Συσκευή Καθαρισμού Foreo Luna Mini: Εντυπώσεις και αξιολόγηση...


Πρόσφατα απέκτησα την πολυσυζητημένη συσκευή καθαρισμού Foreo Luna. Με τεχνολογία T-Sonic - ηχο-διαδερμικές  δονήσεις– και μη ερεθιστικό υλικό, η συσκευή υπόσχεται πολύ βαθύ καθαρισμό με σεβασμό και στην πιο ευαίσθητη επιδερμίδα. Αν και είχα ήδη την clarisonic την  είχα βάλει στο μάτι εδώ και καιρό λόγω όλων των εξαιρετικά θετικών εντυπώσεων που μοιράζονταν όσοι την είχαν χρησιμοποιήσει.

Όταν  βρήκα λοιπόν την mini foreo σε πολύ καλή τιμή,  μόλις 60€, (σε σχέση με τις προτεινόμενη λιανική τιμή 129€) το αποφάσισα και την αγόρασα.  Βασικά κυκλοφορούν δύο μοντέλα τα κανονικό και το mini. Το κανονικό είναι πολύ πιο ακριβό λόγω της επιπλέον λειτουργίας για μασάζ αντιγήρανσης που πραγματικά πιστεύω ότι είναι πολύ χαμηλής απόδοσης σε σχέση με άλλες συσκευές που έχουμε στην διάθεσή μας.  Δεν θεωρώ λοιπόν δικαιολογημένη την αγορά του κανονικού μοντέλου  σε καμιά περίπτωση...  Η μini μας καλύπτει μια χαρά!


Χαρακτηριστικά της συσκευής


Η Foreo Mini είναι μια μικρούλα, κομψή φορητή συσκευή που καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο. Χωράει άνετα στην παλάμη του χεριού μας.

Η συσκευή είναι αδιάβροχη και επαναφορτιζόμενη με  βολικό καλώδιο επαναφόρτισης USB. Αξιοσημείωτο σχετικά με τη Luna Mini είναι η πρωτοποριακή κατασκευή της από σιλικόνη που είναι μη πορώδες υλικό. Αυτό εξασφαλίζει  υγιεινή και καθαριότητα χωρίς την ανάγκη  για αλλαγή της κεφαλής όπως γίνεται με την Clarisonic. Η αλλαγή των κεφαλών βούρτσας ήταν ένα από τα ακριβά πράγματα σχετικά με τη χρήση Clarisonic, γιατί χρειάζονται αλλαγή κάθε 3-4 μήνες.

Άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της είναι ότι έρχεται πλήρως φορτισμένη αν και για να είμαι σίγουρη την άφησα ένα τρίωρο να φορτίσει πριν την χρησιμοποιήσω. Η Foreo λένε ότι  διαρκεί περίπου 300 χρήσεις ανά φόρτιση. Πέντε μήνες δηλαδή, με χρήση δυο φορές  την ημέρα! Εντυπωσιακό!

Η συσκευή διαθέτει επίσης  μικρά δάχτυλα σιλικόνης  σε  ποικιλία μεγεθών για χρήση σε διαφορετικούς τύπους δέρματος. Στο πρόσοψη  της συσκευής υπάρχουν μικρά σημεία αφής για το ευαίσθητο δέρμα, και από επάνω ένα μικρό τμήμα  για κανονικό δέρμα. Στην πίσω πλευρά υπάρχουν μεγάλα σημεία αφής για λιπαρό δέρμα. Οι καμπυλότητες της συσκευής είναι ιδανικές για να φτάνετε ακόμα και σε δύσκολα σημεία όπως στα πλαϊνά της μύτης.

Η mini έχει οριστεί επίσης να λειτουργεί  για 1 λεπτό, με ένα μικρό βόμβο να  ειδοποιεί σε διαστήματα των 15 δευτερολέπτων. Τα διαστήματα υπάρχουν, έτσι ώστε να μπορεούμε να διαιρούμε το χρόνο εξίσου μεταξύ των ζωνών του πρόσωπό μας - αριστερό μάγουλο, δεξί μάγουλο, πηγούνι,  μύτη και  μέτωπο.

Διαδικασία Χρήσης

Η χρήση της συσκευής, είναι πολύ απλή. Αφού βρέξετε το πρόσωπό σας και  κάνετε ένα αρχικό γρήγορο καθαρισμό ιδίως εάν έχετε makeup. Μετά απλώνετε λίγο καθαριστικό στο πρόσωπο πάλι βρέχετε το δέρμα σας και την συσκευή  και στη συνέχεια την χρησιμοποιήείτε. Μόλις τελειώσετε σε ένα λεπτό ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Προσοχή: Υπάρχουν μερικές συστάσεις στο εγχειρίδιο για το τι ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιούμε με την Foreo, όπως καθαριστικά προσώπου με σωματίδια τύπου scrub βάση, καθαριστικά από άργιλο και καθαριστικά που μπορεί να περιέχουν σιλικόνη.

Προτείνεται επίσης ένα ειδικό τελετουργικό για τη χρήση της συσκευής. Σε αντίθεση με τις άλλες συσκευές καθαρισμού στυλ βούρτσας, δεν τρίβουμε μπρος- πίσω, αλλά μάλλον με ανοδική κίνηση προς τα πάνω. Δείτε στο βίντεο πώς γίνεται. Αν και μη ρεαλιστική η παρουσίαση (που είναι ο αφρός... ε;) δείχνει όμως την προτεινόμενη κίνηση την οποία και προσωπικά βρίσκω καλύτερη. Αν πάλι εσείς προτιμάτε την παραδοσιακή κυκλική κίνηση δεν βρίσκω το λόγο να μην υιοθετήσετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο..


Άλλο  ένα χαρακτηριστικό που μπορούμε να επιλέξουμε είναι οι 2 ρυθμίσεις ταχύτητας, κανονική και ήπια. Η πρώτη ταχύτητα ενεργοποιείται αυτόματα με την έναρξη λειτουργίας πατώντας το σημείο on/off  ή άλλη ταχύτητα αν πατήσεις το ίδιο σημείο  άλλη μία φορά.  Δεν βρίσκω το λόγο για την ήπια ταχύτητα αλλά μπορεί κάποια άτομα να την βρίσκουν πιο ταιριαστή στην δική τους επιδερμίδα.


Οι εντυπώσεις μου

Σημερινό selfie αμέσως μετά
από καθαρισμό με την foreo.
Χωρίς ίχνος μεικάπ...
H επιδερμίδα σίγουρα καθαρίζεται βαθιά με τη χρήση της foreo. Το δέρμα γίνεται πολύ λείο, απαλό και πιο φωτεινό. Αν και δεν έχω πόρους μπορώ να πω ότι μετά την χρήση φαίνονται ακόμα μικρότεροι. Μου αρέσει επίσης ότι πράγματι δεν υπάρχει κανένας ερεθισμός όπως μερικές φορές ένιωθα με την Clarisonic. Το μασάζ που γίνεται είναι ευχάριστο και τονώνει την κυκλοφορία δίνοντας μια φρέσκια ζωηρή όψη στο πρόσωπο. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως τα προϊόντα περιποίησης σε μια πραγματικά καθαρή επιδερμίδα δρουν ανενόχλητα και καλύτερα.

Για άτομα με δέρμα που είναι ευαίσθητο,  ερεθίζεται και κοκκινίζει εύκολα νομίζω πως είναι η ιδανική επιλογή για καθημερινή φροντίδα!!!  Σε μόλις 1 λεπτό πρωί και βράδυ, η επιδερμίδα αποκτά μια  όμορφη όψη και υγιή λάμψη.

Δεν μπορώ να εκφράσω ακόμη άποψη για μακροχρόνια αποτελέσματα. Μιας και ήδη η επιδερμίδα μου είναι σε καλή κατάσταση απλά θέλω να την διατηρήσω έτσι και όποια μελλοντική βελτίωση, ασφαλώς ευπρόσδεκτη! Από άλλους χρήστες πάντως που την έχουν δοκιμάσει για μεγάλο διάστημα αναφέρουν πως επιδερμίδα γίνεται γενικά πιο όμορφη, λαμπερή με υγιή όψη χωρίς μαύρα στίγματα και με μικρότερους πόρους.

Προσωπικά θεωρώ την foreo μια εξαιρετική προσθήκη στην "εργαλειοθήκη ομορφιάς μου". Όσες την δοκιμάσετε θα χαρώ όπως πάντα, να προσθέσετε στον χώρο των σχολίων τις δικές σας εντυπώσεις..


Δημοσίευση σχολίου

22 Σχόλια

  1. Μαρία μου τέλειο το review , θα στο πω ξανά είσαι για όλες εμάς ο θησαυρός μας . Μας έχεις μάθει τόσα πολλά και μας έχεις γλιτώσει από ακόμη περισσότερα . Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με γαλάκτωμα καθαρισμού; Φαντάζομαι πως δονείται έτσι; γιατί από το βίντεο δεν μπορώ να καταλάβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι είναι Οκ, αν και προτιμώ τα αφρίζον με την foreo. Η εταιρεία δεν συνιστά την χρήση καθαριστικών που περιέχουν σιλικόνη, άργιλο και scrubs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς κάνει η foreo. Αφού αφαιρούμε πρώτα το makeup τι ακριβώς καθαρίζει η foreo αν δεν αφαιρεί make up και ρύπους; Δεν μπορώ να την χρησιμοποιήσω για να αφαιρέσω και το μακιγιάζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφαιρείς πρώτα γρήγορα το μακιγιάζ και μετά η foreo καθαρίζει εις βάθος τους πόρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μου γεια σου, ειναι πρωτη φορα που διαβασα review σου και ηταν πολυ ενδιαφερον. Θα ήθελα να σε ρωτήσω από που αγόρασες την foreo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία μου καλημέρα
    Να πω και εγώ την γνώμη μου για την foreo
    Την χρησιμοποιώ σχεδόν μια βδομάδα.
    Το δέρμα μετά την χρήση είναι σαν βελούδο. Υπάρχει μείωση των πόρων, για κάποιες ώρες, άρα με την πάροδο του χρόνου μπορεί να γίνει μόνιμη. Σίγουρα για ευαίσθητες επιδερμίδες είναι η ιδανική!
    Γενικά είναι μια πολύ εύκολη συσκευή στη χρήση , ακόμα και για τις πιο τεμπελες!
    Αξίζει να την έχεις!εγω προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη!
    Σε ευχαριστώ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλεια Μαριλένα μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ για το feedback :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έκανα συμφωνία με χονδρέμπορο και κάναμε ομαδική παραγγελία όλες εδώ στην ομάδα. Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου μνμ στο fb να δω μήπως μπορεί να του ζητήσω να σου στείλει και ξεχωριστά με μία μικρή επιβάρυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία, εκπληκτικό το blog σου!

    Με ενδιαφέρει να αγοράσω κι εγω τη συσκευή, ισχύει ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα Μαρία! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω την foreo luna mini. Ισχύει ακόμη ότι μπορείς να αγοράσεις από αυτόν τον χονδρέμπορο που αναφέρεις πιο πάνω? θα μπορούσες να μου παραγγείλεις μία? Ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αeipolis, τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε πληρωμές στο εξωτερικό με κάρτα. Άσε με μνμ στο fb και εάν κάποια στιγμή τα πράγματα χαλαρώσουν και υπάρξει η δυνατότητα θα σε ενημερώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Dinaki, τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε πληρωμές στο εξωτερικό με κάρτα. Άσε με μνμ στο fb και εάν κάποια στιγμή τα πράγματα χαλαρώσουν και υπάρξει η δυνατότητα θα σε ενημερώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαρια μου ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Δεν εχω facebook Απο e bay θα μπορεσω; Δεν εχω ξανακανει αγορα απο κει και δεν ξερω. Εχω λογαριασμο στο paypal. Ευχαριστω πολυ και παλι! Να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπερα Μαρια! Ηθελα να πω σε ολες τις αναγνωστριες του blog οτι η foreo luna υπαρχει και σε ελληνικο site http://www.dlux.gr/shop/foreo-products-gr/luna-mini-magenta. Βγαινει 134€ με μεταφορικα. Εγω την παραγγειλα και μου ηρθε σε δυο μερες! Θα σου στειλω feedback οταν την χρησιμοποιησω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οκ Dinaki! Είναι λίγο τσιμπητή στο συγκεκριμένο site η τιμή της αλλά τουλάχιστον όποια ενδιαφέρεται και μπορεί να διαθέσει το ποσό μπορεί να την προμηθευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλησπέρα,
    ήθελα να αγοράσω την foreo για να αντικαταστήσω την clarisonic και ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα τυχαία την παρακάτω συσκευή καθαρισμού προσώπου με την ονομασία Hailicare η οποία μοιάζει με την foreo και είναι σε οικονομικότερη τιμή http://www.aliexpress.com/item/spinary-facial-face-brush-cleanser-soft-silicone-Super-face-wash-machine-new-waterproof-design-6000rpm-Vibration/32243070864.html
    ποια είναι η γνώμη σου μαρία;;; σκέφτομαι να την παραγγείλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κοίτα με αυτήν την τιμή δεν έχεις να χάσεις τίποτα.. Μόνο που το aliexpress δεν δέχεται Paypal. Αν μπορείς με κάποια πιστωτική να κάνεις αγορά πάρτην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. σε ευχαριστώ για την απάντηση (δίκιο έχεις δεν δέχεται paypal. ε και στο ebay τη βρήκα και αλλού) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαρία καλημέρα..εγώ αγόρασα την τύπου φορεο..δεν καταλαβαίνω..όταν τελειώσουμε δεν πρέπει να πλύνομε την συσκευή;;επίσης μόνο από μια πλευρά την χρησιμοποιούμε;;στο βίντεο έτσι φαίνεται..και αρκεί 1 λεπτό λές;;;
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγια μου δεν χρειάζεται πλύσιμο. Χρησιμοποίησε όπια πλευρά σε βολεύει περισσότερο. Προσωπικά προτιμώ την πλευρά με τα λεπτά δοντάκια. Ναι ένα λεπτό αρκεί.

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για αγορά από εκεί που την πήρατε κι εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.