Ξηρό βούρτσισμα προσώπου για φυσική ανανεώση.

Σήμερα είπα να ξεφύγουμε λίγο από τις θεραπείες με τις  hi-tech συσκευούλες μας και να αναφερθώ σε μία εξαιρετικά αποτελεσματική, γρήγορη και πολύ οικονομική τεχνική για την βελτίωση της επιδερμίδας μας, το ξηρό βούρτσισμα προσώπου. Η τεχνική αυτή είναι μια πολύ καλή  λύση για όσες προτιμάτε τις πιο φυσικές μεθόδους περιποίησης προσώπου καθώς και για όσες αναζητάτε μια πολύ οικονομική λύση για την φροντίδα του.


Ίσως και να έχετε ήδη ακουστά το ξηρό βούρτσισμα ως μία φυσική τεχνική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.
Είναι πράγματι ένας πολύ αποτελεσματικός και ανέξοδος τρόπος για να μειωθεί η όψη πορτοκαλιού. Επιπλέον κάνει την επιδερμίδα του σώματος λεία και απαλή. Η τεχνική αυτή όμως είναι πολύ ευεργετική και για την επιδερμίδα του προσώπου μας.



Τι  ακριβώς όμως είναι το ξηρό βούρτσισμα;


Η ξηρά διαδικασία βουρτσίσματος προσώπου  βασίζεται στην χρήση μιας απαλής βούρτσας  για να βουρτσίσουμε με συγκεκριμένες κινήσεις το πρόσωπό μας στεγνό χωρίς ίχνος υγρασίας και προσφέρει  πολλαπλά πλεονεκτήματα:

  • Είναι ένα εξαιρετικό και ασφαλές μέσο τόνωσης της  μικροκυκλοφορίας του δέρματος,

  • Αφαίρεση των νεκρών κυττάρων

  • Προετοιμασία για την καλύτερη απορρόφηση προϊόντων περιποίησης

  • Βοηθά το λεμφικό σύστημα σας για να καθαριστεί από τις τοξίνες

  • Σύσφιξη του δέρματος

  • Ο απλούστερος και φθηνότερος τρόπος για την αναζωογόνησης του δέρματος.

Βασικές οδηγίες για το ξηρό βούρτσισμα προσώπου


  1. Πρώτα πλένετε το πρόσωπό σας, και το  στεγνώνετε καλά με μια πετσέτα.

  2. Κατα προτίμηση αφήστε να περάσουν ένα με δύο λεπτά να στεγνώσει καλά η επιδερμίδα σας

  3. Ξεκινήστε  το ξηρό βούρτσισμα προσώπου με  απαλές, ανοδικές κινήσεις.

  4. Το βούρτσισμα  θα πρέπει να κινείται   από το λαιμό και προς τα επάνω και κατά μήκος του περιγράμματος του προσώπου.

  5. Οι κινήσεις να είναι κυκλικές και πάντα κατά μήκος των μυών 

  6. Να είστε προσεκτικές και  ποτέ να μην τραβάτε το δέρμα.

  7. Τους 2 πρώτους μήνες το βούρτσισμα να είναι έξτρα απαλό! Η αίσθηση θα πρέπει να είναι ευχάριστη.

  8. Σταματήστε αμέσως αν νιώθετε την παραμικρή ενόχληση και αυξήστε την ένταση βούρτσισματος πιο σταδιακά.

  9. Την πρώτη φορά, η όλη διαδικασία δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Σταδιακά αυξήστε το χρόνο σε ένα, δύο και τελικά, τρία λεπτά.

  10. Μετά την ολοκλήρωση της βούρτσισμα προσώπου, εφαρμόστε αμέσως κρέμα προσώπου η ορό και κάνετε μασάζ σε όλο το πρόσωπο και  λαιμό με μικρές κυκλικές κινήσεις.

Χρήσιμες συμβουλές.


  • Χρησιμοποιήσετε μια  βούρτσα με φυσικές τρίχες. Οι συνθετικές τρίχες μπορεί να βλάψουν το δέρμα.

  • Η βούρτσα σας θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνή  πριν την χρησιμοποιήσετε. Μην κρατάτε τη βούρτσα σας σε ένα υγρό χώρο όπου θα μπορούσε να πιάσει μούχλα! Αφήστε την πότε πότε να στεγνώσει στον ήλιο!

  • Το κανονικά, ξηρά και τα γηρασμένα δέρματα μπορεί να επωφεληθούν από 2 φορές την εβδομάδα, ενώ το λιπαρό δέρμα μπορεί να επωφεληθεί από 4 φορές την εβδομάδα. Η απολέπιση  είναι ευεργετική, αλλά μην το παρακάνετε.

  • Εάν έχετε μικτό δέρμα, δηλ πιο λιπαρό στην"Τ Ζώνη", μπορείτε να κάνετε πιο συχνά στην περιοχή αυτή.

  • Το βούρτσισμα σε λιπαρό δέρμα μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των εξάρσεων ακμής, γιατί απελευθερώνει τις τοξίνες και τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν φράξιμο των πόρων.

  • Δεν θα πρέπει κάνετε ξηρό βούρτσισμα σε ανοιχτές πληγές, κοψίματα ή σπυράκια

  • Αν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο ή αν έχετε κάποια δερματικό πρόβλημα μην κάνετε ξηρό βούρτσισμα αν δεν συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

  • ΜΗΝ κάνετε ξηρό βούρτσισμα όταν έχετε κάνει δυνατό peel ή  μετά από δερμοαπόξεση. Περιμένετε να περάσουν  5-7  μέρες για να είστε ασφαλής.

  • Μην βουρτσίζετε πολύ δυνατά στο δέρμα του προσώπου σας! Δεν θέλετε να σπάσετε τα τριχοειδή αγγεία ή να γδάρετε το δέρμα σας

  • Καλό θα ήταν  επίσης  μόλις τελειώσετε να πίνετε ένα ποτήρι νερό!

Προσωπικά χρησιμοποιώ την τεχνική αυτή περιστασιακά και η αίσθηση που σου αφήνει είναι φανταστική! Νιώθεις να ξυπνάει όλη σου η επιδερμίδα ενώ αποκτά μία υγιή και ροδαλή όψη άμεσα. Υπέροχα τονωτική. Όσον αφορά όμως τα αποτελέσματα  δεν μπορώ να  αξιολογήσω την μακροχρόνια δράση της γιατί ταυτόχρονα χρησιμοποιώ και τις άλλες συσκευές μου.  Εάν δοκιμάσετε το  ξηρό βούρτσισμα προσώπου ιδίως σε αποκλειστική χρήση θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σας.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Μαρια μου καλησπερα! Για μια ακομη φορα το αρθρο σου με βοηθαει πολυ, καθως το σκεφτομουνα και εγω να αρχισω το ξηρο βουρτσισμα προσωπου, καθως χρησιμοποιω το ξηρο βουρτσισμα στο σωμα και εχει αλλαξει η υφη του δερματος μου! Θα το δοκιμασω και στο προσωπο σιγουρα γιατι ειχα διαβασει γι'αυτο και στο βιβλιο της carol maggio the ultimate facersice, αρκει να βρω μια πολυ απαλη βουρτσα για ευαισθητα δερματα. Εχω υποψιν μου μια απο τριχα κατσικας λες να ειναι αρκετα απαλη? Εχεις να μου προτεινεις κατι συγκεκριμενο; Γιατι εχεις γραψει οτι εχεις κι εσυ ευαισθητο δερμα. Ευχαριστω πολυ Μαρια μου! Εισαι beauty expert τελικα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για δες λίγο αυτήν την παιδική βούρτσα με φυσικές τρίχες. Είναι πολύ οικονομική λύση. Εγώ είχα πάρει κάποια στιγμή από το ebay βούρτσα με φυσική τρίχα ειδική για βούρτσισμα προσώπου και τώρα που μπήκα πάλι στα μεράκια παρήγγειλα πριν από καναδυό μέρες αυτό το σετ εδώ. Είναι πολύ καλή ποιότητα και μάλλον στέλνουν γρήγορα από Αμερική με expendited shipping. Αν κάνεις παραγγελίες από το ebay έχε τις υπ όψιν. Μπορείς βέβαια να κοιτάξεις και στα φαρμακεία εδώ γιατί συνήθως έχουν τέτοιες βούρτσες αν και απ' ότι είχα δει παλαιότερα έχουν κυρίως για σώμα που είναι πιο σκληρές και ακατάλληλες για πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mαρια μου καλησπερα,το παρηγγειλα χτες το βραδυ (το δευτερο που εχεις δωσει)μου ηρθε ειδοποιηση οτι θα ερθει 9Shipping service : USPS First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service) την επαθα παλι μαλλον ετσι;;;Απαντησε μου σε παρακαλω οποτε μπορεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υ.γ δεν ανησυχω για το τελωνειο ειναι αστειο το ποσο,απλα την εκανα την βλακεια μου παλι αν ηταν πανακριβο τωρα θα χα προβληματιστει ξανα χαχαχα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην ανησυχείς.. USPS είναι δημόσια ταχυδρομική της Αμερικής. Πάει να πει ότι θα έρθει μέσω ΕΛΤΑ. Για μικρά δέματα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτο το κανω πολλες φορες,πες απο κεκτημενη ταχυτητα,απο την χαρα μου,απο βλακεια,τσουπ παταω την αγορα και δεν βλεπω πολλα πολλα.Ειμαι αδιορθωτη η ατιμη,μυαλο δεν βαζω,χεχεχε!!!!Σε ευχαριστω Μαρακι για την διευκρινηση.Να σαι καλα κουκλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην ανησυχείς.. USPS είναι δημόσια ταχυδρομική της Αμερικής. Πάει να πει ότι θα έρθει μέσω ΕΛΤΑ. Για μικρά δέματα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.