling. Συνδυαστικά όμως με ένα ήπιο TCA δίνουν πολύ πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Μαρια γεια σου και πολλα συγχαρητηρια για ολη τη δουλεια που εχεις κανει και που συνεχιζεις! Θα ηθελα την συμβουλη σου σχετικα με καποια πιλινγκ. Ειμαι στα 35, εχω πολυ λευκο δερμα αλλα με καποιες συσχρωμιες που εγιναν απο τον ηλιο το καλοκαιρι παρολο που φοραω παντα αντηλιακο με spf 50 και δεν λενε να φυγουν, στο μετωπο και γυρω απο τα χειλια. Επισης εχω λιπαρη επιδερμιδα με σχετικα μεγαλους πορους. Χρησιμοποιω συσκευη υπερηχων και θα παραγγειλω συντομα καποια το mesovital της dermedics αλλα σκεφτομουν να αντιμετωπισω τη δυσχρωμια και ισως τους πορους με καποιο πιλινγκ. Χρησιμοποιω γλυκολικο οξυ το οποιο δεν με εχει βοηθησει ιδιαιτερα στον αποχρωματισμο. Επισης το δερμα μου ειναι ανθεκτικο στα οξεα γιατι τα χρησιμοποιω χρονια. Διαβασα για το TCA και το τα mandelic/malic peels (για πορους και δυσχρωμια απ'οτι διαβασα) αλλα δεν εχω καποια προσωπικη αποψη. Θα μπορουσα λες να χρησιμοποιησω εν αλλαξ TCA με mandelic/malic η lactic acid?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Μαρια γεια σου και παλι! Τα αποτελεσματα του πιλινγκ ηταν πολυ καλα και σε λιγες μερες θα κανω το δευτερο. Ομως,καπου διαβασα οτι απαγορευεται να βαψει κανεις τα μαλλια του αν λνει πιλινγκ. Εγω τα εβαψα :- Λες να εκανα κακα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Μάλλον αυτό το λένε για περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης στην επιδερμίδα από την βαφή μιας και όσο να 'ναι μετά από peeling η επιδερμίδα είναι πιο ευαίσθητη. Εάν δεν παρουσίασες κάποιο ερεθισμό όλα καλά μην ανησυχείς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Καλησπέρα Μαρία, πριν τρία χρόνια είχα κάνει τρεις συνεδρίες για καθαρισμό με χημικό peeling. Δεν γνωρίζω αρκετές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θεραπεία που μου έκανε, πάντως το χημικό το ένιωθα να με καίει αρκετά. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά αλλά στην τελευταία συνεδρία μου είχε αφήσει κάποια σημάδια σαν πανάδες και μετά ο γιατρός μου έδωσε μια κρέμα κι έφυγα.Έκανα συνεδρίες ανά εβδομάδα και ήταν καλοκαίρι γι” αυτό πιστεύω ότι μου άφησε την πανάδα (ο γιατρός μου είχε πει ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα να το κάνω καλοκαίρι αλλά τελικά έκανε λάθος). Έτσι σήμερα, επειδή δεν θέλω να κάνω την ίδια θεραπεία στο δερματολόγο αυτό καθώς κοστίζει ακριβά, βρήκα στο internet και βρήκα τη σελίδα σου! Θέλω να κάνω κάποια θεραπεία μόνη μου στο σπίτι και γι” αυτό θέλω να σε ρωτήσω κάποια πράγματα. Το δέρμα μου είναι σκουρόχρωμο και βγάζω αρκετές φορές σπυράκια στο πρόσωπο και στην πλάτη, κυρίως όμως έχω σημάδια. Το lunch peel που δείχνεις εσύ στη φωτογραφία δεν το βρίσκω για να το αγοράσω στο internet. Μήπως έχεις αλλάξει ονομασία ή έχει αντικατασταθεί από κάποιο νέο προϊόν. Εσύ τι μου προτείνεις; Εγώ πιστεύω ότι θα ήθελα κάτι ήπιο επειδή έχω πιο πολλά σημάδια, σαν αυτό που χρησιμοποίησες εσύ αλλά δεν ξέρω που να βρω κάτι αντίστοιχο. Σ ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Κωνσταντίνα μου θα βρεις μεγάλη ποικιλία από peel και αυτό που χρησιμοποίησα εγώ στο e-shop εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Κλειώ μου γεια σου,
    νομίζω πως είναι καλή ιδέα να κάνεις μια αλλαγή στο peel που χρησιμοποιείς και επίσης ίσως αφού χρησιμοποιείς χρόνια να κάνεις και κάτι λίγο πιο δυνατό. Επίσης θα ήταν πολύ καλή συνδυαστική θεραπεία να κάνεις και μετά από το Peel δερμοαπόξεση με μια ατομική συσκευή δες εδώ το σχετικό άρθρο. Θα σου δώσει πολύ πιο δυνατό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Γεια σου και παλι Μαρια!! Οπου να ναι θα κανω το τριτο και τελευταιο μου πιλινγκ. Δε μπορω να πω οτι ειδα διαφορα. Δεν ξερω αν επρεπε καθε φορα να κανω καθαρισμο πριν. Εχω πολυ σμηγμα και μονο λειο που δεν ειναι το δερμα μου. Να κανω καθαρισμο πριν το πιλινγκ? Απο σπυρακια δεν απαλλαχτηκα. Πφφ δεν υπαρχει σωτηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Μαρίνα δεν θυμάμαι ποιο peeling έκανες. Μήπως χρειάζεσαι κάτι πιο δυνατό? Πάντως όχι ότι κάνει κακό αλλά δεν είναι απαραίτητος ο καθαρισμός πιο πριν. Μια υπέρηχη βούρτσα καθαρισμού για την καθημερινή σου φροντίδα πάντως θα σε βοηθούσε στην μείωση του σμήγματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Μαρία γεια σου!! Είμαι νέα εδώ μιας και μόλις ανακάλυψα το site σου το οποίο είναι υπέροχο!!
    Σχετικά με τα oξέα χρειάζομαι τις συμβουλές σου.
    Πρόσφατα έκανα σε ιατρείο TCA για τα μάτια. Την πρώτη φορά χρησιμοποίησαν της Εταιρείας Skin Tech TCA, http://www.skintech.info/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=470
    http://www.skintech.info/index.php?option=com_content&view=article&id=84&Itemid=481
    δε γνωρίζω περιεκτικότητα ποιο είχαν βάλει γιατι δεν το είχα ψάξει το θέμα μέχρι τότε.
    Δεν με πείραξε καθόλου. Δεν είδα απολέπιση.
    Τη Δεύτερη φορά μου έβαλαν μείγμα έτοιμο προϊόν με 14% σαλικυλικό 14% γλυκολικό και άλλο ένα που δε το θυμάμαι με τίποτα.
    Αυτό με έτσουξε πιο πολύ και μετά δε μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου και έφεραν και έβαλαν ένα εξουδετερωτικό. Έβαλαν μια γαζούλα στα μάτια και ψέκαζαν με σπρει εξουδετερωτικού.
    Έχω να πω ότι οι λεπτές γραμμές των ματιών - όχι το πόδι της χήνας- σε όλο το μάτι και βλέφαρα άρχισαν και μειώνονταν.
    Τέντωμα ένιωσα και μετά έβαζα την κρέμα ματιών μου hydrovit.
    Τώρα μεγαλώνει η μέρα και αρχίζει ηλιοφάνεια και δε θα ξανακάνω.
    Λόγω οικονομικού σκεφτόμουν να προσπαθούσα να κάνω κάτι μόνη μου από το χειμώνα.
    Θα παρακαλούσα για την συμβουλή σου στο θέμα των ματιών.

    Επίσης έχω πολλές ραγάδες από μικρή στο εσωτερικό των μηρών και γλουτών και μέση.
    Το μόνο που είχα κάνει ήταν fraxel αλλά μια φορά γιατί ήταν ακριβό και δε μπορούσα να συνεχίσω.
    Σκεφτόμουν το ενδεχόμενο οξέων σε αυτές τις περιοχές. Ποιο οξύ, περιεκτικότητα και διαδικασία;
    Eπίσης θα μπρούσα να το κάνω αυτό τον καιρό μιας και δεν βλέπει ο ήλιος τις περιοχές αυτές.

    Ευχαριστώ πάρα πολύ,

    Με εκτίμηση και αγάπη,

    Συλβί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Σύλβι καλημέρα! Καλως ήρθες στην παρέα μας και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :)
    Είναι σωστή η απόφασή σου να αφήσεις το peeling για τον επόμενο χειμώνα. Όταν λοιπόν θα έρθει η ώρα το ξανασυζητάμε. Πάντως αυτό που αναφέρω στο άρθρο είναι ήπιο και ασφαλές. Εάν θέλεις πιο δυνατή δράση απλά επαναλαμβάνεις την διαδικασία για δύο ή τρεις βραδιές συνεχόμενα.
    Για τα μάτια δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να σου πω; Ένα άρθρο που μπορεί να σου αρέσει είναι αυτό
    Για τις ραγάδες υπάρχει μια ομοιοπαθητική θεραπεία με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας που μπορείς να δοκιμάσεις. Μπορείς να δεις το σχετικό άρθρο εδώ στο παλιό μου blog e-gynaika.com.
    Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις θεραπεία και με dermapen που επίσης βοηθάει αρκετά στην μείωση των ραγάδων. Μπορείς και να συνδυάσεις τις δύο μεθόδους για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Μαρία Σε ευχαριστώ πολύ!!
    Για τα μάτια ποιο tca (συγκέντρωση προτείνεις) και αν έχεις κάποιο άλλο είδος οξέος που προτείνεις (πχ σαλικυλικό).
    Επίσης από θέμα εξουδετερωτικού του οξέος αν έχεις υπόψιν (συνήθως κάποιο βασικό (αλκαλικό) διάλυμα).
    Το dermapen φαίνεται καταπληκτικό ωστόσο δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη με τις αγορές διαδικτιακά.
    Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση και την πολύ καλή ενημέρωση που παρέχεις και το ενδιαφέρον που δείχνεις!! Με αγάπη Συλβί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Σύλβι δεν ξέρω για τα μάτια... Είναι πολύ ευαίσθητη η περιοχή και φοβάμαι να δώσω οποιαδήποτε οδηγία για εκεί. Πάντως αν δοκιμάσεις ούτως ή άλλως ξεκίνα με 8%. Και πάλι θα σου πρότεινα να προσέχεις πολύ, εγώ πχ έχω τόσο ευαίσθητη επιδερμίδα που δεν μπορώ με τίποτα να βάλω εκεί TCA...
    Εξουδετερωτικό ανάλογα με το TCA, ας πούμε αυτό που χρησιμοποιώ εγώ συνιστούν απλά πολύ καλό ξέπλυμα με νερό. Άλλα ΚΙΤ έχουν το δικό τους εξουδετερωτικό που είναι όντως αλκαλικό (πχ νερό με σόδα).
    Dermapen μπορείς να παραγγείλεις από την Κα Κοεν την φαρμακοποιό στο natural.remedies@hotmail.com. Το στέλνει με κούριερ και αντικαταβολή. Ελπίζω να βοήθησα :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. καλησπερα Μαρια 8α η8ελα να σε ρωτησω ειμαι 34 χρονων εχω παναδες στο προσωπο(μετωπο -μαγουλα)εχω χρησιμοποιησει στο παρελ8ον anti spot αλλα δεν ειδα διαφορα,τι μου προτεινεις εσυ?και το αλλο που 8ελω να ρωτησω αν πειραζει να βαλω aha ή tca γιατι εχω λευκη σε καποια σημεια(ματια και κατω απο τα χειλη)και κατι τελευταιο αυτες τις κρεμες τις βαζουμε σε ολο το προσωπο ¨η στα σημεια που εχουμε κυλιδες?σε ευχαριστω για το χρονο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Μαρία καλωσόρισες καλό χειμώνα και καλή δύναμη σου εύχομαι! Δυστυχώς έχουν σβήσει τα πολίτιμα σχόλια από το προηγούμενο μπλόκ e-gynaika που με τα μανίας διάβαζα προκειμένου να σε ενοχλώ οσο το δυνατόν λιγότερο...Ευτυχώς έχω κρατήσει κάποιες σημειώσεις από τις περισότερες απαντήσεις σου που με ενδιέφεραν κατά καιρούς! Το κεφάλαιο χημικό πήλινγκ ξεκινά φέτος για μένα.Παρήγγειλα και περιμένω από την κυρία Ρασέλ την timeepel με tca15% και έχω την εξής απορία οσον αφορά την novaquasol την οποία δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα γιατι δεν ξέρω αν και κατά πόσο μπορώ πρίν το χημικό πήλινγκ και την madecassol για μέτα, όλες η απαντήσεις ήταν στο θέμα του e-gynaika (φαρμακευτικές κρέμες στην υπηρεσία της ομορφιάς μας) και δυστιχώς δεν μπορώ να της διαβάσω πλέον... Με την ευκαιρία θέλω να σε ρωτήσω για την Nuface την παρήγγειλα και αυτήν και την περιμένω (με εχεις αρρωστήσει λεμε!.) πόσο κόντρα είναι με το botox δεδομένου του ότι αυτό αδρανοποιή τους μύς ενώ η Nuface τους δυναμώνει αν κατάλαβα σωστά... ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Θέμιδα σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Θα κάνω μια προσπάθεια να εμφανίσω τα σχόλια στο e-gynaika σε κάποια άρθρα τουλάχιστον... Πάντως για το tca, το άρθρο μαζί με τα σχόλια, τα έχω μεταφέρει εδώ.. Απλά διάβασε τα πιο παλιά.

    Την novaquasol μπορείς να την χρησιμοποιείς άνετα πιο πριν. Απλά 5 φορές την εβδομάδα μόνο. Εάν δεις την παραμικρή αίσθηση ερεθισμού την σταματάς. Για μετά μπορείς να χρησιμοποιείς την madecasol αν και πλέον εγώ για ανάπλαση μετά από θεραπείες αλλά και για καθημερινή φροντίδα χρησιμοποιώ την αναπλαστική της A-derma και την Calm των dermedics.
    Με την trinity θα μείνεις πιστεύω ευχαριστημένη. Έχω πάρει μια άλλη imitation ακριβώς ίδια όμως και μου αρέσει πολύ. Όσον αφορά το botox απλά μην κάνεις με την συσκευή στις συγκεκριμένες περιοχές. Μόλις ευκαιρέσω θα ενημερώσω σχετικά σε άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Μαρία ούτε εγώ πήρα την trinity, πήρα την κλασική αυτήν http://www.ebay.com/itm/White-NuFACE-Microcurrent-Toner-for-Lifting-and-Toning-the-Face-Brand-New-/121336927307?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c403e944b γιατί κυρίως με ενδιαφέρει να προλάβω τον τόνο στο περίγραμμα μια και δεν εμπιστεύομαι botox σε εκείνο το σημείο παρόλο που μου το πρότεινε ο γιατρός... μόλις την παραλάβω και έχω νέα θα σου γράψω εντυπώσεις. Για την novaquasol μπορώ κανονικά να κάνω και την aurora και την συνεδρία του dermapen και το rf xωρίς πρόβλημα? και δηλαδή αν κατάλαβα καλά μπόρώ τους χειμερινούς μήνες να τη χρησιμοποιώ συνέχεια (βλέποντας και κάνοντας φυσικά) 5 φορές την εβδομάδα? ξέρω ότι μπορεί να ακούγονται αφελείς η ερωτήσεις μου Μαρία μου αλλά επίσης γνωρίζω ότι δεν είναι όλα συμβατά μεταξύ τους και δεν θέλω να ρισκάρω. Και πάλι ευχαριστώ για την κατανόηση και τον χρόνο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Εγώ πήρα σχεδόν ίδια με την Trinity αλλά και αυτή που πήρες εσύ καλή πρέπει να είναι. Έχει ανάμικτές κριτικές και σίγουρα δεν ανταποκρίνονται όλες οι επιδερμίδες το ίδιο. Γενικά όμως πιστεύω πως τα μικρορεύματα βοηθουν αρκετά στην βελτίωση και διατήρηση του οβάλ του προσώπου.
    Την novaquasol δεν την φοράς πριν την aurora αλλά το βράδυ. Rf και dermapen με κάποια απόσταση μεταξύ τους ( πχ 1 εβδομάδα με 10 μέρες) για να μην κουράζεται το δέρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Μαρία μου γεία σου! μόλις δοκίμασα για πρώτη φορά αφότου παρέλαβα την timeepel από την κυρία Ρασέλ, θα ήθελα να μου πείς σε παρακαλώ αν η συσκευή είναι εντελώς αθόρυβη. Καθάρισα το πρόσωπο μου, το πέρασα με οινόπνευμα και ξεκίνησα την συσκεύη, το μόνο που ένιωθα ήταν η τραχιά άκρη, δεν ακουγόταν το παραμικρό,δεν ένιωθα αναρρόφηση και παρόλο που είδα λευκή σκόνη και κοκκίνισμα στο δέρμα μου το φίλτρο ήταν καθαρό.Είναι σωστό ή λάθος, γιατί αυτή η σκόνη που είδα στο δέρμα μου δεν πήγε στο φίλτρο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Themida θα έπρεπε κανονικά να ακούς έναν μικρό θόρυβο. Μπορείς να τραβήξεις ένα μικρό βιντεο με το κινητό σου από την αρχή που ανοίγεις την συσκευή μέχρι να το έχεις έτοιμο για χρήση και να μου το στείλεις; Για να δω αν παραλείψεις κάτι η αν πράγματι eχει πρόβλημα η συσκευή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Μαρια, καλησπερα! μολις βρηκα τη σελιδα και τις ωραιεςσ συμβουλες που δινεις ειπα να σου γραψω και εγω!
    ειχα βγαλει στο προσωπο κατι λιγα ψιλα σπυρακια, και η δερματολογος μου προτεινε να παρω a cnotren για να φυγουν γρηγορα και να ασπρισει ολο το προσωπο μου και ετσι και εκανα για ενα μηνα! μετα μου ειπε να μου κανει χημικο ελαφρυ, δεν ξερω πιο ακριβως και ενω μετα απο αυτο ηταν απιστευτο το προσωπο μου, μετα απο 1 μηνα ειδα να μοιαζει σαν ξεροκαμμενο το δερμα μου και να εχει σημαδια! πρωτη φορα! και εχω αγχωθει παρα πολυ, γιατι διαβασα πως αν παιρνεις χαπια σαν αυτα που εχουν μια συγκεκριμενη ουσια μεσα, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κανεις χημικο! εμενα γιατι μου εκανε ενω ειχα αψεγαδιαστο δερμα? πηγα μετα σε αλλους γιατρουε και ελεγαν θα φυγουν με τον καιρο... μετα απο ενα χρονο κατεληξα παλι στην ιδια! και μου εδωσε παλι τα χαπια γιατι λεει δεν ειχε ολοκληρωθει η θεραπεια τελειως και θα μου κανει αλλο ενα χημικο! φυσικα δεν ξερω αν πρεπει να κανω μετα τα αποτελεσματα του πρωτου. εσυ τι προτεινεις για να γινει παλι λεια η επιδερμιδα μου και αψεγαδιστη?! ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Δεν το ήξερα το cnotren. Το googlara και είδα ότι έχει ισοτρετινοίνη η οποία προκαλεί μεγάλη ξηρότητα στην επιδερμίδα. Λογικό είναι λοιπόν με το χημικό peeling να ξεραθεί πολύ το δέρμα σου. Δεν μου αρέσει βασικά να ανακατεύομαι στις θεραπείες που δίνουν οι δερματολόγοι αν και πολλές φορές έχω ακούσει για φοβερά λάθη που κάνουν όπως χημικό peeling Μέσα στο καλοκαίρι... Τώρα από τη μία αυτό που λέει βγάζει νόημα γιατί αν η διαδικασία έμεινε στην μέση τότε απλά να δημιουργείτε μεγαλύτερο πρόβλημα. Πρέπει να γίνει απολέπιση για να φύγει η επιφανειακή στοιβάδα και να αποκαλυφθεί το νέο δέρμα από κάτω. Δεν γνωρίζω όμως το συγκεκριμένο συνδυασμό θεραπείας και δεν νιώθω αυτοπεποίθηση για να σε συμβουλέψω περαιτέρω. Αν θέλεις στείλε μου μία φωτογραφία στο admin@spastospiti.gr για να μπορέσω να αξιολογήσω λίγο παραπάνω την κατάσταση και να σου προτείνω μια ασφαλή λύση τουλάχιστον, αν κρίνω ότι μπορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Διάβασε λίγο και εδώ.... http://www.realself.com/question/chemical-peel-accutane Γιατροί απαγορεύουν ρητά το peeling κατα την χρήση ισοτρετινοϊνης (το βασικό συστατικό του γνωστού accutane).

    Πρέπει να αποφύγετε το Accutane τουλάχιστον ένα ολόκληρο χρόνο πριν κάνετε χημικό peeling. To Accutane μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ικανότητα της επιδερμίδας σας να επιδιορθώθει και να επουλωθεί σωστά μετά από ένα τραυματισμό (που είναι ό, τι κάνει το χημικό peeling). Το ίδιο ισχύει και για resurfacing με λέιζερ ή δερμοαπόξεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Μαρία μου καλημέρα, καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που μου αφιερώνεις Είμαι 46 χρονών, πάντα πρόσεχα τον εαυτό μου και το πρόσωπο και το σώμα, όχι μόνο με θεραπείες και μηχανήματα αλλά και με γυμναστική και διατροφή.Το ύψος μου είναι 1,65 και τα κιλά 62 το καλοκαίρι και 65 το χειμώνα.Να σου πω την αλήθεια δεν έχω πρόβλημα με το θέμα τον κιλών είμαι πειθαρχημένη από πάντα και αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαι 20 χρονών, είμαι γυναίκα...ίσως αν ήμουν υπέρβαρη να γλύτωνα για λίγο ακόμα την επιδερμική χαλάρωση στο πρόσωπο που για τα δικά μου δεδομένα τα τελευταία δυο χρόνια με έχει φρικάρει.. κάνω μπότοξ από τα 28 και τα μάτια μου είναι μια χαρά. Αυτό που δεν μπορώ να ελέγξω πλέον είναι το περίγραμμα και τα μήλα του προσώπου. Η τελευταία μου αγορά ήταν η nuface που ανακάλυψα όπως πάντα από το αγαπημένο μου "σπά στο σπίτι". Πήρα την κλασική αυτήν με τις δύο κεφαλές ειδικά για το περίγραμμα και τα μήλα και την χρησιμοποιώ κάθε μέρα. Από συσκευές έχω (clarisonic, dermapen, aurora, Timepeel ,συσκευή υπερήχου, σπατουλα υπερήχων, Multipolar Tripolar RF Cellulite Removal Ultrasonic Vacuum Cavitation Machine και την nuface, όμως ενώ υποσχέθηκα στον άντρα μου ότι η nuface με την Timepeel θα είναι η τελευταία μου αγορά τουλάχιστον για φέτος διάβασα για την Fractional Portable RF που έχεις και άφρισα...αναγκαστικά θα περιμένω τα σχόλια σου πάνω στο θέμα και μετά θα βάλω τα μεγάλα μέσα Από υλικά έχω tca15% από την κυρία Κοέν (εξυπηρετικότατη) ΗΥΑL gel,collagen gel,smooth gel,και αμπούλες mesoecm, mesolift, masovital,mesowhite και μία αμπούλα που μου έστειλε δώρο mesohac+. Περιμένω τις οδηγίες σου όποτε μπορέσεις. Φιλάκια πολλά! σε υπερευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Χαχαχα Θέμιδα... Νομίζω πως όλες με τον άντρα μας έχουμε ένα μικροοοοό θεματάκι... Μία από τα ίδια :) Απλά βλέπουν το αποτέλεσμα και παρηγορούνται ;) Άσε το επιχείρημα το ότι εν τέλει γλυτώνουμε λεφτά σε σχέση με το αν πηγαίναμε για επαγγελματικές θεραπείες πιάνει πάντα. Βέβαια θα σου πούνε και το άλλο "μια χαρά είσαι τι θέλεις και ασχολείσαι"; Εμ!! Επειδή ασχολούμαι είμαι μια χαρά :)
    Αλλά άμα μια γυναίκα παιδί μου είναι αποφασισμένη θα κάνει αυτό που θέλει... τελεία και παύλα!!! :)
    Στα σημαντικά τώρα... Διάβασα το μήνυμα σου και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα... Χαχα με κοντράρεις άνετα!!! Λοιπόν επειδή θέλει δουλειά να τα βάλω όλα τα παραπάνω σε μια τάξη θα ξεκινήσω και θα γράψω ένα άρθρο με το πως χρησιμοποιούμε τις υπόλοιπες συσκευές με βασικό άξονα την συσκευή ραδιοσυχνοτήτων. Θα φτιάξω μια νέα κατηγορία άρθρων για συνδυαστική χρήση των συσκευών με την κάθε μία ξεχωριστά ως πρωταγωνιστή. Τι λες και εσύ; νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα σας είναι πολύ χρήσιμο. Δώσε μου όμως λίγο χρόνο για να φτιάξω κάτι σωστό. Πάντως θα προσπαθήσω μέσα στην επόμενη εβδομάδα να το έχω έτοιμο. Σταδιακά με πηγή τις ανάγκες τις δικές σου που αναφέρεις στο σχόλιό σου και άλλων αναγνωστριών όταν η απάντηση δεν μπορεί να είναι σύντομη θα φτιάχνω σχετικά άρθρα αντί να απαντώ εδώ στα σχόλια. Έτσι οι πληροφορίες δεν θα χάνονται στα σχόλια. Φιλιά πολλά και καλό ΣΚ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Μαρία τέλεια ιδέα!!! πραγματικά νιώθω τόσο τυχερή που σε βρήκα, σε ευχαριστώ ακόμη μια φορά! Ολον αυτό τον εξοπλισμό τον διαθέτω χάρη στην πολύτιμη βοήθεια και τις σωτήριες συμβουλές σου.Θα περιμένω με αγωνία τις οδηγίες σου. Καλό σαββατοκύριακο και σε εσένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Εγω αγορασα 10% γλυκολικο και γραφει να χρησιμοποιειται την πρωτη εβδομαδα για 1-3 λεπτα,την δευτερη για λιγο περισσοτερο και παει λεγοντας μεχρι την πεμπτη εβδομαδα.Επισης λεει μια φορα την εβδομαδα να χρησ. Αυτο μου κανει εντυπωση γιατι σημεραειναι η τριτη συνεχομενη βραδια που το χρησ.ξεκινησα με 3',την επομενη με 4 και σημερα με 4,5 και οχι γιατιδεν ξεφλουδισα,γιατι καταλαβαινω πως πρεπει να περιμενω,αλλα γιατι ηταν πολυ ανεκτο το στιγμιαιο τσουξιμο και ερυθροτητα σημερα σε ενα σημειο στο κουτελο ειχα.Η ερωτηση μου ειναι αν εχεις ακουσει για μια φορα την εβδομαδα χρηση σε τοσο χαμηλο πηλινγκ που σημαινειμοτι πρεπει να σταματησω επειγοντως και ας μην εχω προβλημα( ωστε να μην αποκτησω αργοτερα) και αν θεωρεις οτι την επομενη φορα πρεπει να αλλαξω σε δυνατοτερο η να το αφηνω απλα περισσοτερο?ποια η γνωμη σου για το γαλακτικο συγκριτικα με τον συνδυασμο γαλακτικου και γλυκολικου ειναι παντα καλυτερος ο συνδυασμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Επισης επιβαλλει τον καθαρισμο του προσωπου με τονερ που δεν καταλαβαινω γιατι αφου θελουμε ξηροτητα και οχι τονωση και μετα λεει να βαλω μια ενυδατικη που ειχε στο κιτ,αλλα εγω αγορασα μονο το peel.εγω ενυδατικη δεν εχω βαλει καθολου εδω και τρεις μερες,εχει αρχισει και τραβαει λιγο το δερμα βεβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Οι γενικές οδηγίες χρήσης προιόντων, ιδιαίτερα αυτών που μπορεί να είναι αρκετά παρεμβατικών όπως τα peels, ακόμα και οι συμβουλές που σας δίνω έχουν ως κύριο γνώμονα την ασφάλεια. Σε κάποιες επιδερμίδες (λεπτές, ευαίσθητες, αντιφδραστικές κτλ) μπορεί ο συγκεκριμένος τρόπος εφαρμογής να είναι το max για να μην έχουν πρόβλημα. Σε κάποιες άλλες επιδερμίδες πιο κανονικές, ανθετικές, πιο παχιές μπορεί η συγκεκριμένη εφαρμογή να είναι αδύναμη. Ξεκινάμε λοιπόν με το minimum και αν βλέπουμε ότι δεν μας κάνει πολλά αυξάνουμε το χρόνο εφαρμογής και την συχνότητα. Αφού βλέπεις ότι το 10% για σένα είναι πολύ αδύναμο σε επόμενη φάση σου προτείνω να πάρεις 20% και να ξεκινήσεις πάλι με σύντομη εφαρμογή την πρώτη φορά. Υπάρχουν άτομα που ανέχονται άνετα peel που σε κάποια άλλα μπορεί η ίδια συγκέντρωση να δημιουργήσει έγκαυμα. Σου προτείνω να κάνεις ένα διάλειμμα τώρα για 1 εβδομάδα να δεις το αποτέλεσμα των θεραπειών που έκανες μέχρι τώρα και αν δεν δεις αποτέλεσμα διάλεξε κάτι πιο δυνατό. Για την επιλογή γαλακτικού και γλυκολικού έχει να κάνει με τις ανάγκες σου. Διάβασε λίγο το σχετικό άρθρο εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Το κάθε κιτ έχει τις δικές του οδηγίες και δεν υπάρχει καθολικός κανόνας. Συνήθως λένε βέβαια πως καλά είναι μετά το peel αν θέλεις να ξεφλουδίσεις να μην βάζεις ενυδατική γιατί η διαδικασία απολέπισης γίνεται πιο αργή. Απλά με την ενυδατική δεν είναι τόσο δυσάρεστο το συναίσθημα του τραβήγματος και της ξηρότητας. Εγώ όταν το κάνω, εάν νιώθω ενόχληση την επόμενη μέρα, βάζω ενυδατική. Την ημέρα όμως πριν κάνω δερμοπόξεση δεν βάζω τίποτα για να βοηθήσω την διαδικασία του Peeling.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Καλησπερα ειμαι 37 ετων ,πριν 7 χρονια ειχα τελειο προσωπο....μετα απο 2 γεννες γεμισα σπυρια απο κυστες κ οτι αλλο υπαρχει.Το κακο ειναι οτι τα πειραζα παρα πολυ...... εχω κανει πολλες θεραπειες κ εχω παει σε πολλους δερματολογους ολοι λενε οτι ειναι ψυχολογικο ...Τωρα μαζεψα αρκετα τα χερια μου,κ ειναι πολυ καλυτερα αλλα εχω γεμισει σημαδια τα οποια με ενοχλουν ειχα παντα πολυ καθαρο προσωπο!!! Δεν μπορω πλεον να βγω αβαφτη ,ακομα κ μεσα στο σπιτι ...αλλιως τα παιδια με ρωτανε τι επαθα.Συγνωμη αν σας κουρασα ....Μαρια μου τι θα με συμβουλευες να κανω για τις ουλες κ τις δυσχρωμιες??λειζερ ελεγα να το αποφυγω ασε που ειναι πανακριβο αυτο το TCA θα με βοηθουσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Nαι Ηρώ θα σε βοηθούσε αρκεί να μην είναι η ακμή σου σε έξαρση.. ένα δυο σπυράκια εδώ και εκεί δεν πειράζει. Σε συνδυασμό με μία συσκευή mini microdermabrassion θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Επίσης θα σε βοηθούσε να πάρεις και μια δυνατή συσκευή φωτοθεραπείας . Σε καταλαβαίνω γιατί πέρασα και εγώ παρόμοια φάση και αφού ηρέμησε μετά από θεραπεία σε δερματολόγο μου έμειναν αρκετά σημάδια (δυσχρωμίες βασικά ευτυχώς όχι ουλές). Τις αντιμετώπισα με τα παραπάνω που σου αναφέρω και για να αποφύγω τα μεμονωμένα σπυράκια που πήγαιναν να εμφανιστούν ακολουθούσα αυτόν τον συνδυασμό. Επίσης η foreo είναι μια συσκευή που θα σε βοηθήσει στον καθημερινό σου καθαρισμό. Αξιολόγησε την φάση που είσαι και τα οικονομικά σου και κάνε μια επιλογή από τις παραπάνω προτάσεις. Αν έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία γράψε μου ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Σε ευχαριστω παρα πολυ!!!!!! συγνωμη που αργησα....δεν θα μπορουσα να δωσω τοσα .. απαραιτητα ποια θεωρεις απο αυτα που μου ειπες ?ποιο tch να παρω ?εχει καμια σχεση με τα οξεα το χημικο ?γτ μου κανανε παλια κ εγινε πολυ ευαισθητο το δερμα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. επισης δεν σε ρωτησα μεχρι ποτε θα μπορω να κανω TCH γτ συνηθως το καλοκαιρι αυτα νομιζω δεν γινονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Ηρώ πάρε τουλάχιστον το TCA και την συσκευή δερμοαπόξεσης. Αυτά πιστεύω είναι τα πιο βασικά. Αργότερα προσθέτεις. Δυστυχώς για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα θα πρέπει να διαθέσεις κάποια χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Ασφαλώς δεν γίνονται καλοκαίρι αλλά ακόμα προλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. σε ευχαριστω πολυ Μαρια μου!!!!!θα τα δοκιμασω κ θα σου πω αποτελεσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. καλησπερα Μαρια αυτο να παρω ??? Gorgeous Peel δεν βλεπω αλλο στην σελιδα μην κανω κανα λαθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. ευχαριστωωωωω!!!! γτ τα αγγλικα μου δεν με βοηθανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Γεια σου Μαρια!!!τελικα διαβαζω καιρο το blog σου χαχαχχα ησουνα ξανθια οταν το πρωτοειδα τελικα παλι σε σενα κατεληξα τα εχω διαβασει ολα κ μπορω να πω οτι εισαι πολυ λεπτομερης κ περιγραφικη συνχαρητηρια γτ πρεπει να εχεις κανει μεγαλη ερευνα για ολα αυτα!!!χθες παρελαβα το tch μου(δυστηχως δεν μπορεσα να παρω ακομα την συσκευη δερμοαποξεσης)θα το εφαρμοσω κ θα σου πω νεα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Οκ Ηρώ μου! θα περιμένουμε τις εντυπώσεις σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Καλησπερα πηρα το gorgeous peeling της εταιριας και δεν καταλαβα πως τομχρησιμοποιουμε! Γινεται μια φορα και μετα ξεπλενω με νερο και σαπουνι και περιμενω 4 μερες να ξεφλουδισω; Βαζω σε ενα βαμβακακι λιγο και απλωνω για 4 λεπτα; Καθε ποσο μπορω να τομχρησιμοποιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Το απλώνεις με βαμβάκι και το αφήνεις για 3 λεπτά και το ξεπλένεις. Αν δεις ότι το ανέχεσαι καλά και χρειάζεσαι πιο δυνατή δράση το επόμενο βράδυ επαναλαμβάνεις την εφαρμογή κατα τον ίδιο τρόπο. Μετά περιμένεις να δεις πως αντιδρά η επιδερμίδα σου για τις επόμενες 3-4 μέρες. Αν θα ξεφλουδίσει και πόσο. Είναι ήπιο peel αλλά πάντα η κάθε επιδερμίδα αντιδρά διαφορετικά. Όσο πιο ευαίσθητη και λεπτή είναι η επιδερμίδα σου τόσο πιο άμεσα αντιδρά στο peel. Οπότε ξεκινάς προσεχτικά και σταδιακά και θα προσαρμόζεις την εφαρμογή του καθώς θα εξοικειώνεσαι με την χρήση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Ευχάριστω για τις πληροφοριες. Μετα την 4 μερα ποτε το ξανακανω; Ποσο συχνα το μηνα γινεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. καλησπερα Μαρια μου!Πηρα και γω το gorgeous peel έκανα τρια βραδυα συνεχόμενα αλλα ξεφλουδισα πολυ λιγο, στο σαγόνι και στα πλαϊνά της μύτης...Ένιωθα το δερμα στεγνό και με τραβούσε αλλα δεν ειδα ξεφλούδισμα. Επιχείρησα και με τη δερμοαποξεσης, παλι τιποτα δεν βγηκε. Πιστεύεις θα μπορούσα να κανω peel περισσότερες ημερες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Ανάλογα με την επιδερμίδα και τις ανάγκες. Πάντως γενικά δεν θα το συνιστούσα πάνω από μία φορά τον μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Το gorgeous peel είναι πολύ ήπιο για να είναι ασφαλές. Αφού ξεφλούδισες ελάχιστα κάνε ακόμα ένα application και για τις 3 επόμενες μέρες αν μπορείς βάλε ελάχιστη ενυδατική. Αν δεις ότι η επιδερμίδα σου είναι στεγνή γεμάτη νεκρά κύτταρα κάνε δερμοαπόξεση αλλιώς περίμενε λίγο ακόμα. Πριν κάνεις δερμοαπόξεση πέρνα την επιδερμίδα και λίγο οινόπνευμα για να διευκολύνεις την διαδικασία και όχι μετά από μπάνιο όταν η επιδερμίδα έχει υγρασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Μαρία μου καλημέρα έχω θέμα με πανάδες στο πρόσωπο και έχω πάρει αυτό το peel:
    http://perfectimage-llc.com/product/lactic-50-gel-peel-enhanced-with-kojic-acid-bearberry-extract/ ποια η γνώμη σου?στις οδηγίες γράφει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί 2 φορές την εβδομάδα .Μπορώ να το χρησιμοποιήσω έτσι, ή 3 βράδια συνεχόμενα όπως προτείνεις εσύ για το τριχλωρικό θα ήταν καλύτερα? Είναι ηπιότερο απο το τριχλωρικό ?για να δω αποτελέσματα θα πρέπει να πάρω και την συσκευή δερμοαπόξεσης?Μπορείς σε παρακαλώ να μου προτείνεις ένα πλάνο τι να κάνω σε συνδοιασμό με κρέμες εάν χρειάζεται, για να έχω αποτέλεσμα? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Φωτεινή μου καταλαβαίνω την αγωνία σου αλλά το μέλασμα όπως έχω πει και σε άλλες φίλες είναι πολύ δύσκολο στην αντιμετώπισή του γιατί είναι ορμονοεξαρτώμενο και επηρεάζεται επίσης σημαντικά από την ηλιακή ακτινοβολία. Μόνο με ειδικά Laser και κάποια ειδικά βαθιά peeling βλέπεις σημαντικό αποτέλεσμα αλλά αυτά γίνονται μόνο από την επίβλεψη γιατρού. Επίσης τα peel σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κάνουν το melasma χειρότερο. Οπότε είμαι πολύ επιφυλακτική στο πόσο συχνά μπορείτε να κάνετε peel αλλά και η δερμοαπόξεση. Γενκά στην περίπτωση του μελάσματος με αγχώνει να δίνω συμβουλές γιατί η αντιμετώπισή του περνά τα όρια της απλής αισθητικής θεραπείας και χρήζει επαγγελματικής επίβλεψης. Αν θέλεις να δοκιμάσεις σώνει και καλά μόνη σου να βελτιώσεις το πρόβλημα κάνε τουλάχιστον μία εφαρμογή σε μια μικρή περιοχή και αν πάλι δεν απολεπίζεις καθόλου κάνε και δεύτερη εφαρμογή μετά από δυο τρεις μέρες. Το συγκεκριμένο είναι και δυνατό δεν ξέρω.... Άσε να περάσουν μερικές μέρες και πάρε μία συσκευή για να κάνεις πολύ ήπια δερμοαπόξεση στην περιοχή. Κατα την διάρκεια της θεραπείας αλλά και μετά οπωσδήποτε αντηλιακό. Αυτή είναι το πιο οριακή θεραπεία που μπορώ να προτείνω και πάλι με επιφύλαξη....

    Επίσης να κοιτάξεις μήπως έχεις και το ορμονικό σου προφίλ.Ιδιαίτερα αν τα επινεφρίδια αν είναι αδύναμα (λόγω εξάντλησης στρες ηλικίας κτλ) δημιουργούν χάος στις ορμόνες με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μέλασμα. Έχω διαβάσει για περιπτώσεις που το μέλασμα βελτιώθηκε σημαντικά έως εξαφανίστηκε όταν οι ορμόνες ισορρόπησαν μετά από ενίσχυση των επινεφριδίων. Οι ορμονικές ανισσοροπίες που παρουσιαζονται κατα την διάρκεια λήψης αντισσυληπτικών και εγκυμοσύνης κάνουν το μέλασμα και τις δυσχρωμίες σε άτομα με προδιάθεση πολύ πιο έντονο. Μπορεί να το κοιτάξεις σε γιατρό ή να πάρεις ένα ασφαλές φυτικό συμπλήρωμα για ενίσχυση των επινεφριδίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Μαρία,καλησπέρα!Θέλω πολυ να ξεκινησω πήλινγκ,γιατι εχω σημαδια απο σπυράκια.Μπορεις,σε παρακαλώ,να μου πεις την γνωμη σου γι'αυτό; www.makeupartistschoice.com/MUAC-Jessners-Revitalizing-Peel_p_171.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά από τα reviews που έριξα μια ματιά φαίνεται να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τις ουλές. Αν το δοκιμάσεις θα με ενδιέφερε να μάθω εντυπώσεις. Για να μειώσεις επίσης τις ουλές σου προτείνω να κάνεις θεραπείες με dermapen σε βάθος 1,5mm. Θα σε βοηθήσει πολύ

      Διαγραφή
  176. Καλησπέρα! Εχθές παρέλαβα το tca απο τη κυρία Ρασελ.Μου έστειλε 12% και μαζι διαφορα προϊόντα για πριν και μετά την εφαρμογή του peel,αλλα και ενα serum για οταν ξεκινησει το..."ξεφλούδισμα".Μολις ολοκληρωσα τη διαδικασία,βασει των οδηγιών της κυρίας Ρασελ και εχω αγωνία για τα αποτελέσματα... Σκέφτομαι να παρω και συσκευή δερμοαποξεσης,αλλα περιμενω να δω πώς θα παει το πηλινγκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Μαρία μου, σε εχω τρελάνει,αλλα ξεσηκώθηκα είν'αλήθεια!!!Λοιπόν,θελω να ρωτήσω...ποσες μερες πρέπει να μην έχουμε χρησιμοποιήσει το μηχανημα δερμοαποξεσης πριν κάνουμε tca peel; Γιατί,περιμενω τη συσκευή κ σκοπευω να κανω δερμοαποξεση 1 φορά την εβδομάδα (μπορώ παραπάνω;).Αλλά εχω κ το tca 12%.Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Δύσκολο το ξεφλούδισμα χωρίς συσκευή δερμοαπόξεσης! Ξεφλούδισμα στο σαγόνι, στους κροτάφους και στο λαιμό.Το υπόλοιπο πρόσωπο το ετριψα με πετσέτα.Ηδη είδα διαφορά στις ουλές.Φανταζομαι,όταν θα κάνω και δερμοαπόξεση τον άλλο μήνα μετά το 2ο πηλινγκ (που θα έχω και τη συσκευή) τι αποτελέσματα θα δω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια!! Χαίρομαι που έχεις τόσο καλό αποτέλεσμα ήδη! με την συσκευή δερμοαπόξεσης θα πρέπει εννοείται να προσέξεις. Να κάνεις με προσοχή, απαλά και με μικρές ήπιες κινήσεις ελέγχοντας το αποτέλεσμα συνεχώς για να μην τραυματίσεις την επιδερμίδα σου

      Διαγραφή
  179. Καλησπέρα, Μαρία μου! Πόσες μέρες πρέπει να προηγουνται του χημικού πηλινγκ η δερμοαπόξεση και το dermapen;
    Αν μπορέσεις κάποια στιγμή,θα θέλαμε να αναρτήσεις ένα ενδεικτικό πλάνο με τις τρεις αυτές μεθόδους/θεραπείες,γιατί βρήκα πλάνο μόνο με dermapen. Ευχαριστώ πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Fi vi dermapen κάνουμε μόνο όταν το δέρμα μας είναι ήρεμο. Αυτό μπορεί να είναι και μία μέρα μετά από δερμοαπόξεση αν η επιδερμίδα μας δεν παρουσιάζει κάποιο ερεθισμό ή γρατσουνίες. Χημικό πηλινγκ και dermapen δεν συνδυάζονται. Πρέπει να έχει ιαθεί η επιδερμίδα από οποιαδήποτε από τις δύο αυτές θεραπείες πριν κάνουμε την άλλη.

      Διαγραφή
  180. μαρια καλησπερα εχω ανοιχτοχρωμη επιδερμιδα με στιγματα κ πορους οπου τον τελευταιο καιρο εχει γινει σαν σαγρε η επιδερμδα μου.ειμαι 30 ετων και σκεφτομαι για χημικο πηλινγκ.θα εχω αποτελεσμα στα στιγματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το peel σίγουρα θα σε βοηθήσει και στους πόρους και στην λιπαρότητα. Προφανώς και στα στίγματα σταδιακά. Μέχρι όμως να στρώσει η επιδερμίδα σου θα χρειαστεί να αφαιρείς ενδιάμεσα τα στίγματα σε αισθητικό με έναν καλό καθαρισμό. Διάβασε λίγο τα άρθρα μου για την ακμή γιατί υπάρχουν και συσκευές μπορούν να σε βοηθήσουν στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σου όπως η foreo, τα υψύσυχνα, η μάσκα φωτοθεραπείας και μία συσκευή δερμοαπόξεσης. Είναι όλες πολύ οικονομικές και μπορείς σταδιακά να τις αγοράσεις. Προς το παρόν όμως ξεκίνα τουλάχιστον με το peel όπως πολύ σωστά το σκέφτηκες, κατά προτίμηση mandelic :)

      Διαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.