Θεραπεία με Yψίσυχνα για την Ακμή.

Εάν έχετε λιπαρό ακνεϊκό και με πόρους δέρμα, μία από τις συσκευές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αντιμετωπίσετε ή να μειώσετε σημαντικά την λιπαρότητα και τις εξάρσεις ακμής  είναι τα  υψίσυχνα
Τα υψίσυχνα είναι αυτά τα γυάλινα ηλεκτρόδια που τα χρησιμοποιούν οι  αισθητικοί ως το τελευταίο βήμα  σε θεραπείες και τον βαθύ καθαρισμό.





Με αυτό επιτυγχάνουν τα εξής:

  • Αποβολή τοξινών και στη καλύτερη λειτουργία της λέμφου.

  • Απολύμανση της περιοχής και καταστροφή των μικροβίων.

  • θεραπεία και ξήρανση των πυώδη φλεγμονών

  • Μείωση της έκκρισης των σμηγματογόνων αδένων

  • Επαναφορά  την οξύτητας (Ph) της επιδερμίδας

Άλλες εφαρμογές των υψίσυχνων

Μία άλλη αξιόλογη  ακόμα  εφαρμογή των υψίσυχνων είναι και η τόνωση  του τριχωτού της κεφαλής με το ειδικό ηλεκτρόδιο χτένας. Άλλες εφαρμογές  είναι η τόνωση της μικροκυκλοφορίας και η καλύτερη διείσδυση  των καλλυντικών αλλά  για αυτές τις λειτουργίες,  άλλες συσκευές κάνουν πολύ καλύτερα την δουλειά.

Πιστεύω  πως το πιο σημαντικό όφελος από τα υψίσυσχνα το έχουν οι προβληματικές  λιπαρές επιδερμίδες και αξίζει να τα δοκιμάσετε. Πολλά είναι τα άτομα που δηλώνουν ότι έχουν καταφέρει να καθαρίσουν τελείως την επιδερμίδα τους με την  χρήση υψίσυχνων.

Αντενδείξεις

Τα υψίσυχνα ρεύματα αντενδείκνυνται σε πολύ νευρικά άτομα, σε επιληψία, άσθμα, έντονες ευρυαγγείες, μολύνσεις του δέρματος, οίδημα, υψηλή πίεση, προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Τρόπος εφαρμογής

Ο τρόπος εφαρμογής  είναι πολύ απλός και εύκολος. Σε στεγνό και καθαρό δέρμα  κάνουμε μασάζ με το ηλεκτρόδιο  της επιλογής μας, στην ένταση που νιώθουμε άνετα αφήνοντας μια πολύ μικρή απόσταση ανάμεσα από το ηλεκτρόδιο και το δέρμα μας έτσι ώστε να δημιουργούνται και να βλέπουμε τους σπινθήρες της συσκευής. Η όλη εφαρμογή διαρκεί γύρω στα 5 λεπτά.  Επειδή  ως ένδειξη αναφέρεται και η χρήση τους για αντιγήρανση, πραγματικά δεν το συνιστώ γιατί η συχνή χρήση κουράζει το δέρμα και στο μάκρος χρόνου θα αποφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Πιστεύω πως τα υψίσυχνα πρέπει να  τα χρησιμοποιούμε μόνο για να απολυμάνουμε περιοχές με ακμή και με μέγιστη συχνότητα εφαρμογής 2 φορές την εβδομάδα.

Δείτε και ένα βίντεο που δείχνει την εφαρμογή υψίσυχνων με  τα διαφόρων ηλεκτροδία επαγγελματικής συσκευής.




Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. Μαρία καλησπέρα. Ήθελα να σε ρωτήσω για το aurora που μας έχεις προτείνει.. Στο ίδιο site έχει και το nova. Το ξέρεις; απ'οτι κατάλαβα είναι το ίδιο απλά το nova έχει και για σύσφιξη επιπλέον. Θα ήθελα τη γνώμη σου.
    Σ'ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νατάσα η Nova έχει microcurrent για σύσφιξη αλλά το design για την συγκεκριμένη λειτουργία δεν με ενθουσιάζει. To microcurrent (μικροπαλμοί/μικρορεύματα) δουλεύει καλύτερα με δύο κεφαλές είτε σε κάποια σταθερή απόσταση μεταξύ τους είτε ακόμα καλύτερα σε ξεχωριστές μεταλλικές βέργες ή ειδικά γάντια για να πιάνεις τον μυ στα δύο άκρα του. Το σωστό αποτέλεσμα χρειάζεται καλή γνώση των μυών αν και η χρήση συσκευών με σταθερές κεφαλές είναι πιο εύκολη. Εγώ έχω ήδη παραγγείλει εδώ και δύο εβδομάδες και περιμένω μία τέτοιου τύπου συσκευή την Nuface trinity. Θα την τεστάρω και θα σας ενημερώσω και για την τεχνολογία και για το αποτέλεσμα της συσκευής. Αν θες την γνώμη μου καλύτερα για φωτοθεραπεία να πάρεις την aurora που βγαίνει πιο οικονομική και να κρατήσεις το επιπλέον ποσό να πάρεις κάτι καλύτερο σε συσκευή μικροπαλμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι ασφαλή τα υψίσυχνα για χρήση στο σπίτι από άτομα σαν εμένα που δεν είναι αισθητικοί. Ας πούμε πόση ώρα κάνει να το χρησιμοποιείς για να μην πάθεις κάτι κακό και σε τι ένταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα υψίσυχνα δεν παρουσιάζουν κίνδυνο και είναι απλά στην χρήση. Όπως αναφέρω και στο άρθρο δεν τα χρησιμοποιούμε συχνά αλλά γύρω στις 2 φορές την εβδομάδα για 5 περίπου λεπτά την φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mαρια να ρωτησω αυτη η συσκευη εχει καμια σχεση με την baby quasar;;σορυ βρε Μαρια αλλα δεν μου κοβει καθολου.Τυχαια μπηκα εδω απο το λινγκ που εχεις δωσει με το νεο υπεροχο σου αρθρο.Παρεπιπτοντως αρχιζω να αγαπαω το demapen 0.25,αφου σκεφτομαι να το αυξησω,αληθεια ποσα λεπτα να το χρησιμοποιω;;(για μια ερωτηση ξεκινησα να γραφω,2-3 ρωταω).Σταματαω εδω γιατι θα ρωτησω 10 χαζα παλι:))ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κική μου καμία σχέση οι δύο συσκευές! Η Quasar είναι φωτοθεραπείας με led και βασικά δεν καταλαβαίνεις κάτι την ώρα θεραπείας. Τα υψίσυχνα δημιουργούν μικρές εκκενώσεις ρεύματος και κάνουν απολύμανση της περιοχής και απλά τονώνουν την μικροκυκλοφορία. Γενικά δεν είναι για συχνή χρήση γιατί στρεσάρουν πολύ τα κύτταρα. Για λιπαρές επιδερμίδες και ως τελευταίο βήμα μετά τις θεραπείες είναι όμως καλή συσκευή.
    Με το 0,25 θεωρώ ότι μπορείς να κάνεις 3 φορές την εβδομάδα. Όσο τώρα για την διάρκεια, για το πρόσωπο εγώ σε 5 λεπτά το πολύ έχω τελειώσει. Απλά περνάς όλη την επιφάνεια μία με δυο φορές. Είναι αρκετό ιδίως όταν κάνεις συχνά. Όσο λοιπόν και να σου αρέσει το αποτέλεσμα συγκρατήσου..... :) καλά είναι να μην κάνουμε κάθε μέρα γιατί η επιδερμίδα θέλει να ξεκουράζεται! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρια με σωνεις,εγω το εκανα αρκετη ωρα, για αυτο μαλλον την αλλη μερα με το παραμικρο με τσουζε π.χ ιδρωνα ελαχιστα και με ενοχλουσε.Κατι αλλο που ειδα με το dermapen ειχε γινει πιο τραχια(σημειωσε οτι το δερμα μου επειδη δεν εχει σπυρακια ουλες ειναι πολυ μαλακο) η επιδερμιδα μου.Σημερα εκανα οτι προτεινεις για αμεση ενυδατωση και ειδα μεγαλη διαφορα.Να σαι καλα κοπελα μου.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Να ρωτήσω κάτι ακόμα; Εγώ κατα λάθως παρήγγειλα υψίσυχνο με πορτοκαλί χρώμα και όχι με μωβ. Θέλω να το χρησιμοποιώ μετά τον καθαρισμό για αντισηψία και για να κλείνουν οι διεσταλμένοι από τον καθαρισμό πόροι. Με καλύπτει το πορτοκαλί γιατί έχω δει όλες τις αισθητικούς να χρησιμοποιούν το μωβ μετά τον καθαρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To μωβ είναι όντως πιο κατάλληλο για ακμή αλλά και το πορτοκαλί θα σε καλύψει επίσης. Όχι τόσο όσο το μωβ αλλά με αυτό θα έχεις και το πλεονέκτημα και αντιγηραντικής φροντίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρια μπορει να γινει η εφαρμογη υψισυχνου (μωβ 'η πορτοκαλι) σε βαμμενα μσλλια με ντεκαπαζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα Μαρία και χρόνια πολλά! Διάβασα προσεχτικά την ιστορία σου και σε πολλά σημεία μου θύμισες στάδια που έχω περάσει και εγώ. Αν και θα ήθελα πολύ να σου δώσω συγκεκριμένη λύση στο πρόβλημά σου το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου προτείνω να δοκιμάσεις κάποια προϊόντα και συσκευές που βοήθησαν εμένα και μπορεί να βοηθήσουν και εσένα να μειώσεις τουλάχιστον και γιατί όχι ίσως και να το λύσεις τελείως. Πρώτα απ όλα όμως θα ήθελα να σταματήσεις αμέσως την χρήση των scrub. Είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις για την επιδερμίδα σου. Καταστρέφεις τον προστατευτικό της μανδύα αφήνοντάς την ευάλωτη σε επιθέσεις και μολύνσεις, αυξάνεις την λιπαρότητα της ενώ προκαλείς την αφυδάτωση της.
    Η foreo είναι η καλύτερη επιλογή σου για καθημερινό καθαρισμό. Επίσης θα σε βοηθούσε πολύ να ξεκινήσεις με ένα ήπιο mandelic peel και σταδιακά να προχωράς ανάλογα με τις αντιδράσεις της επιδερμίδας σου σε πιο δυνατό. Θα σε βοηθήσει πολύ να μειώσεις την λιπαρότητα και τις εξάρσεις ακμής. Επίσης σε επόμενο βήμα θα σε συμβούλευα να πάρεις μια συσκευή δερμοαπόξεσης ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να βελτιώσεις την υφή της όταν η επιδερμίδα σου όμως είναι σε φάση ηρεμίας χωρίς πολλά σπυράκια. Αυτό το στάδιο θα έρθει μετά από κάποιο διάστημα χρήσης του Peel. Μία οικονομική και καλή συσκευή είναι αυτήν εδώ η χειρός Portable Diamond Microdermabrasion Peeling Dermabrasion
    Μία συσκευή υψίσυχνων καθώς και η μάσκα φωτοθεραπείας θα βοηθούσαν ακόμα περισσότερο στην πιο γρήγορη εξυγίανση της επιδερμίδας σου και είναι συμβατά μεταξύ τους αλλά και με την χρήση των προηγούμενων συσκευών και Peel.
    Για προϊόντα περιποίησης σου προτείνω το αφρίζον καθαριστικό και calm cream της Dermedics. Είναι εξαιρετικά και τα μόνα που χρησιμοποιώ πλέον και εγώ. Ξεκίνα πρώτα με αυτά, μαζί με την Foreo-mandelic peel-μάσκα φωτοθεραπείας- συσκευή δερμοαπόξεσης. Αργότερα όταν ξεπεράσεις το πρόβλημα με τα σπυράκια, για τα σημάδια μπορείς να ξεκινήσεις Needling Ελπίζω να βρεις τα παραπάνω χρήσιμα και θα χαρώ να μαθαίνω νέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαρια συγνωμη που επεμβαινω στη συζητηση σας αλλα οταν ακουω για σπυρακια ειμαι στο στοιχειο μου. Απο 15 χρονων με αυτα παλευω! Ηθελα να πω στην Μαρια μαζι με οσα της προτεινεις να σκεφτει και την λυση της τρετινοινης σε χαπι ειναι σιγουρη λυση, οταν ξεμπερδεψει με εγκυμοσυνες. Και εγω εχω δοκιμασει τα παντα απο κρεμες και αντισυλληπτικα και αντιβιωση, εκει κατεληξα στο τελος και τωρα με την βοηθεια ολων αυτων που αναφερεις Μαρια μου (φωτοθεραπεια, υψισυχνα, δερμοαποξεση κτλ) ειμαι σε πολυ καλο επιπεδο. Συγνωμη για την παρεβαση και παλι. Ελπιζω να βοηθησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Dinaki ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία για τις συμβουλές σου,θα ξεκινήσω με την Foreo και mandelic peel,επίσης σιγά σιγά θέλω να πάρω και τη μάσκα φωτοθεραπείας,Η μάσκα κάνει πάνω κάτω την ίδια δουλειά με τα υψίσυχνα ,ή είναι και αυτά απαραίτητα?Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα το αφρίζον καθαριστικό της Dermedics δεν ξηραίνει το δέρμα,ε?γιατί ότι έχω δοκιμάσει σε αφρίζον μου το ξηραίνει και με τραβάει το πρόσωπο παρόλο που έχω σπυράκια,δεν θα έλεγα ότι βγάζω λιπαρότητα..Τα καλλυντικά προιόντα που μπορώ να τα βρώ?Και πάλι σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Θα δοκίμαζα τη συμβουλή της Dinaki με τα χάπια αλλά εκτός του ότι δεν μου αρέσουν καθόλου τα χάπια,τα θεωρώ πολύ βαριά και όταν είσαι μικρή είναι καλύτερα να κάνεις τέτοιες θεραπείες γιατί δεν σκέφτεσαι να κάνεις οικογένεια,τώρα εγώ μόλις άρχισα την οικογένεια...Θα τα έπαιρνα πριν χρόνια,όταν είχε αρχίσει το πρόβλημα αλλά συνέχεια έλεγα θα περάσει γιατί εγώ δεν έχω πρόβλημα με σπυράκια..και έφτασα στο τώρα... Μαρία θα ξεκινήσω τις συμβουλές σου και θα σου λέω τα νέα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρία μου o καθαριστικός αφρός της Dermedics δεν ξηραίνει καθόλου το δέρμα. H μάσκα και τα υψίσυχνα καταπολεμούν και τα δύο την ακμή αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ο συνδυασμός τους σίγουρα αυξάνει τις πιθανότητες βελτίωσης. Αν θέλεις ξεκίνα με αυτά που είπες και τα υψίσυχνα που είναι πιο οικονομικά στην αγορά και αργότερα προσθέτεις αν χρειαστεί και την μάσκα φωτοθεραπείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαρία σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου και θέλω να σε ρωτήσω αν υπάρχει πιθανότητα αυτό το διάστημα να κάνεις μεγάλη παραγγελία για την foreo mini (σου είχα στείλει μήνυμα στο facebook λέγοντας ότι ενδιαφέρομαι για την αγορά της) ,θέλω πολύ να την αποκτήσω και μαζί με τα Dermedicts και την mandelic peel να δω να αλλάζει το πρόσωπο μου..Όταν κάνεις την παραγγελία(ελπίζω να μπορείς να την κάνεις πάλι γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορώ να την αποκτήσω),σε παρακαλώ πολύ να με θυμηθείς..Συγνώμη για τα πολλά μου κείμενα,με τις πολλές ερωτήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαρία μου δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ασχοληθώ ξανά με παραγγελίες ομαδικές. Με είχε κουράσει πολύ η διαδικασία και είναι μεγάλη ευθύνη, από την παραλαβή τους μέχρι και το θέμα της εγγύησης αν κάποια παρουσιάσει πρόβλημα. Άσε που τώρα με τα Capital control υπάρχει πρόβλημα στις απεριόριστες συναλλαγές. Θα δω αν μπορώ να κάνω κάτι αλλά δεν υπόσχομαι τίποτα. Θα σε ειδοποιήσω στο fb αλλά επειδή είναι και αρκετές άλλες φίλες με το όνομα Μαρία(δεν το λες και σπάνιο το όνομά μας :) ) μπορείς να μου ξαναγράψεις σε παρακαλώ στο fb για να μην ψάχνω στα μνμ να σε βρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.