Τι να διαλέξω;Σπάτουλα υπερήχων VS Συσκευή Δερμοαπόξεσης...




Δύο συσκευές που δημιουργούν συχνά σύγχυση ως προς την επιλογή ανάμεσα στις δύο, κυρίως  λόγω της παραπλήσιας λειτουργίας τους, είναι η σπάτουλα και η συσκευή δερμοαπόξεσης. Ποια από τις δύο να διαλέξετε, είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνω στο mail μου.
Σε αυτό το post λοπόν θα προσπαθήσω να παραθέσω τα κριτήρια βάση των οποίων θα μπορέσετε να καταλάβετε ποια από τις δύο καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες της επιδερμίδας σας και να κάνετε πιο εύκολα την επιλογή σας .



Η αλήθεια είναι  πως, παρ΄όλο που  και οι δύο στοχεύουν στον καλό καθαρισμό της επιδερμίδας και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων,  έχουν τελείως διαφορετική δράση. Συμπληρώνουν και δεν  αντικαθιστούν η μία την άλλη και  μπορούμε να έχουμε και τις δύο συσκευές, αν η επιδερμίδα μας το χρειάζεται βέβαια.  Για να αξιολογήσετε όμως ποια από τις δύο θα καλύψει περισσότερο τις δικές σας ανάγκες θα πρέπει να εξηγήσω λίγο περισσότερο τις λειτουργίες τους.

Η σπάτουλα υπερήχων.


Η σπάτουλα αφαιρεί βασικά το επιπλέον σμήγμα, βρωμιά  και κάποια νεκρά κύτταρα που ήταν σχεδόν έτοιμα να πέσουν από την επιδερμίδα μας να χωρίς να πειράζει όμως καθόλου την δομή της επιδερμίδας. Την προτιμούμε αν έχουμε λιπαρό δέρμα και θέλουμε να ελέγξουμε το υπερβολικό  σμήγμα, την εξυγίανση της επιδερμίδας και μείωση της γυαλάδας
Επίσης είναι ιδανική για επιδερμίδες που είναι λιπαρές μεν, αφυδατωμένες δε… Μάλιστα όσο και φαίνεται περίεργο και αντιφατικό,  μπορεί να συμβαίνει σε κάποιες επιδερμίδες λόγω εξωτερικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων να παρουσιάζουν ταυτόχρονα και τις δύο καταστάσεις. Σε αυτήν την περίπτωση  χρειάζεται να δώσουμε  ιδιαίτερα φροντίδα και περιποίηση στη ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Κύριο μέλημα είναι  να αφαιρούμε ήπια το σμήγμα (δεν το παρακάνουμε) ενώ με την λειτουργία του υπέρηχου να προσφέρουμε την απαραίτητη ενυδάτωση. Η σπάτουλα μπορεί πράγματι να προσφέρει την ιδανική περιποίηση σε αυτές τις επιδερμίδας

Η Συσκευή Δερμοαπόξεσης

Η δερμοαπόξεση (για την ακρίβεια μικροδερμοαπόξεση) από την άλλη, είναι λίγο πιο επεμβατική και  αφαιρεί όλο το εξωτερικό στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Ενδείκνυται περισσότερο όταν θέλουμε να  βελτιώσουμε τον χρωματικό τόνο, δυσχρωμίες, επιφανειακά σημάδια από ακμή, τραχιά και θαμπή όψη. 
Επειδή αφαιρούμε σε βάθος την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας επιτυγχάνεται ουσιαστική ανάπλαση της,  ενώ το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό.   Λόγω όμως της αφαίρεσης του επιφανειακού στρώματος η επιδερμίδα μένει εν μέρει απροστάτευτη και χρειάζεται 2 με 3 μέρες για την ολική ανάπλασή της. Ασφαλώς δεν πρέπει να χρησιμοποιείται συχνότερα από 1 φορά στις 3 εβδομάδες. Μία φορά τον μήνα αρκεί και πάλι μόνο όταν νιώθουμε ότι η επιδερμίδα μας πραγματικά το χρειάζεται. Προσωπικά την χρησιμοποιώ πλέον μια φορά στους τρεις μήνες.

Επιλέγουμε Spatula  όταν:
  • Έχουμε λιπαρή  η μικτή  επιδερμίδα.

  • Εμφανίζουμε μαύρα στίγματα και σπυράκια.

  • Μας ενδιαφέρει περισσότερο ο έλεγχος του σμήγματος και της ανεπιθύμητης γυαλάδας.

  • Μας ενδιαφέρει η λειτουργία ενυδάτωσης και ενίσχυση της διείσδυσης δραστικών ουσιών.

Επιλέγουμε Συσκευή Δερμοαπόξεσης όταν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε:

  • Σημάδια από ακμή

  • Επιφανειακές  δυσχρωμίες

  • Λεπτές ρυτίδες

  • Τραχιά και θαμπή  όψη

  • Άτονο δέρμα

Αν όπως ανέφερα προηγουμένως η μία συσκευή μπορεί να συμπληρώνει την άλλη όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και από τις δύο ομάδες αλλά αν πρέπει να επιλέξεις μία από τις δύο  θα επιλέξεις ανάλογα με το κυριότερο πρόβλημά σου.

Διάβασε εδώ περισσότερα για την λειτουργία της σπάτουλας και εδώ για την χρήση της  συσκευή δερμοαπόξεσης

Εάν έχεις κάποια άλλη απορία σχετικά με την επιλογή σου άσε την ερώτησή σου στο χώρο των σχολίων

Δημοσίευση σχολίου

53 Σχόλια

  1. Γειά σου Μαρία....έχω επικοινωνήσει μαζί σου και στο παρελθόν και ήρθε η ώρα που άλλη μια αναζήτηση πληροφορίας με έφερε σε σένα, να είσια καλά για όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που δίνεις αλλα και το χρόνο που σπαταλάς για εμάς.....πάμε στο θέμα μου λοιπόν....είχα κάποια σημάδια, κστούλες κάτω απο το μάτι (συριγγώματα) για την ακρίβεια που ήθελα να βγάλω....όταν πήγα στον οφθαλμίατρο μου είπε οτι μπορεί με την ίδια τεχνική (plexyr) να αφαιρέσει κάποια έντονα σημάδια (μαυρίλες) που είχα απο σπυράκια που προ΄σφατα είχα περιάξει, είχαν εκτεθεί σοτν ήλιο και έγιναν καφέ πολύ γρήγορα,,,τα συγκεκριμένα σημάδια είναι τα μόνα που έχω και είναι αρκετά αντιασιθητικά...τέλος παντων, γίνεται η διαδικασία, είμαι αρκετές μέρες με το κακάδι κλπ...μου είπε 12 μέρες επούλωσης...μέσα στο διάστημα αυτό έφυγαν τα σημάδια απο τα μάτια αλλά τα σημάδια απο τα σπυράκια ακόμη εκεί, μου εδωσε συγκεκριμένα θεραπευτικό make up (heliocare) και μου είπε να βάζω και τη stratamed ...όλα τα έκανα....το σημάδι απο το λειζερ έφυγε αλλά α΄φησε ΠΑΛΙ καφέ σημαδι, όπως ήταν πριν....επικοινωνησα άπειρες φορές με το γιατρό και εμ διαβεβαίωσε οτι θα φύγουν....έχουν περάσει 2 μηνες, τα σημάδια ακόμη εκει, καμία διαφορά με stratamed ....απογοήτευση...μια φαρμακοποιός μου λέει για την elicina , την πήρα αμέσως. βάζω τώρα ούτε βδομάδα και ΣΑΝ να έχω δει διαφορά, μπορεί και να είναι ιδέα μου.....τι έχεις να πεις για αυτή;; είναι καλή; πόσο καιρό χρειάζεται να δω διαφορά;
    επίσης ειχα σκεφτει το χημικο πηλινγκ αλλά σκέφτομαι μήπως τελικά φταίει το δέρμα μου και δεν αναρρλωνει απο τέτοιες θεραπείες.....HELP!!!!
    ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελένη μου είναι όντως δύσκολη η περιοχή των ματιών λόγω της ευαισθησίας της περιοχής αλλά μπορώ να σου προτείνω λύσεις για να αντιμετωπίσεις ακόμα και εκεί τις δυσχρωμίες. Θέλω όμως πρώτα να κάνω μια έρευνα να δω μήπως υπάρχει τίποτα νεώτερο σε τεχνικές και προϊόντα. Επίσης, επειδή πρέπει να σου αναφέρω αναλυτικά τις διάφορες εναλλακτικές θεραπείες, για να επιλέξεις τι σου ταιριάζει καλύτερα, προτιμώ να σου απαντήσω σε ένα ένα άρθρο. Δώσε μου όμως λίγο χρόνο γιατί αυτή την στιγμή έχω στην σειρα κανα δυο άλλα άρθρα που έχω υποσχεθεί νωρίτερα σε άλλες φίλες. Θέλω να ελπίζω ότι τέλος εβδομάδας η νωρίς την επόμενη θα σου το ετοιμάσω... Φιλιά :)

    Υ.Γ Το είδα το σχόλιό σου και στο e-gynaika αλλά αν και το δημοσίευσα (επειδή τα σχόλια είναι πάρα πολλά έχει μπλοκάρει ο χώρος) δεν εμφανίζεται, ούτε και μπορούσα να σου απαντήσω... Πάλι καλά με βρήκες εδώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας, Μαρία. Σκεφτόμουν να αγοράσω μια συκευή δερμοαπόξεσης αλλά πραγματικά έχω μπερδευτεί καθώς υπάρχουν αρκετές τέτοιες συσκευές .....μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια ετερεία ή εταιρείες? Επίσης πόσα watt θα πρέπει να έχει η συσκευή?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για προσωπική χρήση η Timepeel θα σε υπερκαλύψει. Είναι ασφαλής και αποτελεσματική και είναι διαθέσιμη στη Ελλάδα από το φαρμακείο Καμπέλη-Κοέν στην Λάρισα (το στέλνουν και με αντικαταβολή στην διεύθυνσή σου). Εάν σε ενδιαφέρει κάτι πιο οικονομικό (η timepeel βγαίνει γύρω στα 200 ευρώ) και είσαι εξοικειωμένη με On line αγορές μπορείς να κοιτάξεις και στην αγορά του ebay ή του amazon. Αν προτιμάς αυτήν την λύση μπορώ να σε βοηθήσω να βρεις κάτι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Μαρία, τι κάνεις? Όλα καλά?
    Σου γράφω Μαρία την δική μου εμπειρία από τη συσκευή δερμοαπόξεσης. Αγόρασα τελικά τη NOVA 60 από το ebay. Τέλειο σέρβις γρήγορη αποστολή και χωρίς κανένα πρόβλημα. Όμως δεν μπορώ να πω ότι με έχει ενθουσιάσει το αποτέλεσμα της δερμοαπόξεσης όπως έγινε με τη σπάτουλα υπερήχων.Την πρώτη φορά που την χρησιμοποίησα έγινε απολέπιση όμως έμειναν κάποια λέπια στην επιδερμίδα μου τα οποία έπρεπε να περάσω ξανά και ξανά την συσκευή για να φύγουν. Όσο όμως την περνούσα έβγαιναν και άλλα όπου στο τέλος ερεθίστηκε πολύ το δέρμα μου και άρχισα να έχω μία δυσάρεστη αίσθηση και σταμάτησα. Ο ερεθισμός υποχώρησε τις επόμενες ώρες όμως τις επόμενες ημέρες το δέρμα μου απολεπιζόταν διαρκώς. Την χρησιμοποίησα ξανά και έγινε το ίδιο. Σε κάποια σημεία δε παρουσιάστηκαν κάτι πλάκες σαν ξηροδερμία. Το δέρμα μου είναι λιπαρό όμως δεν είχε ποτέ σπυριά, ούτε ακμή ούτε κακή όψη. Είναι πολύ ανθεκτικό ξαφνικά όμως από εκεί που δεν το περιμένω μπορεί να μου κάνει μία αλεργία. Κατάλαβα ότι έπαθα κάτι τέτοιο και έβαλα celestoderm. Τα συμπτώματα υποχώρησαν την επόμενη ημέρα. Την επόμενη φορά που χρησιμοποίησα τη συσκευή την συνδύασα με ένα TCA 15%. Χρησιμοποίησα λοιπόν το TCA για τρεις ημέρες, βράδυ και το άφησα σταδιακά και μέχρι 10 λεπτά. Το δέρμα μου ξεράθηκε σταδιακά και είχα την αίσθηση μάσκας που με τραβούσε πιο πολύ την τρίτη ημέρα όμως δεν απολεπίστηκε. Πήρα πάλι την συσκευή δερμοαπόξεσης, και ήταν σαν να έσπασε την μάσκα και άρχισε η επιδερμίδα να απολεπίζεται. Δεν απολεπίστηκε όμως και πάλι εντελώς αλλά επανέλαβα την διαδικασία και την επόμενη ημέρα όμως και πάλι έμειναν λέπια στην επιδερμίδα μου και έβγαζε και άλλα. Τελικά αυτή η διαδικασία κράτησε μία εβδομάδα όπου τα λέπια καθάρισαν πολύ καλύτερα με μία βρεγμένη πετσέτα και με την βούρτσα Magnitone pulsar τύπου clarisonic η οποία είναι εκπληκτική επίσης. Το αποτέλεσμα βέβαια μετά από όλα αυτά άριστο. Καμία λιπαρότητα στη μεσαία ζώνη, πολύ καλά ενυδατωμένο, φωτεινό, λείο, τονωμένο, σε πολύ καλή κατάσταση. Όπως κατάλαβες Μαρία αγόρασα τα πάντα! Εκείνο που δεν ξέρω είναι κατά πόσο όλα όσα περιέγραψα είναι φυσιολογικά αποτελέσματα της δερμοαπόξεσης. Μοιράζομαι την εμπειρία μου και αν έχεις χρόνο Μαρία μου, μου γράφεις. Φιλάκια πολλά και καλό ΣΚ. Ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζωή ναι φυσιολογική μου κάνει όλη αυτή η διαδιακσία. Άλλες επιδερμίδες απολεπίζουν εύκολα και άλλες πολύ δύσκολα. Αυτό που μετράει όμως είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αφού η έκβαση των θεραπειών που έκανες ήταν τέλεια όπως ανέφερες :) τότε το μόνο που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι να κάνεις μερικές απλές προσαρμογές στην περιποίηση σου για να συντονιστείς καλύτερα με τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας. Αυτό θα το ανακαλύψεις σταδιακά μόνη σου γιατί κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική. Ο συνδυασμός με ήπιο TCA που έκανες ενισχύει τα αποτελέσματα με πολύ ασφαλή τρόπο και βοηθά τις πιο ανθεκτικές επιδερμίδες να προετοιμαστούν καλύτερα για την θεραπεία δερμοαπόξεσης.
    Θα ήθελα όλως τώρα για ένα μήνα να μην κάνεις άλλο Peeling και να αφήσεις το δέρμα σου να ξεκουραστεί και να αναπλαστεί. Γιατί εύκολα μπορούμε να παρασυρθούμε από το αποτέλεσμα και να το παρακάνουμε.... Η επιδερμίδα μας χρειάζεται χρόνο μετά από αυτές τις θεραπείες για να ξαναχτίσει την ασπίδα προστασίας της και να ηρεμήσει.
    Δεν ξέρω αν είχες διαβάσει στο άρθρο με την δερμοαπόξεση, ότι πριν κάνεις πρέπει το δέρμα να είναι στεγνό, όχι μετά από μπάνιο, και να το περάσεις και με οινόπνευμα για να το απολυμάνεις και να απολεπίσει πιο εύκολα.
    Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση σχετικά με την βούρτσα Magnitone pulsar γιατί είναι μια πιο οικονομική λύση σε σχέση με την clarisonic, οπότε πολλά άλλα μέλη της σελίδας πιθανά να βρουν χρήσιμη την πληροφορία σου. Δεν ξέρω από που την πήρες αλλά έριξα μια ματιά και την εντόπισα στο αγγλικό amazon.co.uk. Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία θελω να παραγγείλω μια συσκευη υπερηχων facemate απο το ebay.Αλλά θα ηθελα να μου πείς εκείνες τις αμπούλες κολλαγόνου και το ζελ της Dermedics απο που μπορω να τις προμηθευτω;
    Αν μπορεις κατατοπισέ με σε παρακαλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Efie θα το κοιτάξω... Gel κολλαγόνου εννοείς. Αμπούλες κολλαγόνου δεν έχει. Αμπούλες έχει άλλες σειρές θέλεις να σου στείλω ενημερωτικά? Μπορείς να δεις και εδώ πληροφορίες στην σελίδα στο facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρια ποια η διαφορα της timepeel απο την clarisonic http://www.tlife.gr/Article/beauty-news/0-16-59878.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κική η clarisonic είναι βούρτσα που περιστρέφεται πολύ γρήγορα με υπερηχιτή λειτουργία αλλά ήπια ταυτόχρονα για βαθύ καθημερινό καθαρισμό. Η Timepeel είναι συσκευή δερμοαπόξεσης.... καμία σχέση. Τις έχω και τις δύο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρια καλησπερα,αποφασισα να παρω την clarisonic.Ειδα ομως οτι εχει τεραστια διαφορα στην τιμη, αυτη των γνωστων καταστηματων καλλυντικων με την clarisonic του ebay, για ποιο λογο???μηπως ειναι πιο μικρη σε δυναμη, ειναι απομιμηση;;;γιατι αλλο 150 ευρω και αλλο 50-70 απο ον λαιν καταστημα.Ασε που τα ανταλακτικα που ειδα καθε 2 μηνες κοστιζουν 30 ευρω,ενω τα ειδα ον λαιν μισο τιμης.Ειμαι μπερδεμενη εσυ ποια εχεις,εισαι ευχαριστημενη;;Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εδω το λινγκ http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR12.TRC2.A0.H0.Xclarisonic&_nkw=clarisonic&_sacat=0&_from=R40

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κική μην μασάς, είναι απομιμήσεις μεν αλλά εξαιρετικής ποιότητας. Μην σου πω απλά η εταιρεία αλλάζει το branding. Όλα αυτά τα μηχανήματα στην Κίνα κατασκευάζονται. Απλά κοίτα λίγο και την Foreo Luna. Είναι ένας νέος τύπος συσκευής καθαρισμού του προσώπου και έχω διαβάσει εξαιρετικές κριτικές και όσοι έχουν χρησιμοποιήσει και τις δύο συσκευές λένε ότι προτιμούν την Luna. Μμμμ ξέρω πως μάλλον σε μπέρδεψα τώρα αλλά μιας και είσαι στα πρόθυρα επένδυσης είπα να σε ενημερώσω σχετικά με τις νέες εξελίξεις ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαρια μου θα παρω αυτην απο τα πολυκαταστηματα,ειναι για τις κορες μου και ετσι εκπτωσεις δεν θα κανω, θα τους παρω την σωστη,φοβαμαι τις απομιμησεις,Μολις την παρω θα σου πω εντυπωσεις.Νομιζω οτι οσα εχω διαβασει και δει μου ακουγονται υπερβολικα (στο γιουτιουπ απο Ελληνιδες μπλογκερ) ειμαι περιεργη να δω τι κανει.Ποτε μου δεν ειχα σπυρακια δεν ξερω πως ειναι δυνατον να καθαριζει ενα τετοιο μηχανημα το προσωπο και μαλιστα λενε οτι κανει θαυματα,πιο πολυ να μην χαλασω το χατηρι τους παρα η πιστη οτι θα βοηθησει.Οποτε μπορεις γραψε με ποιο καθαριστικο γινεται η καλυτερη εφαρμογη.Διαβασα καλες κριτικες για αυτα τα προιοντα http://www.dermalogica-hellas.gr/site/products.asp ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κική μου της dermalogica δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά ξέρω πως είναι καλά προϊόντα και πράγματι με καλές κριτικές γενικά. Εγώ χρησιμοποιούσα και μου άρεσαν επίσης της Apivita και του Perricone. Τώρα χρησιμοποιώ τον αφρό των Dermedics. Γενικά όμως όλα τα καθαριστικά που σέβονται το ph της επιδερμίδας είναι οκ. Να πεις τις κορούλες σου να μην το παρακάνουν με τον καθαρισμό. Καλύτερα μόνο το βράδυ. Το πρωί ένα απλό πέρασμα με ένα απαλό καθαριστικό ή και απλό δροσερό νεράκι ίσα ίσα για να απομακρυνθούν λιπαρές ουσίες, ιδρώτας και νεκρά κύτταρα χωρίς να διαταραχτεί ο προστατευτικός μανδύας της επιδερμίδας. Η καθαριότητα είναι σημαντική αλλά ο προστατευτικός μανδύας της επιδερμίδας μας κάνει πολύ σημαντικό έργο και διατηρεί την επιδερμίδα υγιή. Δυστυχώς έκανα τα προηγούμενα χρόνια αρκετά λάθη μέχρι να το συνειδητοποιήσω αυτό. Γι αυτό επιμένω ότι ναι μεν να κάνουμε περιποιήσεις αλλά πάντα με μέτρο. Φιλιά πολλά και περιμένω εντυπώσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μολις το αγορασα Μαρια μου.Αυτο ακριβως οσο λιγοτερο τοσο καλυτερο,την πατησα και εγω απο υπερβολες, μια φορα πολυ παλια,οταν ξεραινεται το δερμα αντιδρα με σπυρακια.Μονο το βραδυ καλος καθαρισμος,την ημερα μονο με νερο.Της apivita ο αφρος-κρεμα καθαρισμου με λεβαντα ειναι για μενα ιδανικος.Να σαι καλα θα σε ενημερωσω με τα πρωτα αποτελεσματα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι Κική μου... στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα :) Θα περιμένω εννοείται τις εντυπώσεις σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαρια γεια σου,αργησα να σε ενοχλησω,(χε,χε)αυτη την φορα ειναι περισσοτερο για να σε ενημερωσω(αν δεν το ξερεις ηδη),ψαχνωντας για την luna βρηκα ενα Ελληνικο σαιτ στην Καβαλα http://www.dlux.gr/shop/foreo-products-gr/luna-combination-skin/ μπορει να ενδιαφερει και αλλες κοπελες,Τελικα η clarisonic δεν ειναι κακη αλλα νομιζω δεν συμφερει,αν σκεφτεις οτι θελεις κοντα 100 ευρω το χρονο για ανταλακτικα..Τωρα εγω ειμαι αναμεσα στην mini και την κανονικη ΤΜ εστειλα mail και περιμενω απαντηση,Αν θελεις ριξε μια ματια να δεις αν αξιζει το σαιτ εχει πολλα προιοντα.Ευχαριστω για την υποδειξη της luna τελικα εχει καλυτερη κριτικη, ειχες απολυτα δικιο.Να σαι καλα Μαρακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ξέρω ήδη το site Κική μου! Ναι έχει καλά προϊόντα αλλά τσουχτερά. Θα σου πω την αμαρτία μου.... ορέγομαι την luna και εγώ..... όσοι έχουν δοκιμάσει και τις δύο συσκευές λένε πως είναι πολύ καλύτερη. Ααααχ θέλεις να αγιάσεις και δεν μπορείς... βαστιέμαι ακόμα αλλά δεν ξέρω πόσο .... :) Φιλάκια και αν την πάρεις, ξέρεις τώρα... θα περιμένω με ανυπομονησία νέα σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα την παρω οπωσδηποτε αλλα δεν ξερω απο που.Εστειλα 2 μειλ δεν απαντησανε, σημερα πηγα να κανω αγορα, (ηθελα να πληρωσω αντικαταβολη) και με εκπληξη ειδα οτι χρεωνουν 33 ευρω το ΦΠΑ +179 ευρω + προσθεσε και τα μεταφορικα δεν συμφερει μαλλον.Ψαχνω τωρα να δω απο που θα την παρω,δεν εχω και βοηθεια αυτες τις μερες (για αγγλικα) την αλλη βδομαδα σιγουρα,Το http://www.feelunique.com/p/FOREO-LUNA-Anti-Ageing-and-Facial-Cleansing-System δεν εχει αυτη που θελω για μεικτη επιδερμιδα.Μηπως ξερεις εσυ καποιο καλυτερο,μπηκα στις εταιριας http://www.foreo.com/product/luna/ αλλα δεν βρισκω ακρη .Η clarisonic μια χαρα ειναι αλλα ουτε αυτη συμφερει καθε 2-3 μηνες 25 ευρω,.η μικρη μου ειναι ευχαριστημενη.Μαρια εσυ απο που θα την επαιρνες;;Φοβαμαι μην παρω απομιμηση.Ευχαριστω,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κική μου με τα τρεχάματα της δουλειάς μου δεν βρήκα ακόμη χρόνο να το κοιτάξω... Αν δεν το βιάζεσαι άστο από Σεπτέμβριο που θα ηρεμήσουν τα πράγματα. Άσε που συνήθως όταν αυτές οι συσκευές πρωτοβγαίνουν είναι πιο ακριβές. Μετά από λίγο καιρό θα την βρούμε πιο οικονομική :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ο.κ Μαρακι,καλα να περνας,τα λεμε τοτε λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kαλησπερα Μαρακι,τελικα την εκανα την αγορα απο το επισημο σαιτ της foreo(ηρθε απιστευτα γρηγορα).Eνα θα σου πω, αν δεν με ενθουσιασε η clarisonic αυτη εδω σχεδον με απογοητευσε.Ενα πλαστικο πραγματακι με κατι σαν δοντακια,η δονηση που εχει νομιζεις οτι μου κουναει το κεφαλι και ζαλιζομαι,Το βαζω στη χαμηλη ενταση για να μην ζαλιζομαι και δεν κανει τιποτα.Ισως φταιω και εγω γιατι παρασυρθηκα και πηρα αυτη της αντιγηρανσης, καθαρισμο παντως δεν σου κανει αν δεν το πιεσεις αρκετα.Μην φανταστεις οτι κουνιουνται καθολου τα υποτιθεμενα δοντακια. το μονο καλο οτι δεν εχει ανταλακτικα.Απορω γιατι εχουν τρελαθει ολες οι μπλογκερ.Τελος παντων, ισως με τον καιρο συνηθισω το τρεμουλο,Να σαι καλα Μαρια μου,καλα μπανια,τα λεμε το Φθινοπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. υ.γ απο το επισημο σαιτ την πηρα απο την Κινα ηταν το δεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μαρακι βλεπω οτι επεστρεψες, καλως σε βρηκαμε ξανα λοιπον.Βιαστικα να το κρινω το Φορεο (μολις απο την δευτερη μερα),τωρα πια το συνηθισα,τοσο που μου εγινε καθημερινη συνηθεια.To πηρα και στην αλλη μου κορη μιας και μενει μακρια μας,(το απλο).Το μονο αρνητικο (που τελικα μονο εμενα ενοχλουσε) ειναι το βουητο της δονησης,εχει + - ομως και το ρυθμισα.Και μονο που δεν εχει ανταλακτικα φτανει.Ισως το μονο λαθος μου ειναι οτι επρεπε να παρω το απλο και οχι αυτο με την αντιγηρανση.ΑΥΤΑ,.Καλα να σαι,καλο Φθινοπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπερα.Ανακαλυψα τη σελιδα σου μολις κ εχω ενθουσιαστει.Θελω πολυ να τη σπατουλα υπερηχων.Θα μπορουσες να με βοηθησεις;απο που να προμηθευτω μια καλη.Αν μπορεις στειλε μου καποια link με καποιες.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Vicky μια πολύ καλή προσφορά σπάτουλας υπερήχων θα βρεις εδώ στο Groupon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μαρια μου,μολις αγορασα την σπατουλα υπερηχων και το dermapen με τις αμπουλες που προτεινεις,(δεν τα εχω παραλαβει)οταν σε πρωτοδιαβασα ειχα αγορασει και την βουρτσα οπως και 10% χημικο πηλινγκ.ακομα μονο την βουρτσα εχω χρησιμοποιησει.υπαρχει κατι που προτεινεις ως προγραμμα για ολα αυτα ωστε να μην το παρακανω? Ξεχωριστα ξερω καθε ποτε επειδη διαβαζω οσα γραφεις.Ας πουμε με το προγραμμα που προτεινεις στο dermapen στα 0,5 καθε τρεις εβδομαδες και ενδιαμεσα 0,25. Τα υπολοιπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Stalitsa την βούρτσα την χρησιμοποιείς κάθε βράδυ, την σπάτουλα για απομάκρυνση σμηγματος 2 φορές την εβδομάδα και 3 φορές για διύσδειση των αμπουλών. Το τελευταίο άρθρο που έχω γράψει για την θεραπεία ενυδάτωσης και ανάπλασης νομίζω ότι θα σε καλύψει με τις συσκευές που διαθέτεις. Εάν θέλεις να αντιμετωπίσεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα πες μου να το έχω στα υπ' όψη για θεραπεία σε επόμενο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. καλησπέρα, την έχω πάρει τη συσκευή από το groupon και είναι πολύ καλή και σε εξαιρετική τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Xenia εννοείς την Rea Spatula μάλλον. Κοίταξα και την έχει και σήμερα το groupon σε προσφορά 39,90 που είναι πολύ καλή τιμή. Οπότε αν κάποια φίλη ενδιαφέρεται για σπάτουλα μπορεί να την πάρει. Ευχαριστούμε Ξένια μου για την ενημέρωση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Νομιζα πως την χρειαζομουν μονο για το σμηγμα,αλλα μπορει να εχω λάθος.Πως να σου στειλω φωτογραφια μου μηπως μπορεις να με βοηθησεις?Πέρασα σημερα το προσωπο μου με την σπατουλα και αν εξαιρεσεις την περιοχη της μυτης που ειδα να βγαινει ελαχιστο σμηγμα,στα σημεια που ειναι αντιαισθητικα και πιστευα οτι ειναι γεματα με σμηγμα δεν βγηκε τιποτα.Μηπως ειναι κατι αλλο?
    Η σπατουλα παντως μου φανηκε αψογη.Και την θερμοτητα ενιωθα και τις παλμικες δονησεις.
    Δεν καταλαβα σε τι βοηθαει η λοσιον που εχει μεσα και λεει οτι ειναι καθαριστικη αλλα να μπαινει στο τελος.Σα να εβαλα κολλα πανω μου ειναι σαν το τζελ υπερηχων περιπου.{facial cleansing beauty lotion}
    Οσον αφορα το χημικο πηλινγκ προλαβα κι εκανα και πεμπτη φορα ενω ηταν τελικα για μια φορα την εβδομαδα και μαλιστα το αφησα για 7 λεπτα που εγραφε να το κανουμε την πεμπτη εβδομαδα,αλλα περα απο το γνωστο ελαφρυ καψιματακι στα 4,5 λεπτα μετα δεν ενιωθα τσουξιμο .Κι εννοειται οτι με τραβαγε το προσωπο και δεν εβαζα ουτε ενυδατικη ουτε ορο για να επισπευσω το ξεφλουδισμα,αλλα μεχρι σημερα τιποτα.
    το μπουκωμα το ενιωσα και ετριψα το προσωπο μου με υγρη πετσετα,ουτε λεπι δεν βγηκε.οποτε απλα σημερα με την σπατουλα ξαναενυδατωθηκα μαλλον. Θα σε ενημερωσω στην συνεχεια βεβαια αν υπαρχει καποια δραματικη αλλαγη. Μηπως απλα θελει πολλες φορες επαναληψη πανω απο τα μπουκωμενα απο σμηγμα σημεια? Στις οδηγιες λεει δυο φορες την μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Για το πως να χρησιμοποιείς την σπάτουλα έχω γράψει ένα σχετικό άρθρο εδώ. Το είδες; Μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις την λειτουργία της δικής σου συσκευής καθώς και τον τρόπο χρήσης των συνοδευτικών προϊόντων. Δεν ξέρω τι ακριβώς προϊόντα στέλνουν και δεν θα έχω τον χρόνο να το κοιτάξω από αύριο και τις επόμενες μέρες γιατί θα λείπω σε ταξίδι. Όταν θα γυρίσω την επόμενη εβδομάδα μπορώ να το κοιτάξω και να μου στείλεις στο email μου(admin@spastospiti) και φωτό από το εγχειρίδιο χρήσης και το πρόσωπό σου για να μπορέσω να σε συμβουλέψω περισσότερο.
    Αφού έκανες Peeling δεν έπρεπε να κάνεις ενυδάτωση με την σπάτουλα γιατί εμποδίζεις την απολέπιση. Πραγματικά αν θέλεις να κάνεις πιο αποτελεσματική και εύκολη την διαδικασία απολέπισης θα πρέπει να αποφεύγεις την ενυδάτωση τις ενδιάμεσες μέρες και καλά θα ήταν να πάρεις μια μικρή έστω συσκευή δερμοαπόξεσης. Βρήκα αυτήν εδώ την mini microdermabrassion που πρέπει να είναι πολύ καλή μόνο με 57 ευρώ από το ebay. Αξίζει να την πάρεις για να κάνεις πιο εύκολα τις θεραπείες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μαρία,καλησπέρα.μετα από χρόνια ακμής εδώ κ 2χρονια απαλλάχτηκα απο τα σπυράκια,αφηςαν όμως πιςω τους κόκκινα σημαδάκια κ φυςικα σε κάποια σημεία ελαφριά βαθουλώματακια.διαβαζοντας και ψάχνοντας να απαλλυνω εςτω τα κοκκινα σημαδακια,διαβαςα για τη χημική απολεπιςη.ενδιαφερομαι λοιπον να κάνω σπίτι μια θεραπεία με tca και διάβασα πως καλό είναι να έχω μια συσκευή ελαφριάς δερμοαποξεσης για να βοηθήσει στο αποτέλεσμα.δυστυχως δε διαθέτω κάποια ,αλλά και απ´οτι είδα οι τιμές ειναι λίγο υψηλές (π.χ. Time peel) για τα οικονομικά μου δεδομένα.υπαρχει μήπως κάποια πιο οικονομική λύση (μέχρι 50€) που θα είχε παρόμοια ίσως αποτελέσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Nelli δες αυτήν εδώ την μίνι συσκευή δερμοαπόξεσης. Είναι στα 65 ευρώ και πολύ καλή. Επίσης πολύ καλά και ασφαλή TCA θα βρεις σε αυτό το e-shop Αυτό που χρησιμοποιώ εγώ και συστήνω είναι το Gorgeous Peel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μαρία,σ´ευχαριστω για την άμεση απάντηση.λογω του ότι θα ήθελα να ξεκινήσω άμεσα για να δω αποτελέσματα μέχρι να έχουμε μέρες με πολλή ηλιοφανεια(από το eBay θα κάνω σίγουρα ένα μήνα για να λάβω το προιον),τι γνώμη έχεις γι αυτό http://www.kotsovolos.gr/site/personal-care/gia-tin-gynaika/beauty-at-home/139373-silk'n-revit ; Επίσης αν κάνω την απολέπιση με tca κ δεν έχω τη συσκευή κ τρίψω π.χ. Με πετσέτα θα κάνω δουλειά;;;
    Έλεγα tca να παραγγείλω από την κ.κοεν .υπαρχει περίπτωση να έχει κ καμία συσκευή δερμοαποξεσης πέρα απο την timepeel; Σ ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η άλλη συσκευή στο ebay είναι καλύτερη, έχει και τα βεντουζάκια για μασάζ και είναι πιο οικονομική, αλλά αν το βιάζεσαι πάρε αυτήν, καλή είναι επίσης. Το TCA που χρησιμοποιώ εγώ είναι από το συγκεκριμένο e-shop γιατί έχω πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα και θέλω κάτι με εξασφαλισμένη ασφαλή χρήση. Δεν μπορώ να μιλήσω ούτε να εγγυηθώ για κανένα άλλο peel χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Απλά συνιστώ με μεγαλύτερη σιγουριά για προϊόντα και θεραπείες που έχω τεστάρει η ίδια και/ή δεν παρουσιάζουν καμία δυσκολία/κίνδυνο στην εφαρμογή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μαρία,τελικά πήρα τη silk n revil από κωτσόβολο.Για όποια ενδιαφέρεται την έχει με έκπτωση στα 65€(στο site του κωτσόβολου δε φαίνεται η έκπτωση).Το θεμα είναι ότι δε μου έχει απαντήσει η κ.κοεν για το tca.Λέω να ξεκινήσω χωρίς αυτο.Κάθε πόσο μπορώ να κάνω τη δερμοαπόξεση;
    Επισης μήπως ξέρεις αν μπορώ ν αγοράσω tca από κάπου αλλου εδω στην ελλάδα;θέλω απο Ελλάδα για να το προμηθευτώ άμεσα και να ξεκινήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δεν ξέρω Νέλλι. βασικά εδώ στην Ελλάδα δεν δίνουν εύκολα TCA για προσωπική χρήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μαρία,καλημέρα και Να παραθέσω κι εγώ την εμπειρία μου.τελικα έκανα πίλινγκ με tca 15% για 3 βραδια συνεχόμενα καθώς έχω λιπαρή επιδερμίδα και δε ξηραίνεται εύκολα.το αποτέλεσμα την 4η μέρα να έχει δημιουργηθεί ένα πετσί στο πρόσωπο αλλά παρόλα αυτά να μη ξεφλουδίζει.την 5η μέρα καθώς δεν άντεχα πήρα την silk n revit μήπως βοηθήσει,ξεφλουδισε,αλλά όχι πολύ.εχει πολύ πράγμα ακόμα να βγει.Ξεφλουδιςε όλο το προσωπο αλλά το πετσί ειναι ακόμα εκεί.εβαλα μια αναπλαστικη της A derma.κ ο προβληματισμός μου ειναι εδώ ακριβώς:μήπως δεν έκανα καλά;μήπως έπρεπε να μη βάλω για να ξεφλουδίσει το πρόσωπο εντελώς;δεν άντεχα όμως καθώς είχε ερεθιστει το πρόσωπο.κι απο δω κ πέρα τι κάνω;να ξανακάνω με τη silk n revit;έχω αγχωθεί,τι δεν έκανα καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Με ποιο tca εκανες για 3 συνεχόμενα βραδια; Ασφαλώς δεν έκανες καλά... Φαση είναι παντως θα πετάσει... Μην ανυσηχεις. Βάζε αναπλαστική για 5-6 μερες και μετα κανε πάλι ελαφρα δερμοαποξεση και ενημέρωσε με πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Με αυτό http://www.ebay.com/itm/15-TCA-Trichloroacetic-Acid-Face-Facial-Skin-Peel-Blemish-Remover-10ml-/171674419551?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item27f897c15f
    Έκανα 3 βραδυα γιατί είδα ότι δε ξεραίνονταν πολύ το δέρμα.μεχρι που έγινε σαν πετσί... Η αναπλαστικη θα βοηθήσει στο να φύγει αυτό το πετσί;δηλαδή θα φύγει αυτό το στρώμα με την δερμοαποξεση; Να δω τουλάχιστον εςτω και λίγο αποτέλεσμα στα κόκκινα σημαδάκια της ακμής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Θα φύγει με την δερμοαπόξεση μην ανησυχείς. Τα σημαδάκια θα μειωθούν αρκετά. Θα δεις καλό αποτέλεσμα απλά κάνε λίγο υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ασφαλώς θα κάνω υπομονή.μαρια,σε ευχαριστώ πολύ και θα επανέλθω σύντομα με αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλημέρα.Επανέρχομαι για να σας παραθέσω τις εντυπώσεις μου καθώς έχουν περάσει μέρες κι έχει επανέλθει το δέρμα.Λοιπόν έχω δει μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα μου,έχει γίνει πιο λεία και πιο λαμπερή.Εχω δει και διαφορά στα κόκκινα σημαδάκια,έχουν λίγο απαλυνθεί αλλά όχι τίποτα φοβερό.Πάντως η διαφορά γενικότερα είναι εμφανής.Θέλω να σ'ευχαριστήσω,Μαρία,γιατί χωρίς εσένα δε θα το είχα επιχειρήσει ποτέ!
    Φαντάζομαι ότι με μία δεύτερη φορά TCA θα δω μεγαλύτερη διαφορά.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να κάνω άλλη μία φορά TCA τώρα ή να μη το επιχειρήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τέλεια Νέλλη μου και σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες να μας αφήσεις τις εντυπώσεις σου. Ναι μπορείς να κάνεις άλλη μία φορά άνετα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. μαρια καλησπέρα
    αγόρασα σήμερα την συσκευη silk n revit..θα ηθελα σε παρακαλώ να μου πείς κάθε ποτε μπορώ να την κάνω .
    Πριν ένα μην απερίπου έκανα φυτικό πήλινκγ μεσαιο και δεν ξ'ερω αν κανει να την χρησιμοποιησω τωρα..
    Επισης παραγγειλα την σπάτουλα και το dermastamp..αλλα αναρωτιέμαι ποτε θα τα χρησιοποιησω όλα αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Άννα εάν νιώθεις το δέρμα σου άνετο κάνε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Για αρχή κάνε κάθε 9-10 μέρες. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις πιο συχνά. Πρέπει να αφήνουμε την επιδερμίδα μας να αναρρώνει πλήρως. Αργότερα όταν φτάσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα ακόμα πιο αραιά. Μια φορά το μήνα η και δίμηνο ανάλογα βέβαια με το πως αντιδρά η επιδερμίδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. μαρια σ ευχαριστω πολυ για την βοηθεια τελικα την πηρα την nuface σε 13 μερες με 137 Ε το primer ομωσ μου τελειωσε σε 3 μερες μπορω να χρησημοποιησω τζελ αλοης επισης μετα 3 μερες χρησης εχω δει διαςεςεφορα στα μηλα κ ειναι πιο σφικτο παρ ολη την ηληκια μου ισως παιζουν ρολο κ οι αλλες θεραπειες που κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασούλα μου χαίρομαι που βλέπεις ήδη διαφορά με την Nuface :) Aσφαλώς και παίζει ρόλο η συνδυαστική χρήση θεραπειών και συσκευών. Αλλά έχει να κάνει και με το πως αντιδρά ο κάθε οργανισμός στη κάθε θεραπεία. Προφανώς σε εσένα η Nuface και τα μικρορεύματα ήταν ότι χρειαζόσουν για να τονώσουν το πρόσωπό σου. Οι περισσότερες φίλες όπως και εσύ έχουν άμεσο αποτέλεσμα όμως κάποιες δεν βλέπουν τόσο άμεση διαφορά. Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει σταδιακή βελτίωση. Μπορείς να χρησιμοποιείς gel αλόης αρκεί να μην έχει καθόλου πρόσθετα λιπαρά στοιχεία.

      Διαγραφή
  50. Καλησπερα ήθελα τα φοτα σου σε Παρακαλώ πολη!είμαι 38 και λεω να πάρω συσκευή δερμοαποξισης είδα στο eBai 5lN1Diamand microdermabasion. Uπεριχον μπωρεις σε παρακαλω να Μου πεις την γνώμη σου. Σε Ευχαριστώ Για τον χρονο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή είναι αλλά γιατί να πάρεις μια τόσο μεγάλη συσκευή με ρίσκο να επιβαρυνθείς με εκτελωνιστικά όταν μπορείς να βρεις ξεχωριστές συσκευές δερμοαπόξεσης και υπερήχων πιο φορητές και εξίσου καλές. Με τις μινι συσκευές αποφεύγεις σχεδόν τελείως την πιθανότητα εκτελωνισμού, είναι πιο εύκολες στην χρήση και κάνεις πιο εύκολα τις θεραπείες σου

      Διαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.