Tutorial για Θεραπεία με την Σπάτουλα Υπερήχων.

Έχουμε συζητήσει και παλαιότερα για τις συσκευές υπερήχων αλλά σήμερα θα αναφερθώ συγκεκριμένα στην χρήση της σπάτουλας υπερήχων, τα οφέλη της και θα περιγράψω το πρωτόκολλο θεραπείας με σπάτουλας βήμα-βήμα.

Η σπάτουλα βασικά είναι μία ιδανική συσκευή  αισθητικών θεραπειών για λιπαρές επιδερμίδες που υποφέρουν από υπερβολική έκκριση σμήγματος αλλά και για μικτές. Μπορεί ανάλογα με την γωνία κλίσης της είτε να αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα εις βάθος, είτε να ενυδατώνει και να προσφέρει ανάλογα με τα  συνοδευτικά προϊόντα  βαθιά φροντίδα στην επιδερμίδα .



Με κλίση 45 μοιρών και κόντρα στο δέρμα, με τις μικροδονήσεις που προκαλεί στον δερματικό ιστό, απομακρύνει με τη μορφή απολέπισης, το σμήγμα όλες τις εκκρίσεις , τη σκόνη και τα νεκρά κύτταρα. Δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα, για επιδερμίδα καθαρή που ακτινοβολεί υγεία, φρεσκάδα και λάμψη.


Όταν γυρίζουμε την σπάτουλα από την άλλη πλευρά και με  γωνία κλίσης 30 μοιρών κάνοντας μασάζ στην επιδερμίδα με το πλατύ μέρος της κεφαλής της σπάτουλας όπως φαίνεται στην εικόνα χάρη στις μικροδονήσεις και στην τοπική αύξηση της θερμοκρασίας που δημιουργείται διευκολύνεται η διείσδυση των δραστικών ουσιών που μπορεί να βρίσκονται σε ορούς ή αμπούλες στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Ανάλογα με την συσκευή εκτός από υπέρηχο η σπάτουλα μπορεί να διαθέτει και λειτουργία ιονισμού. + και -. Για αυτές τις λειτουργίες όμως θα μιλήσουμε άλλη φορά.

Tutorial θεραπείας με την σπάτουλα.

Ξεκινάμε πάντα με την σωστή προετοιμασία. Μαζεύουμε όλα τα απαραίτητα υλικά πάνω σε μια επιφάνεια, όπου έχουμε απλώσει πρώτα μια καθαρή πετσέτα. Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τα χέρια μας και το πρόσωπο. Στην συνέχεια περνάμε όλη την επιφάνεια της συσκευής με λοσιόν οινοπνεύματος. Η υγιεινή και η απόλυτη καθαριότητα είναι ζωτικής σημασίας όταν κάνουμε τέτοιες θεραπείες.

Λίστα με τα προϊόντα που χρειαζόμαστε:
  1. Μία συσκευή σπάτουλας

  2. Καθαριστικό προσώπου.

  3. Λοσιόν οινοπνεύματος

  4. Μεταλλικό νερό σε σπρέι.

  5. Κατάλληλη αμπούλα ή ορό ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

  6. Ένα χαρτομάντιλο ή χαρτοπετσέτα.



Τα προϊόντα στην φωτό είναι ενδεικτικά και απλά αυτά που χρησιμοποιώ εγώ.. Προφανώς μπορείτε να χρησιμοποιείται τα αντίστοιχα, δική σας επιλογής.

Οδηγίες για την διαδικασία του καθαρισμού.


  • Προτιμάμε να κάνουμε την θεραπεία μετά από το μπάνιο όταν θα είναι οι πόροι ανοιχτοί από τους υδρατμούς.

  • Μαζεύουμε πάντα τα μαλλιά μας μακριά από το πρόσωπο.

  • Καθαρίζουμε καλά το πρόσωπο μας με ένα γαλάκτωμα ή κατά προτίμηση ένα αφρίζον καθαριστικό της επιλογής μας. Εάν χρησιμοποιείτε γαλάκτωμα αφαιρέστε όλα τα υπολείμματα ξεπλένοντας καλά το πρόσωπο και περνώντας το πρόσωπο με μία λοσιόν για να φεύγει κάθε ίχνος λιπαρού στοιχείου.

  • Ψεκάζουμε το πρόσωπο με νερό  και σπρώχνουμε την σπάτουλα κόντρα στο δέρμα για να βγει το σμήγμα. Το πρόσωπο πρέπει να έχει πολύ υγρασία και να είναι ορατό το νερό για να γίνει με ασφάλεια και αποτελεσματικά η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και του σμήγματος.

  • Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε αργές κινήσεις με ελαφριά πίεση ώστε να μην γρατσουνίσουμε την επιδερμίδα αλλά και να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο ο υπέρηχος να αφαιρεί το σμήγμα.

  • Φροντίζουμε πάντα να υπάρχει νερό στην επιδερμίδα. Δεν ξεχνάμε λοιπόν να ψεκάζουμε συνέχεια την επιδερμίδα μας με νερό.

  • Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία όπου υπάρχει πολύ σμήγμα και δημιουργούνται μαύρα στίγματα, δηλαδή πλαϊνά της μύτης, πηγούνι, μέτωπο.

  • Προαιρετικά εάν υπάρχει λειτουργία ιονισμού απλώνουμε σε αυτά τα σημεία ειδική λοσιόν αποσυμφόρησης έτοιμη ή φτιαχτή (η συνταγή σε επόμενο post ) και κάνετε για 1 με 2 λεπτά στην επιλογή. Με αυτήν την λειτουργία επιτυγχάνουμε σαπωνοποίηση και καλύτερη αφαίρεση του σμήγματος.  Μπορεί όμως να είναι ερεθιστικό σε όλο το πρόσωπο γι αυτό το κάνουμε τοπικά μόνο στις  πολύ λιπαρές περιοχές.

  • Μόλις μαζεύεται σμήγμα στην άκρη της κεφαλής το σκουπίζεται πάνω στο χαρτομάντιλο και μετά να προχωράτε.

  • Η όλη διαδικασία ανάλογα με την κάθε επιδερμίδα από την μικτή με λίγο σμήγμα έως την πολύ λιπαρή θα σας πάρει από  5-10 λεπτά.

  • Ξεπλένετε καλά την επιδερμίδα σας σκουπίστε απαλά με μια καθαρή πετσέτα και είστε έτοιμες για το επόμενο βήμα.


Θρέψη και ενυδάτωση.

  • Για το στάδιο αυτό πάντοτε χρησιμοποιούμε αγνά προϊόντα με βιταμίνες και άλλα δραστικά συστατικά, χωρίς ίχνος ελαίων όπως αμπούλες ή ορό.

  • Πριν ξεκινήσουμε καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε ξανά με οινόπνευμα την κεφαλή της συσκευής.

  • Απλώστε λίγο από το περιεχόμενο της αμπούλας ή του ορού στην επιδερμίδα σας αρκετό όμως ώστε να νιώθετε την επιδερμίδας σας υγρή.

  • Κάνετε μασάζ στην επιδερμίδα σας με την σπάτουλα με ανοδικές κινήσεις και κλίση 30 μοιρών ώστε να απορροφηθεί όλο το προϊόν.

  • Αν η επιδερμίδα σας δείχνει διψασμένη και απορροφά γρήγορα το προϊόν βάζετε λίγο ακόμα προϊόν ή ψεκάζετε με το μεταλλικό νερό για οικονομία. Πάντως καλύτερα είναι βάζετε λίγο ακόμη προϊόν για καλύτερα αποτελέσματα.

  • Μία ακόμη επιλογή είναι να χρησιμοποιείται ένα από τα ειδικά ζελέ για χρήση με συσκευές υπερήχων. Βοηθά την συσκευή να γλιστρά πιο εύκολα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η δράση των υπερήχων. Η όλη διαδικασία θα σας πάρει από 5-8 λεπτά.

  • Σε περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει μόνο αμπούλα απλά φορέστε και την κρέμα ημέρας η νυχτός σας.

  • Αν έχετε χρησιμοποιήσει ζελέ υπερήχου ψεκάστε το πρόσωπο με λίγο μεταλλικό νερό και σκουπίστε το. Προχωρήστε στο προηγούμενο βήμα.
Έτοιμες με απαλό δέρμα σαν του μωρού!

 Προσοχή! Mην χρησιμοποιείτε την σπάτουλα αν έχετε ερεθισμένο δέρμα, δερματίτιδα, έκζεμα ή κάποια μολυσματική κατάσταση ή ακμή σε έξαρση

Ελπίζω να κάλυψα όλα τα απαραίτητα για  να μπορείτε να κάνετε σωστά και με ευκολία την θεραπεία με σπάτουλα μόνες σας  στο σπίτι. Αν όμως έχετε απορίες αφήστε την ερώτησή σας στα σχόλια και πολύ ευχαρίστως να σας τις λύσω.

Δημοσίευση σχολίου

45 Σχόλια

  1. ωραιο αρθρο!! η λοσιον αποσυμφόρησης??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία την αγοράζουν οι αισθητικοί για χρήση με την σπάτουλα θα κοιτάξω να βρω κάποιο link για αγορά έτοιμου προϊόντος αν θέλεις αλλά μπορείς να κάνεις και μόνη σου φτιαχτή. θα κοιτάξω να κάνω την δημοσίευση αύριο. Πάντως γίνεται εύκολα με νερό αλάτι ή σόδα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Μαρία.
    Από ότι είδα η σπάτουλα υπερέχει (ή κάνω λάθος?) από την συσκευή δερμοαπόξεσης γιατί εκτός από απολέπιση κάνει και βαθύ καθαρισμό. Έχω μικτή επιδερμίδα τι θα μου πρότεινες να πάρω από τη δική σου εμπειρία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kary καλημέρα,
    Η σπάτουλα και η συσκευή δερμοαπόξεσης κάνουν τελείως διαφορετική δουλειά... Εξαρτάται με τον τύπο της επιδερμίδας και τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις. Συνοπτικά ως κριτήρια για να επιλέξεις είναι τα εξής...
    Σπάτουλα επιλέγεις όταν έχεις λιπαρό μικτό δέρμα και σε ενδιαφέρει η αφαίρεση σμήγματος και η ενυδάτωση. Αν και κάνει απολέπιση είναι πολύ ήπια και δεν μπορεί να αφαιρέσει την επιφανειακή στοιβάδα και να μειώσει δυσχρωμίες και ιδιαίτερα τραχιά όψη.
    Εάν έχεις δυσχρωμίες από ακμή πχ και δέρμα θαμπό που ασφυκτιά όχι τόσο από λιπαρότητα αλλά από τραχιά όψη είναισαφέστατα καλύτερη η δερμοαπόξεση. Βέβαια η μία θεραπεία συμπληρώνει ιδανικά την άλλη. Σπάτουλα μπορείς να κάνεις πιο συχνά και να αφαιρείς το σμήγμα ή/και να κάνεις ενυδάτωση. Δερμοαπόξεση από την άλλη είναι πιο επεμβατική και κάνουμε δυο φορές το μήνα το πολύ....
    Εάν πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στις δύο κοίτα λίγο εσύ τι έχεις ανάγκη περισσότερο... Ελπίζω να σε βοηθήσει η απάντησή μου αλλά αν πάλι δυσκολεύεσαι και δεν μπορείς να αποφασίσεις γράψε μου μια πιο λεπτομερή περιγραφή της επιδερμίδας σου και τι θέλεις να πετύχεις για να σε μπορέσω να αξιολογήσω τι είναι καλύτερο για την περίπτωσή σου. Ότι χρειαστείς θα χαρώ να σε βοηθήσω.. Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαράκι καλημέρα, να κάνω μια κουτή ερώτηση?1. Το serum είναι ο ορός σωστά?. Μπορώ να προμηθευτώ απο το εμπόριο προιόντα που γράφουν serum:?Αλλά δεν ξέρω αν είναι αγνά. 2. Την αμπούλα της eviol μπορώ να τη βάζω? ή φυτικά έλαια όπως αμυδγαλελαιο κτλ?
    Αυτά μπορώ να τα βάζω και όταν κάνω με το dermarroler?
    Απλά τα έχω λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μου. Προς το παρόν χρησιμοποιώ aloe αλλά θέλω κάτι παραπάνω.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι Evi μου σωστά! serum στα αγγλικά, ορός στα ελληνικά :) Μπορείς να χρησιμοποιείς ορούς μόνο με φυσική σύσταση χωρίς πρόσθετα και μόνο αν κάνεις με μήκος βελόνας 0.5mm. Μετά πας πιο βαθιά και τίθεται θέμα ασφάλειας. Μεγάλη ποικιλία σε καλλυντικά και ορούς με φυσική σύσταση θα βρεις στο e-shop lovelula Λάδι μπορείς να βάζεις επίσης και πάλι μόνο μέχρι 0.5mm. Μερικά άτομα όμως το βρίσκουν βαρύ και ότι τους κλείνει τους πόρους. Μπορείς να δοκιμάσεις όμως να δεις αν δουλεύει για σένα. Δες εδώ ένα αρθρο σχετικά με την επιλογή του κατάλληλου λαδιού ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.
    Από την προσωπική μου εμπειρία όμως οι αμπούλες είναι οι πιο ασφαλείς λόγω της αποστειρωμένης συσκευασίας και με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Εάν δεν υπάρχει οικονομικό θέμα σου προτείνω να προτιμήσεις αυτές για θεραπεία με το dermaroller σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Μαράκι! Σε παρακολουθώ από το προηγούμενο blog σου και σε συγχαίρω για το έργο που προσφέρεις σε μας τις πιο...τεμπέλες που δεν τα ψάχνουμε τόσο και θέλουμε έτοιμες τις προτάσεις ομορφιάς! Έχω αποφασίσει να πάρω μια συσκευή skin scrubber και μάλιστα παρήγγειλα την bt-micro αλλά μου είπαν ότι οι παραγγελίες έχουν αναμονή έως τον Ιανουάριο. Ενώ αρχικά είπα να περιμένω, με "τρώει" που θα είμαι χρεωμένη 230 ευρώ παρακαλώ και θα έχω και την ανησυχία μήπως δεν είναι τελικά καθόλου διαθέσιμη η συσκευή και ψάχνομαι να πάρω πίσω τα λεφτά μου, οπότε είδα εν τω μεταξύ στο amazon και τη συσκευή Derma F - Ultrasonic Skin Scrubber η οποία έρχεται αρκετά πιο οικονομικά. Επειδή γενικά προτιμώ να παίρνω καλά πράγματα κι ας τα πληρώνω λίγο παραπάνω (ό,τι πληρώνεις παίρνεις άλλωστε!) αλλά από την άλλη διανύουμε και δύσκολες εποχές, εάν μπορείς να μου πεις τη γνώμη σου για τη συγκεκριμένη συσκευή θα το εκτιμούσα! Αν φαίνεται δηλ να είναι κοντά στην bt-micro σκέφτομαι να ακυρώσω την παραγγελία και να παραγγείλω αυτή που είναι και ετοιμοπαράδοτη. Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστίνα μου να σου πω την αλήθεια αν και καλή η Bt-micro δεν λέω... την θεωρώ υπερτιμημένη. Δεν είναι σίγουρα καλύτερη από την Labelle που είχα παλαιότερα και νομίζω και αυτήν που λες η Derma F - Ultrasonic Skin Scrubber.έχει όλες τις λειτουργίες μιας σπάτουλας και φαίνεται καλή κατασκευή. Με την τόση διαφορά τιμής θα σου πρότεινα να ακυρώσεις την παραγγελία σου με αφορμή τη καθυστέρηση και να πάρεις αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή χρονιά σε όλους!! Λοιπόν, τελικά αγόρασα την Derma-F (αγόρασα μαζί κι ένα τζελ με υαλουρονικό) η οποία μου ήρθε πραγματικό δωράκι την παραμονή των Χριστουγέννων! Την έχω χρησιμοποιήσει 4 φορές από τότε κι είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα αν και πρέπει να ομολογήσω πως κατά τη χρήση η θερμότητα που αισθάνομαι δεν είναι τόσο έντονη όσο αυτή που είχα νιώσει όταν είχα δοκιμάσει τους υπέρηχους σε κάποια αισθητικό. Στη λειτουργία της θρέψης χρησιμοποιώ εναλλάξ 2 ορούς, έναν καταπραϋντικό με βιταμίνες Β για το ευαίσθητο δέρμα μου κι έναν λευκαντικό για κάποιες δυσχρωμίες που έχω. Έχω ήδη δει διαφορά στους πόρους και νομίζω πως την επόμενη μέρα της θεραπείας το πρόσωπό μου ακτινοβολεί! Απλά ήθελα μια διευκρίνηση: μπορούμε στην ίδια "συνεδρία" να χρησιμοποιήσουμε και τη λειτουργία θρέψης και της σύσφιξης (δηλ και τη λειτουργία + ιόντων και την - ιόντων) ή η μία ανταγωνίζεται την άλλη και πρέπει να τις χρησιμοποιούμε ανεξάρτητα για καλύτερα αποτελέσματα; Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστίνα μου καλή χρονιά και σε σένα! Χαίρομαι που απολαμβάνεις τις λειτουργίες της συσκευής :). Μπορείς να χρησιμοποιείς και τις δύο λειτουργίες στην σειρά, την μία μετά την άλλη. Πρώτα την - και μετά την +. Πρόσεξε όμως γιατί η λειτουργία στο - είναι πιο ερεθιστική για το δέρμα και αφού έχεις ευαίσθητο δέρμα θα σου πρότεινα να είσαι φειδωλή στην χρήση της. Γενικά να μην κάνεις πάνω από δύο φορές την εβδομάδα ιονισμό ( + ή - ) και με την λειτουργία του υπερήχου 3 φορές την εβδομάδα αρκεί. Πολλές φορές επειδή τα άμεσα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά στην όψη μας τείνουμε να το παρακάνουμε και να κουράζουμε την επιδερμίδα μας τελικά με την υπερβολική ενεργοποίηση των λειτουργιών της. Με το μέτρο λοιπόν για να απολαμβάνεις τις περιποιήσεις σου χωρίς προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα.

    Είμαι 46 ετών με λιπαρό δέρμα και αφυδατωμένη επιδερμίδα. Οι πόροι μου γεμίζουν με σμήγμα σε βαθμό ασφυκτικό. Κάνω δύο φορές το χρόνο καθαρισμό για λόγους υγιεινής και καλύτερης λειτουργίας του δέρματός μου. Θέλω όμως να εντάξω στην περιποίηση του δέρματός μου στο σπίτι την σπάτουλα, Αν θεωρείς ότι είναι οκ, μπορείς να μου προτείνεις ποια να πάρω και από πού? Πιθανόν να σε έχουν ξαναρωτήσει,,, αλλά δεν ήξερα πώς να το ψάξω. Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να σαι καλά! Θα την παραγγείλω.Σε διαβάζω τακτικά και έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σου.Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα. Ακόμη μια ερώηση. Ποια προϊόντα προτείνεις για την ενυδάτωση του προσώπου με την σπάτουλα? Αν κατάλαβα καλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε φυτικά έλαια (πχ. αμυγδαλέλαιο ή argan). Οι βιταμίνες σε μονοδόσεις, όπως της eviol είναι εντάξει? Τί άλλο serum ή ορό μπορώ να χρησιμοποιήσω και πού μπορώ να το βρώ? Για να μην κάνω καμιά βλακεία.... :-)

    Σε ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Elina τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται με τις συσκευές υπερήχου πρέπει να είναι τελείως oil free και όσο γίνεται με πιο φυσική σύνθεση. Οι eviol δεν κάνουν γιατί είναι βιταμίνη Ε και σε μορφή ελαίου, η Ε είναι λιποδυαλιτή οπότε δεν μπορεί να ενσωματωθεί σε oil free σύσταση. Μπορείς να βρεις φυσικά καλλυντικά στο lovelula.com. Η καλύτερη επιλογή όμως είναι να χρησιμοποιήσεις ειδικές αμπούλες αισθητικής. Εγώ χρησιμοποιώ και προτείνω τις αμπούλες των dermedics που είχα ανακαλύψει πέρυσι όταν έψαχνα προϊόντα για δική μου χρήση. Δες το άρθρο μου σχετικά στο πρώτο μου blog e-gynaika.com.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Μαρία! Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μία σπατουλα υπερύχων; Στο groupon έχει βάλει μία rea σπάτουλα πολύ οικονομική. Πιστεύεις ότι είναι καλή; Τι πρέπει να προσέχω; Σε ρωτάω γιατί ψαχνω να αγοράσω. Έχω δει την tua spa αλλά έχει τεράστια διαφορά τιμής με την πρώτη.
    Σευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Penny ναι την είδα. Πιθανά να μην είναι τόσο δυνατή όσο κάποιες άλλες αλλά πιστεύω πως για την τιμή της είναι καλή. Πάρε αυτήν καλύτερα για καθαρισμό και να κρατήσεις την διαφορά ώστε να πάρεις αργότερα μια εξειδικευμένη συσκευή ξεχωριστή για ενυδάτωση και αντιγήρανση,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σευχαριστώ πάρα πολύ! Πραγματικά με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ και έχω δει μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα μου, και μάλιστα μου το έχουν πει αρκετοί.. Και παλι ευχαριστώ, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαρία μου καλησπέρα. Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου. Θα ήθελα να μου πεις που μπορώ να βρω αναλυτικά τα συστατικά των προϊόντων της dermedics,τις τιμές τους και πώς μπορώ να τα προμηθευτώ. Κάπου θυμάμαι είχα βρει ενα σχετικό email, αλλά τώρα το ξαναέψαξα κ δεν το βρίσκω. Καλή Συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Vasia στείλε μου mail στο info@dermedics.gr να σου στείλω από εκεί υλικό και τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαρια ξαναδιαβασα το αρθρο με την σπατουλα,δεν εχω αποριες για το πως χρησιμοποιειται.Το λαθος μου ειναι οτι δεν περιμενα μεχρι να ξεφλουδισει το δερμα μου μετα το χημικο πηλινγκ,αλλα πιστεψα οτι απλα δεν λειτουργησε σε μενα.καταρχας μια φορα την εβδομαδα μονο επρεπε βαση οδηγιων να το κανω,εγω εκανα πεντε συνεχομενες φορες και δεν εγινε κατι,ουτε με τριψιμο πετσετας.Δεν ειχα καταλαβει ποσο σημαντικη ειναι η συσκευη δερμοαποξεσης,σε διαβαζω και σε ακουω παντα,απλα δεν το ειχα καταλαβει.μολις την παρηγγειλα,αλλα οπως μου ειπες κι εσυ μαλλον χρειαζομαι δυνατοτερο πηλινγκ. Αυτη την στιγμη πες μου μονο τι μου προτεινεις.Να μην ξαναχρησιμοποιησω την σπατουλα μεχρι να σιγουρευτω οτι δεν ξεφλουδιζω η να ξεχασω το χημικο πηλινγκ μεχρι να παρω πιο δυνατο και μεχρι να ερθει η συσκευη δερμοαποξεσης και να συνεχισω την ενυδατωση με την σπατουλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάνε ένα διάλλειμα 5 ημερών προς το παρόν από όλα και μην κάνεις ενυδάτωση με την σπάτουλα. Μόλις πάρεις την συσκευή δερμοαπόξεσης χρησιμοποίησέ την για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Μετά τα ξαναλέμε. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαρακι καλημερα,μου εστειλε μηνυμα ο πωλητης στο ebay οτι δεν εχει αποθεματικο για την μινι συσκευη δερμοαποξεσης και οντως οταν παταω το λινκ σου δεν την βγαζει ως προς αγορα.Την ειχα παραγγειλει αλλα μεχρι να βαλω τα χρηματα μαλλον την αγορασε αλλος.Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει πιο δυνατη σε φορητη γιατι θα ηθελα κατι δυνατοτερο αλλα δεν εχω χωρο και ουτε θα ηθελα να δει ο συζυγος οτι πηρα κι αλλο μηχανημα.Προσπαθησα παντως να δω την timepeel αλλα δεν πολυκαταλαβα το site ειναι ξενο η στην ελλαδα ουτε πως παραγγελνεις.Επισης προσπαθησα να σου στειλω το μηνυμα στο admin@spastospiti και δεν το αναγνωριζει ως παραληπτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Stalitsa δες εδώ Timepeel έχει, νομίζω, μερικές ακόμα συσκευές διαθέσιμες η Κα Κοέν επικοινώνησε μαζί της στο 2410 535260 στο φαρμακείο της ώρες εργάσιμες.
    Επίσης το mail μου είναι admin@spastospiti.gr Μάλλον ξέχασες να βάλεις το .gr στο τέλος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπερα και παλι!ηρθε τελικα η σπατουλα απο το groupon.βεβαια ειναι νωρις να βγαλω συμπερασματα, αλλα κατα τον καθαρισμο δεν ειδα καθολου σμηγμα στην ακρη της κεφαλης.χρησιμοποιησα την σπατουλα για λιγο ομως -3 λεπτα περιπου γιατι φοβομουν για πρωτη φορα,αν και δε ποναει καθολου,μονο κατι μικρους μυικους σπασμους ενιωσα.μηπως πρεπει να τη χρησιμοποιω περισσοτερο χρονο?και κατι αλλο θελω να ρωτησω μαρια ασχετο με το προσωπο..υπαρχει προιον για τα χειλη που τα φουσκωνει και δειχνουν μεγαλυτερα?κυκλοφορουν πολλα με κολλαγονο,υαλορουνικο και τα lip-pluber που λενε οτι τα διπλασιαζει.ξερεις αν κανουν δουλεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πριν χρησιμοποιήσεις την σπάτουλα καλά είναι να έχουν ανοιχτεί κάπως οι πόροι από ατμό, είτε μετά από μπάνιο είτε με ατμό σε ειδική συσκευή η πάνω από ένα κατσαρολάκι που βράζεις νερό. Μετά από το μπάνιο σου όμως είναι το πιο εύκολο. Η επιδερμίδα επίσης πρέπει να είναι υγρή συνεχώς κατά την διάρκεια της εφαρμογής. Κινείς την λεπίδα πολύ αργά χωρίς πολύ πίεση όμως για να μην γρατσουνίσεις το δέρμα. Για τα προϊόντα χειλιών δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ ... έχω αρκετά σαρκώδη χείλη από την φύση μου και μόνο να τα τονίσω και άλλο δεν ήθελα... :) Κάποια κάνουν λίγη δουλειά αλλά είναι πάντα προσωρινή δεν ξέρω όμως να σου προτείνω κάποια συγκεκριμένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. τυχερη που εχεις σαρκωδη χειλια!αν μπορεις προτεινε μου καποια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το μόνο που μπορώ να κάνω Ελεάνα είναι να κοιτάξω για κριτικές σχετικά με προϊόντα αυτής της κατηγορίας. Εάν βρω κάτι αξιόλογο θα ενημερώσω εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. sorry ,νομιζα εγραψες μπορω να σου προτεινω καποια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπερα κ απο μενα.Προχθες παρελαβα την σπατουλα μου απο το ebay
    http://m.ebay.com/itm/120727656147?_mwBanner=1

    Χθες την χρησιμοποιησα λιγο με ιαματικο νερο της caudalie. Κ Εχω καποιες ερωτησεις:
    Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε και νερο βρυσης η μονο ιαματικο;;
    Εχω gel αγωγημοτητας υπερηχων ( το ειχα παρει για την συσκευη "cavication rea"που σου ειχα πει) ,μπορω στο μασαζ αντι να βαλω αμπουλα να χρησιμοποιησω αυτο η βαζουμε αλλο gel;;

    Και κατι αλλο ,η συσκευη δεν εχει αναλυτικες οδηγιες,στα δεξια εχει ενα κουμπι που γραφει PAD και λειτουργει με διακεκομμενη δονηση σαν γρηγορος χτυπος ρολογιου.αυτο ποτε το χρησιμοποιουμε;;
    Και το + και το - ειναι λειτουργια ιονισμου οπως ειπες;τι κανουμε μ αυτο;;

    Σε ζαλισα με τις ερωτησεις μουυυ :/ αλλα εχω μπερδευτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μπορείς να βάλεις απλό νερό αλλά καλύτερα ιαματικό. Για να κάνεις καλή θεραπεία πρέπει να είναι προϊόν ειδικής σύνθεσης για χρήση με μηχανήματα και για υπέρηχο/ιονισμό οπωσδήποτε oil free. Το gel μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και θα σου προσφέρει μια ενυδάτωση αλλά αν θέλεις πιο εντατική περιποίηση θα πρέπει να επιλέξεις όρο ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Δεν ξέρω τι είναι το PAD μπορείς να επικοινωνήσεις με την εταιρεία να σου δώσουν πληροφορίες. Για το + - θα βρεις πληροφορίες εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καλημέρα κορίτσια
    Αγόρασα αυτή τη σπα΄τουλα
    http://www.ebay.com/itm/Spa-Ultrasonic-Skin-Scrubber-Micro-dermabrasion-Facial-/321698336551?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4ae6b70f27
    Πέταξα κατά λάθος τις οδηγίες και δεν ξέρω πως να την χρησιμοποιησω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν γνωρίζω τον τρόπο χρήσης της συγκεκριμένης Άννα. Αν κάποια φίλη αναγνώστρια την έχει και μπορεί να βοηθήσει ας αφήσει εδώ τις βασικές οδηγίες της συσκευής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μαρια πως σου φαινεται αυτη η σπατουλα: http://www.ebay.com/itm/Mini-Portable-Facial-Ultrasonic-Ultrasound-Ion-Skin-Scrubber-Care-Device-B0258-/261429326723?hash=item3cde66f383:g:cdkAAOxyeR9TKywd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Όχι δεν είναι καλή. Την είχα δοκιμάσει. Πολύ φτηνή κατασκευή, χωρίς ισχύ και δεν έχει λειτουργίες για διείσδυση προιόντων ούτε ιονισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τελικα παραγγειλα αυτην ελπιζω να ειναι καλη: http://m.ebay.com/itm/labelle-3-Ultrasonic-Skin-Scrubber-CE-approval-Peeling-Iontophoresis-/171988432832?nav=SEARCH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σούπερ!!! Είναι η πρώτη σπάτουλα που είχα πάρει και είναι εξαιρετική!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μαρια μου, η σπάτουλα υπερήχων που ήρθε ηταν αρκετα οικονομικη και βλέπω οτι εχει επιλογή ιονισμου αλλά οχι +/-.Ειναι προβλημα αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. http://www.ebay.com/itm/371619232789?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT.
    Μαρία,

    Απ'οτι καταλαβαίνεις τα εχω κάνει σαλάτα με τα σχόλια γιατί καποιες απαντήσεις έρχονται στο mail μου και τις βλέπω και κάποιες οχι και δεν θυμαμαι που έγραψα. Ειχαμε μιλησει στο fb πως να τη χρησιμοποιώ αλλα τωρα που ειδα την ερώτηση σου, σου δινω το , link... Να υποθεσω πως είναι άχρηστη? Να μην χαλαω τζάμπα και τις αμπουλες... Αν δεν ειναι καλη να την κρατησω μονο για καθαρισμό σμηγματος και να μου πεις ποια είναι η παλιά σου συσκευή υπερηχου, αυτη η κοκκινη στη φωτογραφία..
    Ευχαριστώ κι απο δω και περα θα σημειωνω τι εχω ρωτησει και πού!!!!😆

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώλα μου οχι δεν είναι άχρηστη! Μια χαρά είναι για καθαρισμό σμήγματος και μπορείς στον ιονισμό να περνάς βαθύτερα τις αμπούλες. Σίγουρα ο συνδυασμός ιονισμού με υπέρηχο είναι καλύτερος για διείσδυση αμπουλών αλλά οι περισσότερες σπάτουλες ούτως ή άλλως δεν συνδυάζουν τις δύο λειτουργίες.

      Διαγραφή
  39. Καλησπερα κι από μενα.Η cenocco cc 9033 στα 30€ θα έκανε δουλειά;Για λιπαρή επιδερμίδα.ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.