Θεραπεία για Ευρυαγγείες & Σπασμένα Τριχοειδή Αγγεία

Οι ευρυαγγείες  και τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία στο πρόσωπο βρίσκονται συνήθως στη μύτη και την περιοχή του μάγουλου ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και μοιάζουν  με ιστούς αράχνης.

Είναι συχνά αποτέλεσμα διαφόρων αιτιών όπως γενετική προδιάθεση, έκθεση στον ήλιο, έντονη ζέστη, ή κρύο, ηλιακό έγκαυμα, πίεση ή τραύμα στο πρόσωπο, η και ροδόχρους ακμή. Τα ξηρά και ευαίσθητα  δέρματα, επίσης, θεωρούνται  ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σπασμένα τριχοειδή αγγεία.

Είναι  ένα αισθητικό πρόβλημα που ανάλογα με την έκτασή του μπορεί να μας ενοχλεί από ελάχιστα αλλά και να χαλάει την εικόνα όλου του προσώπου μας. Οι πιο άμεση και αποτελεσματική  θεραπεία είναι τα λέιζερ σε πλαστικό ιατρό ή δερματολόγο. Μπορούμε  όμως  πολύ εύκολα μάλιστα να τις βελτιώσουμε ή και να τις εξαλείψουμε  και μόνες  μας στο σπίτι με το dermapen.

 Οι βελόνες  του dermapen καθώς διαπερνούν αυτά τα αγγεία  τα  διακόπτουν  και  σταδιακά τα εξαφανίζουν.  Προσωπικά δοκίμασα την θεραπεία πρόσφατα σε κάποιες έντονες ευρυαγγείες που είχα στα πλαϊνά της μύτης.  Έμεινα έκπληκτη και  δεν πίστευα τα μάτια μου όταν είδα πως με την πρώτη κιόλας εφαρμογή οι ευρυαγγείες σχεδόν εξαφανίστηκαν άμεσα!! Μετά από δύο μέρες η περιοχή παρουσίασε ένα ήπιο ξεφλούδισμα και με το αποτέλεσμα που βλέπετε στην φωτογραφία.



Δυστυχώς μιας και ήταν παρόρμηση της στιγμής δεν σκέφτηκα να βγάλω καλού κακού μια φωτό πριν κάνω την θεραπεία ώστε να υπάρχει σύγκριση για το πριν και το μετά. Δεν  περίμενα και εγώ να εξαφανιστούν με το πρώτο. Τώρα εκεί που ήταν ιστός από σπασμένα αγγεία ίσα ίσα  που διακρίνονται κάπως αχνά. Πιο πολύ φαίνονται  πλέον σαν μικρές σκιές.

Η διαδικασία για να κάνετε  και εσείς την θεραπεία μόνες σας είναι πράγματι πολύ απλή..

Τι θα χρειαστείτε;
  1. Συσκευή Dermapen

  2. Αμπούλα Mesocapil  των Dermedics που είναι ορός ενίσχυσης  για δέρμα με σπασμένα τριχοειδή αγγεία και ερυθρότητα.
Η Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε καλά το πρόσωπο και τα χέρια μας.

  2. Απλώνουμε στην περιοχή που θέλουμε να εφαρμόσουμε την θεραπεία λίγο από το περιεχόμενο της αμπούλας.

  3. Περνάμε με το Dermapen στη ρύθμιση  0.5mm την περιοχή προς όλες τις κατευθύνσεις.

  4. Εάν κάνουμε τα πλαϊνά της μύτης  κάνουμε για μερικά δευτερόλεπτα με αργές  κυκλικές κινήσεις. Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε και την ρύθμιση 0,75mm
Όπως ανέφερα και προηγουμένως εγώ  τέσταρα την θεραπεία στις ευρυαγγείες στα πλαινά της μύτης αλλά πιστεύω πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε με τον ίδιο τρόπο και τις ευρυαγγείες και σε άλλες περιοχές στο πρόσωπο αλλά γιατί όχι και στο σώμα. Απλά εκεί ίσως χρειαστεί λίγο μεγαλύτερο  βάθος βελόνας.  Με λίγο πειραματισμό  από 0,5 -1,00mm θα βρείτε τι δίνει στην δική σας επιδερμίδα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δοκιμάστε το και θα χαρώ να μάθω τα δικά σας αποτελέσματα.

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν το dermaroller κάνει την ίδια δουλειά στις ευρυαγγείες με το dermapen. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρακι εχω νεωτερα με το dermapen στο σωμα, συγκεκριμενα στην φτερνα.Στο ενα ποδι εχει μεγαλη διαφορα και θελω να ανεβασω φωτογραφιες να το δουν και οι υπολοιπες φιλες και εσυ!.Εχω κανει κολαζ το ποδι πριν,ακριβως μετα το dermapen και σημερα 6 μερες δηλ.μετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην φτέρνα;;;; Τι έκανες στην φτέρνα; Στείλε μου φωτό στο admin@spastospiti.gr να τις ανεβάσω εγώ... με τρώει η περιέργεια.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εστειλα την ιδια μερα! Θα στειλω πιο μετα απο υπολογιστη στο facebook.περιοχη αστραγαλου ειναι,λαθος το διατυπωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τις είδα Stalitsa!!! Εκπληκτικό αποτέλεσμα μπράβο!! Πόσες φορές έκανες θεραπεία με το Dermapen και με τι βάθος βελόνας. Χρησιμοποίησε και αμπούλες; Αν μπορείς στείλε μου κάποιες πληροφορίες και Θα τις δημοσιεύσω μαζί με τις φωτό σε άρθρο ξεχωριστό. Σε ευχαριστώ πολύ για το feedback!! Είσαι σούπερ!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι φωτό εδώ http://www.spastospiti.gr/el/dermapen-results-for-broken-capillaries/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρακαλώ πολύ, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε στο έντονο πρόβλημα που έχω με ευρυαγγείες και ροδόχρου νόσο? Το έχω πολλά χρόνια το πρόβλημα και δεν αντιμετωπίζεται με καμμία φαρμακευτική κρέμα που μου έχουν συστήσει κατά καιρούς από το Νοσοκομείο Συγγρού. Πρόσφατα ο γιατρός μου συνέστησε να κάνω microneedles κι έτσι, ψάχνοντάς το, βρήκα το site σας.
    Συγκεκριμένα θα ήθελα να ρωτήσω 1) μαζί με τη συσκευή dermapen, τι άλλο πρέπει να παραγγείλω (βελόνες, αμπούλες, κρέμα κτλ) για την αντιμετώπιση ευρυαγγειών και ροδόχρου νόσου? 2) σε τι βάθος να το εφαρμόζω, με ποιό τρόπο (πχ κυκλικές κινήσεις, γρήγορα, αργά, για πόση ώρα), 3) για πόσο καιρό να το χρησιμοποιήσω και 4) πόσες φορές επιτρέπεται εβδομαδιαία.
    Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα δεν νομίζω να είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις θεραπείες μόνη σου όταν υπάρχει δερματολογικό πρόβλημα. Πολύ περισσότερο όταν δεν είσαι εξοικειωμένη με την χρήση του dermapen. Θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς ένα καλό δερματολόγο για να κάνεις 2-3 θεραπείες υπό επίβλεψη και μετά αφού θα έχεις μία εμπειρία σχετικά με τον τρόπο θεραπείες να κάνεις και μόνη σου. Dermapen και υλικά για τις θεραπείες μπορείς να προμηθευτείς από την εταιρία Dermedics Οι πιο κατάλληλες αμπούλες για την περίπτωσή σου είναι οι MesoCapil και MesoAcne, Kρέμα για περιποίηση η Calm. Επίσης πιστεύω πως θα σε ωφελούσε πολύ (ιδίως στην ροδόχρου ακμή) η συσκευή φωτοθεραπείας. Μπορείς να δεις ποια συσκευή προτείνω στην σελίδα σελίδα αγορών
      Μπορείς να διαβάσεις σχετικά αρκετά άρθρα που θα βρεις στο blog

      Διαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.