Λύση SOS για το κριθαράκι


Αν νιώσεις ότι πας να βγάλεις κριθαράκι μην πανικοβάλεσαι. Έχω ένα μυστικό sos τρικ ομορφιάς που θα σε γλυτώσει από όλη την άχαρη διαδικασία εμφάνισής του μέχρι να ωριμάσει και να εξαφανιστεί από μόνο του. 

Τολμώ να περηφανευτώ πως το ανακάλυψα εγώ η ίδια και σήμερα το μοιράζομαι μaζί σας εδώ στο blog μου.  

Όποτε έχω χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη θεραπεία το  αποτέλεσμα είναι εγγυημένο! Μέχρι το βράδυ ο πόνος υποχωρεί και το ανερχόμενο κριθαράκι δεν εμφανίζεται.
Το μυστικό είναι η χρήση μιας μικρής ποσότητας fucicort στο σημείο που νιώθεις την γνωστή έντονη ενόχληση.


Οδηγίες:
Τοποθέτησε ελάχιστη fucicort σε μια μπατονέτα αμέσως  μόλις αντιληφτείς το πόνο (όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο) και προσεκτικά κάνε ελαφρύ μασάζ στο επίμαχο σημείο. Απλά πρόσεξε να μην εισέλθει στο εσωτερικό του ματιού

Επανέλαβε αν  χρειαστεί δυο με τρεις φορές το πολύ και αντίο κριθαράκι!! Εάν το δοκιμάσεις θα χαρώ να μάθω τς εντυπώσεις σου!

Δημοσίευση σχολίου

118 Σχόλια

  1. Εβαλα dobradex prin kiolas emfanistei,me to pou eniwsa tin enoxlisi...alla kai mou emfanistike kai egine kai poly megalo kai me ponaei..kai ypotithete i sygekrimeni ofthalmiki alifi exei kai kortizoni... tipota de mou ekane paidia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωστε η Dobratex τζίφος ε! Ευτυχως μέχρι τώρα :) δεν χρειάστηκε να τεστάρω κάποια από τις εναλλακτικές κρέμες για να μπορώ να έχω άποψη αλλά εάν χρειαστεί μάλλον θα καταφύγω και πάλι στην fucicort για να είμαι σίγουρη ή ίσως και το σκόρδο που πρότεινε η φίλη πριν μιας και μιλάει με πολλή σιγουριά για την αποτελεσματικότητά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και φαινεται περιεργο οταν το ακους για πρωτη φορα οτι το σκορδο κανει καλο στο κριθαρακι του ματιου,αλλα ειναι ετσι ακριβως!Μονο που θα αιστανθειτε στην αρχη ενα καψιμο,μην ανησυχησετε,εξαλλου αυτη ειναι η ιδιοτητα του μην ξεχναμε...κατα τα αλλα ειναι βαλσαμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΟΝΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ.ΕΙΧΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΠΡΟΛΒΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΙΘΡΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΑ ΕΔΩ ΓΙΑ Ν ΒΡΩ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΑΝΕΤΑ...ΤΩΡΑ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΟΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...ΜΗΠΟς ΜΠΗΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΚΡΙΒΟΣ ΠΩς ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ;;;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βασικα,ιωαννα εχω κι εγω το ιδιο προβλημα. αν ξερεις εσυ ο οποιος εχει δοκιμασει να διωξει το κριθαρακι με σκορδο,πως ακριβως γινεται? σιγουρΑ ειναι αποτελεσματικο η μηπως θα επιδυνωσω τη κατασταση μου? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. περνεισ το σκορδο το κοβησ σαν μολιβι κ το ακουμπασ με τροπο πανω στο κριθαρακι εγω το εκανα και ειμαι οκ djspi. ευχαριστω για το κολπακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βρε κοριτσια εκανα αυτο που λετε με το σκορδο αλλα τιποτα...ποναω το ιδιο κ ειναι ακομα πρισμενο...βεβαια το εκανα πριν μια ωρα,μηπως πρεπει να περιμενω μεχρι αυριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εάν έχει fusicort στο φαρμακείο σου βάλε προσεκτικά με μια μπατονέτα στο σημείο με το κριθαράκι. Εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει το σκόρδο, αλλά η fucicort, παρ΄όλες τις ενστάσεις για χρήση στην περιοχή του ματιού, είναι θαυματουργή. Δοκίμασέ την!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τελικα νομιζω οτι βιαστηκα να μιλησω...σημερα ειμαι πολυ καλυτερα το σκορδο οντως λειτουργει!!!αν κ στην αρχη δεν το πολυ πιστευα,βεβαια το ποσο πολυ ετσουζε δεν μπορω να το περιγραψω...fucicort δεν εβαλα τελικα αλλα σε ευχαριστω πολυ μαρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαίρομαι που σε βοήθησε τελικά το σκόρδο Δανάη! Σε ευχαριστούμε επίσης πολύ που βρήκες τον χρόνο να μας ενημερώσεις για την ευχάριστη εξέλιξη και την αποτελεσματικότητα του σκόρδου, μιας και είναι σίγουρα μια απόλυτα φυσική και ασφαλής λύση :).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε παιδια βαζω και σκορδο και dobratex αλλα τιποτα ακομα..κι εχουν περασει 20 μερες..φανταζομαι οτι και ο οφθαλμιατροσ αν παω μια απο τα ιδια θα μοθ πει?τι αλλο να κανω πια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 20 μερες???? Δοκίμασε και την fusicort, με όλη την απαραίτητη προσοχή ασφαλώς μιας και κανονικά δεν ενδύκνειται για την περιοχή του ματιου,παρόλα αυτά όμως κάνει δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φοβαμαι βρε μαρια να βαλω fusicort.μηπως να συνεχιζα το σκορδο και το dobratex?αμαν πια...με κοθρασε αυτο το πραγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βάλε σε μια μπατονέτα πολύ προσεκτικά μόνο εκεί που είναι το κριθαράκι και ενοείτται μια μικρή ποσότητα. Εγώ με το που καταλαβαίνω την ανερχόμενη γνωστή ενόχληση βάζω λίγο και δεν εμφανίζεται ποτέ την άλλη μέρα έχει εξαφανιστεί. Ποτέ δεν μου δημιούργησε πρόβλημα αλλά βέβαια δεν μου εμφανίζεται και συχνά. Η dobratex πάντως δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματική, το σκόρδο από την άλλη σε μερικούς κάνει δουλειά. Ειναι ανάλογα με τον οργανισμό και την αιτία ίσως που προκαλεί το κριθαράκι. Εγώ πάντως την fucicort την "σέβομαι" μιας και είναι πολύ δυνατή κρέμα και είμαι πράγματι πολύ φειδωλή στην χρήση της αλλά είναι σίγουρα το βαρύ πυροπολικό μου σε δύσκολες περιπτώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. akoysa kai oti to ladi mporei na kanei douleia..tha dokimasw ki ayto kai an den ginei tipota tote tha balw kai fusicort..gia na doume an tha to nikhsoume....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εγω ξερω για το χαμομηλι ξερω απο την γιαγια μου!βραζεις λιγο κ το αφηνεις να κρυωσει κ μετα με βαμβακι το απλωνεις στο ματι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το χαμομήλι προσωπικά που το έχω δοκιμάσει δεν κάνει τίποτα για το κριθαράκι. Δεν βλάπτει όμως και να το δοκιμάσει κανεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. to pio apotelesmatiko einai to skordo!! pragmatika mesa se liges wres to kri8araki ypoxwrei!! palia kala kolpa ths giagias :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ακόμα μια ψήφος λοιπόν υπέρ του σκόρδου!!! Σε ευχαριστούμε Μάρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πως καταλαβαινει κανεις αν εχει χαλαζιο ή κριθαρακι ωστε να προβει σε κρεμες ή σκορδο ομως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το χαλάζιο δεν παρουσιάζεται συνήθως στην άκρη του βλεφάρου όπως το κριθαράκι. και συνήθως εμφανίζεται στην εσωτερική μεριά του βλεφάρου Το κριθαράκι είναι οξεία φλεγμονή και εμφανίζεται στο χείλος, εξωτερικά του βλεφάρου ως κόκκινη διόγκωση και συνοδεύεται με πόνο. Πάντως ναι εύκολα μπερδεύονται τα δύο. Νομίζω όμως πως το κριθαράκι είναι πιο συχνό και επίσης κάποιος που το βγάζει συχνά έχει μάθει να το ξεχωρίζει
    Πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση το σκόρδο δεν βλάπτει και για την fusicort έχω αναφέρει όλες τις προφυλάξεις για την χρήση της. Άλλωστε αυτά που αναφέρω στο άρθρο όπως και τα σχόλια των υπολοίπων μελών είναι τα προσωπικά μας ας πούμε γιατροσόφια που έχουμε βρει ότι δουλεύουν για το καθένα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κανει να βαφεται μια κοπελα οταν εχει κριθαρακι και ειναι στισ ημερεσ που υποχωρει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εμενα το ειναι μεσα κατο απο το ανο χειλοσ τι να κανο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΗΚΩΘΗΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΠΡΗΣΜΕΝΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ!
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΡΗΞΗΜΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. εχω μια ενοχληση στο ματι,στην πανω μερια στην ακρη..αλλα δεν ξερω αν ειναι σιγουρα κριθαρακι..εχω αγχωθει,δεν εχω ξαναβγαλει.να δοκιμασω αυτο με το σκορδο,τισ κρεμες,τι?δεν ξερω....τζινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωχ μάλλον την είδα αργά την ερώτησή σου! Δεν ξέρω εάν σου είναι χρήσιμη η απάντηση τώρα αλλά στη θέση σου θα έβαζα ελάχιστη fucicort, με προσοχή βέβαια και ακριβώς μόνο εκεί που θα ένιωθα τον πόνο. Μετά από καμμιά ώρα θα έβαζα και σκόρδο για εντατική κατα μέτωπο "επίθεση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. pwww edw kai 2 meres exw kri9araki k ponaei apisteuta
    afhste pou to prwi einai toso prhsmeno p dn borw na to anoi3w....re paidia allos fusikos tropos g na perasei ektos to skordo??eida oti merikoi lene oti tsouzei k epd ponaei apisteuta fovame na valw :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αναγκαστηκά τώρα που ωρίμασε θα περιμένεις να περάσει. Όλοι οι τρόποι αντιμετώπισης δουλεύουν έαν το προλάβεις στην αρχή. Δοκίμασε εάν θέλεις λίγο fucicort, προσεκτικά να μην μπει στο μάτι, για να το ηρεμήσεις πιο γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. to dokimasa....3efouskwse ligo alla k pali ponaei....kanei douleia padws....kapou allou diavasa k g 2-3 stagones lemoniou h ladiou panw se vamvaki...9a to dokimasw k auto k 9a sas pw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. fucicort...alla twra p 3efouskwse fainete ena karoumpalaki....opote mallon einai xalazio :(
    9a paw k aurio st giatro na dw ti ginete kai ti einai telika :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. γεια σου μαρια.. αντιμετωπιζω και εγω το ιδιο προβλημα.. θελω μια λυση αμεσα γιατι μετα περιμενω το αγορι μου και καταλαβαινεισ.. γυναικα εισαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ότι έχω προτείνει ήδη.... πολύ προσεκτικά, να μην μπει στο μάτι, λίγη fucicort εκεί που σκάει μύτη το κριθαράκι. Βάλε και λίγο σκόρδο εάν θέλεις συμπληρωματικά μετά από λίγο για να το αποδυναμώσεις ακόμα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. σε ποση ώρα θα φύγει? θα έχω αμεσα αποτελέσματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Θα ηρεμήσει σίγουρα. Πότε ακριβώς και πόσο και δεν μπορώ να γνωρίζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλημέρα μαράκι!!!εδώ και2 μέρες έχω μια έντονη φαγούρα στο μάτι ακριβώς πάνω από την φλεβαρίδα κ είναι λίγο πρησμένο.Τι να βάλω για να ηρεμήσει λιγακι??Λες να είναι κριθαρακι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ebgala kritharaki,to mati mou einai xalia ,ponao kai einai prismeno!!!!sossssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!help!!!!!ti na kanw;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. sto deksi mati to pano blefaro einai prismeno...ti einai;;;;;pos antimetopizetai;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ότι έχουμε πει ήδη προηγουμένως. Διάβασε το άρθρο και τα σχόλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ρε κοριτσια το σκορδο δεν καταλαβα πως το βαζουνε!! μεσα απο το βλεφαρο ή απο πανω??? ΣΟΣ εχω βγαλει κριθαρακι εδω και 2 μερες και μεχρι την πεμπτη πρεπει να το εξαφανισω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εκεί που πάει να σκάσει κορυφή το κριθαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. nai ok...alla me dikia mou therapia efige......dokimasa tn dikia s DIABAZONTAS ta sxolia...alla DEN petixe......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μας λοιπόν την δικιά σου θεραπεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. να εισαι καλα
    και μονο η διαθεση ν απαντας σε κανει κατι ομορφο.
    Το αν ταιριαζει η οχι σε καποιον καποια θεραπεια μην ξεχναμε πως κανενας οργανισμος δεν εχει ομοιο του πως και ακομα οι γιατροι δοκιμαζουν πρωτα την χημικη ανεκτικοτητα για καποια θεραπεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Έτσι είναι! Σίγουρα δεν δουλεύουν όλες οι θεραπείες σε όλους τους ανθρώπους. Ο κάθε οργανισμός είναι τόσο διαφορετικός! Απλά αναφέρω τι έχω βρει να δουλεύει σε μένα ώστε και άλλοι άνθρωποι ίσως να το βρούνε αποτελεσματικό και γι' αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. και καλα εκανες!
    Εβαλα τη fusicort (που δεν ηξερα) και μαζι με ενα κολλυριο ηρεμησα το ματι μου. Σκορδο... δεν τολμησα.
    παντως χρειαζεται να μην ειναι ανοιχτο το ματι! Απο εμπειρια πια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ax na sas rotiso kati??i delestoderm-v kanei???exei kortizoni g ayto rotao!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. εμπειρικα συμπερασματα μια και βρισκομαι στην 10η μερα του προβληματος!
    1η, 2η, 3η, μερα αυξανομενη ενοχληση στο κατω βλεφαρο του αριστερου ματιου με προοδευτικη διογκωση της φλεγμονης (τελικα ηταν χαλαζια και οχι κριθαρακι -πολυ πιο οδυνηρη και μολυσματικη κατασταση).
    Δεν πηγα στο γιατρο, ζητησα να μουστειλουν ενα κολλυριο για τετοιες καταστασεις και μουστειλαν (διασταυρωμενα, ιατρικα χορηγουμενο) το tobrex. (βρισκομαι σε χωριο)
    Η Αλοιφη (fusicort) περιεχει τη βαση κορτιζονης που χρειαζεται για την θεραπεια αλλα ειναι σημαντικο να κατανοηθει οτι δεν παιζουν με δερματικα ευαισθητες περιοχες σαν του ματιου επειδη δεν ειναι δυνατον να γνωριζει καποιος αν εχει προβλημα στην απορροφηση της κορτιζονης η των συνεκδοχων του οποιουδηποτε κορτιζονουχου σκευασματος.
    4η μερα το πρηξιμο και το οιδημα ηταν εντονο αλλα χωρις να κλεισει το ματι. Στο μεταξυ δεν σταματησα τις δουλειες στον κηπο και το κοτετσι.
    Ωστοσο αρχισα να αντιλαμβανομαι φωτοευαισθησια και εκανα τις εργασιες με σκουρα γυαλια ηλιου. (ειχε ενδιαφερον να μπαινω στο κοτετσι να ταϊσω τις κοτες με γυαλια ηλιου μακο και σορτσακι !!!)
    5η μερα συνεχισα το tobrex με τρεις σταγονες τρεις φορες την ημερα και αλειμα με μπατονετα του κατω βλεφαρου 5 χιλιοστα μακρυα απο τις τριχες του βλεφαρου (μην και ερθει σε επαφη η αλοιφη με το βολβο με απροβλεπτες συνεπειες)
    6η μερα τα πραγματα δυσκολεψαν πολυ και σκεφτηκα πως δεν μπορει να ειναι κριθαρακι στο κατω βλεφαρο του αριστερου ματιου επειδη ειχε και εσωτερικα και εξωτερικα μπιμπικι.
    7η μερα περιορισα εντελως το "εξω" και τις δουλειες, ειχα μονιμα ενα χαρτομαντηλο διπλωμενο στο αριστερο ματι στα γυαλια για να μην το ανοιγοκλεινω και πριν βαλω τις σταγονες του tobrex εριχνα καμποσες απ το septabore. Αυτο το κολλυριο ειναι μονο για να καθαριζει το ματι απο σκουπιδια και το εκανα επειδη ειχε αρχιζει να θολωνει η οραση στο ματι.
    Απεδειχθη σωτηριο το μπανιο με septabore επειδη την..
    8η μερα αρχισε να εξελισσεται μια θεραπεια με εντυπωσιακους ρυθμους και αντιληφθηκα οτι ο καθαρισμος με septabore καθαριζε απο "λυματα" τις αρρωστες περιοχες.
    Σημερα, στη 10 μερα εξακολουθω να αποφευγω ζεστες, ιδρωτες, καπνες, σκονες, ψεκασμους ακομα και τις κοτες να φτερουγιζουν (σηκωνουν σκονη που δεν φαινεται). Να πλενομαι με σαπουνι πρασινο στο προσωπο τακτικα (4φορες την ημερα για να μην μενουν ιδρωτες και σκονες το προσωπο και να εξακολουθω να προστατευω το ματι εχοντας το κλειστο για καμποσες ωρες την ημερα με κεινα τα χαρτομαντηλα.
    Πιστευω πως για φετος ξεμπερδεψα με αυτο το ματι να μου το ξανακανει αλλα εχω ηδη μια σημαντικη εμπειρια για επομενη (αναποφευκτα) μολυνση.
    Αυτο το κειμενο ειναι μια ευχαριστεια και για σας που διαθετετε τον ιστοχωρο αλλα και για τους επισκεπτες που βοηθησαν με την καταγραφη των εμπειριων τους.
    Κωστας
    ΥΓ αν τυχον μου ξανασυμβει και υπαρχει το blog θα ξαναγραψω οτι διαδραματιστει.
    να ηστε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σε ευχαριστούμε πολύ Κώστα για τον χρόνο που αφιέρωσες να καταγράψεις την εμπειρία σου και όλες τις πληροφορίες που μας έδωσες.
    Όσο για το αν υπάρχει το blog... ελπίζω να είμαι καλά και να συνεχίσω να γράφω, όσο μπορώ βέβαια μέσα από τις τόσες υποχρεώσεις μου, και να το συντηρώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. εμενα μ ειπε η φωτεινη να μου το γαβγισει καποιος..μαλλον μαλακιες θα λεει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτό το έλεγαν οι γιαγιάδες μας..... Εννοείται πως είναι παραμύθι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Περα απ τις ευχες για τη γιορτη σας να γραψω μια εικονα που αν θελετε γελαστε με κατανοηση.
    Μου ετυχε καποτε που δεν υπηρχε φαρμακευτικη αντιμετωπιση σε ομαδα που ημουνα ενας να βγαλει ενα φοβερο κριθαρακι. Ενας αλλος μου λεει -θα το καθαρισουμε τον μπελα και μου ειπε να λεω καποιες λεξεις φωναχτα και κεινος ελεγε καποιες αλλες σιωπηλα.
    Πιστεψτε με δεν εχω καμια προθεση να προκαλεσω μυστηρια αλλα την αλλη μερα εκεινος με το κριθαρακι που του ειχε κλεισει το ματι.... κριθαρακι δεν ειχε!
    Οπως επισης λενε να σε μουτζωσει μια μαρια (ναναι παρθενα και αλλα τετοια).
    Περα απ το αστειο των θεωριων οι περισσοτεροι γνωριζουμε πως καποια αληθεια υπαρχει πισω απ την κουρτινα της ληθης που αλλες γενιες εζησαν με αυτες.
    καλη σας μερα!
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλημέρα Κώστα και σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου :)
    Ενδιαφέρουσα ιστορία..
    Γνωρίζω και εγώ αρκετές παρόμοιες δοξασίες που υπάρχουν στην ελληνική παράδοση.
    Το κατα πόσο βέβαια ισχύουν και εάν τα πιστεύουμε ή όχι είναι απόλυτη σεβαστή επιλογή του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΟΘΦΑΛΜΙΚΗ ΑΛΟΙΦΗ FUCIDIN. ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ DISPERSADRON(ΡΩΤΗΣΤΕ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ)ΕΓΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΗΡΑ Κ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΟΙΔΗΜΑ.ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ Κ ΠΟΛΥΣ ΠΟΝΟΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!
    ΕΛΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ευχαριστούμε πολύ Ελένη για τις προτάσεις σου. Θα τις έχουμε στα υπ' όψιν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Διάβασα όσα είπατε,όμως πιστεύω οτι είμαι στη χειρότερη περίπτωση από όλους σας.....Σύμφωνα με έναν πρόχειρο απολογισμό που έκανα βρίσκομαι στο πέμπτο κατα σειρά κριθαράκι....Το πρωτο το είχα ένα χρόνο,ενώ μεσα σε αυτο το χρόνο εμφανίστηκε και το δεύτερο....το ένα στο πάνω μερος του δεξιου ματιου και το αλλο στο κατω του αριστερου....Σειρά πήρε το τρίτο στο κατω μερος του δεξιου.....το τρίτο έφυγε με αλοιφες....τα 2 πρώτα όμως (τα οποια τα είχα το ενα 1 χρόνο και το αλλο 7 μηνες) χρειάστηκαν επέμβαση την οποία έκανα και πλήρωσα και 200 ευρω.....Και το αποτέλεσμα?????στο ενα μάτι ξαναβγήκε το κριθαράκι........Αφου πήγα στον οφλαλμίατρο και μου είπε οτι δεν προκειται να φύγει με αλοιφες,μου είπε οτι θα ΞΑΝΑχρειαστω επεμβαση.....Φυσικα εγω δεν ημουν διατεθειμένη να το ξαναπερασω αυτο κι ετσι πήγα σε μια φαρμακοποιό να πάρω τα φαρμακα......Εκείνη όμως μου πρότεινε το ΣΚΟΡΔΟ! Σκεφτηκα να το δοκιμάσω,αφου φανταστηκα οτι δεν μπορει να μιλάει τυχαία μια φαρμακοποιος που προφανως γι αυτην θα ήταν συμφέρον να μου πουλησει τα φάρμακά της.....Το δοκιμασα και όντως είχε αποτέλεσμα.......Μετα απο μια εβδομαδα εφυγε τελείως.....Ελα όμως που ησυχία δεν έχω......Βγηκε και το πέμπτο με το οποιο ακομη παλευω με το σκόρδο και είμαι σε καλό δρόμο......Στο άλλο ματι όμως αρχισε πάλι να εμφανίζεται.........ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ.......τί άλλο να κάνω????????Δεν αντεχω..... :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ειρήνη δεν μπορώ να σου δώσω κάποια άλλη λύση παρά μόνο να αναφέρω κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις και που πιθανόν μπορεί να σου δημιουργούν το πρόβλημα.
    Πρόσεξε μήπως χρησιμοποιείς μολυσμένα καλλυντικά όπως μάσκαρα η μολύβι ματιών. Επίσης δεν ξέρω αλλά μήπως από νευρικότητα ή αγχος τρίβεις τα μάτια σου με τα χέρια σου συχνά...
    Γίνονται εστίες μικροβίων πολύ γρήγορα μετά το τελευταίο πλύσιμο και μπορεί να μολυνεις τα μάτια σου. Επίσης μήπως είσαι αλλεργική σε κάτι...
    Δοκίμασε επίσης να βάζεις και ένα απλό καθαριστικό κολλύριο συχνά για να ξεπλένεις τα μάτια σου.
    Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι αναφέρεις ότι κρατάει ένα χρόνο.... 7 μήνες. Δεν το έχω ξανακούσει αυτό είναι σίγουρα κριθαράκι. Θα σου πρότεινα να το ψάξεις το θέμα και σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, παθολόγους, αλλεργιολόγους ακόμα και ομοιοπαθητικούς.
    θα ρωτήσω και μια φίλη μου φαρμακοποιό να δω εάν έχει να προτείνει κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αχ Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ που απαντησες....Οντως χρησιμοποιουσα μασκαρα και μολυβι (καποτε..) και φακους επαφης,όμως αυτο που μου κανει εντυπωση είναι οτι βγαζουν και αλλοι που δεν χρησιμοποιουν τίποτα απο αυτα....Οσον αφορα για το αν τρίβω τα ματια μου,σίγουρα το κανω,αλλωστε είναι μια συνηθεια που όλοι λιγο πολυ την εχουμε......Κοιταξε,όπως μου εχουν πει οι γιατροι είναι χαλαζιο...αλλα αυτες οι 2 περιπτωσεις χαλαζιου και κριθαριου είναι σχεδον ίδιες....Αν μπορείς ρώτα τη φίλη σου τη φαρμακοποιο...Σκεφτηκα και τη λυση του Fusicort όμως φοβαμαι μην μπει μεσα στο ματι και μετα έχω και αλλα....Όπως και να χει ευχαριστω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ειρήνη μου όχι, δεν έχουμε όλοι την συνήθεια να τρίβουμε τα μάτια μας...:) πρόσεξε το λίγο αυτό, μπορεί να τα μολύνεις έτσι.
    Fusicort με τόσο συχνή χρήση όχι δεν θα στο συμβούλευα. Εγώ μπορεί να πάω να βγάλω μόλιςένα κριθαράκι μέσα σε ένα δυο χρόνια. Οπότε όταν το βάζεις μία στο τόσο δεν έγινε τίποτα. Εννοείται και πάλι πολύ προσεκτικά με μπατονέτα. Μάλιστα μετά από πολύ καιρό ενώ ετοιμαζόμουνα να βγώ για βραδινή έξοδο αισθάνθηκα τον γνώριμο ανερχόμενο πόνο από το κριθαράκι και ένα μικρό πρηξιματάκι. Έβαλα αμέσως Fusicort προσεκτικά εκεί που πονούσε στην κορυφή και το έκανα ελαφρό μασάζ με την μπατονέτα. Μετά ετοιμάστηκα κανονικά και βγήκα έξω. Όταν επέστρεψα αργά το βράδυ το κριθαράκι είχε ήδη πάει περίπατο :).
    Ξέρω ότι σε πολλά άτομα δημιουργεί φόβο η χρήση της εκεί αλλά επειδή εγώ το παθαίνω μια στις τόσες και μου το εξαφανίζει αμέσως δεν το αλλάζω με τίποτα!
    Εσύ τώρα με τόσο συχνές μολύνσεις πρέπει να βρείς διαφορετική λύση. Δεν κάνει η fusicort για μακροχρόνια χρήση. Μόλις μάθω κάτι από την φίλη μου φαρμακοποιό θα σε ενημερώσω άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γεια σου Μαρία και γεια σε όσους διαβαζουν το μήνυμά μου....Ακόμη ταλαιπωρούμαι με το χαλάζιο,έπειτα απο επίσκεψη σε 2 νοσοκομεία και παίρνοντας τις ίδιες απαντήσεις....Επεμβαση.....Σήμερα μια κοπέλα μου είπε οτι η μαμα της είχε κι αυτη χαλάζιο,και έκανε ομοιοπαθητικη και ξεπερασε το πρόβλημα.....Ετσι λοιπον μιας που δεν εχω αλλη επιλογή,θα προβω και σε αυτη τη διαδικασία...Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να ενημερώσω κι εσας που αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα,έτσι ωστε να βρεθεί επιτέλους λύση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ειρήνη μου καλή επιτυχία! Η ομοιπαθητική ιατρική προσφέρει πολλές λύσεις εκεί που η συμβατική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Περιμένουμε με αγωνία λοιπόν να μάθουμε τα νέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Γεια σας παιδια! εχω ακουσει πολλες φορες οτι για να καταπολεμησεις το κριθαρακι στο ματι βοηθαει το κερι.. οταν λεω κερι δν εννοω το κερι που αναβουμε αλλα το κερι που βρισκεται μες το αφτι μας.. την πρωτη φορα που το ακουσα δν το πιστεψα κ το βρηκα κ λιγο σιχαμερο αλλα οσο περναγε ο καιρος το ακουγα ολο κ περισσοτερο.. κ ετσι ειπα να το δοκιμασω.. κ εγινε θαυμαααα!!! απλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Δεν το έχω ακούσει ποτέ αυτό και πράγματι μου φαίνεται ....κάπως.... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. παιδια βοηθειαααα.. κοντευω 20 κ εχω βγαλει στην ζωη μ αν οχι 5 φορες,6 κριθαρακι στο ματι.. χ8ες αρχισε να με ενοχλει καπωσ κ φουσκωσε πολθ αποτομα..δν μ εχει ξαναγινει ετσι.. κ ετσι ειπα να παω στο φαρμακειο να παρω καποια αλοιφη κ μ εδωσαν το TOBRADEX .. την εβαλε το βραδυ κ μετα απο λιγεσ ωρες το ματι μ ηταν ακομα χειροτερα..με μεγαλη δυσκολια το ανοιγα.. αν υπαρχει καποιοσ εδω μεσα π να εχει χρησιμοποιησει αυτη την αλοιφη ασ μ πει κ μενα τι γινεται.. μπορει να ειμαι αλεργικη σε αυτην?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. maria m geia! k geia se olous.. h8ela na sas kanw mia erwthsh.. dn suni8izw na bgazw kri8arakia(exw bgalei elaxistes fores) k genika dn 3erw pws na to katapolemisw.. h8ela na sas kanw mia erwthsh loipon(isws akoustei ligo xazh)alla.... poia einai h diafora tou xalaziou me to kri8araki?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Το Tobradex και από σχόλια άλλων δεν φαίνεται να βοηθά τελικά. Διάβασε το άρθρο και τις λύσεις που προτείνονται στα σχόλια και δοκίμασε να δεις τι θα δουλέψει σε σένα άν και όταν το μάτι πρήζεται τόσο πολύ, δύσκολο να ανταποκριθεί σε αυτήν την φάση σε κάτι από αυτά και θα πρέπει να κάνει τον κύκλο του. Υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. καλά Χριστούγεννα. νασε καλά Μαρία με έσωσες σχετικά με το κριθαράκι....το βγάζω συχνά μπορεί και μια φορά ανά δίμηνο. μόλις διάβασα για την fucicort έψαξα στο φαρμακείο μου αλλά δεν είχα και έβαλα μια παραπλήσια την FUCIDIN. γιορτές και με τέτοιο πρόβλημα ....με έσωσες ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Χαίρομαι που βοήθησα.
    Καλές γιορτές και σε σένα Φώτη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. παιδια η λυση ειναι η κρεμα FUSIDIN η ΓΑΛΑΖΙΑ που ειναι οφθαλμολογικη. επειδη βγαζω συχνα εχω δοκιμασει διαφορα και με αυτο σωθηκα. Αλλα προσοχη!!!!!!!!!!!!!! κα8ε κρεμα την χρησιμοποιουμε μονο εως 20 μερες απο τη στιγμη που την ανοιξουμε γιατι μετα εκτοσ απο το οτι εξασθενει, γεμιζει μικροβια αρα το αποτελεσμα που θελουμε δεν 8α ερθει ποτε ή θα εχουμε ισως αρνητικες συνεπειες. για τον τροπο χρησης θα σας πει οδηγιες ο φαρμακοποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες που εκθέσατε και αναλύσατε.

    Δεν ξέρω αν έχω ΧΑΛΑΖΙΑ ή ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ αλλα το σκόρδο με εφτιαξε μπορώ να πώ.

    Το έκανα σαν αλοιφη(πολτό) και το έβαλα στην περιοχη που έχει πριστεί για κανα δεκάλεπτο.

    Μπορώ να πώ οτι αισθάνθηκα ενα κάψημο τα πρώτα τρία λεπτά δάκρυζα κίολας, αλλά μετα απο δέκα λεπτά το μόνο που αισθάνομαι είναι λίγο τσούκσιμο.

    ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΣΚΟΡΔΑΚΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Χαίρομαι που οι συμβουλές που βρήκες εδώ σε βοήθησαν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. γεια σε ολουσ σας..σας παρακαλω παρα πολυ σωστε με..κατα πασα πιθανοτητα εχω βγαλει κριθαρακι και επειδη αυριο ειναι σαββατο και θελω να μπορω να εμφανιστω θελω να μου πειτε τι να κανω ετσι ωστε να μην υπαρχει τιποτα!!το ξερω μπορει να ακουγεται απαιτητικο αλλα πραγματικα ειναι αναγκη..διαβασα αυτο που λετε για σκορδο απλα δεν εχω καταλαβει πως να το τοποθετησω στο ματι μου...σας παρακαλω πειτε μου τον τροπο με το σκορδο!!!ευχαριστω παρα πολυ!θα σας ημουν ευγνωμων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Βάλε fusicort προσεκτικά με μια μπατονέτα πάνω εκεί που πονάει. Δεν θα πάθεις τίποτα από μια φορά και το κριθαράκια θα φύγει. Για το σκόρδο δεν ξέρω αλλά διάβασε προσεκτικά τα σχόλια ...
    Σύμφωνα με όσους το έχουν χρησιμοποιήσει παίρνεις ένα κομματάκι σκόρδο το κόβεις ώστε να έχει μικρή μύτη και το τρίβεις πάνω στο σημείο που πονάει. Σύμφωνα με μαρτυρίες τσούζει αρκετά αλλά είναι αποτελεσματικό. Κάνε ότι σου αρέσει εσένα καλύτερα και περαστικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. βασικα να σας πω την αληθεια δεν με ποναει καθολου απλα εχω το χαρακτηριστικο σχημα που εχει το κριθαρακι..εβαλα σκορδο και ηρεμησε λιγο μπορω να πω..τωρα περιμενω τη fusicort...ελπιζω μεχρι το βραδυ να μπορω να εμφανιστω..και να ρωτησω και κατι αλλο...αν βαλω σκια ή eyeliner οσο μπορω να το καλυψω δηλαδη..μπορει να το κανω χειροτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Όχι δεν θα το κάνεις χειρότερα. Κάνε μακιγιάζ ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. σας ευχαριστω παρα πολυ!!να στε καλα και η fusicort βοηθησε μπορω να πω!!!δεν ειναι πρησμενο ουτε πολυ κοκκινο...!!τωρα μενει να φυγει..ενταξει μου τα χαλασε λιγο αλλα μου αρκει να φυγει γιατι ακουσα κατι περιπτωσεις για μηνες και 10 μερες και εχω τρομαξει μπορω να πω λιγακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Χαίρομαι που είδες αποτέλεσμα! Αν και πολύ σπάνια πάω να βγάλω και εγώ κανένα, η fusicort δεν με απογοήτευσε ποτέ! Ασφαλώς, το τονίζω και πάλι, είναι μια αλοιφή που σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά κοντά στο μάτι ή και οπουδήποτε αλλού συστηματικά. Η κορτιζόνη που περιέχει είναι πολύ δυνατό φάρμακο το οποίο έχει εφαρμογή για άμεση καταστολή δερματικών εξάρσεων. Η συνεχή του χρήση έχει πολύ άσχημες παρενέργειες και πρέπει να χορηγήται μόνο μετά από συμβουλή γιατρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. παιδια εχω μεγαλο προβλημα εχω κριθαρακι εδω και 6 μινεσ και δν λεει να φυγει! εχω δοκιμασει τα παντα! ειναι στο πανω βλεφαρο εσωτερικο! πως μπορω να χρισιμοποιησω το σκορδο σ αυτν τν περιοχη? ειναι το μονο π δν εχς δοκιμασει ελπιζω να γινει κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. 6 μήνες!!!! Είναι σίγουρα κριθαράκι; Καλύτερα να επισκεφτείς γιατρό. Όσο για το σκόρδο διάβασε τα προηγούμενα σχόλια και επίσης ένα σχετικό άρθρο για το πως αντιμετώπισα πρόσφατα ένα εσωτερικό κριθαράκι στο πάνω βλέφαρο
    http://www.e-gynaika.com/2011/07/blog-post.html
    Δεν ξέρω όμως αν μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ναι κριθαρακι ειναι! εχω επισκευτει τν γιατρο και μ λεει τα ιδια οτι καποια στιγμη θα αποροφιθει! τν fusicort μπορω να τν χρησιμοποιησω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Λίγο δύσκολο και όχι ασφαλές να βάλεις fusicort στο μέρος που είναι. Πάντως πιστεύω πως κάτι θα έπρεπε να μπορεί να κάνει ένας γιατρός σε μια τόσο επίμονη περίπτωση και όχι να σε αφήνει 6 μήνες έτσι...
    Δεν ρωτάς καλύτερα και κανέναν άλλο γιατρό; Εγώ πάντως δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. η επομενη λυση ειναι η χειρουργικη αφαιρεση! ευχαριστω παντος θα δοκιμασω και το σκορδο και ελπιζω να κανει το θαυμα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ok! Ελπίζω να δεις αποτέλεσμα. Ενημέρωσέ μας για την έκβαση όποτε μπορέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Εγω εχω βαλει fusicort θα φυγει η θα κανει χειροτερα την κατασταση..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Χειρότερα αποκλείεται όσο για το αν θα φύγει σε μένα πιάνει πάντα! Περιμένω και τις δικές σου εντυπώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Λοιπον εβαλα σκορδο στην αρχη αλλα τρελαθηκα στο τσουξιμο...
    Μετα εβαλα fusicort και μπορω να πω πως εκανε τα πραγματα καπως καλυτερα..
    Πηγα στο φαρμακειο και μου εδωσε μια εξερετικη κρεμα.. μεσα σε 2 μερες εφυγε!!
    Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. εμενα μου εχει εμφανιστει εσωτερικα στην μεσα ακρη κ το εχω αρκετες μερες δεν με ενοχλει ουτε φαινεται ειναι πολυ λιγο! αλλα θα προτιμουσα να το απεφευγα..ξερει κανεις κατι αποτελεσματικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Αν το κριθαράκι βγαίνει από την εσωτεική μεριά είναι δύσκολο να βάλεις Fucicort ή σκόρδο εγώ πρόσφατα σε αντίστοιχη περίπτωση έκανα πλύσεις με οζονισμένο νερό και όσο και να ακούγεται υπερβολικό μέσα σε μια μέρα μου το καθάρισε. Διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ http://www.e-gynaika.com/2011/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Γεια σας!!! Χθες έβγαλα και εγώ κριθαράκι και μεσα σε μια μέρα είχε πρηστεί και πονούσε πολύ! το βράδυ τυχαία έπεσα σε αυτή την σελίδα και διάβασα για το σκόρδο! το δοκίμασα και τελικά ναι κάνει θαύματα! Σήμερα δεν υπάρχει καν!!!! Ευχαριστώ την γιαγιά του φίλου ή φίλη αλλά και φυσικά το ίδιο το άτομο που το μοιράστηκε με όλους μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Καλησπερα, εβγαλα κι εγω το κριθαρακι μου, η το χαλαζιο μου, ορκο δεν παιρνω. Εμφανιστηκε πριν 5 μερες, τη κυριακη το βραδυ. Βαζω tobradex κρεμα κ κολλυριο κ εχει μικρυνει πολυ πολυ και δεν ποναει πια. Φυσικα μολις το καταλαβα εβγαλα τους φακους επαφης μου , τους εβαλα στη θηκη τους και φοραω γυαλια αυτες τις μερες. Θα θελα να ρωτησω ομως ,επειδη αυριο εχω την αποφοιτηση μου, να τους βαλω? Θα γινω χειροτερα μηπως; Μηπως ξαναβγαλω κριθαρακι αν ο φακος εχει μολυνθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Elli μου το υγρό για του φακούς τους απολυμαίνει και σκοτώνει όλα τα μικρόβια. Οπότε είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Βάλε ξανά λίγο φρέσκο διάλλυμα σήμερα το βράδυ. Πάντως μπορείς αύριο, καλού κακού, να πάρεις τηλέφωνο και να ρωτήσεις τον οφθαλμίατρό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. καλησπερα εχω ενα μικρο προβλιμα ειμαι 16 χρονων και δεν εχω βγαλει ποτε μου κρυθαρακι η χαλαζια..ομως νιοθω μια ενοχλιση ακριβως πανο απο τα βλεφαρα μου.(τα πανω βλεφαρα μου)!!και ακριβως στη μεση του ματιου μου. δεν βλεπω να εχει φουσκοσει η καπιο σπυρακι..συγνωμη αν κανω καπια λαθοι στην ορθογραφια αν μπορειτε να μου πειτε τι πρεπει να κανω εφοσον δεν ξερω αν ειναι κρυθαρακι..? :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Αλεξάνδρα πιθανότατα να είναι κριθαράκι αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρη και ούτε να ξέρω με ασφάλεια τι μπορεί να είναι ή αν είναι κριθαράκι ή χαλάζιο. Αν έχεις στο σπίτι Fucicort βάλε ελάχιστη ποσότητα, όσο η κεφαλή μιας καρφίτσας, με μία μπατονέτα και πολύ προσεκτικά εξωτερικά στο βλέφαρο εκεί ακριβώς που πονάει. Αν είναι κριθαράκι θα σε βοηθήσει να το ηρεμήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση!!!τελεικα απλα ερεθυσμος πρεπει να ηταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Εγω εβρασα νερο σε μπρικι βουτηξα μια καθαρη πετσετα και (οταν δεν ηταν αρκετα καυτη ωστε να καω) την εβαλα στο ματι (ενω ειναι κλειστο) για 5 λεπτα (ανανεονοντας το νερο ωστε να ειναι ζεστη συνεχεια) μεσα σε 10 ωρες περασε ο πονος κτλ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. κοριτσια να σας ρωτησωω..εγω εχω βγαλει κρυθαρακι αλλα ειναι ακομα μικρο και δεν εχει πρηστει ακομα. επισης ειναι απο μεσα η "μυτη" και δεν ξερω αν πρεπει να βαλω ειτε fucicort ειτε σκορδο. δοκιμασα το τζελ trobadex σημερα και δεν ξερω αν θα εχει καποια βελτιωση! βοηθηστεεε μεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Μαρία από την μέσα μεριά είναι δύσκολη υπόθεση....
    Βάλε λίγο fucicort προσεκτικά όσο μπορείς πιο κοντά στο κριθαράκι και άστο να κάνει ότι καλύτερο γίνεται. Ούτε η κρέμα ούτε το σκόρδο μπορεί να μπει μέσα στο εσωτερικό του ματιού. Αν μπορείς πάρε λίγο κολλύριο αντιμικροβιακό και ξέπλυνέ το όσο μπορείς πιο συχνά. Επίσης εγώ επειδή έχω συσκευή οζονισμού του νερού όταν έβγαλα μια φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. τελικα εχει αρχισει και υποχωρει (ευτυχως). εβαλα 2-3 φορες trobadex και τωρα εχει μαραθει αρκετα σε σχεση με το πως ηταν. παντως ολες οι συμβουλες ηταν πολυ εποικοδομητικες γιατι ηταν και η πρωτη φορα που μου συνεβει κατι τετοιο. οποτε αν ξανασυμβει θα ξερω τι να κανω! σας ευχαριστω πολυ ολες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Καλημερα Μαρια.Τι κανεις;Δεν μπορεσα να βρω αυτο το &quot που γραφεις για να κανω εγγραφη.Βοηθησε με σε παρακαλω.Να υποθεσω οτι για την κρεμα ακομα ψαχνεις.Σε μεγαλο μπελα,μου φαινεται,σ'εβαλα.Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Έλενα τι να κάνω που σου έχω αδυναμία :)
    Λοιπόν άφησα σχόλιο με κάποιες προτάσεις στο αρχικό το άρθρο που σου είχα δώσεις προτάσεις για συνολική περιποίηση (εδώ http://www.e-gynaika.com/2012/10/blog-post_22.html )
    Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. εγω που το εχω ηδη βγαλει το κριθαρακι τι να κανω ? το εχω καμια βδομαδα τωρα μου ειχαν πει το χαμομηλι αλλα δεν ειναι καθολου αποτεσματικο ! Τι προτεινετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Το χαμομήλι δεν κάνει τίποτα για το κριθαράκι. Δοκίμασε όπως λέω στο άρθρο fucicort. Αν και είναι καλύτερα να το βάλεις με το που πάει να βγει, ακόμα και τώρα όμως πιθανά θα το βοηθήσει να ηρεμήσει πιο γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Γεια! Μερικές συμβουλές για την θεραπεία για κριθαρακι ή και χαλαζιο. 1. Θερμές κομπρεσες με ζεστό νερό η χαμομηλι, όση περισσότερη ώρα μπορείτε. Επειδή πρόκειται για πουν, το ζεστό υγρό σπάει το κριθαρακι. 2. Τεχνητά δάκρυα για να καθαρίσει το μάτι. 3. Αποφεύγουμε τον ήλιο και φοραμε γυαλιά ήλιου. 4. Αποφεύγουμε την σκόνη και τον η/υ και τηλεόραση. Αν έρθουμε σε επαφή με σκόνη καθαρίζουμε καλά με νερό τα ματιά μας. 5. Αποφεύγουμε τα καλλυντικά όσο το δυνατόν περισσότερο. 6. Τέλος φυσικά δεν αγγιζουμε τα ματιά με τα χέρια μας. Αυτά από μια χρονια ασθενή!

    Sent from my iPhone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Άννα ευχαριστούμε πολύ για τις έξτρα συμβουλές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Καλημέρα παιδιά!

    Ξύπνησα το πρωί με ένα μάτι τεράστιο, πονούσα απίστευτα και δεν φαινόταν πουθενά στις βλεφαρίδες κάποιος ερεθισμός, πονούσα εσωτερικά παρ' όλα αυτά διαβάζοντας τις συμβουλές σας έβαλα σκόρδο πάνω στο βλέφαρο και ομολογώ πως ήδη έχει αρχίσει να υποχωρεί το πρήξιμο και να χαλαρώνει ο πόνος!

    thnx :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. vazo k ego maxitrol kt evgala kato apo t mati alla den exi priximo oute ine kokkino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. maria m i fucicort kni sigoura na tn dokimaso ? vazo maxitrol alla den ekne tpt akm exi 2 meres

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Eudoxia με προσοχή, μικρή ποσότητα και χρησιμοποιώντας μπατονέτα πάνω ακριβώς στην κορυφή από το κριθαράκι. Καλό είναι να το κάνεις αυτό, με το που νιώθεις ότι ξεκινάει να βγει. Τώρα επειδή έχει ήδη βγει δεν ξέρω πόσο αποτέλεσμα θα έχει, αλλά πιστεύω πως θα βοηθήσει τουλάχιστον να υποχωρήσει πιο γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Εγώ κορίτσια η κοκκινίλα εμφανίστηκε την Πέμπτη το έβγαλε τελικά εσωτερικά το κριθαράκι από εκείνη τη στιγμή μέχρι σήμερα κάνω ζεστές κομπρέσες με νερό και έχει υποχωρήσει κατά πολύ έχει μικρύνει Δεν ξέρω αν κάνει σε αυτή την περίπτωση το σκόρδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.