Φυσικές Συνταγές ομορφιάς με λάδι καρύδας.

Το ξέρατε ότι το λάδι καρύδας είναι ένα πολυχρηστικό  προϊόν ομορφιάς… πριν από λίγες μέρες ούτε και εγώ…  Έψαχνα για προϊόντα  εντατικής περιποίησης των μαλλιών και για να τα βοηθήσουν να μακρύνουν προστατεύοντας τα από ψαλίδα και σπάσιμο όταν διάβασα αρκετές μαρτυρίες που ορκίζονται στην εκπληκτική δράση του λαδιού καρύδας για τα μαλλιά και όχι μόνο. Οι δράσεις του  φαίνεται πως είναι εκπληκτικές και στο δέρμα και υπάρχουν μερικές πολύ χρήσιμες συνταγές ομορφιάς που θέλω να δοκιμάσω οπωσδήποτε αλλά και να μοιραστώ μαζί σας..


1. Μάσκα Μαλλιών για Βαθιά ενυδάτωση και Επανόρθωση.

Το λάδι καρύδας μπορεί να κάνει θαύματα για ξηρά πολύ ταλαιπωρημένα και αδύναμα μαλλιά. Τα λιπαρά οξέα του ενυδατώνουν σε βάθος και ενισχύουν την υγεία των

Τρόπος χρήσης: Απλά ζέστανε μια μικρή ποσότητα από λάδι καρύδας ανάμεσα στα χέρια σας και άπλωσε το από τις ρίζες μέχρι τις άκρες ένα τμήμα κάθε φορά και άστο για 1-2 ώρες ή αν μπορείς και όλο το βράδυ. Μετά λούζεσαι κανονικά..


2. Anti frizz

Αυτή είναι μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις ομορφιά για το λάδι καρύδας, επειδή τα φυσικά έλαια της απωθούν την υγρασία και αποτρέπει το φριζάρισμα. Το λάδι καρύδας αποτρέπει την υγρασία να επηρεάσει την τρίχα και να δημιουργήσει φριζάρισμα.

Τρόπος χρήσης: Άπλωσε μια πολύ μικρή ποσότητα στα χέρια σου και αφού τα τρίψεις μεταξύ τους να μείνει ένα λεπτό φιλμ τα περνάς πάνω από τα μαλλιά. Δεν βάζουμε πολύ για να μην λαδώσουν.

 

3. Φροντίδα αλλεργικής επιδερμίδας

Πολλά άτομα έχουν δει θεαματική βελτίωση στα δερματικά τους προβλήματα όπως έκζεμα δερματίτιδα και ψωρίαση από την χρήση του. Εάν υποφέρεις από κάποια από τα παραπάνω δοκίμασέ το. Επίσης πολλές μαμάδες το χρησιμοποιούνε και για το σύγκαμα  στα μωράκια.


4. Ντεμακιγιάζ

Είναι τέλειο φυσικό προϊόν για ντεμακιγιάζ για όλο το πρόσωπο ακόμα και για την μάσκαρα. Πέρα από τις  ενυδατική,προστατευτική του δράση, επειδή περιέχει  μια ουσία που ονομάζεται Λαυρικό οξύ έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες  και σκοτώνει  βακτήρια,  ιούς και  μύκητες. Είναι ιδανικό λοιπόν για όλα τα δέρματα ακόμα και για τα λιπαρά. Μάλιστα πολλά άτομα με λιπαρό δέρμα ορκίζονται ότι έχουν δει σημαντική βελτίωση στην λιπαρότητα της επιδερμίδας τους και στις εξάρσεις της ακμής με αυτήν την μέθοδο καθαρισμού.

Τρόπος χρήσης: Απλώνεις λίγο λάδι στο πρόσωπο κάνεις μασάζ και το αφαιρείς με δίσκους ντεμακιγιάζ.


5. Balm Χελιών

Τα ίδια λιπαρά οξέα στο λάδι καρύδας που βοηθούν το δέρμα να κρατήσει την υγρασία του δίνουν τέλεια φροντίδα και στα χείλη μας.

Τρόπος χρήσης: Απλά το απλώνεις όσο συχνά χρειάζεσαι. Βάλε λίγο σε ένα βαζάκι ή ακόμη καλύτερα σε παλιά συσκευασία Gloss για να το έχεις πιο βολικό στην χρήση του.


6. Ενισχυτικό Λαδάκι νυχιών

Η εντριβή με λάδι καρύδας στα πετσάκια είναι ότι καλύτερο για την υγεία των νυχιών. Τα κάνει πιο δυνατά και να αντιστέκονται στο ξεφλούδισμα και σπάσιμο. Τα κάνει πολύ δυνατότερα και υγιή Λόγω μάλιστα της αντιμυκητιασικής του δράσης αναφέρεται πως είναι πολύ και σε περιπτώσεις μυκητιάσεων στα πετσάκια και νύχια.

Τρόπος χρήσης: Είτε με απλή εντριβή ή για ενισχυμένο αποτέλεσμα αφού το ζεστάνεις λίγο σε ένα κατσαρολάκι.


7. Πίλινγκ

Εάν αναμίξεις λάδι καρύδας με ζάχαρη ή αλάτι φτιάχνεις ένα καταπληκτικό scrub σώματος με απολεπιστικές ιδιότητες.

Τρόπος χρήσης: Ανάμιξε μια μικρή ποσότητα λαδιού με 1-2 κουταλιές ζάχαρη ή αλάτι και αφού βρέξεις την επιδερμίδα σου τρίψε το scrub σε όλο το σώμα. Ξέπλυνε καλά και συνέχισε με το μπάνιο σου.



Δείτε  περισσότερες και ποικίλες εφαρμογές της χρήσης του λαδιού καρύδας και  την 5στερη συνολική βαθμολογία στις  αξιολογήσεις στο amazon

Να σημειώσω πως χρησιμοποιείται και στην μαγειρική αλλά εκεί  θα παραμείνω φανατική οπαδός και πιστή στο αγνό μας ελληνικό ελαιόλαδο ;)

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Εχω πολυ ευαισθητη επιδερμιδα και συχνα εχω εκζεμα και φαγουρα χωρις ιδιαιτερο λογο. Εγκατελειψα τα σαπουνια του εμποριου και ειδα πολυ μεγαλη βελτιωση, και βαζω σχεδον καθε μερα λαδι καρυδας σε ολο μου το σωμα, πολλες φορες και στα μαλλια. Ειναι το καλυτερο 'φαρμακο' και μακραν καλυτερο απο ολες τις κρεμες σωματος που εχω χρησιμοποιησει. Για το σωμα κανω scrub με ζαχαρη οπως περιγραφεις, ξεβγαζω και ετοιμη! Το συνιστω σε ολους ανεξαιρετως δερματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρίνα σε ευχαριστούμε πολύ για το feedback :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία είχες γράψει στο γυναίκα http://www.e-gynaika.com/2012/10/blog-post.html που μου αρέσει πάρα πολύ γιατί δίνει μια συγκεντρωτική εικόνα αυτών που γράφεις κατά καιρούς. Πολύ ωραία είναι και τα αναλυτικά άρθρα (όλα μου αρέσουν!!!) αλλά και αυτά βοηθούν πολύ -είναι πολύ ωραίο που γράφεις λίγα λόγια για κάθε συσκευή και μετά ανάλογα με τον τύπο δέρματος τι να επιλέξουμε. Έτσι μπορούμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και μετά να πάμε κ στο πιο αναλυτικό για κάθε συσκευή κείμενο. Θα σου ήταν εύκολο κάποια στιγμή να κάνεις κάτι αντίστοιχο και για την τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι συσκευές αυτές και τι προσφέρουν; Παράδειγμα ραδιοσυχνότητες, υπέρηχος, τεχνολογία fracional κ.τ.λ. με λίγα λόγια επιγραμματικά σε ένα κείμενο, για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα; (κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγραψες στη γυναίκα δηλαδή αλλά όχι για τις συσκευές για την τεχνολογία τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι το έχω σκεφτεί και εγώ Δέσποινα.. Έχεις δίκιο πως θα ήταν χρήσιμο κάτι τέτοιο αλλά θέλει πολύ δουλειά για να βγει σωστά και λόγω πολλών υποχρεώσεων είμαι αρκετά πιεσμένη και δεν βρίσκω τον απαραίτητο χρόνο αλλά και το κουράγιο πολλές φορές να γράφω συχνά καινούργια άρθρα. Προσπαθώ να απαντώ το κατα δύναμη τις ερωτήσεις σας και όποτε ξεκλέβω λίγο χρόνο να γράφω και κάτι καινούργιο. Θα το έχω όμως στα υπ όψιν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.