Σας έσπασε η compact πούδρα σας; Φτιάξτε την σαν καινούργια!


Πόσες φορές δεν μας έχει πέσει κάτω η συσκευασία της  compact πούδρας μας και έχει γίνει κομμάτια!  Την επόμενη φορά που σας τύχει τέτοια αναποδιά μην την πετάτε. Μπορείτε να την φτιάξετε πάλι σαν καινούργια!



Πως; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα



1.
Πρώτα πρέπει να την θρυμματίσετε τελείως να γίνει σκόνη όπως οι απλές οι πούδρες. Κάντε το σε ένα αποστειρωμένο μπωλ χρησιμοποιώντας κάποιο επίσης καθαρό εργαλείο με φαρδιά επιφάνεια όπως πχ ο πάτος από ένα ποτήρι.

2. Ρίξτε την σκόνη μέσα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και σταδιακά προσθέστε σταγόνα σταγόνα καθαρό αλκοόλ μέχρι να γίνει μια πηχτή σχετικά πάστα με ομοιόμορφη υφή.

3. Αδειάστε την πάστα πίσω στην αρχική συσκευασία.

4. Στρώστε την με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι να γίνει η επιφάνεια λεία. Αφήστε την όλο το βράδυ να "κάτσει"
5. Την άλλη μέρα θα έχει εξατμιστεί το αλκοόλ και η πούδρα θα είναι στεγνή και μία μάζα σαν καινούργια!


Δείτε στο βίντεο την διαδικασία


Το ίδιο τρικ μπορείτε να κάνετε εννοείται και για τις σπασμένες σκιές και τα ρουζ. Καλό ε!


Δημοσίευση σχολίου

32 Σχόλια

  1. oχι απλα καλο τελειο.Που βρισκουμε καθαρο αλκοολ.Το οινοπνευμα ειναι αλλο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που σας άρεσε κορίτσια :) Πράγματι πολύ χρήσιμο ε! και εγώ δεν έχω καιρό που το έμαθα.
    Εν τω μεταξύ δεν μου έχει σπάσει καμμιά πούδρα ή σκιά τώρα τελευταία για να το δοκιμάσω....
    Με την πρώτη ευκαιρία όμως... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α! Κική ξέχασα.. Καθαρό οινόπνευμα θα βρεις σε φαρμακείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εμενα μου χουν σπασει 2 κ πραγματικα ηταν οτι πρεπει αυτο για αυτο οταν το ειδα που το ανεφερες ρωτησα αμεσως!!ευχαριστουμεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Μαρία και συνχαρητήρια για το μπλοκ σου.
    Ειμαι 37 χρονών και εχω προβλημα με ουλες στο πρό
    σωπο .Δεν είναι πολυ βαθιες οι ουλές μου αλλα φαίνονται.Κάποιες φορές βγάζω ακόμα κανα δυο σπυρακια.Επισης έχω αρκετή τριχοπτωση τα μαλλια μου είναι λιπαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία! Όταν τις φτιάξεις ενημέρωσε μας για το αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Κατερίνα,
    κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια :) Όσον αφορά το πρόβλημά σου με τις ουλές, μια φίλη μου και εξαίρετη φαρμακοποιός εδώ στην Λάρισα, έχει φτιάξει ένα πολύ αποτελεσματικό πακέτο αντιμετώπισης των ουλών ακμής και ανάπλασης της επιδερμίδας με τελείως φυσικό τρόπο. θα την ρωτήσω να μου δώσει πληροφορίες και θα το γράψω σε ένα άρθρο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οπότε Δευτέρα-Τρίτη αν μπορέσω να το δημοσιεύσω.
    Η ίδια έχει και άριστη αγωγή κατά της τριχόπτωσης.
    Για τα λιπαρά μαλλιά θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό; Υπάρχει μία φυτική πούδρα που σαπωνοποιείται και είναι τελείως φυσικό και εξαιρετικό καθαριστικό-σαμπουάν για τα λιπαρά μαλλιά. Διάβασε εδώ ένα σχετικό άρθρο φυσικό προϊόν για τον καθαρισμό των λιπαρών μαλλιών
    Για τα μεμονωμένα σπυράκια σου προτείνω να διαβάσεις το εξής σχετικά άρθρα:
    1. μάσκα ασπιρίνης.
    2.Συσκευή για τα Μεμονωμένα Βαθιά Σπυράκια.
    3. Συσκευές Ομορφιάς: Πώς να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.
    Αυτά για την ώρα... Σου 'δωσα αρκετό διάβασμα για το ΣΒ.... :) Για ότι άλλο θελήσεις είμαι στην διάθεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρακι σε ευχαριστω,απο κεκτημενη ταχυτητα δεν καταλαβα πως εφυγε το μνμ.Να σαι καλα να μας ενημερωνεις.Φιλακια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την εφτιαξα ηδη κ την εχω αφησει να εξατμιστει το οινοπνευμα και τώρα που κοίταξα είναι τελεια!δλδ πραγματικα ενωσα και τις 2 μαζί (ηταν ιδιες κ οι 2 σπασμενες κ μικρη ποσότητα) και τωρα μπορώ ξανα να τη χρησιμοποιησω κανονικα!Το μονο που δεν κατάφερα ειναι να τη κάνω τελειως επιπεδη απο πανω αλλα ειχα λίγη ποσότητα και με δυσκόλεψε λίγο.παρολ αυτα Μαρία ευχαριστώωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλεια s_dz13!
    Ευχαριστούμε και για την ενημέρωση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Μαρία και ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σου.Πως θα μπορούσα να έρθω σε επαφή
    με την φίλη σου την φαρμακοποιο ωστε να αγοράσω την κρεμα για τις ουλες και το σαμπουάν για την
    τριχοπτωση? Να φανταστεις εχτες εβαψα τα μαλλια μου με βαφη του κορρε που υποτίθεται οτι ειναι καλύτερη απο τις αλλες του εμποριου παρολαυτα εχασα παλι αρκετο μαλλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Μαρία,
    Εκπληκτικό το blog σου. Εκστασιάστικα!!:)))
    Λοιπόν άκου και το δικό μου πρόβλημα. Πριν χρόνια έκανα ριζική αποτρίχωση στο μπικίνι σε Ινστιτούτο Αισθητικής στη Λάρισα, μια και εδώ και αρκετά χρόνια μένω στο Βόλο.'Έδωσα πολλά χρήματα και πηγαινοερχόμουν για ένα χρόνο.Το αποτέλεσμα είναι μία σκόρπια....τσουρομαδημένη περιοχή :/ Αποφάσισα λοιπόν να ολοκληρώσω την αποτρίχωση μόνη μου στο σπίτι. Ποια συσκευή μου συστήνεις και αν υπάρχει κάποια να αγοράσω από Ελλάδα, γιατί δε ξέρω να αγοράζω από εξωτερικό.
    Επίσης σε κάποιο σημείο το δέρμα μου στην περιοχή είναι πολύ σκούρο(εκ γεννητής). Αναρωτιέμαι αν έβαζα ανοιχτό make up, αν θα μπορούσα να κάνω και εκεί αποτρίχωση, να μη μείνει μια τουφίτσα με τρίχες...:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νefelisaentsight οι θεραπείες που έκανες στο Ινστιτούτο Αισθητικής ήταν σίγουρα με ipl.
    Σε πλαστικό ή δερματολόγο που έχουν κανονικό laser, συνήθως Αλεξανδρίτη, η αποτρίχωση γίνεται πολύ γρήγορα με εξαιρετικό και μόνιμο αποτέλεσμα. Θα σε συμβούλευα λοιπόν να ρωτήσεις το κόστος επαγγελματικής θεραπείας σε γιατρό αυτήν την φορά. Πιστεύω πως για τόσο μικρή περιοχή θα συμφέρει περισσότερο από την αγορά συσκευής. Απλά βεβαιώσου ότι έχει laser και όχι ipl. Αν όμως θέλεις να αγοράσεις συσκευή η μόνες αξιόλογες που είναι διαθέσιμες εδώ στην Ελλάδα είναι η Sensepil και η Flash n Go, και οι δύο με τεχνολογία ipl (διαθέσιμες στον Κωτσόβωλο). Κάνουν δουλειά, απλά πότε πότε χρειάζεται να φρεσκάρεις ξανά κάποιες περιοχές. Με την συσκευή όμως στο σπίτι κάνεις όποτε χρειάζεται χωρίς έξτρα κόστος παρά μόνο της κεφαλής που χρειάζεται αλλαγή μετά από κάποια χτυπήματα. Στην flash που την έχω, ξέρω ότι την αλλάζεις στα 1000 χτυπήματα και το κόστος της είναι 30 ευρώ.
    Για το σημάδι εκ γενετής δεν ξέρω... Πιστεύω πως το φως θα περάσει το καλυπτικό και η χρωστική της επιδερμίδας θα τραβήξει την ενέργεια. Μπορεί να προκαλέσεις έγκαυμα. Πρόσεξε... Δοκίμασέ το στην αδύναμη σκάλα σε μια ακρούλα για να τεστάρεις την αντίδραση και αν όλα εντάξει προχωράς σταδιακά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαράκι μου σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές. Αν αγοράσω συσκευή που κάνει και για σκουρόχρωμες επιδερμίδες (για το σημάδι) ποια θα μου σύστηνες να αγοράσω από Ελλάδα (αν γίνεται), αλλιώς από το eBay;
    Και κάτι ακόμα. Θέλω να αγοράσω τη συσκευή CELLULASSE για βεντουζοθεραπεία στήθους και την βρήκα στο τηλεμάρκετινγκ. Τις extra βεντούζες για το στήθος από που μπορώ να τις αγοράσω;
    Σ'ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο και τις γνώσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγνώμη Μαράκι, CELLULESS εννοούσα και όχι CELLULASSE......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νεφέλη μου δεν γνωρίζω κάποια συσκευή που να κάνει για σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Επίσης για την CELLULESS δεν υπάρχουν έξτρα βεντούζες που να κουμπώνουν στην συσκευή. Απλά αγοράζεις ότι έχει στην συσκευασία. Στο ebay μπορείς να βρεις παραπλήσιες φθηνές συσκευές για στήθος ψάξε για (breast enlargement pump). Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν αποτέλεσμα αλλά τουλάχιστον είναι οικονομικές και δεν χάνεις να τις δοκιμάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεις φυσικά προΪόντα μακιγιάζ. Δηλ. σκιές, make up, κραγιόν κ.λ.π. Επειδή έχω ευαίσθητο δέρμα και δεν θέλω να βάζω πάνω μου διάφορα καρκινογόνα προϊόντα, γεμάτα parabens κ.τ.λ., άλλα κάτι αγνό και φυσικό.Ξέρω κάποια μάρκα όπως τον κορρέ, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι φυσικά.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Zoyzoyna η καλύτερη επιλογή για φυσικό μακιγιάζ με πολύ ωραίο αποτέλεσμα είναι τα Bare Escentuals. Εγώ τα λατρεύω. Δεν είναι το μοναδικό makeup που χρησιμοποιώ αλλά είναι ένα από τα αγαπημένα μου και το έχω πάντοτε στα καλλυντικά μου. Δες το σχετικό άρθρο εδώ Φυσικό & Άψογο Make up!!! και επίσης ακόμη ένα σχετικά με τα Makeup Τύπου Μineral και Τρόπος Εφαρμογής τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαρία μου ευχαριστώ πολύ. Μπήκα στην σελίδα και βρήκα αυτό το προϊόν. Πιστεύω ότι είναι καλό.Τι λες και εσύ? Έχω ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με ροδόχρους ακμή, την οποία ελέγχω με ένα λαδάκι που βάζω. Αλλά δεν ξέρω ποιο χρώμα να πάρω και αν θα είναι απαλό το make up στο δέρμα. Είμαι ανάμεσα στο Fair, στο Fairly light και στο Medium. Βασικά επειδή είναι καλοκαίρι και θα πάρω λίγο χρώμα δεν θέλω πάρα πολύ ανοιχτόχρωμο make up. Άλλωστε έχω ήδη μια ανοιχτόχρωμη πούδρα την οποία μπορώ να χρησιμοποιήσω για να ανοίξω λίγο τον τόνο του make up που θα αγοάσω αν χρειαστεί. Επίσης δεν θέλω να φαίνεται και σαν μάσκα.

    http://www.bareescentuals.com/bareMinerals-READY-SPF-20-Foundation/USMasterReadyFoundation,default,pd.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Zoyzoyna σου προτείνω να πάρεις το medium για τώρα το καλοκαίρι. Όχι όμως την compact συσκευασία. Εγώ την παρήγγειλα και δεν μου άρεσε τόσο πολύ όσο η loose. Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολη στην χρήση. Δεν καταφέρνω να δώσω to φωτεινό, ομοιόμορφο αλλά ανύπαρκτο makeup look που μου δίνει η κλασσική συσκευασία. Ίσως δεν βρήκα το "κουμπί" της ακόμη αλλά για ασφάλεια σου πρότεινα να ξεκινήσεις πρώτα με την κλασσική loose πούδρα. Επίσης προτίμησε ένα από τα μαγαζιά που συστήνω στο άρθρο. Απέφυγε το ebay γιατί ανακάλυψα πως κάποιοι πωλητές πουλάνε φθηνότερα μεν αλλά απομιμήσεις που δεν δίνουν τόσο καλό αποτέλεσμα. Την πάτησα μια φορά και αναρωτιόμουν γιατί δεν μου έστρωνε τόσο καλά... όταν κοίταξα στο feedback είδα ότι και άλλες κοπέλες είχαν αυτό το πρόβλημα και ότι ο τύπος έδινε fake... Από τότε προτιμώ να αγοράζω τα ΒΕ από κανονικά e-shops.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ. Δεν μπορώ να βρώ όμως την μορφή πούδρας που μου λες. Μήπως μπορείς να επικολλήσεις τον σύνδεσμο με την πούδρα που μου λες? Θέλω να την αγοράσω από το feelunique.com. Σε ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Zoyzoyna πάρε την απόχρωση fairly medium. Πρόσεξε να διαλέξεις αυτήν την απόχρωση στην σελίδα με τα BE στο feelunique.com.
    Για να επιβεβαιώσω.... στην φωτογραφία η κοπέλα έχει ροδαλή ανοιχτή προς μέτρια επιδερμίδα και εσύ από τα κλασσικά makeup πρέπει να διαλέγεις πάντοτε μία από τις δύο πιο ανοιχτές αποχρώσεις με ροζ χροιά (όχι κίτρινη ή μπεζ), ναι; Αν είναι όντως έτσι σου προτείνω την fairly medium γιατί είναι ανοιχτόχρωμη σε ροζ χροιά μεν αλλά όχι η πιο ανοιχτή της σειράς μιας και τώρα το καλοκαίρι το fair θα σου είναι πολύ ανοιχτό.
    Επίσης για την ροδόχρους ακμή κάποια στιγμή να πάρεις την συσκευή φωτοθεραπείας Aurora. Διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ Φωτοθεραπεία: Πως μπορεί να βελτιώσει την επιδερμίδα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ζουζούνα θα χρειαστείς και ένα πινέλο kabuki (Full Coverage Kabuki Brush) με την πούδρα των ΒΕ. Αν και θα βρεις και στα καταστήματα καλλυντικών εδώ παρόμοιου τύπου πινέλο, αυτό των ΒΕ είναι εξαιρετική ποιότητα, πολύ απαλό στο δέρμα και κρατάει καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ακριβώς και το καλοκαίρι γίνομαι χρωματικά :) σαν την κοπέλα της φωτογραφίας και ελαφρά λίγο πιο μαυρισμένη και λίγο πιο ροδαλή. Αυτό στο σώμα βέβαια, γιατί στο πρόσωπο χρησιμοποιώ πιο μεγάλο δείκτη λόγω της ροδόχρους ακμής και δεν μαυρίζω τόσο, μην σου πω σχεδόν καθόλου. Γι' αυτό με αγχώνει το χρώμα της πούδρας. Αν και έχω ακούσει ότι το πρόσωπο πρέπει να είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό απ'ότι το σώμα. Πιστεύεις ότι το Fairly Medium θα είναι εντάξει? Μια φίλη μου είπε ότι αν θέλω να σκουρίνω μια πούδρα της βάζω λίγο κακάο. Όχι Nesquick μην παρεξηγηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. zoyzoyna22 πιστεύω πως ναι θα είναι εντάξει αλλά σου είπα πως να κρίνεις ανάλογα με την απόχρωση του κλασσικού makeup που παίρνεις. Αν χρησιμοποιείς πάντα την πιο ανοιχτή απόχρωση σε όλα τα makeup τότε πάρε και την fair. Αλλιώς με την Fairly Medium νομίζω είσαι πιο σίγουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μαρία το blog σου είναι τέλειο και είσαι τόσο γρήγορη και συγκεκριμένη στις απαντήσεις σου. Αφιερώνεις τόσο πολύ χρόνο, παρ' ότι έχεις και άλλες υποχρεώσεις, που πραγματικά είναι αξιέπαινο.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. εχειςς βρει τροπο κι τις καλυπτεις αν ναι με τι προιον?δεξια απο το χειλη εως το αυτι μια μεγαλη βαθια ουλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στέλλα εννοείς πως να καλύπτουμε ουλές? Έχεις εσύ τέτοια ουλή; Όχι δεν ξέρω κάτι αλλά μπορείς να βελτιώσεις κατα πολύ τις ουλές με dermaroller και μια ειδική αγωγή για ουλές που φτιάχνει μια φαρμακοποιός εδώ στην Λάρισα. Δες εδώ το σχετικό άρθρο για τις ουλές (το είχα στο e-gynaika.com). Είναι εξαιρετική αγωγή με άριστα αποτελέσματα. Έτσι δεν θα χρειάζεται να καλύψεις την ουλή σου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γειά σου Μαρία.
    Εχω λιπαρη επιδερμίδα με πορους και καποιες ουλες απο ακμη , μηπως θα μπορούσες να μου συστήσεις ένα καλό primer , μια πουδρα και makeup, ή primer με χρώμα ;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Kary προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσε η αίσθηση του primer αλλά καταλαβαίνω πως άτομα με πόρους τους αρέσει η πιο λεία επιφάνεια που δημιουργεί. Επειδή δεν έχω ιδία απόψη κοίταξα λίγο στα reviews του amazon και είδα πως αυτό εδώ της maybelline έχει πολλές καλές κριτικές και είναι οικονομικό. Σίγουρα θα το βρεις και στα καταστήματα καλλυντικών εδώ. Επίσης έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και για το primer των Bare Minerals όπως επίσης και το makeup τους είναι από τα αγαπημένα μου και τέλειο για λιπαρές επιδερμίδες. Επίσης για makeup εάν θέλεις κλασσικού τύπου υγρό makeup με ματ υφή κάλυψη και διάρκεια μου αρέσει πολύ to Double wear της Estee Lauder.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.