Άσκηση Σύσφιξης για τη Χαλάρωση του Κάτω Βλεφάρου.

Η χαλάρωση στη περιοχή του κάτω βλεφάρου είναι ένα από εκείνα τα  αισθητικά προβλήματα που επηρεάζουν δραστικά την νεανική εικόνα του προσώπου μας. Η απώλεια λίπους, μυικού τόνου, η λέπτυνση του δέρματος και το άνοιγμα της οστικής κοιλότητας των ματιών με την πάροδο των χρόνων είναι οι κύριες αιτίες του προβλήματος. Ανάλογα με την προδιάθεση και την μορφολογική ιδιαιτερότητα του κάθε ατόμου η ένταση του προβλήματος διαφέρει στον καθένα. Σε κάποια άτομα από μικρή κιόλας ηλικία η κοιλότητα του κάτω βλεφάρου δείχνει πολύ βαθουλωμένη και σκοτεινή με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει πιο γηρασμένο από την πραγματικότητα και μονίμως κουρασμένο.

Σήμερα η πιο δραστική λύση για το βαθούλωμα του κάτω βλεφάρου είναι η εμφύτευση αυτόλογου λίπους ή ενέσιμα που γεμίζουν την περιοχή και  έτσι μετριάζουν σημαντικά το πρόβλημα. Πριν καταφύγετε όμως σε τέτοιες δαπανηρές λύσεις, μπορείτε να δοκιμάστε να διορθώσετε σημαντικά το πρόβλημα τονώνοντας και ανορθώνοντας τον σφιγκτήρα των βλεφάρων, το κυκλικό μυ γύρω από τα μάτια με  ασκήσεις προσώπου.

Η πιο εύκολη και με θεαματικά αποτελέσματα άσκηση που συνιστούν όλα τα προγράμματα ασκήσεων προσώπου είναι η ακόλουθη:



  • Τοποθετήστε εκεί που ενώνεται το κάτω βλέφαρο με τα ζυγωματικά σας τον δείκτη σας ή τις άκρες των 3 μεσαίων δακτύλων σας.

  • Προσπαθήστε να κλείσετε τα μάτια σας ενώ τα δάχτυλα δρουν ως αντίσταση για τους μυς.

  • Κρατήστε τη σύσπαση των μυών του σφιγκτήρα για 6 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 15 φορές

  • Μην τραβάτε το δέρμα κάτω από τα μάτια σας, απλά τοποθετείτε τα δάχτυλά σας σταθερά στην περιοχή.

Τα αποτελέσματα φαίνονται σύντομα και είναι  εύκολη γρήγορη και δωρεάν  μέθοδος. Αξίζει να την δοκιμάσετε!

Δημοσίευση σχολίου

17 Σχόλια

  1. Μαρια μου πολυ ωραιο το αρθρο σου!
    Θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σου.
    Εχω μεγαλη λεπτυνση κατω βλεφαρων κ δεν ξερω τι μπορω να κανω για να εξαλειψω καπως το προβλημα. Γνωριζεις καποια κρεμα ή συσκευη που θα βοηθουσε ή η μονη λυση ειναι τα ενεσιμα; Σε ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To dermapen είναι η καλύτερη λύση. Δες το σχετικό άρθρο εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mαρια ειμαι σε φαση παλι που χρησιμοποιω τις συσκευες (ευτυχως),θελω οποτε μπορεις να μου συστησεις ενα προγραμμα για πρηξιματα κατω απο τα ματια,μπορει να ναι και ορμονικα βεβαια.Αλλα δεν ειχα ποτε και τωρα ξαφνικα με ενοχλουν πολυ.Δηλαδη επειδη εχω το δερμαπεν λεω να εφαρμοσω ενα προγραμμα με αμπουλες,αλλα δεν ξερω α)ποιες αμπουλες;;β)σε τι συχνοτητα και γ) σε ποιο βαθος;,δ) αν υπαρχει καποια αλλη συσκευη;;Οποτε μπορεις βγαλε ενα προγραμμα,δεν βιαζομαι αλλωστε.Ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κική μου θα το έχω υπ όψιν. Απο τα dermedics οι mesocapil που βοηθούν την μικροκυκλοφορία και ενισχύουν την υγεία των αγγείων, και αποσυμφορίζουν τα οιδήματα είναι ιδανικές. ι απλώνεις με μασάζ καθημερινά πρωί και βράδυ μια πολύ μικρή ποσότητα και με το dermapen στο 0.25mm 2 φορές την εβδομάδα. Ψάχνω και εγώ συσκευές ειδικές για την περιοχή των ματιών αλλά περισσότερο για ενίσχυση της επιδερμίδας γενικά. Αχ αυτήν η περιοχή είναι από τις πιο δύσκολες πράγματι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρια μου μονο οι mesocapil κανουν;;; η ecm:::Θα τις παρω και αυτες συντομα βεβαια,Εχω δει διαφορα στην ελαστικοτητα του λαιμου μου με το dermapen και το ecm.(τo κανω δυο φορες την βδομαδα παντα με 0.25 και μια φορα το κανα στο 0.50)Αυτες ειναι μονο για κατω απο τα ματια;;δεν κανουν για το υπολοιπο προσωπο;;Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασφαλώς και κάνουν για όλο το πρόσωπο. Οι mesocapil είναι εξαιρετική επιλογή για οιδήματα μαύρους κύκλους και αποσυμφόρηση της περιοχής. Οι mesoecm είναι για ενδυνάμωση της επιδερμίδας. Μαζί δίνουν ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Μάλιστα εγώ δοκιμάζω μια δική μου συνδυαστική τεχνική για ενδυνάμωση της περιοχής στο κάτω βλέφαρο. Μόλις είμαι σίγουρη θα γράψω σχετικά αλλά έχω υψηλές προσδοκίες μιας και τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται πολύ ενθαρρυντικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε Μαρια μου κανε παλι το θαυμα σου αναμενω με χαρα.Εγω παλι δεν ξερω αν το πρηξιμο ειναι λογο ορμονων η λογο χαλαρωσης,Ρωτησα αισθητικο και μου ειπε οτι ειναι λιγο και απο τα δυο χωρις να ειναι σιγουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πρήξιμο αν δεν ειναι λιπωδης ιστος οφειλεται σε κατακράτηση υγρων και οι αιτίες του μπορει να ειναι διαφορες. Σιγουρα όμως και η χαλάρωση που έρχεται με την ηλικία επιδεινώνει την εικονα. Πιστεύω πως η θεραπεια που τεσταρω και εγω τωρα θα σε βοηθησει σημαντικα αν το προβλημα σου οφειλεται σε οιδημα και χαλαρωση. Αν ειναι όμως λογω λιπωδη ιστού τοτε θα βοηθησει καπως αλλά οχι ιδιαιτερα. Μπορω να σκεφτω και κανα δυο πιθανες θεραπείες και για αυτην την περιπτωση αλλά ειναι πραγματικα δυσκολη στην αντιμετωπισή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mαρακι λοιπον πηρα τις αμπουλες (mesocapil) που μου ειπες για το πρηξιμο των ματιων, εμενα ειναι λογω ορμονων τελικα,δεν εχω λιπος,ισως εχω χαλαρωση.Δεν βλεπω κατι ιδιαιτερο προς το παρον.Σε ακολουθω και στο twitter (ναι ναι) ειδα πως αντιμετωπιζεις εσυ το πρηξιμο Πολυ αραιη η mesocapil δεν μου αρεσει σαν υφη,εχω μεγαλη αγαπη με τις ecm και τις συνδυαζω μαζι.Αυτο που μου αρεσει ομως και πρεπει να το καταθεσω να το διαβασουν οι κοπελιες εδω ειναι οτι, οπως εχεις δει ρυτιδες δεν εχω για τα 48,5 μου χρονια (χεχεχε αν δεν τα κλεισω δεν θα ειμαι 49),τελευταια ομως εβλεπα την ρυτιδα στο μεσοφρυδο να κανει την εμφανιση της,λοιπον με το dermapen και την ecm,ξεχασα οτι πηγαινε να εμφανιστει.Αγγιζα και ενοιωθα σαν να αδειαζε το σημειο αυτο(ελαχιστα βεβαια),σημερα συνειδητοποιησα οτι δεν το νοιωθω, δεν το βλεπω πια, αν ειναι ιδεα μου θα δειξει ηθελα ομως να το πω,ισως βοηθησει καποιες που εχουν το ιδιο προβλημα,ποτε δεν περιμενα οτι θα αγαπουσα τοσο το dermapen.Ευχαριστω για ολα Μαρακι μου να σαι καλα.Y.Γ Το nuface τωρα φαινεται και στα elta,ε ναι επιτελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαίρομαι Κική μου πως ο συνδυασμός Dermapen + ECM σου έστρωσε τόσο καλά. Είναι πράγματι αχτύπητος συνδυασμός για πλήθος θεραπειών. Oι Mesocapil είναι πολύ καλές για ευρυαγγείες, κοκκινίλες και αποτοξίνωση των κυττάρων και συνδυαστική χρήση με άλλες αμπούλες ενισχύουν την δράση τους. Αλλά όπως σε όλα τα προϊόντα κάποια μας στρώνουν καλύτερα από άλλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρία έχω διαβάσει τα πάντα που έχεις αναρτήσει σε σχέση με τις συσκευές αντιγήρανσης και ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορείς να με ενημερώσεις σχετικά με την αγορά της nuface trinity. Πως μπορώ να την παραγγείλω? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.( Κατερίνα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kate μόνο από το ebay σε καλή τιμή. Καλή πρόταση αγοράς για την Nuface θα βρεις εδώ http://www.spastospiti.gr/p/e-shopping.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα Μαρία μου σου είναι εύκολο να μου πεις πως γίνεται σε συνδυασμό mesocapril k ecm γίνονται σε μια θεραπεία η ξεχωριστή σ ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασούλα συνδυάζονται τέλεια μαζί. Πρώτα εφαρμόζεις την mesocapil και μετά την Ecm. Η εφαρμογή γίνεται και χωρίς συσκευή αλλά με needling 0.25-0.3 είναι ιδανικά.

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα Μαρία μου ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεις την ageless instantly πρόσφατα μου έπεσε τυχαία στα χέρια ένα φακελάκι της κ διαβάζοντας στο internet είδα ότι υπάρχουν 2 ειδών σωληναριο κ φακελάκι τώρα το θέμα είναι αν κάνουν την ίδια δουλειά κ αν είναι θεραπεία για πρήξιμο στα μάτια ή απλά σε ξεπρηζουν για 6 - 9 ώρες κ μετά πέφτεις στην ίδια κατάσταση μου το έδωσε κάποια αισθητικός κ μου είπε ότι είναι πολύ ακριβό εγώ στοebay το βρήκα απο 8ευρώ- 90ευρώ τα 50 φακελακια η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι άλλο το περιεχόμενο κ το αποτέλεσμα έχω μπερδευτεί αν υπάρχουν 2 η 3 είδη εγώ πάντως παρήγγειλα με 13ευρώ δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχω αλλά δεν θα τα κλάψω κιόλας.Συγνωμη αν σε ζαλισα απλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Επίσης έψαξα να βρω ενα foreo στο Ebay kεκεί οι τιμές του είναι απο 8ευρώ-170 ευρώ είναι όλα ηλεκτρικά η όχι?Αυτό που συστήνεις εσύ έχει τελειώσει άλλο χάος κ αυτό δεν ξέρεις τι να πάρεις!!! Συγνωμηγια το ζαλισμα ξέρω ότι ο χρόνος σου είναι περιορισμενος οπότε μπορείς μου απαντάς. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την γνωρίζω Βασούλα μου αλλά δεν την έχω δοκιμάσει. Πιστεύω πως ίδιο θα είναι το περιεχόμενο και στο Ebay. Όταν το παρεις πες μου τις εντυπώσεις σου. Για την foreo θα το κοιτάξω αργότερα και θα σου πω

      Διαγραφή
    2. Βασούλα, συσκευή τύπου foreo θα βρεις και εδώ στο στο Aladdin Αυτήν έχω και εγώ τώρα και είναι μια χαρά! Την ίδια δουλειά κάνουν :) Συνδυάζεται μάλιστα τέλεια με το foaming water της Dermedics

      Διαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.