Βαθιά σπυράκια; Αντιμετωπίστε τα σε Τρία Βήματα.

Υποφέρεις από Βαθιά σπυράκια; Ελάχιστες είναι οι τυχερές εκείνες γυναίκες που δεν ταλαιπωρούνται από τους ενοχλητικούς αυτούς επισκέπτες  που επιμένουν να  εμφανίζονται τις ημέρες εκείνες του μήνα.... Εγώ πάντως δεν ήμουν μία από αυτές.... Κάθε μήνα όλο και κάτι θα  έσκαγε στο πρόσωπο αφήνοντας το σημάδι ως αναμνηστικό για πολύ καιρό...

Εδώ όμως  και αρκετά χρόνια χρησιμοποιώ μια αγωγή που αποτελείται από τα εξής τρία βήματα.




Βημα 1:  Mίνι θερμική συσκευή για βαθιά σπυράκια.

H pulsar (η συσκευή στην φωτο πιο πάνω) είναι μια  μικρούλα θαυματουργή συσκευή που μέσω της υψηλής θερμικής ενέργειας τοπικά πάνω στο σπυράκι καταστρέφει τα μικρόβια στον πόρο καταστέλλει άμεσα την ανάπτυξή του και δεν αφήνει να εμφανιστεί το παραμικρό ίχνος του  κρατώντας το πρόσωπό μου πεντακάθαρο. Το μυστικό για άμεσο αποτέλεσμα είναι να το πάρεις είδηση νωρίς και να το χτυπήσεις με το πρώτο γνωστό αίσθημα ενόχλησης.

Στην άκρη της έχει μια μικρή μεταλλική κεφαλή η οποία θερμαίνεται και με ειδική τεχνολογία καταστρέφει το σπυράκι με την επαφή. Κάθε θεραπεία κρατά 2.5 λεπτά και πρέπει να επαναληφθεί για τρεις φορές το πολύ. Τις περισσότερες φορές όμως αρκεί  μόνο μία φορά για να εξολοθρεύσεις το σπυράκι.  Πέρα από την υψηλή θερμική ενέργεια ενσωματώνει και το μπλε φως που ως γνωστό είναι ανασταλτικός παράγοντας στα βακτήρια της ακμής.  Εάν οι δυσχρωμίες από τα σπυράκια καταστρέφουν την ομορφιά του προσώπου σας θα είναι η καλύτερη επένδυση στην ομορφιά σας που έχετε κάνει ποτέ! Μπορείς να την βρεις στο ebay εδώ

 Για να είναι αποτελεσματική  πρέπει οπωσδήποτε:

  • Να εφαρμόσεις την συσκευή με την πρώτη ενόχληση.

  • Είναι κατάλληλη μόνο για τα περιστασιακά μεμονωμένα βαθιά σπυράκια.

  • Δεν κάνει τίποτα για τα μαύρα στίγματα και τα λευκά σπυράκια με πύον

  • Να είναι η μπαταρία  καλή, ώστε να βγάζει όλη της την ισχύ.


Βημα 2:  Fucicort.

Μόλις καταλάβω ότι ένα σπυράκι πάει να «σκάσει…» βάζω ελάχιστη ποσότητα δύο με τρεις φορές στο επίμαχο σημείο μέσα στο επόμενο 24ωρο και τέρμα! Σε συνδυασμό με την παραπάνω συσκευή τα σπυράκια δεν "σκάνε μύτη" ποτέ!
Προσέξτε όμως, η Fucicort περιέχει αντιβιοτικό αλλά και κορτιζόνη. Είναι πολύ αποτελεσματική για τέτοια μεμονωμένα σπυράκια αλλά προς θεού όχι για καταπολέμηση της ακμής (δηλαδή πολλά σπυράκια σε όλο το πρόσωπο). Μακροχρόνια χρήση της δημιουργεί λέπτυνση του δέρματος και διάφορες άλλες παρενέργειες. Τοπικά όμως για ένα σπυράκι εδώ και εκεί μια ελάχιστη ποσότητα δύο φορές δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω ρωτήσει και γιατρό και με διαβεβαίωσε ότι «αν το χρησιμοποιείς έτσι κανένα απολύτως πρόβλημα».


Βημα 3: H ξηραντική Mario Badescu "Buffering Lotion".

Για να περιορίσω τις εξάρσεις και τις πιθανότητες νέων "επισκεπτών" χρησιμοποιώ στις λιπαρές περιοχές την  Buffering Lotion του Mario Badescu. Από μόνη της είναι πολύ αποτελεσματική για να περιορίσει και να καλμάρει αρκετά από τα ανερχόμενα σπυράκια της περιόδου. Αλλά όλο και κάποια είναι ιδαίτερα επίμονα και χρειάζονται τελικά εφαρμογή της  συσκευής και fucicort. Επειδή η λοσιόν περιέχει φυσικά συστατικά την χρησιμοποιώ και σε μεγαλύτερες περιοχές για πρόληψη και για να περιορίσω την λιπαρότητα στην περιοχή Τ (μέτωπο, μύτη πηγούνι). Εάν σας ενδιαφέρει να την δοκιμάσετε μπορείτε να την βρειτε στο  Amazon

Εξοπλιστείτε λοιπόν με τα  απαραίτητα άμεσα και δοκιμάστε την αγωγή με την πρώτη ευκαιρία. Είμαι σίγουρη πως θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα. Θα περιμένω με αγωνία τις  εντυπώσεις σας :)

Δημοσίευση σχολίου

33 Σχόλια

  1. Γεια σου Μαρια! Πολυ ωραιο το νεο σου website! Διαβαζοντας το αρθρο για τα βαθια επωδυνα σπυρακια, μιας και βγαζω πολυ συχνα, αγορασα πρόσφατα τη συσκευή pulsar που προτείνεις, αλλα μετα την πρωτη χρηση αφου την αφησα πανω στο σπυρακι για 2,5 λεπτα, μετα ειδα μια μικρή φουσκαλίτσα με υγγρο.. το σπυρακι δεν αναπτυχθηκε τελικα αλλα γιατι εκανε φουσκαλιτσα με υγρο; Και οταν το επανέλαβα για δευτερη φορα εγινε το ιδιο.. Δεν ξερω αν κανω κατι λαθος στη χρηση.. Αναρρωτιεμαι μηπως μου προκαλεσε ελαφρως εγκαυμα (γιατι η περιοχη ειναι λιγακι κοκκινη..). Συμβαινει και σ'εσενα;
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eleni μου όχι δεν παρατήρησα ποτέ φουσκαλίτσα με υγρό αλλά ούτε το έχω ακούσει από άλλη κοπέλα. Η θερμότητα δεν είναι τόσο δυνατή ώστε να κάνει έγκαυμα. Τι να πω ίσως εξαρτάται από το σπυράκι και την επιδερμίδα. Εγώ την χρησιμοποιώ μόνο όταν πάω να βγάλω τα βαθιά αυτά που πονάνε και που δεν βλέπεις πύον, στην αρχή τουλάχιστον. Αυτά αν χρησιμοποιήσεις την συσκευή με την πρώτη ενόχληση τα σταματάει τελείως να εκδηλωθούν. Όσο πιο γρήγορα την χρησιμοποιήσεις τόσο πιο άμεσα τα εξαφανίζει. Μόνο μια κοκκινίλα δημιουργείτε που φεύγει μετά από μερικά λεπτά ή το πολύ καμιά ώρα σε άλλες κοπέλες ανάλογα με το δέρμα. Πιστεύω πως ήταν τυχαίο, αλλά αν αντιδράει έτσι η επιδερμίδα σου εσύ θα αξιολογήσεις αν προτιμάς αυτήν την μικρή παρενέργεια ή το σπυράκι. Αν δηλαδή η φουσκαλίτσα είναι μικρή και φύγει γρήγορα χωρίς σημάδι ενώ το σπυράκι μπορεί να κάνει εβδομάδες να φύγει και αφήνει και ως αναμνηστική την δυσχρωμία για μήνες τότε στην θέση σου θα συνέχιζα με την συσκευή. Αν όμως νιώθεις ότι είναι αντίστροφα τότε ίσως δεν κάνει για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβως! Παρ' όλο που εχω αρκετα ευαισθητη επιδερμιδα, το προτιμω απο τα επωδυνα εσωτερικα σπυρακια, γιατι κανουν να μου περάσουν μηνες..!! Ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ίδιο συνέβαινε και με μένα Ελένη. Εβδομάδες να ηρεμήσει και μήνες να φύγει το σημάδι. Σώθηκα.. με την zeno πρώτα και μετά με την sirius! Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα!!εχω 2 σπυρακια εδω και 1 χρονο!!ενω τα αλλα φευγουν αυτα επιμενουν εκει!τα πλενω με garnier pure 3in1 αλλα δεν φευγουν αυτα τι να κανω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παρακαλω απαντηστε οσο πιο γρηγορα μπορειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργο sorry για την αργοπορία αλλά λόγω των εορτών έλειπα και δεν μπορούσα να απαντήσω σε μνμ. Μου κάνει περίεργο σπυράκια να μην φεύγουν ένα χρόνο τώρα. Αν είναι σπυράκια θα μπορούσες να δοκιμάσεις τρετινοίνη τοπικά όπως η airol. Αλλά μήπως είναι λιπωματάκια. Για τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα είναι η συμβουλή δερματολόγου. Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω τι είναι για να μπορέσω να σε συμβουλέψω ώστε να το αντιμετωπίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελικα ειναι λιπωματακια οπως ακριβως κ ειπες εχεις να μου συστησεις καμια κρεμα η καποιον τροπο για να τα εξαφανισω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργο πήγες σε γιατρό; Πως το επιβεβαίωσες; Τα λιπωματάκια πάντως μόνο ο δερματολόγος είναι ειδικός να τα αφαιρέσει. Εάν μάλιστα είναι μεγάλα μπορεί να χρειαστεί να τα στείλει για εξετάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρια μου, αγορασα κ εγω τη sirius!!! Ομως δεν βλέπω κανενα μπλε φως.... μηπως ειναι ελαττωματική??
    Να δω τι θα κανω αν ειναι για να την αντικαταστήσω... Ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Athena η Sirius έχει τρεις κεφαλές μία κόκκινη μία μπλε και μία πράσινη που κουμπώνουν στο σώμα της συσκευής. Εσύ έχεις στην συσκευασία την πράσινη και κόκκινη μόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα και απο εμένα!Συγχαρητήρια για το site σου,είναι πολύ καλό!Είχα δει κ σε ενα άλλο που έλεγες για την κρέμα airol και ετσι την πήρα!Αλλα τώρα βλέπω κ αυτό το pulsar και αναρωτιέμαι αν πρέπει να το πάρω κ αυτο!Λοιπόν,εμένα το πρόβλημα μου είναι οτι έχω πολλά κ διάφορα σπυράκια στα μάγουλά μου μέχρι κ τα αυτιά(περίπου)!Επίσης μετά απο πολλές θεραπείες με διάφορους δερματολόγους που δεν μου έκαναν δουλειά παρά μόνο γινόμουν χειρότερα,έχω πολλά βαθουλώματα αλλά μονο σε εκείνη την περιοχή!Πήρα την πρωτοβουλία να πάρω την airol και λέω να αγοράσω την brevoxyl!Για πες μου και εσύ την γνώμη σου....(Την airol δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα)Σ'ευχριστώ εκ τω προτέρων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Pulsar είναι για τα βαθιά μεμονωμένα σπυράκια όχι για τα επιφανειακά με λευκό πύον. Να πάρεις μια συσκευή φωτοθεραπείας με μπλε και κόκκινο φως. Μια καλή λύση είναι αυτή η Led μάσκα με 3 χρώματα(κόκκινο 0 μπλε - πράσινο) που είναι πολύ βολική στην εφαρμογή. Η airol θα σε βοηθήσει. Θα βάζεις την μία μέρα αυτήν την άλλη την beroxyl. Να ξέρεις όμως ότι στην αρχή για καμιά 15 μέρες το πρόσωπό σου μπορεί να γεμίσει πιο πολλά σπυράκια γιατί η airol θα σπρώξει ότι υπάρχει μέσα στην επιφάνεια. Αλλά θα καθαρίσουν γρήγορα. Εάν θέλεις εφάρμοσε την θεραπεία μόνο σε μια περιοχή για να δεις πως αντιδράς. Πάντως για εκτεταμένη ακμή δεν νιώθω άνετα να δίνω συμβουλές γιατί είναι καθαρά ιατρικό δερματολογικό θέμα και δεν έχω τις γνώσεις για να συμβουλέψω σε τέτοια θέματα. Τα παραπάνω σκευάσματα και τρόπος εφαρμογής είναι ότι προτείνουν οι καλοί δερματολόγοι, στις περισσότερες περιπτώσεις ακμής και δουλεύει αρκετά καλά σε πολλά άτομα. Η μάσκα led επίσης είναι σίγουρα ευεργετική και χωρίς καμία παρενέργεια οπότε σου την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Επίσης για τα βαθουλώματα όταν σταματήσει η έξαρση να πάρεις ένα dermapen. Θα δεις μεγάλη βελτίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σ'ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!Θα κάνω όπως τα λες και θα σου πω τα αποτελέσματα σε κάνα 2 εβδομαδούλες!Μακάρι να γίνει κατι γιατί έχω κουραστεί.Επίσης για τα βαθουλώματα μου είπε μία φίλη μου οτι καλή είναι κ η kelososft!Αλλά ας τελειώσω πρώτα με τα σπυράκια κ ύστερα βλέπουμε.....Σ'ευχαριστω πολυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξέχασα να ρωτήσω... έβαλα την airol αλλά έχω ένα ελαφρύ τσουξιματάκι...!!!Είναι φυσιολογικό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν σε τσούζει στάματα την χρήση της για λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με έτσουξε στην πρώτη εφαρμογή για πολύ λίγο!Εχθές που την ξανα έβαλα δεν μου έκανε τιποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα Μαρία. Η κόρη μου είναι 10χρ.(αρκετά αναπτυγμένη) και έχει βγάλει σπυράκια στο μέτωπο. Προτείνεις κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μία κρέμα με υπεροξείδιο του βενζολίου είναι η πιο απλή λύση για αυτήν την ηλικία. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και προϊόν με mandelic acid δες αυτό Dr Hsieh Mandelic Acid Home-peeling Liquid Διάλεξε όμως με συγκέντρωση 10% για να είναι ήπιο για το δερματάκι της.
    Είναι αντιμικροβιακό, μειώνει την λιπαρότητα και κάνει ήπια απολέπιση για να μην δημιουργούνται σπυράκια. Επίσης μια συσκευή φωτοθεραπείας με μπλε φως μπορεί να βοηθήσει επιπλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαρακι δεν υπαρχει πιο οικονομικα καπου αλλου ε? Και να ρωτησω κατι αλλο,σπυρακια βγαινουν μονο απο λιπαροτητα η και απο ξηροτητα? Μου εμφανιστηκαν αρκετα μεσα σε μια μερα ενω τελειωσε η αδιαθεσια και συνηθως δεν εχω απο αλλοθς λογους,δεν ξερω αν συμβαινει απο το χημικο πηλινγκ η απο τις ενυδατικες και τους ορους που βαζω συνεχεια επειδη με τραβαει! (ηδη εκανα δυο φορες δερμοαποξεση για να ξεμπουκωσει το δερμα)και λιγο δυσκολο να μολυνθηκε με τοσο οινοπνευμα πριν και τοση αναπλαστικη μετα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Tην συσκευή sirius για τα σπυράκια εννοείς; Πες μου αν ναι, να κοιτάξω μήπως την βρω κάπου πιο οικονομικά γιατί έχω καιρό που έγραψα το άρθρο και μπορεί να υπάρχει και πιο οικονομική λύση τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βρήκα στο ebay με 55 ευρώ. Δες την εδώ είναι ακριβώς η ίδια η sirius pulsar :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χιλια ευχαριστω!Μολις την παρηγγειλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαρία αν κατάλαβα καλά η sirius είναι συνδυασμός υψίσυχνα κ φωτοθεραπεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δες κ αυτήν ίδια μου φαίνεται. Δεν είναι η sirius αλλά πρέπει να έχει τον ίδιο τρόπο λειτουργίας κ έχει αρκετή διαφορά στην τιμή. http://www.ebay.com/itm/150926689938?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η sirius είναι βασικά θερμική συσκευή με συνδυασμό φωτοθεραπείας αλλά η αποτελεσματικότητά της βασίζεται στο ότι καταστρέφει τα βακτήρια με την υψηλή θερμοκρασία που διοχετεύει βαθιά στο σπυράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πρέπει να είναι παραπλήσια ναι και μάλλον εξίσου αποτελεσματική αλλά δεν την έχω τεστάρει για να είμαι σίγουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μαρία μου σ' ευχαριστώ! Την παρήγγειλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μαρια επειδη κοιταξα στο e bay και δεν υπαρχει πια η pulsar sirius υπαρχει κατι παραπλησιο σε συσκευη για μεμονωμενα σπυρακια; επισης εχεις υποψιν σου για συσκευη που ρουφαει το σπυρακι; ευχαριστω πολυ και παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπερα,
    η συσκευη ενδεικνυται και για κυστικη ακμη, οπου τα σπυρια ειναι σχετικα μεγάλα, χωρις πυον, και κρατανε για πολλες μερες? είχα παει σε δερματολογο, ακολουθησα αγωγη για 8 μηνες με χαπια και κρεμες, αλλα οπως με προειδοποιησε και η γιατρος, θα επανεμφανιζεται η νοσος (κυστικη ακμη) σε μικροτερο βαθμο, το οποιο και συμβαινει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ναι αυτήν είναι η βασική ένδειξη αλλά θα πρέπει να τα προλαβαίνεις με την πρώτη αίσθηση ότι πάνε να βγούνε. Αν δεν τα προλάβεις στο αρχικό στάδιο τότε δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Διάβασε επίσης την απάντησή μου στην αναγνώστρια MariaK στα σχόλια του άρθρου για τα υψίσυχνα΄. Θα βρεις κάποιες συμβουλές χρήσιμες και για την δική σου περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.