Φυσική Καταπραϋντική Μάσκα για Ερεθισμένο Δέρμα.

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα που συχνά και με την παραμικρή αφορμή ερεθίζεται και αντιδρά άσχημα με κοκκινίλες, φαγούρα  και τσούξιμο δοκιμάστε μια φυσική ηρεμιστική και αναπλαστική μάσκα που φτιάχνω και η ίδια  σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ευτυχώς δεν συμβαίνει συχνά αλλά ενίοτε υποφέρω και εγώ η ίδια από τέτοιες εξάρσεις  λόγω του ιδιαίτερα αντιδραστικού και υπερευαίσθητου  μου δέρματος.



Τα βασικά υλικά της  μάσκας, γνωστά για τις εξαιρετικές καταπραϋντικές τους ιδιότητες, είναι  η βρώμη,  ο πηλός pascalite και η πούδρα καλαμίνης. Συνδυασμένα μαζί προσφέρουν ακόμη πιο δυνατή δράση και ανακούφιση.  Ηρεμεί άμεσα κάθε φλόγωση,  τσούξιμο, φαγούρα  και μειώνει σημαντικά τις κοκκινίλες. Είναι πράγματι εξαιρετική και βοηθά  πολύ στην επούλωση της επιδερμίδας μου χωρίς την  επικίνδυνη μακροχρόνια χρήση  κορτιζονούχων κρέμων.

Οδηγίες για την μάσκα:

Ανακατεύεις μία κουταλιά  από το κάθε ένα από τα 3 υλικά με λίγο νερό μέχρι να γίνει μαι παχύρευστη κρέμα και την απλώνεις στο πρόσωπο ή σε όποια περιοχή έχεις πρόβλημα για 10 έως 20 λεπτά.


Τα υλικά για την μάσκα μπορείτε να τα βρείτε εύκολα. Την βρώμη σε όλα τα supermarket ενώ  τους πηλούς betonite και καλαμίνης σε e-shops στο διαδίκτυο και στο ebay.

Σε περίπτωση πάντως που αντιμετωπίσετε κάτι έκτακτα και δεν έχετε τους πηλούς ακόμη  και μια απλή μάσκα βρώμης είναι από μόνη της ευεργετική για να καλμάρει το αντιδραστικό & ερεθισμένο δέρμα. Για πιο δυνατή δράση βράστε 1 κ.σ βρώμη με λίγο νερό να γίνει πρώτα ένας χυλός και απλώστε το στην προβληματική περιοχή. Άμεση ανακούφιση εγγυημένα....


Έξτρα συμβουλές
  για να ηρεμήσει και να επουλωθεί το ερεθισμένο δέρμα:
  1. Απλό βρεφικό ταλκ, επίσης μπορεί να καλμάρει άμεσα την φλόγωση αλλά στεγνώνει κάπως το δέρμα.

  2. Κρέμα με βιταμίνες skin rescue της εταιρείας max green alchemy. Την αγόρασα για ενυδάτωση και επιπλέον φροντίδα χωρίς ερεθισμό όσο είχα το πρόβλημα.. Εξαιρετική!

  3. Τέλος ξέπλυμα της περιοχής με άφθονο κρύο νερό. Βοηθάει στην σύσπαση των αγγείων και την ελάττωση της φαγούρας.
Αχρείαστη να σας είναι αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί  είμαι σίγουρη πως θα σας βοηθήσει!

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Γεια σ Μαρία!!Διάβαζα και το blog σου e-gynaika.com και πραγματικά δίνεις πολύ χρήσιμες συμβουλές! Θα ήθελα να σε ρωτήσω για το δικό μου πρόβλημα απλά επειδή είναι κάπως σύνθετο και προέκυψε λόγω θεραπειών στο εξηγώ αναλυτικά.Ελπίζω να μην σε κουράσω με το μέγεθος του σχολίου! Είμαι 20 και άρχισε να εμφανίζεται στην εφηβεία. Μετά το μπάνιο λόγω της θερμοκρασίας, παρατηρούσα στο δέρμα μου κοκκινίλες οι οποίες έμοιαζαν με σπυράκια. Υποχωρούσαν κάπως αλλά από τότε υπάρχουν ακόμα.Δεν ήταν έκζεμα γιατί δεν ήταν παράλληλα ξερό τ δέρμα σ εκείνα τα σημεία και τώρα μου έχουν μπει ιδέες μήπως συμβαίνει κάτι με τα αγγεία μου.

    Αργότερα λόγω πανελληνίων εμφάνισα σμηγματορροικη δερματίτιδα και ο δερματολόγος που τότε αποφάσισα να πάω, μου σύστησε fungoral. Έκανε πολύ καλή δουλειά και γλίτωσα απ το έκζεμα που εμφανισα. Για συντήρηση μ έδωσε μια άλλη κρέμα. όμως εμένα με ενοχλούσαν αυτές οι κοκκινίλες που σ είπα στην αρχή ότι εμφανίστηκαν μετά τ μπάνιο, κ οι δερματολόγοι μ σύστησαν ν κανω χημικό πηλινγκ. Έκανα τ πιο ελεφρύ, όμως από τότε το δέρμα μ, έχει ξεραθεί εντελώς τραβάει συνέχεια και όσο κ αν τ βάζω ενυδατική δεν βοηθάει.Αν κοιτάξω πολύ κοντά βλέπω παντου γραμμές λόγω της ξηρότητας. Τ πρόβλημα όμως είναι ότι εμφάνισα και σπυράκια!! Πιστεύω πως πετιόνται λόγω της ξηρότητας γιατί το δέρμα αντιμετωπίζει την ξηρότητα σαν απειλή και για να προστατευθεί υπερπαράγει σμήγμα. Πήγα να συμβουλευτώ έναν άλλο δερματολόγο κ μ είπε πως δεν πρέπει να αλλάζω γιατρούς και μου δημιουργήθηκε ακμή. Ο συγκεκριμένος που μ το είπε, ήταν ο παλιός μου κ μ είχε προτείνει κ ο ίδιοσ τ πηλινγκ. Εν ολίγοις τα ρίχνει ο ένας στον άλλο! Μου έδωσε κάτι κρέμες οι οποίες δεν βοήθησαν και απογοητευμένη που κανένας δερματολόγος δεν αξιολόγησε σωστά την ευαισθησία μου και τ πραγματικό πρόβλημα, άρχισα να ξαναχρησιμοποιώ και πάλι fungoral. Ποια είναι η εκτίμησή σ για την κατάσταση? Σε ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gina αυτό είναι πέρα από τις γνώσεις μου και δεν μπορώ να σε συμβουλέψω με ασφάλεια. Μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις τις αμπούλες calm και την εξαιρετική calm κρέμα των dermedics που χρησιμοποιώ και εγώ τον τελευταίο καιρό για την ευαίσθητη επιδερμίδα και όχι μόνο. Θα ενυδατώσει σωστά και θα ηρεμήσει τους ερεθισμούς ενώ θα τονώσει τις φυσικές διαδικασίες ανάπλασης της επιδερμίδας σου. Εάν ενδιαφέρεσαι στείλε μου mail στο admin@spastospiti.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.
    Και το τζελ aloe vera για κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν ενδείκνυται;;; :-) :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλόη είναι γενικά εξαιρετική για ερεθισμούς του δέρματος, ιδίως καψίματα και γενική ξηρότητα αλλά όταν υπάρχει δερματίτιδα/έκζεμα με ανοιχτές πληγές και πολύ τσούξιμο κάποια δέρματα αντιδρούν άσχημα με την αλόη. Εξαρτάται από την επιδερμίδα και τον τύπο ερεθισμού αν θα βοηθήσει ή όχι. Προσωπικά σε τέτοιες περιπτώσεις η αλόη όχι μόνο δεν με βοηθούσε αλλά έκανε την κατάσταση πολύ χειρότερη. Το απλό ταλκ με ηρεμούσε πολύ περισσότερο και ασφαλώς αυτά που αναφέρω στο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.