Μάσκα Προσώπου με Ασπιρίνη

Μια εξαιρετική μάσκα προσώπου για βαθύ καθαρισμό μπορούμε να κάνουμε πανεύκολα και οικονομικά με βασικό συστατικό την γνωστή μας ταπεινή ασπιρινούλα.  Το σαλικυλικό οξύ  που περιέχει (Beta Hydroxy Acid) κάνει άμεσα μία ήπια απολέπιση και αφήνει άμεσα την επιδερμίδα, καθαρή, φωτεινή και  απαλή.  Είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τα λιπαρά και τα ακνεϊκά δέρματα.   Στα BHA άλλωστε  βασίζονται πολλές έτοιμες μάσκες του εμπορίου, οι οποίες όμως κοστίζουν πολύ περισσότερο...

Εκτός από τα άμεσα αποτελέσματα, η συχνή εβδομαδιαία χρήση της μάσκας βελτιώνει μόνιμα την υφή της επιδερμίδας.  Ελαττώνει σημαντικά ή σταματά τα ξεσπάσματα ακμής, απαλύνει τις ρυτίδες και μικραίνει του πόρους.



Υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ασπιρίνη (2-3 τεμάχια) και να την λιώσετε με λίγο νερό είναι προτιμότερο να την συνδυάσετε με ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω φυσικά συστατικά:
      • στραγγιστό γιαούρτι

      • ζελέ αλόης

      • φυσικό άργιλο

      • μέλι και

      • μισή κουταλιά ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δοσολογία, χρησιμοποιήστε απλά τα υλικά που έχετε στην διάθεσή σας σε τόση ποσότητα ώστε να μπορέσετε να καλύψετε καλά το πρόσωπό σας.


Τρόπος εφαρμογής..

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπό σας και αφήστε την να στεγνώσει (περίπου 15 λεπτά). Αφαιρέστε την τρίβοντας την πρώτα με απαλές κυκλικές κινήσεις για  έξτρα απολέπιση και στην συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό... Έτοιμες!!
Οικονομική και αποτελεσματική! Δοκιμάστε την και αν θέλετε μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας στο χώρο των σχολίων.

Προσοχή: Η μάσκα αυτή δεν ενδείκνυται για τα άτομα που είναι μη ανεκτικά ή αλλεργικά στη ασπιρίνη. Εάν δεν είστε σίγουρες κάντε πρώτα δοκιμή σε μια μικρή περιοχή. Γενικά θα πρέπει να το έχετε ως αρχή ακόμα και με φυσικά συστατικά να κάνετε μια δοκιμαστική εφαρμογή για αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων.



Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Λοιπον δοκιμασαμε τη μασκα την μασκα, εγω με σπυρακια πριν την περιοδο και μια φιλη μου με κυστικη ακμη, και εχω να πω τα καλυτερα! Και οι δυο ειδαμε βελτιωση κανοντας την 2-3 μερες συνεχομενα αν και η βελτιωση φαινεται απο την πρωτη φορα..εγω τη συνδιασα και με την μινι συσκευη δερμοαποξεσης και τα αποτελεσματα ηταν παρα πολυ καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλειααα!!! Ευχαριστώ πολύ Ευθυμία μου που μοιράστηκες μαζί μας την εμπειρία σου!

      Διαγραφή
    2. εγω ευχαριστω γτ χαρη σε σενα μαθαινω σιγα σιγα να περιποιουμαι το δερμα μου!και πιστεψε με εχω πολυ δυσκολο δερμα.. ;)

      Διαγραφή
  2. Την δοκιμασα σημερα.. Μετα την εφαρμογη το προσωπο μου εγινε πιο ασπρο.. Ειναι αναμενομενο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου δεν μπορώ να καταλάβω όταν λες άσπρο σε τι βαθμό εννοείς... Μια φωτεινότητα και λάμψη δίνει, αλλά άσπρο??? Πάντως εάν δεν νιώθεις το δέρμα σου ερεθισμένο δεν υπάρχει πρόβλημα. Ίσα ίσα που εκτός και αν είναι κάτι πολύ έντονο, πράγμα που δεν πιστεύω, η λευκότητα στην επιδερμίδα είναι συνήθως ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

      Διαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.