Ποια συσκευή να επιλέξω για: Σύσφιξη, Μείωση Πόντων/Κυτταρίτιδα;

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας είναι η  επιλογή κατάλληλης συσκευής φροντίδας σώματος. Κάποιες από εσάς ενδιαφέρεστε μόνο για τοπική μείωση πόντων άλλες για σύσφιξη και/ή μείωση κυτταρίτιδας.  Επιλέγουμε λοιπόν πάντα ανάλογα με το πρόβλημα που μας απασχολεί περισσότερο και ασφαλώς το budget μας. 


Τεχνολογία  που επιλέγουμε ανάλογα το πρόβλημα:

  1. Cavitation εάν μας ενδιαφέρει το τοπικό χάσιμο πόντων
  2. Rαδιοσυχνότητες (Radiorequency - Rf) εάν θέλουμε επιδερμική σύσφιξη 
  3. Vacuum  με ραδιοσυχνότητες  για σύσφιξη και ταυτόχρονα μείωση  της κυτταρίτιδας.

1. Cavitation για τοπική μείωση πόντων


Η καλύτερη τεχνολογία είναι η cavitation με  συσκευή υπέρηχων  στα 35-40 Khz. Όσο μεγαλύτερη ισχύ (watt) τόσο πιο αποτελεσματική είναι με συντομότερη διάρκεια κάθε συνεδρίας.  Βέβαια η τιμή είναι αντίστοιχη τις περισσότερες φορές με την ισχύ. Για ατομική χρήση ζητάμε κάτι που να είναι επίσης εύχρηστο και φορητό. Για πληροφορίες σχετικά με την θεραπεία cavitation διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο. Μπορείτε να την βρείτε εδώ


2. Συσκευές  ραδιοσυχνοτήτων  για σύσφιξη

Οι ραδιοσυχνότητες  μεσώ της υψηλής θερμικής ενέργειας αναγκάζουν το κολλαγόνο να αναδιοργανωθεί και να αυξηθεί προκαλώντας έντονη επιδερμική σύσφιξη. Ανάλογα με την περιοχή και το αποτέλεσμα που θέλουμε επιλέγουμε συγκεκριμένο τύπο συχνοτήτων μονοπολικών, διπολικών,  τριπολικών.  Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία των ραδιοσυχνoτήτων  και τους διάφορους τύπους στο σχετικό άρθρο Συμβουλές για την Χρήση Συσκευών Ραδιοσυχνοτήτων (RF)

Συσκευές  RF ανα τύπο συχνότητας


1.Συσκευές  Μονοπολικήs συχνότητας   


Αν και τις αναφέρω δεν συστήνω μονοπολική συχνότητα για προσωπική χρήση.  Θεωρώ πως πρέπει να την χειρίζονται μόνο επαγγελματίες αισθητικοί που ενδιαφέρονται την συγκεκριμένη τεχνολογία και έχουν τις απαραίτητες γνώσεις.  Μπορεί μεν να δώσει αρκετά καλό αποτέλεσμα στην σύσφιξη αλλά μπορεί και εύκολα να δημιουργήσει έγκαυμα και πιθανά ατροφία ιστού σε άτομα που δεν γνωρίζουν τον ασφαλή τρόπο χρήσης της.  Επίσης μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ την συγκεκριμένη τεχνολογία και δεν υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά δεν μπορώ να καθοδηγήσω στην χρήση τους.


2. Συσκευές Διπολικής Συχνότητας:  


Συσκευές με διπολικές ραδιοσυχνότητες και ισχύ  50 watt και άνω είναι πολύ καλή επιλογή για ελαφριά έως μέτρια χαλάρωση στο σώμα. Η διπολική τεχνολογία είναι απόλυτα ασφαλής για θεραπείες σύσφιξης στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο. Μπορείτε να την βρείτε εδώ 


3. Συσκευές  Τριπολικής Συχνότητας: 



Οι τριπολικές συσκευές δεν ενδείκνυνται για σύσφιξη σε περιοχές που ακόμα και η παραμικρή απώλεια λίπους δεν είναι επιθυμητή όπως γλουτοί χωρίς όγκο, αδύνατα πρόσωπα. Αντίθετα για σύσφιξη στην περιοχή της κοιλιάς πχ ή σε πρόσωπα με απόθεμα λίπους και διπλοσάγονο είναι ιδανική.

3. Πολυσυσκευές


Εάν χρειάζεστε όλες τις λειτουργίες διαθέτετε το ποσό και πιστεύετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία πιο πολύπλοκη συσκευή  σας προτείνω συσκευές που συνδυάζουν:
  • cavitation,
  • rf (τριπολικό και διπολικό) και
  • vacuum rf.








Γενικές Συμβουλές για την χρήση των συσκευών


Η κάθε συσκευή έχει τις δικές της οδηγίες και ανάλογα με την ισχύ της  προσαρμόζουμε την συχνότητα των θεραπειών. Όσο πιο δυνατή η συσκευή τόσο πιο αραιά κάνουμε τις επαναλήψεις.  Οι ακόλουθες συμβουλές όμως είναι γενικής χρήσης και απαραίτητες για ασφαλή και σωστή χρήση τους.

Το cavitation χρησιμοποιείται όχι ως μέθοδος γενικού αδυνατίσματος αλλά για να εξαναγκάσουμε το σώμα να χάσει τοπικά από τα σημεία που αντιστέκονται ακόμα και όταν κάνουμε δίαιτα και άσκηση. Δεν αντικαθιστά όμως αυτά τα δύο σε καμία περίπτωση. Εάν καταναλώνετε την περίοδο αυτή κανονικά γεύματα και ιδίως με λίπη και άμυλο/ζάχαρα, ότι λίπος απελευθερώνεται από το Cavitation και κυκλοφορεί στο αίμα αντί να το αποβάλλει ο οργανισμός το επαναποθηκεύει. Για το cavitation χρειάζεστε οπωσδήποτε ζελέ υπερήχων και κάνουμε συνήθως την κάθε περιοχή 2 φορές την εβδομάδα. Πρέπει να πίνετε πολύ νερό, να κάνετε διατροφή με περιορισμένους υδατάνθρακες ιδίως τις πρώτες 48 ώρες και λίγη άσκηση ακόμα και αν είναι μία βολτίτσα με γρήγορο βάδισμα, για μισή ώρα μετά την θεραπεία. Μία καλή λύση για άσκηση είναι λίγη 30λεπτη  αερόβια ακολουθώντας κάποιο βιντεάκι στο Youtube ή  σχοινάκι.

Για το rf προτείνω να προμηθευτείτε  το ειδικό θερμόμετρο που μετρά την επιδερμική θερμοκρασία. Αυτήν πρέπει να  φτάνει στους 41 βαθμούς κελσίου στην περιοχή που κάνειτε την θεραπεία και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται (εξαρτάται και πάλι από την ισχύ της συσκευής) και ασφαλώς όσο το αντέχετε Μετά χαμηλώνοντας λίγο την ένταση και την διατηρείτε για 5 περίπου λεπτά. Μετά συνεχίζετε σε επόμενη περιοχή. Όταν λέμε περιοχή εννοούμε πχ το εσωτερικό των μηρών, το κάτω μέρος της κοιλιάς κτλ. Ποτέ μην κάνετε στο πρόσωπο πάνω από 15 λεπτά rf .

Για το rf χρειάζεται για αγωγιμότητα γλυκερίνη ή ειδικό ζελέ για ραδιοσυχνότητες. Με την γλυκερίνη μπορείτε να βολευτείτε οικονομικά απλά κάποια άτομα μπορεί να παρουσιάσουν ερεθισμό  το ειδικό ζελέ προσφέρει καλύτερη αγωγιμότητα και πιο άνετη εφαρμογή.

Οι πολυσυσκευές είναι ιδανικές για θεραπείες σύσφιξης στο σώμα αλλά όχι τόσο για θεραπείες στο πρόσωπο. Η τριπολική τεχνολογία που συνήθως διαθέτουν όπως είπαμε, λόγω της πιθανής απώλεια λίπους,  καλά είναι να μην την χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο ιδίως σε αδύνατο και γενικά αν θέλουμε να διαφυλάξουμε πάση θυσία τον  όγκο  ιδίως στην περιοχή των ζυγωματικών. Για γεμάτα πρόσωπα και διπλοσαγωνο μπορείτε να τη χρησιμοποιείται και μάλιστα, το πιο πιθανό με θετικό αποτέλεσμα,  σύσφιξης ταυτόχρονα με ήπια μείωση του πλεονάζοντος όγκου. Παρ όλα αυτά πάντα προχωρούμε στις θεραπείες με προσοχή, αξιολογούμε το αποτέλεσμα κατά διαστήματα και αν παρατηρήσουμε  κάποια απώλεια λίπους σταματάμε, αξιολογούμε το αποτέλεσμα και επαναπροσδιορίζουμε τον στόχο γνωρίζοντας την επίδραση που έχουν οι θεραπείες πάνω μας.

Η διπολική τεχνολογία που διαθέτουν είναι συνήθως με μια κεφαλή με δυο μεταλλικά σφαιρικά άκρα που αν και κάνουν δουλειά δεν είναι η πιο αποτελεσματική κεφαλή διπολικού Rf. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε όμως με ασφάλεια σε όλο το πρόσωπο ακόμα  χωρίς το φόβο απώλειας λίπους.

Το vacuum των πολυσυκευών είναι αρνητικό μασάζ παρόμοιο με της ενδερμολογίας που χρησιμοποιούν τα ινστιτούτα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Κάνει  αναρρόφηση όπως οι βεντούζες σε συνδυασμό με την θερμότητα του rf που αυξάνει την αποτελεσματικότητά του. Πάντοτε στην μικρότερη ένταση για να μην κάνουμε μελανιές από το vacuum και  να μην καούμε από την θερμοκρασία του rf. Αυξάνουμε σταδιακά καθώς αξιολογούμε την ανεκτικότητα της επιδερμίδας μας. Είναι πολύ καλό για κυτταρίτιδα και σύσφιξη ταυτόχρονα. 2 φορές την εβδομάδα και χρησιμοποιείται με γλυκερίνη.

Προτάσεις αγοράς για τις παραπάνω συσκευές θα βρείτε στην σελίδα "οδηγός αγορών" 

Ελπίζω  οι πληροφορίες στο άρθρο να σας βοηθήσουν στην επιλογή σας και αν παρέλειψα να διευκρινίσω κάτι αφήστε την ερώτησή σας στα σχόλια.



Δημοσίευση σχολίου

38 Σχόλια

  1. Μαρία έχω την πρώτη πολυσυσκευή της φωτογραφίας, την VS909. Μήπως γνωρίζεις εσύ (από συζητήσεις) η κάποια άλλη κοπέλα που την έχει, ποιες από τις κεφαλές με τα 3, 4, και 6 polar είναι διπολικές κ ποιες τριπολικές; Στις οδηγίες δεν λέει τίποτε κ με τον πωλητή που έχω μιλήσει δεν γνωρίζει να μου πει, (ούτε και στις περιγραφές των άλλων πωλητών που έχουν τη συσκευή βρήκα σχετικές πληροφορίες) όποτε αν γνωρίζει κάποιος κάτι θα με βοηθούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέσποινα όλες αυτές οι κεφαλές είναι ούτως ή άλλως για σώμα. Οπότε μην ανησυχείς για τον τύπο Rf που έχουν. H κεφαλή πάντως με τις τρεις άκρες είναι σίγουρα τριπολική. Αυτή με τις 4 σίγουρα διπολική όπως μάλλον διπολική είνα ικαι αυτή με τις έξι. Γενικά απ ότι έχω διαβάσει όλες οι multipolar είναι συνήθως διπολικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KALISPERA KORITCIA,MIPOS KSERITE POU NA BORO NA VRO TI DEFTERI POLISISKEVI POU INE KATALILI KE GIA PROSOPO.EUHARISTO

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα Μαρια μου! Τελειο το αρθρο σου, πολυ κατατοπιστικο και πανω στην ωρα για μενα! Παρηγγειλα αυτο το πολυμηχανημα που εχει και η Δεσποινα. Μολις μου ερθει θα γραψω εντυπωσεις! Μαρια μηπως μπορουσες σε καποιο επομενο αρθρο να γραψεις για την τεχνολογια της ηλεκτροπορωσης και να μας προτεινεις καποιες συσκευες? Εχεις χρησιμοποιησει την συγκεκριμενη τεχνολογια για διεισδυση προϊοντων? Και να σε ρωτησω κατι τελευταιο: Τις αμπουλες dermedics πρεπει να τις βαλουμε στο ψυγειο οταν τις εχουμε ανοιξει? Μεσα σε ποσο χρονικο διαστημα πρεπει να τις καταναλωνουμε?Ευχαριστω Μαρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dina μου οι συσκευές υπερήχου με ιονισμό καλύπτουν αρκετά αυτόν τον τομέα, διείσδυσης δηλαδή των καλλυντικών ουσιών βαθύτερα στην επιδερμίδα. Απλά οι συσκευές ηλεκτροπόρωσης/ηλεκτροφόρησης είναι πιο εύκολες στην χρήση γιατί δεν χρειάζονται το gel αγωγιμότητας. Έχω προς το παρόν κάποια άλλα άρθρα στα σκαριά για το άμεσο μέλλον αλλά θα έχω στα υπ όψιν και το συγκεκριμένο θέμα στη λίστα με τα επόμενα άρθρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α τελεια! Περιμενω με ανυπομονησια τα επομενα αρθρα σου!!Για τις αμπουλες των dermedics διατηρουνται μετα το ανοιγμα στο ψυγειο η δεν υπαρχει προβλημα αν τις αφηνουμε κι εξω? Ευχαριστω Μαρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Dinaki για μια εβδομάδα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να έχεις την αμπούλα και εκτός ψυγείου Πάντως αν την χρησιμοποιείς για needling καλά είναι να παίρνεις τον ορό της αμπούλας με βελόνα και σύριγγα τρυπώντας το πλαστικό καπάκι και χωρίς να έχεις αφαιρέσει το μεταλλικό περίβλημα ασφαλείας. Την βελόνα την αφήνεις μέσα μέχρι να τελείωσει ο ορός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα ! Είμαι καινούρια στην παρέα . Μου έχουν κεντρίσει πολύ το ενδιαφέρον αυτά τα μηχανήματα και θα ήθελα να μάθω από ποια ηλικία θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε να τα χρησημοποιουμε ;
    Ευχαριστώ πολύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία Σοφία. Εάν υπάρχει κυτταρίτιδα, τοπικό πάχος, επιδερμική χαλάρωση οι συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια και από τις νεαρές ηλικίες των 20 ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπερα! Ηθελα να ρωτησω την Δεσποινα για το πολυμηχανημα vs909. Πηρα και εγω το ιδιο και δεν ξερω πως τοποθετουμε το φιλτρακι που εχει, το μαυρο λαστιχακι και το αλλο το κυλινδρικο πραγματακι. Αν μπορουσε να με βοηθησει γιατι ξεβιδωσα την κεφαλη vacuum οπως μου ειπε ο πωλητης αλλα δεν εβγαλα ακρη και το manual δεν αναφερει τιποτα για τα ανταλλακτικα. Αν δει το μηνυμα μου ας μου απαντησει ή οποιος αλλος εχει το συγκεκριμενο μηχανημα. Ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Dinaki δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα έξτρα λαστιχάκια, τα φιλτράκια και τις λαμπίτσες που είχε μέσα, ούτε στην δική μου είχε οδηγίες γι' αυτά, αλλά υποθέτω πως είναι ανταλλακτικά σε περίπτωση που κάτι χαλάσει μάλλον. Να σου πω την αλήθεια το vacuum δεν το χρησιμοποίησα ακόμη μόνο το cavitation. Μόνο τα βυσματάκια από τις κεφαλές έχω συνδέσει και δουλεύουν όλα εντάξει. Δηλαδή εννοείς πως από τη χρήση έχει μπουκώσει και θέλεις να το αλλάξεις; γιατί δεν κατάλαβα γιατί χρειάζεται ξεβίδωμα η κεφαλή vacuum; Κυλινδρικό πραγματάκι ποιο εννοείς; μήπως εκείνο το ασημί μεταλλικό με τις τρεις μυτούλες που συνδέει την κεφαλή του vacuum με το μηχάνημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεσποινα μου ευχαριστω που απαντησες στο σχολιο μου! Τα βαμβακερα φιλτρακια τα ασπρα ειναι για να κρατανε τις βρωμιες που ρουφαει το vacuum και θελουν αλλαγη οπως πχ. και στην συσκευη δερμοαπόξεσης καθε 3-4 χρησεις. Ο πωλητης μου ειπε να την ξεβιδωσω την κεφαλη γιατι εχει ηδη μεσα φιλτρο και να το αντικαταστησω μετα απο λιγες χρησεις. Βασικα θα το πλυνω και θα το ξαναβαλω οπως κανω και στη συσκευη δερμοαποξεσης. Αν το βρω!! Το κυλινδρικο που σου λεω απο οτι εμαθα ειναι ασφαλεια αμα καει την αντικαθισταμε (δεν ξερω που, αμα χρειαστει θα το ψαξω). Ειμαι σε επικοινωνια με τον πωλητη να μου στειλει καμια φωτο που ειναι αυτο το φιλτρο επιτελους γιατι μου λεει να ξεβιδωσω αυτο το μικρο μεταλλικο στρογγυλο που ειναι πανω στην κεφαλη του vacuum αλλα δεν βγαινει με τιποτα. Οτι μαθω θα σε ενημερωσω απο εδω! Αν βρεις και εσυ κατι πες μου! Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Dinaki εγώ σ' ευχαριστώ! Μου έμαθες τόσα πράγματα για τη συσκευή! Δεν το ήξερα αυτό για τα φιλτράκια του vacuum. Εύχομαι να βγάλεις γρήγορα άκρη. Αν βρεις φωτογραφία, αν σου είναι εύκολο να μας την ανεβάσεις θα με ενδιέφερε να τη δω, κ ίσως κ σε άλλες κοπέλες που έχουν την συσκευή. Δυστυχώς ο πωλητής από την οποίο την πήρα εγώ δεν γνώριζε να μου απαντήσει σε καμμιά ερώτηση, προφανώς δεν ασχολείται με το είδος έχει κυρίως άλλα μικροπράγματα, αλλά ήταν ο μόνος που με εξυπηρέτησε και την έστειλε με ems οπότε τον προτίμησα για να γλυτώσω το τελωνείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρία καλησπέρα! Διάβασα το άρθρο σου για τις συσκευές σμίλευσης σώματος αλλά λόγω του ότι «χάθηκα» με όλα τα προϊόντα ήθελα, αν μπορείς, να μου διευκρινίσεις κάτι. Είμαι αρκετά αδύνατη αλλά έχω αρχίσει να έχω αρκετή κυτταρίτιδα και αποφάσισα να αγοράσω μία συσκευή. Δεν με ενδιαφέρει η μείωση πόντων αλλά μόνο η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Αρχικά διάβασα για τη silk n silhouette κ ψάχνοντας έπεσα επάνω σε απαντήσεις σου για το συγκεκριμένο προϊόν το οποίο μάλλον δεν θεωρείς πολύ αποτελεσματικό. Μήπως θα μπορούσες να μου πεις ποια από όλες θεωρείς πιο καλή για το συγκεκριμένο πρόβλημα μόνο; Σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Liana η πρώτη από τις πολυσυσκευές που αναφέρω στο άρθρο αυτήν εδώ θα σε καλύψει και με το παραπάνω. Η βασική λειτουργία που θα χρειαστείς είναι το vacuum rf. με αυτό και μόνο θα δεις σημαντική βελτίωση στην κυτταρίτιδα αλλά και το rf και το cavitation θα σε βοηθήσουν επιπλέον αν χρειαστείς. Είναι και πολύ οικονομική και το πιο πιθανό να μην πληρώσεις τελωνείο μια και δεν το στέλνει με courier αλλά καλά είναι να είσαι προετοιμασμένη και για αυτό. Όπως είδα τώρα ο πωλητής λόγω των εορτών που έχουν αυτό το διάστημα θα επιστρέψει μετά από 9 μέρες οπότε μέχρι τότε έχεις λίγο χρόνο να το σκεφτείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρία μου σου έχω στείλει με e mail δύο φώτο που δείχνουν πως αλλάζουμε φιλτράκι στην κεφαλή rf vacuum. Δεν ξέρω πως προσθέτω φωτο στο σχόλιο μου.Αν μπορείς να με βοηθήσεις να τις ανεβάσουμε στο σχόλιο μου, για όποιον ενδιαφέρεται που έχει τη συγκεκριμένη συσκευή vs909 να το δει. Απλά να πω ότι χρησιμοποίησα πένσα με ένα πανάκι για να το ξεβιδώσω, γιατί θέλει αρκετή δύναμη. Και θέλει λίγη προσοχή στα καλώδια να μην κοπούν. Αλλά γενικά είναι εύκολο. Υπάρχει μέσα ήδη φιλτράκι και λαστιχάκι σαν αυτά που έχει στα ανταλλακτικα. Μετά από λίγο καιρό χρήσης το βγάζουμε και το πλένουμε και το ξαναβάζουμε γιατί εκεί μαζεύεται η γλυκερίνη που ρουφάει όταν χρησιμοποιούμε την κεφαλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι τις πήρα Dina μου. Απλά τώρα βρήκα το χρόνο να τις βάλω εδώ. Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου και την ενημέρωση σχετικά με την χρήση της συσκευής. Είμαι σίγουρη ότι οι πληροφορίες θα φανούν χρήσιμες σε πολλές κοπέλες. Θα ήθελα κάποια στιγμή να μας γράψεις και τις εντυπώσεις σου από τις θεραπείες. Φιλάκια πολλά και πάλι σε ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μ δεν βλέπω τις φωτογραφίες από την αλλαγή ανταλλακτικών για το vacuu

      Διαγραφή
  17. Εγώ σ'ευχαριστώ Μαρία μου για όλα αυτά που έμαθα από το υπέροχο blog σου! Όσον αφορά τις θεραπείες, έχω κάνει έξι μέχρι τώρα (κάθε 5 ημέρες). Το cavitation το κάνω μαζί με το rf μισή ώρα το καθένα, πίνω ένα λίτρο νερό περίπου, κάνω 40 λεπτά διάδρομο και μετά τρώω και κάτι σε πρωτεΐνη με λίγους υδατάνθρακες για να μην πεινάω. Έχω χάσει περίπου 3 πόντους από την κοιλιά και 1,5 πόντο από τους μηρούς! Δεν κάνω δίαιτα απλά προσέχω λίγο παραπάνω τα λιπαρά και τους υδατάνθρακες. Πιστεύω ότι θα χρειαστώ αρκετές θεραπείες ακόμη γιατί ειδικά στην κοιλιά έχω αρκετό λίπος αλλά είμαι ευχαριστημένη μέχρι τώρα! Προτιμώ όμως να χάσω κιλά πιο αργά γιατί οι δίαιτες με αδυνατίζουν πολύ στο πρόσωπο και δεν έχω τα αποτελέσματα που θέλω στις προβληματικές περιοχές. Αλλά το cavitation με βοηθάει ακριβώς εκεί που θέλω, είναι αυτό που έψαχνα! Τώρα για τη κυτταρίτιδα, έχω κάνει περίπου δέκα φορές vacuum, απλά και στη χαμηλή ένταση κάνω μελανιές (μάλλον δεν έχω βρει ακόμη το σωστό χειρισμό της κεφαλής), επίσης κάνω ξηρό βούρτσισμα και μασάζ με βεντουζάκια σιλικόνης (με φυτικό λάδι με αιθέρια έλαια για κυτταρίτιδα) καθημερινά. Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από ότι περίμενα!! Άλλαξε υφή το δέρμα και η κυτταρίτιδα μειώθηκε κατά πολύ μέσα σε σαράντα μέρες περίπου! Επίσης πίνω ζεόλιθο για αποτοξίνωση! Έχω δρόμο ακόμα για να φτάσω στα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά είμαι αισιόδοξη γιατί βρήκα κάτι που να λειτουργεί! Και αυτό το οφείλω σε σένα Μαρία μου, γιατί από σένα έμαθα για αυτά τα μηχανήματα! Σ' ευχαριστώ και πάλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ντίνα μου σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική σου αξιολόγηση και χαίρομαι που βοήθησα και βρήκες μέσα από τα άρθρα μου την λύση που έψαχνες. Μπράβο σου όμως που χρησιμοποιείς το μηχάνημα με τον σωστό τρόπο! Το cavitation απλά μας βοηθάει να χάσουμε το τοπικό λίπος που δεν θα χάναμε αν κάναμε μόνο δίαιτα και γυμναστική αλλά από μόνο του δεν θα μας δώσει αξιόλογο αποτέλεσμα. Όπως έχω πει αν τρώμε κανονικά και ιδιαίτερα υδατάνθρακες και δεν ασκούμαστε για να απομακρύνουμε το λίπος που απελευθερώθηκε το σώμα μας το αποθηκεύει πίσω στα λιποκύτταρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα Μαρια. Πρόσφατά αγόρασα το μηχάνημα cavitation Που πρότεινες στο άρθρο σου.Οι απορίες μου είναι οι εξής:
    -Σε ποια ένταση να βάλω το cavitation για τα μέγιστα αποτελέσματα,καθως επισης και το rf και το vacuum?
    -Επειδη μου ειπες πως για την καθε περιοχη θελω 20 λεπτα θα εστιασω σε 2 περιοχες.Ψωμακια και χερια.Να μοιρασω τον χρονο των 20 λεπτων για δεξι αριστερο ή να κανω ξεχωριστα 20λεπτα στο καθένα;
    -Και μηπως θα ηταν καλυτερο να κανω πχ ψωμακια-χερια τη μια μερα και την αλλη 2 αλλες περιοχες;Τι προτεινεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θεοδώρα για το cavitation στις περιοχές με αρκετό λίπος ξεκίνα στο 100% και για πιο αδύνατες περιοχές βάλτο στο 80%. Βλέπεις αν θα δυναμώσεις ή θα ελαττώσεις την ένταση ανάλογα αν έχεις κάποια δυσάρεστη αίσθηση πχ υπερβολικό βουητό στα αυτιά κατά την θεραπεία (χαρακτηριστικό του Cavitation) ή κάποια ενόχληση κατα την επαφή της κεφαλής στο σώμα. Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά εάν για κάποιο λόγο νιώσεις κάποια ενόχληση ρυθμίζεις την ισχύ σε μικρότερη ένταση. Αφιερώνεις 20 λεπτά για την κάθε περιοχή και δεν πρέπει να ξεπερνάς τα 40-50 λεπτά θεραπείας την ημέρα και κάνεις 2 το πολύ 3 φορές την εβδομάδα. Μετά να κάνεις και 20 λεπτη άσκηση να κάψεις το λίπος που απελευθερώθηκε στον οργανισμό σου και να πίνεις πολύ νερό.
    Το πως θα συνδυάσεις τις θεραπείες είναι δική σου επιλογή αλλά σε γενικές γραμμές να εστιάσεις πρώτα σε 1 με 2 περιοχές την εβδομάδα.

    Για το rf ξεκινάς με μια μέση θερμοκρασία και αυξάνεις ή μειώνεις ανάλογα με το πως το ανέχεται η επιδερμίδα σου. Αυτό που θέλεις είναι να φτάσεις με ασφάλεια και άνεση τη θερμοκρασία της επιδερμίδας στους 40-41 βαθμούς κα να κρατήσεις την θερμοκαρασία 20 λεπτά σε κάθε περιοχή. Για να ελέγχεις την θερμοκρασία ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιείς ένα ειδικό θερμόμετρο laser. Θα το βρείς πολύ οικνομικά στο ebay. Εναλλακτικά μπορείς απλά να φτάσεις την επιδερμική θερμοκρασία μέχρι εκεί που να νιώθεις πολύ ζεστά χωρίς να νιώθεις ασφαλώς κάψιμο απλά ότι δεν αντέχεις να ανεβεί άλλο και να συνεχίσεις το πέρασμα με την κεφαλή για 3 λεπτά προσπαθώντας να διατηρήσεις αυτήν την θερμοκρασία σταθερή. Αν νιώθεις ότι η θερμότητα ανεβαίνει πάνω από το σημείο που νιώθεις άνετα απλά χαμηλώνεις την ένταση και συνεχίζεις μέχρι να περάσουν τα 3 λεπτά.

    Tο vacuum στην ελάχιστη ένταση για 5΄-10 λεπτά και το κάνεις κατα προτίμηση μετά το cavitation.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα.Εκανα cavitation χθες 15 στο καθε ψωμακι και 15 στο καθε μπρατσο.Μετα ηπια 1 λιτρο νερο και εκανα 30 λεπτα περπατημα.Τελικα το εφτασα στο 100%.Rf δεν εκανα ακομα λιγο το φοβηθηκα να σου πω την αληθεια λογω της θερμοτητας αλλα εχω και μερικες αποριες ακομα.Το rf 1 φορα την εβδομαδα μονο;;;;;Απαραιτητα στα σημεια που εχω κανει cavitation ήοχι;;;;Και για το προσωπο ισχυει το ιδιο δλδ 1 φορα την εβδομαδα ;;;;Και εχει 2 κεφαλες για προσωπο μια με 2 στρογγυλακια και η αλλη με 3.Vacuum μαξιμουμ ποσες φορες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το rf με αυτήν την ισχύ ναι μόνο μία φορά την εβδομάδα για να δώσεις χρόνο να αναπλαστεί το κολλαγόνο. Όχι απαραίτητα στα σημεία που έχει κάνεις cavitation. Επίσης δεν υπάρχει περιορισμός πόσες περιοχές θα κάνεις με το rf την εβδομάδα αρκεί τη κάθε περιοχή να την κάνεις μόνο μία φορά την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για το πρόσωπο. Μετά από 4 εβδομάδες καλύτερα να κάνεις μία φορά στις 15 μέρες και αργότερα μία φορά μόνο τον μήνα για συντήρηση. Το vacuum Rf το κάνεις κυρίως μετά από cavitation.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαρία μου καλησπέρα!!Διάβασα προσεκτικά το παραπάνω άρθρο σου και πολλά άλλα και θελω να σε ρωτήσω τα εξής: Σε 2 μήνες γεννάω και από πριν την εγκυμοσύνη είχα χαλάρωση και κυτταρίτιδα στο σώμα.Πιστεύω ότι με μια καλή πολυσυσκευή θα λυθούν αρκετά προβλήματα μια και καλή. Συμφωνείς ότι ο συνδυασμός vacuum+rf είναι για χαλάρωση και κυτταρίτιδα;(και ειδικά για την χαλαρή κοιλιά μετά τη γέννα;)Θεωρείς ότι χρειάζομαι και το cavitation, αν θέλω να χάσω και 6-7 κιλά επιπλέον;θα ήθελα επίσης να αποφύγω το rf και τα θερμόμετρα. Αυτή που προτείνεις εδώ έχει εξαντληθεί. Υπάρχει κάποια άλλη πολύ καλή και αξιόπιστου αποστολέα που να κάνει επαγγελματική δουλειά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sandy μου συγχαρητήρια!!! Με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου! Η συσκευή θα σε βοηθήσει πολύ για χαλάρωση, κυτταρίτιδα και τοπικό χάσιμο πόντων. Δεν χάνεις όμως κιλά, απλά με το Cavitation μειώνεις τοπικά το λίπος που μετά για να φύγει από το σώμα πρέπει να ακολουθήσεις διατροφή και άμεση άσκηση.
      Προτάσεις συσκευών θα βρεις και στην σελίδα shopping guide. θα κοιτάξω μόλις μπορέσω να ανανεώσω και τις προτάσεις στο άρθρο εδώ.
      Επίσης να ξέρεις πως το cavitation δεν κάνει να το χρησιμοποιείς κατά την περίοδο του θηλασμού.

      Διαγραφή
  24. Μαρία, θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτο το λάδι μπορεί να συνδυαστεί με dermapen ή ιχι λογω αιθέριων ελαίων?http://www.sensities.com/kallyntika/peripoiisi-somatos/proionta-kyttaritidas-sysfixis/3015/ladi-kyttaritidas-advanced
    Μήπως κατι τέτοιο είναι πιο κατάλληλο?
    http://oleaolympica.com/el/φυτικα-ελαια-βασησ/33--.html#/ml-100_ml

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώλα κανονικά δεν επιτρέπεται οτιδήποτε μη συμβατό με το πλάσμα του αίματος όταν κάνουμε needling πάνω από 0.5mm βάθος. Μπορείς όμως να δοκιμάσεις το εξής.. να κάνεις εντριβή στο πόδι με αυτό το λαδάκι σε πολύ μικρή ποσότητα πρώτα και μετά έχοντας αφήσει ένα αδιόρατο σχεδόν φιλμ ίσα ίσα για να γλιστράει το dermapen μπορείς να κάνεις την θεραπεία σου. Πριν όμως το κάνεις σε μεγάλη περιοχή δοκίμασε πρώτα σε μικρή περιοχή να δεις πως αντιδρά η επιδερμίδα σου μιας και υπάρχει η αυξημένη πιθανότητα τα αιθέρια έλαια να την ερεθίσουν σημαντικά.

      Διαγραφή
    2. Μαρία,σ'ευχαριστώ για την απάντηση σου. Ξέχασα ομως να ρωτήσω αν τελικά υπάρχει κάτι μη ερεθιστικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με dermapen για τη κυτταρίτιδα. Επίσης θελω να μου πεις αν υπάρχει περίπτωση η χρηση mesoslim στις σακούλες ματιών απο λίπος να προκαλέσει χαλαρώσει της επιδερμιδας λογω της πιθανης υποχώρησης του λίπους. Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    3. Πόλα μπορείς να βάζεις την mesoslim αμπούλα της dermedics και για την κυτταρίτιδα. Για τα μάτια όχι δεν θα έχεις χαλάρωση γιατί πρώτον η μείωση θα γίνεται σταδιακά και με τις θεραπείες ταυτόχρονα θα γίνεται και σύσφιξη στην επιδερμίδα.

      Διαγραφή
  25. Απαντήσεις
    1. Φίλη μου οι συσκευές αυτές είναι ενδεικτικές και κάποιες που βρήκα στο ebay όταν έγραψα το Post. Οι τιμές προφανώς ακόμα και για τις συγκεκριμένες συσκευές δεν είναι σταθερές και εξαρτώνται από την προσφορά που δίνει ενίοτε ο κάθε πωλητής στην πλατφόρμα του ebay.

      Διαγραφή
  26. https://www.ebay.com/itm/Vacuum-Ultrasonic-Cavitation-Radio-Frequency-RF-Body-Slimming-Beauty-Massage/113706407786?hash=item1a796e176a:m:mYDmy5y5430CGMo5SzLaVxw

    γεια σας!ηθελα ν ρωτησω αν η παραπανω συσκευη θεωρειται αποτελεσματικη για cavitation. επίσης γνωρίζετε ποσο περιπου θ ειναι το κόστος του τελωνίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φενια μου ναι καλή είναι. Ιδίως για τα λεφτά της. Το κόστος του εκτελωνισμού δεν μπορώ να γνωρίζω αλλά στο περίπου να υπολογίζεις από 50-80 ευρώ

      Διαγραφή
  27. μαρια καλησπερα και συγχαρητηρια για τα αρθρα σου.θα μπορουσες σε παρακαλω να μας πεις τα χαρακτηριστικα που θα πρεπει να εχει ενα καλο πολυμηχανημα cavitation kai rf?για παραδειγμα την συχνοτητα του rf.βλεπω καποια μηχανηματα που εχουν 1MHz η 3MHz η 5MHz για το rf ποιο ειναι καλυτερο ; Επισης ποσο πρεπει να ειναι μια ιδανικη ισχυς για ενα καλο μηχανημα; ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω από 25Watt ιδίως για σώμα. Τα MHz δεν είναι τόσο σημαντικό στο rf αλλά σε γενικές γραμμές το 1 MHz δρα πιο βαθιά όποτε είναι καλύτερο για σώμα.

      Διαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.