Πώς να επιλέξεις συσκευή ραδιοσυχνοτήτων.


Είναι γνωστό πως από τις πιο τις πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες διαθέσιμες σήμερα  για μη επεμβατική σύσφιξη του δέρματος είναι οι  ραδιοσυχνοτήτες (radiofrequency -rf). Για θεραπείες σύσφιξης λοιπόν στο σπίτι μια φορητή συσκευή ραδιοσυχνοτήτων είναι εξαιρετική λύση για να αντιμετωπίσουμε οικονομικά και στην άνεση του σπιτιού μας χαλάρωση σε πρόσωπο ή/και σώμα. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα.... Με τόσες συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά και συχνά με παραπλανητικές περιγραφές και υποσχέσεις είναι πράγματι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τις πραγματικά αξιόλογες συσκευές, την καλύτερη για τις δικές μας ανάγκες μας και ασφαλώς μέσα στα όρια του budget μας.
Για να σας βοηθήσω  λοιπόν ώστε να μπορείτε να αξιολογείτε, το κατά δύναμη, σωστά τις υποψήφιες συσκευές σας, αναφέρω παρακάτω τι πρέπει να προσέχετε στην περιγραφή της κάθε υποψήφιας συσκευής.

Πώς να επιλέξεις μια συσκευή ραδιοσυχνοτήτων για τις δικές σου ανάγκες;

Για να κάνεις  σωστή επιλογή, είναι  πολύ σημαντικό να ελέγξεις  πρώτα τα τεχνικά χαρακτηριστικά  της συσκευής που σε ενδιαφέρει.  Στην περιγραφή της συσκευής θα δεις τα λεγόμενα specs ή technical specifications. Ιδού πως αυτά επηρεάζουν το είδος της θεραπείας που θα σου δώσει η συγκεκριμένη συσκευή.

Διπολική, τριπολική, πολυπολική,  μονοπολική ή unipolar λειτουργία RF. Αυτό καθορίζει κυρίως το βάθος διείσδυσης της θεραπείας.

  1. Οι μονοπολικές φτάνουν σε μεγαλύτερο βάθος και επηρεάζουν και τον λιπώδη ιστό. Επιτυγχάνουν πιο γρήγορα επιδερμική σύσφιξη αλλά θέλουν πολύ προσοχή στην χρήση τους γιατί η επιφάνειά τους ζεσταίνεται πολύ και εάν δεν γίνει σωστή χρήση μπορεί να κάνουμε έγκαυμα ή και ζημία στους ιστούς. Εκτός από τις μικρές ατομικές μονοπολικές συσκευές που δεν έχουν μεγάλη ισχύ  και είναι ασφαλείς για προσωπική χρήση δεν συνιστώ δυνατές μονοπολικές για χρήση στο σπίτι.

  2. Οι διπολικές είναι η πιο ασφαλής τεχνολογία για επιδερμική σύσφιξη όταν δεν θέλουμε απώλεια λίπους στην περιοχή. Οι διπολικές  δρουν κυρίως επιδερμικά και έτσι είναι ασφαλής για τον λιπώδη ιστό. Βέβαια παρόλο αυτά πάλι πρέπει να προσέχουμε να ακολουθούμε τις προφυλάξεις και τον σωστό τρόπο  εφαρμογής της θεραπείας όπως ανέφερα παραπάνω.

  3. Οι τριπολικές rf είναι ένας συνδυασμός μονοπολικής και διπολικής τεχνολογίας. Είναι ιδανική επιλογή για το σώμα εκεί που θέλουμε σύσφιξη και λιποδιάλυση. Το μόνο "μειονέκτημα" στις συσκευές που κυκλοφορούν σε τιμές προσιτές με αυτήν την τεχνολογία είναι η χαμηλή ισχύ τους.  Από  την μία αυτό παρέχει ασφάλεια στην χρήση τους από την άλλη χρειάζονται αρκετές θεραπείες για να δείτε αποτέλεσμα.

2. Συχνότητα συσκευών RF, σε MHz. Κάθε συσκευή ραδιοσυχνοτήτων λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, δηλαδή 1Mhz, 3MHz 6Mhz κ.λπ. Αυτό έχει κυρίως να κάνει με το βάθος των ιστών που επηρεάζεται από την θεραπεία. Υψηλότερες συχνότητες τείνουν να επηρεάζουν πιο επιφανειακά. Άλλοι παράγοντες όμως, όπως η ποσότητα της ισχύος που παρέχεται και η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να επηρεάσει το βάθος της διείσδυσης. Για χρήση στο σπίτι σας προτείνω να προτιμάτε το 1 Mhz αφού αυτό για φορητές συσκευές με λιγότερα συνήθως watt είναι πιο πιθανό να σας δώσει καλύτερα αποτελέσματα. Συσκευές που είναι στα 3ΜHz

3.Μέγιστη ισχύς RF, σε Watts. Υψηλότερη ένταση σημαίνει καλύτερη και πιο γρήγορη θεραπεία, Η πολύ υψηλή ένταση όμως  για χρήση στο σπίτι  δεν είναι ασφαλής εάν γίνει κατάχρηση και λάθος χρήση. Για χρήση στο σπίτι προτιμήστε συσκευή ραδιοσυχνοτήτων από 30-50 Watt

4. Ρύθμιση παραμέτρων που επιτρέπεται από τον εξοπλισμό. Σε ορισμένες μηχανές, μπορείτε να ρυθμίσετε πολλές διαφορετικές παραμέτρους.  Άλλες έχουν πολύ απλοϊκή λειτουργία. Αυτές  αν και δεν προσφέρουν προσαρμογή της θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες σας, είναι όμως πιο εύκολες στη χρήση. Η επιλογή σας εξαρτάται από το πόσο σίγουρες ή όχι  αισθάνεστε στη χρήση συσκευών με πιο πολύπλοκες ρυθμίσεις.

Ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να σας είναι χρήσιμες στο να επιλέξετε μία καλή συσκευή ραδιοσυχνοτήτων, ώστε να μπορείτε να πάρετε αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Δημοσίευση σχολίου

27 Σχόλια

  1. Μαρία καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog σου! Σε παρακολουθώ από το e-gynaika και ειλικρινά είσαι μια αστείρευτη πηγή γνώσεων!
    Ενδιαφέρομαι για fraxional συσκευή ραδιοσυχνοτήτων για πρόσωπο και σώμα (για αντιμετώπιση ραγάδων) και θέλω να σε ρωτήσω αν οι προδιαγραφές που αναφέρεις για τα watt ισχύουν και για τις fraxional.
    Είδα αυτή τη συσκευή:
    http://www.ebay.com/itm/Fractional-RF-Radio-Frequency-Dot-Matrix-Skin-Rejuvenation-Wrinkle-Removal-Care-/301807283830?hash=item46451dae76:g:UtcAAOSwnipWVC5M
    Και ρώτησα τον πωλητή για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της και μου απάντησε:
    100-240v available, and output 200ma and 30w

    Με βάση τις μέχρι τώρα εντυπώσεις σου από την δική σου fraxional (που είναι πολύ πιο ισχυρή από αυτήν που κοιτάζω εγώ :-) ) θεωρείς ότι αξίζει τον κόπο η αγορά της?
    Μου απαντάς όποτε βρεις χρόνο! Δε επείγομαι!
    Σε ευχαριστώ και να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Katia όντως η δική μου είναι πιο ισχυρή αλλά δεν γνωρίζω αν μπορεί βοηθήσει σε ραγάδες. Εάν αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που θέλεις να αντιμετωπίσεις η καλύτερη συσκευή είναι το Dermapen. Με βάθος 1.5 ή 2mm και με σταμπωτές κινήσεις πάνω και κατά μήκος των ραγάδων θα δεις σημαντική μείωση έως και τελείως εξάλειψη. Δεν ξέρω εάν έχεις ήδη αλλά εάν όχι θα το βρεις πολύ οικονομικά στο ebay. Επειδή κυκλοφορούν και dermapen που δεν τρυπούν κάθετα (απλά δονούνται... αν είναι δυνατόν!!!) σου προτείνω να πάρεις αυτό εδώ που είναι ίδιο με το δικό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση!
    Dermapen έχω –το ίδιο με το δικό σου- το οποίο έχω αρχίσει να το χρησιμοποιώ στις ραγάδες με την συχνότητα που πρότεινες σε μια άλλη φίλη (κάθε 10 μέρες στο 1,5 mm βάθος) αλλά δεν το έκανα σταμπωτά …θα το δοκιμάσω έτσι όπως λες και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα!.
    Ένας λόγος που προσανατολίζομαι στην fraxional rf είναι γιατί σκεφτόμουν να την συνδυάσω με το dermapen για τις ραγάδες (π.χ 1 φορά το μήνα fraxional rf και κάθε 10 μέρες dermapen για να μεγιστοποιήσω τα αποτελέσματα και παράλληλα να την εφαρμόζω στο πρόσωπο για τις θεραπείες που μας προτείνεις κατά καιρούς. Δυστυχώς το budget μου δεν μου επιτρέπει να πάρω την δική σου και έψαχνα κάτι πιο οικονομικό με σχετικά δυνατή ένταση. Θα συνεχίσω το ψάξιμο αλλιώς θα προσανατολιστώ σε διπολική rf με βάση τις πολύτιμες συμβουλές του άρθρου σου!
    Πολλά φιλιά και ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Katia αν μπορείς δοκίμασε να κάνεις με το dermapen και σε βάθος 2.00mm. Θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαράκι, ναι θα το δοκιμάσω στα 2.00mm με την τεχνική που μου είπες και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα! Χίλια ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα Μαρια μου! Ηθελα να γραψω τις εντυπωσεις μου για την fractional rf dot matrix
    http://www.ebay.com/itm/Fractional-Portable-RF-Radio-Frequency-Dot-Matrix-SKin-Lift-Beauty-Rejuvenation-/181558865919?hash=item2a45c06fff:g:AxEAAOSwcu5UPLUe . Την εχω εδω και ενα μηνα. Την χρησιμοποιω καθε πεντε ημερες, στην μεγιστη ενταση για 15 λεπτα μαζι με smooth gel dermedics. Ειναι η πρωτη φορα που χρησιμοποιω τεχνολογια fractional και παρολα τα λιγα watt της συσκευης, ειμαι πολυ ευχαριστημενη με το αποτελεσμα. Κανει το δερμα πιο σφριγηλο και γεματο. Ειναι αρκετα δυνατη συσκευη και στο δικο μου δερμα τουλαχιστον, αν δεν βαλω αρκετο gel μου κανει φουσκαλα (σαν εγκαυμα). Για τις ουλες που εχω δεν μπορω να πω οτι τις εξαφανισε, αλλα δινει ενα γενικα καλο αποτελεσμα ανανεωσης στην επιδερμιδα! Την συστηνω ανεπιφυλακτα σε οποια κοπελα ψαχνει κατι πιο οικονομικο σε fractional.Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Dinaki μου τέλεια!!! Νομίζω για αρχές χαλάρωσης είναι όντως μια πολύ καλή και οικονομική επιλογή. Σε ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για τις πληροφορίες και το χρόνο που αφιερώνεις να μας ενημερώνεις πάντα για τα αποτελέσματα που βλέπεις από τις θεραπείες. Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα Μαρια..αναφερεις παραπανω για τα MHz σε συσκευες ραδιοσυχνοτητων..αλλα δεν καταλαβα..για το προσωπο ειναι πιο αποτελεσματικες τα 1ΜΗz ή 3MHz??σ ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλησπερα Μαρια μου.Εχω vacuum rf και δεν ξερω ποιο υλικο να βαζω στην επιδερμιδα για να κανω την θεραπεια.Εχω δοκιμασει με γλυκερινη αλλα δεν ξερω αν κανω το σωστο.Τι να προτιμησω?σ ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μπορείς να βάλεις μια μικρή ποσότητα φυτικού λαδιού ίσα ίσα για να γλιστράει η κεφαλή. Επίσης εξαιρετικό προιόν που είναι κατάλληλο για εφαρμογή με vacuum και επιπλέον θα ενισχύσει σημαντικά τα αποτελέσματα του μασάζ είναι και το Lipo Drain της Dermedics

      Διαγραφή
  10. Γεια σου Μαρια ευχομαι να εισαι καλα, θα ηθελα παλι τη συμβουλη σου, θελω να παρω μια μιμι συσκευη για συσφιξη στο σωμα ειμαι αδυνατη και δεν θελω να χασω κιλα εχω μπερδευθει πολυ στο e bay λογω μεταφρασης, γι αυτο θα ηθελα να μου προτεινεις εσυ καποια αν μπορεις, σ ευχαριστω Λιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίτσα σου προτείνω το οικονομικό πολυμηχάνημα σώματος που έχω και στην σελίδα αγορών εδώ http://www.spastospiti.gr/p/e-shopping.html

      Διαγραφή
  11. Μαρια καλησπερα.Εχω εδω και καιρο την συσκευη RFpanda box και τη χρησιμοποιω κανονικα. Σημερα προσπαθησα πριν τη χρησιμοποιησω να φιαξω λιγο το καλωδιο που ενωνει την κεφαλη που ακουμπαει στο δερμα με την συσκευη γιατι φαινονταν λιγο τα καλωδιακια απο μεσα, εκει που συνδεεται με την συσκευη, και τελικα ....του εβγαλα τα ματια!!! Ξεενωσαν τελειως τα καλωδιακια απο το ακρο που ενωνει με τη συσκευη... Τι με συμβουλευεις να κανω? Αν το παω σε απλοηλεκτρολογο για ηλεκτρικες συσκευες θα το τακτοποιησει λες? Ειδα 4 εσοχες αλλα δυο καλωδια. Πρεπει να προσεξει αυτος να ενωσει σε 2 ακιδες τα καλωδια? Αλλιως θα ειναι διπολικη η θα αλλαξει κατι?
    Φιλακια και σε ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rose πήγαινέ την στον ηλεκτρολόγο. Δεν είναι τίποτα αυτό, πιστεύω θα το φτιάξει εύκολα. Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα αν σου είναι εύκολο να μας πεις αν είσαι ευχαριστημένη από την συγκεκριμένη συσκευή και αν ναι τι διαφορά έχεις δει.

      Διαγραφή
    2. Ευτυχώς ένας καλός ηλεκτρολόγος μου την έφιαξε και δουλεύει και πάλι κανονικά. Από την εφαρμογή της είμαι πολύ ευχαριστημένη: κάνει σύσφιξη του δέρματος ιδίως στο μέτωπο που το σηκώνει, στη χαλάρωση στις παρειές του σαγονιού και δίνει την εικόνα αναγεννημένου δέρματος στο μάγουλο, πιο μαλακό και πιο νέο.Εγώ κάνω πρίν και μία nuface για να γυμναστούν και οι μύες και μου βγαίνει ωραίο αποτέλεσμα. Η συσκευή είναι πολύ καλή. Αρχίζω από το 4 και την πάω στο 5.
      Συγγνώμη που άργησα να σου απαντήσω για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να συνδεθώ..
      Φιλάκια και σε ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές

      Διαγραφή
    3. Rose μου τέλεια! Πολύ καλά νέα!!! Χαίρομαι πολύ που μπόρεσες και την έφτιαξες αλλά και που έχεις τόσο καλά αποτελέσματα. Στο σώμα την δοκίμασες καθόλου;

      Διαγραφή
  12. Μαρία,θα ήθελα να σε ρωτησω ποια ειναι η δική σου συσκευή rf, ποσο καιρο την εχεις και τι αποτελέσματα εχεις δει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώλα δυστυχώς την καλή διπολική που είχα την έδωσα σε αισθητικό για να αγοράσω μία διπολική με fractional. Αν και καλή και αυτή, είναι κυρίως κατάλληλη μόνο για πρόσωπο. Η πρώτη που είχα ήταν σαφέστατα πιο αποτελεσματική. Έδινε ορατή επιδερμική σύσφιξη και στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα. Είναι όμως ακόμα ακριβή γύρω στα 700 ευρώ και δεν κυκλοφορεί πάντα στο ebay.

      Διαγραφή
  13. Μαρία, γεια σου! Μόλις σήμερα ανακάλυψα το blog σου κ το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον! Παρακολούθησα αρκετές συζητήσεις αλλά έχω αρκετά κενά! Θα ήθελα να σε ρωτησω ποια συσκευή σύσφιξης προσώπου κ λαιμού για χρήση στο σπίτι συστήνεις; Επίσης ποια η γνώμη σου για τα προϊόντα της εταιρείας beauty home clinic (αν θυμάμαι καλά) που διαφημίζονται πολύ στο fb? Ρωτάω γιατί το σκεφτόμουν να αγοράσω ένα rf αλλά μου φαίνεται φτηνό κ δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό θα είναι! Ευχαριστώ προκαταβολικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου η πιο δυνατή και οικονομικά προσιτή συσκευή ραδιοσυχνοτήτων για αποτελεσματικές θεραπείες σύσφιξης στο σπίτι είναι αυτήν https://www.ebay.com/itm/Wrinkle-Removal-Bipolar-Radio-Frequency-RF-Mini-Beauty-Machine-Facial-Skin-Care/182348987240
      Η εταιρεία που αναφέρεις προσφέρει κάποια αρκετά καλά προϊόντα (αν και δεν συμφωνώ με όλες τις προτάσεις τους). Απλά λογικό είναι λόγω των εξόδων που έχουν οι άνθρωποι, για την λειτουργία της επιχείρησης τους εδώ στην Ελλάδα με φορολογία, φπα, άλλα έξοδα λειτουργίας + το κέρδος τους, αλλά και καλύτερη προφανώς κάλυψη μετά την πώληση, το κόστος αγοράς της ίδιας συσκευής από εκεί να είναι πολύ πολύ υψηλότερο από το Ebay. Προσωπικά παίρνω το ρίσκο πάντοτε και παραγγέλνω από το Ebay γιατί στα ίδια λεφτά αγοράζω πολύ πιο δυνατή συσκευή.

      Διαγραφή
  14. Συγγνωμη για την ενοχληση θελω μονο μονοπολικη συσκευη για προγουλι που μπορω να βρω και τι jell βαζεις και που το βρισκεις .Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το προγούλι πιστεύω πως η τεχνολογία hifu μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο εκτός και εάν έχεις μεγάλη περίσσια λίπους οπότε θα χρειαστείς μια δυνατή μονοπολική rf συσκευή. Πες μου και το budget σου για να σου προτείνω την πιο κατάλληλη συσκευή

      Διαγραφή
  15. kalimera Maria,kata tihi vrika osa anaferish gia ta rf siskivasies ke ta itela na se rotiso pio mihanima ta mou protinesh gia miosi topiko lipos (6-8 ekatosta)sta podj,sisveksi ke taftohrona na kani ke gia prosopo ,ime 47 eton ke idi vlepo ta prota simadj halarosi ke retidoules,euharisto poli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες το πολυμηχάνημα με rf, vacuum και Cavitation στον οδηγό αγοράς. https://www.spastospiti.gr/p/e-shopping.html

      Διαγραφή
  16. Μαρία γεια σου. Έχω ένα πολυμηχάνημα (cavitation rf διπολικό και τρι πολικό και vacuum). Σήμερα που το έβαλα να λειτουργήσει είδα ότι δεν ζεσταίνει καθόλου στην λειτουργία rf. Μήπως ξέρεις κάποιον τεχνίτη που επισκευάζει συσκευές; Σ’ ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαργαρίτα τώρα βρήκα χρόνο να ασχοληθώ ξανά με τις απορίες σας. Εάν χρειάζεσαι ακόμη βοήθεια στείλε μνμ στο FB

      Διαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.