Θεραπεία Ιοντοφόρεσης για Eυαίσθητες Eπιδερμίδες.

Οι δικές σας ερωτήσεις...

 Ερώτηση:

Αγαπητή Μαρία έχω αρκετά ευαίσθητο δέρμα και θα ήθελα να μου πεις αν μπορώ να χρησιμοποιήσω με ασφάλεια την λειτουργία ιοντοφόρεσις (+, -) που έχει η συσκευή υπερήχων μου.

 Απάντηση:



Βασικά υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις όσον αφορά την ευαισθησία της κάθε επιδερμίδας. Μπορεί μια επιδερμίδα να είναι απλά κάπως ευαίσθητη ενώ κάποια άλλη να παρεξηγείται με το παραμικρό και  μην ανέχεται απολύτως τίποτα.  Γενικά εάν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα πρέπει να επιλέγουμε πολύ προσεχτικά τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε και τις θεραπείες που κάνουμε. Πάντα τεστάρουμε πρώτα οτιδήποτε νέο εισάγουμε στην ρουτίνα ομορφιάς μας (προϊόντα ή θεραπείες με  συσκευές) με φειδωλή χρήση να δούμε πως αντιδρά το δέρμα μας και μετά αν όλα είναι εντάξει προχωράμε σε σταδιακά σε πιο συστηματική χρήση.

Συγκεκριμένα στην θεραπεία  ιοντοφόρεσης  είναι σημαντικό   κατ αρχάς για όλα τα δέρματα ευαίσθητα και μη, να χρησιμοποιούμε  πάντα ειδικό υδατοδιαλυτό, με όξινο PΗ ορό για να επιτευχθεί βαθύτερη διείσδυση των προϊόντων και των συστατικών του. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε απλές κρέμες του εμπορίου που περιέχουν λιπαρά στοιχεία και με σύνθεση που προορίζεται για απλή επιδερμική χρήση.  Όσον αφορά τα  ευαίσθητα δέρματα δεν ενδείκνυται η χρήση αρνητικής πολικότητας, δηλαδή η ένδειξη -,  ιδιαίτερα όταν το δέρμα είναι "παρεξηγημένο" γιατί είναι ερεθιστική στο δέρμα. Αντίθετα όμως η θετική πολικότητα + μπορεί να βοηθήσει την ευαίσθητη επιδερμίδα επειδή έχει κατευναστική και αγγειοσυσταλτική επίδραση στο δέρμα. Έτσι όχι μόνο, δεν είναι μόνο ιδανική λειτουργία για να βοηθήσει το προϊόν να διεισδύσει , αλλά βοηθά επίσης να μειώσει την ευαισθησία και ερυθρότητα στο δέρμα . 


Μερικές από τις  ευεργετικές επιπτώσεις της θετικής γαλβανικής Ιοντοφόρεσης είναι:


• Όξινη αντίδραση στο δέρμα.

• Συρρίκνωση των πόρων .

• Καταπράυνση των  ευαισθησιών .

• Συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων .

• Σύσφιξη των ιστών .

Σε ιδιαίτερα όμως αντιδραστικές περιπτώσεις ακόμα και η θετική ιοντοφόρεση  ή και απλά  η διείσδυση ουσιών βαθύτερα στην επιδερμίδα  μπορεί να μην είναι ανεκτή από το δέρμα μας. Δοκιμάζουμε πάντα λοιπόν πρώτα με μια πολύ σύντομη θεραπεία του ενός λεπτού στην αρχή και εάν όλα καλά μπορούμε σταδιακά να αυξήσουμε τον χρόνο. Στην παραμικρή αίσθηση τσουξίματος και φαγούρας η θεραπεία θα πρέπει να σταματά αμέσως. Η τοποθέτηση κρύων κομπρέσων και μιας ηρεμιστικής μάσκας στο πρόσωπο θα βοηθήσει το πρόσωπο να ηρεμήσει άμεσα. 

Αντεδείξεις. Στις παρακάτω περιπτώσεις η χρήση ιοντοφόρησης απαγορεύεται τελείως:

  • Χειρουργικό μεταλλικό πρόσθετο, όπως  λάμες ή βηματοδότη κλπ

  • Τραύματα, εγκαύματα και ανοιχτές πληγές,

  • κιρσούς,

  • έμμηνο ρύση

  • εγκυμοσύνη

Γενικές Συμβουλές Φροντίδας για ευαίσθητο δέρμα

Συχνά πέρα από την κληρονομικότητα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να χειροτερέψουν περαιτέρω την κατάσταση της επιδερμίδας σας. Ζητήματα όπως οι ορμόνες εμμηνόπαυση, η αφυδάτωση, κακή διατροφή, το κάπνισμα, η έλλειψη ξεκούρασης και  άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα την ευαισθησία του δέρματος. Η φροντίδα του  ευαίσθητου δέρματος ιδίως όταν θέλουμε να το συνδυάσουμε με άλλες περιποιήσεις είτε για ακμή είτε για αντιγήρανση, δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα και μπελά στα άτομα με αυτόν το τύπο επιδερμίδας.

  • Μην το παρακάνετε με σύνθετες ρουτίνες  ομορφιάς, αφήστε το δέρμα σας πότε πότε να ξεκουραστεί.

  • Μην χρησιμοποιείται  πολλά  καλλυντικά προϊόντα  ταυτόχρονα.

  • Σε πολύ αντιδραστικές επιδερμίδες  ή περιόδους έξαρσης προτιμήστε  κατευναστικά προϊόντα με γλυκόριζα (licorice) βρώμη, καλαμίνη, κ.λπ. Διαβάστε εδώ πως να φτάξετε μόνες σας  μια καταπραυντική μάσκα με βρώμη

  • Αποφύγετε την συχνή χρήση προϊόντων πίλινγκ και scrub.

  • Eννοείται πως οι θεραπείες δερμοαπόξεσης  είτε σε ινστιτούτο είτε στο σπίτι μας θα πρέπει να γίνεται με μέτρο  ενώ ξεχάστε το σε περιόδους έξαρσης.

  • Σημαντικό είναι  η αποφυγή  θερμότητας. Επίσης το βράδυ αποφύγετε να ιδρώνετε με πολύ ζεστά κλινοσκεπάσματα γιατί αυτό θα επιδινώνει την κατάστασή σας.

  • Χρησιμοποιήστε  κρύες κομπρέσες και αν θέλετε δοκιμάστε κομπρέσσες  με εκχύλισμα  πράσινου τσαγιού

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. ΕΧΩ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΣΥΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ? ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάσω εγώ ξέρω μόνο ότι υπάρχει πρόβλημα αν έχεις μεταλλικά πρόσθετα στο σώμα, βηματοδότες, ορθοδοντικά σιδεράκια κλπ. Τώρα για δυο τρία σφραγίσματα δεν υπάρχει θέμα. Έχω και εγώ και κάνω χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν έχω διαβάσει μέχρι τώρα κάποια αντένδειξη για τα μεταλλικά σφραγίσματα και όταν έκανα παλαιά σε ινστιτούτο ποτέ δεν με ρώτησαν σχετικά. Θα το κοιτάξω όμως όταν βρω χρόνο και αν μάθω κάτι άλλο κάτι άλλο θα ενημερώσω. Εν τω μεταξύ μπορείς να ρωτήσεις και τον γιατρό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα. Είμαι 27 ετών και θα ήθελα να μου προτείνεις κάτι για την ροδόχρους ακμή και γενικά για μια ανανέωση της επιδερμίδας. Αυτή η συσκευή κάνει? Αν και έχω κιρσούς στα πόδια (όχι πολλούς) και πρόσφατα μου είπαν ότι έχω όξινο PH στον οργανισμό μου. Παίρνω βέβαια αλκάλια και το ελέγχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Zoyzoynα για ροδόχρους ακμή επειδή η επιδερμίδα είναι γενικά ευαίσθητη η θεραπεία με ιονισμό θέλει προσοχή και δεν τh συνιστώ για DIY. Δεν έχω όμως ασχοληθεί με το θέμα και δεν μπορώ να σε συμβουλέψω με ασφάλεια για κάποια συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Θα το έχω όμως στα υπ όψιν για μελλοντικό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα Μαρια!Εχω παραγγειλει την συσκευη υπερηχου απο την κ Κοεν Και εχω μια βιδα στον αγκωνα.Μπορω να χρησιμοποιησω την λειτουργια ιοντοφορεσης στο (+) ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Dinaki μου δυστυχώς απαγορεύεται η ιοντοφόρεση (+ και -) όταν υπάρχει μεταλλικό εμφύτευμα στο σώμα. Υπέρηχο μπορείς να κάνεις όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.