Θεραπεία Λάμψης και βαθιάς Ενυδάτωσης μετά το Καλοκαίρι


Μετά το καλοκαίρι και με το τέλος της περιόδου έντονης ηλιοφάνειας όπου η επιδερμίδα ταλαιπωρήθηκε από τον ήλιο την ζέστη και την αλμύρα της θάλασσας πρέπει να φροντίσουμε να της δώσουμε μια βαθιά και ολοκληρωμένη περιποίηση.

Για να ανακτήσει την λάμψη της και να διορθώσουμε την ζημιά που υπέστει  σας προτείνω την εξής θεραπεία.


Θα χρειαστείτε:

  • Κάποιο προϊόν peeling. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προιόν με ΑΗΑ  ή ακόμα καλύτερα ένα Tca peel

  • Λοσιόν οινοπνεύματος

  • Προσωπική συσκευή δερμοαπόξεσης

  • Συσκευή υπερήχου ή dermapen

  • Gel υπερήχων

  • Αμπούλες για αισθητικές εφαρμογές

  • Φαρμακευτική αναπλαστική κρέμα της επιλογής σας .

 Προετοιμασία: Προετοιμάζουμε την  επιδερμίδα μας  1 με 2 εβδομάδες νωρίτερα  με ένα προϊόν peeling Tca ή ΑΗΑ.  Αν   χρησιμοποιήσουμε TCA (10- 15%)  κάνουμε την εφαρμογή του μία εβδομάδα νωρίτερα,    δύο εβδομάδες  εάν  χρησιμοποιούμε κάποιο καλλυντικό προϊόν με  ΑΗΑ.


Η θεραπεία στο σπίτι:

  • Σχολαστικός καθαρισμός της επιδερμίδας με ένα αφρίζον μη λιπαρό προϊόν.

  • Πέρασμα της επιδερμίδας με λοσιόν οινοπνεύματος.

  • Δερμοαπόξεση με την Timepeel η με άλλη παρόμοια συσκευή.

  • Εφαρμογή αναπλαστικού ορού/αμπουλας με την χρήση μιας συσκευής υπερήχων η ήπια εφαρμογή dermapen στο 0,25mm (σημαντικό).

  • Εάν έχετε υψίσυχνα περάστε με την κεφαλή για 3-4 λεπτά το πρόσωπο σας για έξτρα αναζωογόνηση και απολύμανση.

  • Απλώστε μια υφασμάτινη μάσκα υαλουρονικού για 20-30 λεπτά. Προτιμήστε μάσκες που θα βρείτε στο φαρμακείο.

  • Ολοκληρώστε την θεραπεία κάνοντας μασάζ με μια αναπλαστική κρέμα.

Δοκιμάστε την και δείτε το πρόσωπό σας να λάμπει!!

 Αντεδείξεις:

Προσοχή! Μην ακολουθείτε την θεραπεία εάν έχετε έντονο ερεθισμό δερματίτιδα, έκζεμα, ενεργή ακμή ή κάποια μόλυνση στην περιοχή εφαρμογής.

Εάν δεν διαθέτετε τις απαιτούμενες συσκευές μπορείτε να βρείτε εδώ αρκετές προτάσεις για μίνι, ατομικές συσκευές ομορφιάς σε  οικονομικές τιμές.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Θα ήθελα να σας πω την εμπειρία μου για δύο καταπληκτικά προιόντα που χρησιμοποιώ μετά τις θεραπείες μου με τα μηχανήματα ομορφιάς. Είναι δύο μάσκες ομορφιάς , την πρώτη την ανακάλυψα μόνη μου και είναι η SENSAI Masque Hydratant Apaisant της CASTALIA. Είναι μια καταπληκτική εξηδικευμένη μάσκα για μετά από ιατρικές επεμβάσεις ομορφιάς όπως laser - peeling κ.λ.π καταπρα'ι'νει το δέρμα άμεσα αφαιρεί την ερυθρότητα , το ενυδατώνει βαθιά και το αναπλάθει. Εγώ την αφήνω όλο το βράδυ και το πρωί την αφαιρώ και το δέρμα μου είναι μεταξένιο.
    Η δεύτερη είναι αυτή http://www.ebay.com/itm/Gold-Collagen-Crystal-Facial-Mask-Moisturizing-Anti-Wrinkle-Skin-Care-/181571275727?pt=US_Skin_Care&hash=item2a467dcbcf δεν θυμάμαι αν την έχεις προτίνει και εσύ Μαρία . Άλλη super duper μάσκα , κάνει ενυδάτωση , σύσφιξη , λεύκανση και αντιρυτιδική περιποίηση. Την φοράω πάντα μετά την δερμοαπόξεση αφού πρώτα βάλω αμπούλα dermedics . Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα ήρεμο φωτεινό , ενυδατωμένο και σφριγηλό με έντονη την αίσθηση της άνεσης. Τις χρησιμοποιώ ενάμιση χρόνο τώρα δεν τις αλλάζω με τίποτα και σας τις συστήνω ανεπιφύλακτα ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βίκυ μου για ακόμη μια φορά σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου να μας ενημερώσεις για προϊόντα που σου άρεσαν. Εννοείται πως θα δοκιμάσω και εγώ τις μάσκες που αναφέρεις.. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς όλες σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας προσφέρεις απλόχερα και πολύ περισσότερο σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία καλησπέρα κατά τύχη βρήκα το μπλογκ σου και οφείλω να ομολογήσω ότι ενθουσιάστηκα με ότι διάβασα σχετικά με το σπα στο σπίτι.θα ήθελα να με βοηθήσεις σε κάτι θέλω να αγοράσω ένα dermalorrer αλλά δεν ξέρω ποιό μήκος ακίδας να πάρω γιατί ότι έχει να κάνει με βελόνες με φοβίζει,δηλαδή αν θα πονάει πολύ εννοώ είδα εικόνες σχετικά με αυτό και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ενθουσιάστηκα και πολύ.Ενα άλλο που θέλω να σε ρωτήσω είναι ποια η διαφορά που έχει το ρολλερ με ατσάλι από εκείνο του τιτανίου.Και κάτι τελευταίο διάβασα ότι πριν και μετά την εφαρμογή του οι κρέμες ή οιοροι πρέπει να είναι από φυσικά συστατικά .Εγώ τα καλλυντικά που χρησιμοποιώ τα κάνω μόνη μου δηλαδή αγοράσω cold cream από το φαρμακείο και να ζω μέσα αιθέρια έλαια με αντιγηραντική δράση και βάζω και βιταμίνες Α,Ε υαλοουρανικο κολλαγόνο ή οτι άλλο έχω .Θα μπορούσα μετά τη χρήση του ρολλερ να τα χρησιμοποιήσω ή θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο δέρμα μου.Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να μην σε κούρασα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα το μήκος το επιλέγουμε ανάλογα με το είδος της θεραπείας που θέλουμε να κάνουμε. Στα άρθρα της κατηγορίας needling θα βρεις σχετικές πληροφορίες. Εάν θέλεις για πρόσωπο και σε αγχώνει η χρήση τους σου προτείνω να ξεκινήσεις με βάθος 0.5mm που είναι πολύ ήπια θεραπεία. Εγώ χρησιμοποιώ άνετα το 0,5 ( με dermapen) αλλά άλλες νιώθουν μια μικρή ενόχληση. Αργότερα παίρνεις και με βάθος 1.00mm. Αυτό θεωρείται καλύτερο για αντιγήρανση και ανάπλαση. Επίσης σκέψου και την λύση του dermapen. Πιο ανώδυνο και πιο αποτελεσματικό.
      Για το υλικό των βελονών δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Θεωρούνται λίγο καλύτερες του τιτανίου.
      Καλλυντικά πρέπει να έχουν όσο γίνεται πιο καθαρή σύσταση (δηλαδή να μην έχουν επικίνδυνα χημικά) και επίσης να μην έχουν καθόλου μικρόβια. Για τις φτιαχτές κρέμες που κάνεις ανησυχώ μόνο για το θέμα των παθογόνων μικροοργανισμών που μπορεί να αναπτύξουν. Δεν θέλουμε κάτι να περάσει πιο βαθιά μετά από το needling...Οι αμπούλες είναι η καλύτερη επιλογή μετά το needling. Τα λάδια όχι, ιδίως στο πρόσωπο γιατί μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Εκτός και αν χρησιμοποιείς φυσιολογικό ορό για να γλιστράει καλύτερα το dermaroller όταν κάνεις την θεραπεία και βάζεις το λάδι μετά από 30 λεπτά (όταν κάνεις με 0,5mm). Ακόμα και έτσι όμως σε συμβουλεύω να δοκιμάσεις σε ένα μικρό σημείο να δεις πως αντιδρά η επιδερμίδα σου.
      Σε περίπτωση που θέλεις μόνο να ενισχύσεις την διείσδυση των καλλυντικών σου πάρε ένα dermaroller με βάθος 0,2. Με αυτό έχεις κάπως μεγαλύτερη επιλογή καλλυντικών. Μπορείς ακόμα και να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις και τις κρέμες που φτιάχνεις αρκεί να είσαι σίγουρη ότι ακολουθείς πολύ αυστηρούς κανόνες παρασκευής ώστε να μην έχουν θέμα με μικρόβια.

      Διαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.