Skin Needling: Συμβουλές για Αποτελεσματικότερη και Ασφαλή Χρήση.


To Skin needling, δηλαδή η θεραπεία με μικροβελόνες είτε με dermaroller ή με dermapen λόγω των γρήγορων και εμφανών αποτελεσμάτων στην επιδερμίδα μας έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες θεραπείες μας ομορφιάς.

Όμως θα ήθελα να σας ενημερώσω για κάποια νέα δεδομένα ως αναφορά τη συγκεκριμενη θεραπεία και να επισημάνω μερικά ακόμα σημεία σχετικά με την σωστή και ασφαλή εφαρμογή της  ώστε έχετε τα καλύτερα ορατά αποτελέσματα.


Δώστε λοιπόν την προσοχή σας στις παρακάτω νέες και κάποιες ήδη γνωστές, αλλά σημαντικές συμβουλές  και πρωτόκολλο χρήσης.

 Υγιεινή και ασφάλεια


  1. Απολυμαίνετε το δέρμα σας και όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία με καθαρό οινόπνευμα.

  2. Χρησιμοποιείτε γάντια μιας χρήσης .

  3. Καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε αναισθητική κρέμα. Όταν κάνετε θεραπεία με μικρο-βελόνες ο κύριος στόχος είναι η ενεργοποίηση των ινοβλαστών για τη σύνθεση του κολλαγόνου. Εάν χρησιμοποιήσετε αναισθητικό τότε τα κύτταρα θα είναι ας πούμε, πιο αδρανή, σε μία κατάσταση “υπνηλίας” και δεν θα λειτουργήσουν όπως θα έπρεπε.

  4. Η ηλεκτρονική συσκευή που λειτουργεί για θεραπεία με μικρο-βελόνες δηλαδή το dermapen είναι ασφαλέστερο από το dermaroller. Tο dermapen ελέγχεται από μικροεπεξεργαστή και η πίεση και το βάθος της διείσδυσης των βελόνων είναι πάντα το ίδιο και σταθερό σε κάθε περιοχή της θεραπείας.

  5. Η θεραπεία με dermaroller χρειάζεται  περισσότερο χρόνο ανάρρωσης, δημιουργεί πολύ μεγαλύτερο πόνο και δίνει κατώτερα αποτελέσματα.

 Μήκος Βελόνων και χρήση ορού


  • Για θεραπείες με βελόνες 0,25 χιλιοστών όπου η χρήση τους είναι για βαθύτερη διείσδυση αντιγηραντικών  συστατικών, ο  καλλυντικός ορός μπορεί να εφαρμοστεί πριν, κατά την διάρκεια και αμέσως μετά τις ενέσεις.

  • Εάν οι βελόνες είναι μεγαλύτερες από 0.25mm, σύμφωνα με τα τελευταία νέα σχετικά με τις θεραπεία, συνιστάται ο ορός  να μην  εφαρμόζεται αμέσως μετά τη διαδικασία. Ο λόγος είναι πως αν  βάλουμε αμέσως τον ορό, τότε τα κύτταρα επειδή θα τονωθούν με τον ορό και δεν θα λειτουργήσουν στο μέγιστο- όπως θα έπρεπε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα κάνουν πλήρη "δουλειά " από μόνα τους .

  • Όταν λοιπόν χρησιμοποιείτε βελόνες μακρύτερες από 0.25mm απλώστε τον ορό  7-10 λεπτά αργότερα.

  • Για να διευκολύνεται το πέρασμα με την συσκευή πάνω στο δέρμα με βελόνες μακρύτερες από 0.25mm μπορούμε να χρησιμοποιούμε αποστειρωμένο φυσιολογικό ορό.

  • Προσωπικά πιστεύω ότι και με 0.5 mm μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιον ειδικό ορό για  αισθητικές θεραπείες αλλά αυτό είναι δική μου άποψη και τρόπος χρήσης.

Συχνότητα Θεραπείας

Μην κάνετε πολύ συχνά θεραπεία με μικροβελόνες. Αντίθετα με την μέχρι τώρα πεποίθηση ότι η συστηματική επανάληψη της θεραπείας είναι αναγκαία για την αποτελεσματικότητά της, οι συχνές εφαρμογές τελικά κουράζουν το δέρμα και το εξαντλούν. Με βελόνες 0,25mm μπορούμε να κάνουμε άνετα θεραπείες  2-3 φορές την εβδομάδα. Με μικροβελόνες όμως 0.5mm και άνω, το δέρμα  μετά την θεραπεία  χρειάζεται από 10-15 ημέρες για την πλήρη αναγέννηση του, γι 'αυτό λοιπόν μην επαναλάβετε πιο σύντομα την θεραπεία. Ο χρόνος ανάρρωσης εξαρτάται  από την κάθε επιδερμίδα και από το μήκος των βελονών. Όσο μεγαλύτερες οι βελόνες τόσο μεγαλύτερο το διάστημα ανάρρωσης.

Το υπερβολικά συχνά επαναλαμβανόμενο Skin needling με μακριές βελόνες  επιταχύνει την διαδικασία γήρανσης των κυττάρων επειδή:

  • προκαλεί μεγάλο οξειδωτικό στρες και

  • η εντατική επαναλαμβανόμενη κυτταρική διέγερση σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργεί φθορά των τελομερών (Hayflick όριο) που οδηγεί στην αναπαραγωγική γήρανση του DNA.
Τα παραπάνω δεν το αναφέρω για να σας ανησυχήσω αλλά να ενημερωθείτε ώστε  να πετύχετε την χρυσή τομή.   Έτσι θα έχετε το καλύτερο δυνατό και ταυτόχρονα ασφαλές αποτέλεσμα από τις θεραπείες σας. Όπως το κάθε τι στην ζωή μας, οι ρουτίνες ομορφιάς και οι θεραπείες χρειάζονται μέτρο και συνετή χρήση.


Μερικά παραδείγματα: 


  1. Για προβλήματα υφής  όπως  σημάδια ακμής, δυσχρωμίες, ξηρότητα/αφυδάτωση μετά από ακραίες καιρικές συνθήκες κρύο-έκθεση στον ήλιο, χρησιμοποιούμε είτε  βελόνα  0,25 βασιζόμενοι σε δράση καλλυντικών ουσιών είτε 0.5mm έως 1.00mm βασιζόμενοι στην αναπλαστική δράση των μικροοπών. Σε αυτήν την περίπτωση   η θεραπεία γίνεται κάθε 10-15 μέρες,  δηλαδή  ανώτατο όριο 3 φορές τον μήνα.

  2. Για ραγάδες η θεραπεία μπορεί γίνεται κάθε 7-10 μέρες - ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος και τη διαδικασία επούλωσης. H θεραπεία γίνεται με βελόνες 1.00mm έως 1.5mm.

  3. Για τις ηλικίες 40 και άνω που επικεντρώνονται ως επί το πλείστον στην αντι-γηραντική δράση της θεραπείας για βέλτιστα αποτελέσματα το ανώτατο όριο είναι 2 θεραπείες για ένα με δύο μήνες, και στη συνέχεια μια θεραπεία τον μήνα – ίσα ίσα για να αρχίσει η δραστηριοποίηση των κυττάρων, αλλά να μην τα σοκάρει πάρα πολύ. H θεραπεία γίνεται με βελόνες 0,25mm έως 1.00 mm

  4. Συνδυαστικά μπορούμε να κάνουμε κάθε 15 μέρες θεραπεία με βελόνες  0,5 ή άνω και ενδιάμεσα να κάνουμε δύο φορές την εβδομάδα με 0.25mm βαθύτερη διείσδυση καλλυντικών ουσιών.

Δείτε ένα υποδειγματικό πλάνο συχνότητας θεραπείας Skin Needling:



Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα κάνετε αποτελεσματικές αλλά και ασφαλείς θεραπείες με τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Πολλά φιλιά σε όλες σας :)

Δημοσίευση σχολίου

86 Σχόλια

  1. Μπράβο Μαρία για τις διευκρίνησεις, πραγματικά μόλις με εσωσες απο την υπερβολή. Πολύ κατατοπιστικό το αφιέρωμα ως προς την χρήση του dermapen.
    Eυχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρια καλημερα!Τελικα αποφασισα θα παρω το dermapen ,αλλα θελω τα φωτα σου ως προς την χρηση του σε συνδιασμο με τα καλλυντικα που θα χρησιμιποιησω.Εχω μπερδευτει με τον φυσιολογικο. ορο τον καλλυντικο ορο και τα καλλυντικα τι βαζω για την χρηση σε0,25 και τι βαζω για 0.50(π.χ για 0,25 κανω μιξη απο δυο αμπουλες και τις τοποθετω στο προσωπο η πρωτα βαζω την μια και οταν τελειωσω την αλλη και οταν κανω το0.5 τικανω με τον ορο ,βαζω αμπουλες παλι ?και σε τι ποσοτητες χρησιμοποιω .Ευχαριστω περιμενω τις οδηγιες σου.Καλο μεσημερι!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερίνα με το dermapen χρησιμοποιούμε κατα προτίμηση αμπούλες αισθητικής. Για βελόνες 0.25mm απλώνεις μία μικρή ποσότητα στο πρόσωπό σου πριν και αφού τελειώσεις απλώνεις και πάλι μια μικρή ποσότητα. Για μεγαλύτερο μήκος βελόνας, δηλαδή από 0.5 και πάνω απλώνεις κατα την διάρκεια της εφαρμογής λίγο φυσιολογικό ορό απλά για να γλυστράει καλύτερα η κεφαλή της συσκευής. Όταν περάσεις όλη την περιοχή με το dermapen, απλώνεις στο πρόσωπο 7 λεπτά αργότερα μια μικρή ποσότητα αμπούλας που έχεις σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Εάν θέλεις μπορείς να κάνεις και μίξη 2 αμπούλων κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία μου καλημέρα, χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια σου ως προς το χρονοδιάγραμμα θεραπειών μου. Εχω ξεκινήσει πρόγραμμα με αυτό το μηχάνημα New 5 in1 Cavitation Vacuum Multipolar+Tripolar+Biopolar RF Slimming Body Care A και έχω δύο απορίες, η πρώτη είναι αν και κατα πόσο μπορώ ενδιάμεσα στην θεραπεία rf που κάνω καθε 15 μέρες στο πρόσωπο μπορώ να χρησιμοποιήσω το dermapen. Εχω την αίσθηση απο προηγούμενες συμβουλές σου ότι θα κουράσω το δέρμα μου αν τα συνδιάσω και τα δυο αλλα δεν είμαι σίγουρι.. και η δέυτερη απορία μου είναι το Vacuum που πραγμάτικά δέν μπόρεσα να βγαλω ακρη ως προς την χρήση του με αποτέλεσμα να μην το χρησιμοποιώ...σε κάποιο απο τα προηγούμενα σχόλια σου ειχες γράψει πως δεν γνώρίζεις πολλα πάνω στο θέμα vacuum και για αυτό θα παρακαλέσω μέσω της σελίδα σου άν καποια κοπέλα έχει παρομοιο μηχανημα και γνωρίζει περισσοτερα να μας δωσει τα φώτα της. Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Dermapen μπορείς να κάνεις στο 0,25- 0,3mm για να διεισδύσεις το προϊόντα περιποίησης καλύτερα. Μάλιστα έτσι βοηθάς την ανάπλαση του δέρματος μετά το rf. Μην κάνει όμως με μεγαλύτερο βάθος γιατί έτσι πράγματι θα κουράσεις το δέρμα σου.
    Για το vacuum ξέρω πως κάποιες κοπέλες το έχουν χρησιμοποιήσει . Οπότε όποια θέλει ας μας δώσει εδώ κάποιες έξτρα πληροφορίες από την εμπειρία της. Είμαι και εγώ απασχολημένη με διάφορα αυτό το διάστημα και δεν βρήκα τον χρόνο να κοιτάξω σχετικά. Θα κάνω μια προσπάθεια να το κοιτάξω και να γράψω τις πληροφορίες που θα βρω σε άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία σε ενοχλω συχνα,σε ευχαριστω πολυ για ολα! για τον χρόνο και τις γνώσεις σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία σε χαιρετώ! Ειμαι 32 με μια πολυ λιγο εμφανη κουραση στο δερμα και χωρις καθολου ρυτιδες ομως με καποιες ουλες απο ακμη.Θελω να αγορασω το dermapen απο eBay και θέλω σε παρακαλώ να μου πεις σε τι βάθος να το χρησιμοποιώ και κάθε ποτε. Επίσης ποια προϊόντα να χρησιμοποιω και με ποια σειρα. Αν είναι dermedics απο που να τα παραγγειλω να τους στείλω email? Σε Ευχαριστω προκαταβολικά. Θα με βοηθήσεις πολυ γιατι δεν θέλω να κάνω λέιζερ και να δωσω τόσα χρήματα .Το dermapen θα μου μείνει κιόλας.Επισης τις βελονες τις αλλάζουμε μετα απο κάθε χρήση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία και πάλι γεια σου! Διάβασα καλυτερα τις αναρτήσεις σου και κατατοπιστηκα κάπως. Κατεληξα να χρησιμοποιω κάθε 15 το dermapen στο 1.0 για τις ουλες μου με φυσιολογικό όρο και μετα την θεραπεια τον όρο meso Ha+ c. και αλλωτε meso acne. Θέλω να μου πεις αν συμφωνείς .Επισης λέω ενδιάμεσα να κάνω dermapen με αμπουλα μια φορα στο 0.5 Τι λες?Τα dermedics θα τα παραγγειλω απο την Κ.Ρασελ? Τα στέλνει ταχυδρομικώς? Σε Ευχαριστω προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια χαρά... Απλά να προτείνω αντί για mesoha+, τo mesoecm, είναι καλύτερο για τις ουλές. Για τα dermedics στείλε την παραγγελία σου στο info@dermedics.gr. Τα στέλνει με αντικαταβολή στην διεύθυνσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε Μαρακι! Να σου κάνω και μια ερώτηση άσχετη με το θέμα μας.Χρησιμοποιω airol για αντιγηρανση και θέλω να πάρω την Volpaderm απο frezyderm με AHA να την χρησιμοποιω 2-3 φορές την εβδομάδα όπως πρότεινει η εταιρια. Την airol την βάζω κάθε βράδυ μετα την βραδινή μου περιποίηση απλα πιο αργά λίγο πριν πεσω για ύπνο.Ποτε να βάζω την Volpaderm κατα την γνώμη σου? Επισης κάνω απόλεπιση 2-3 φορές την εβδομάδα με ένα απολεπιστικο της apivita να το σταματήσω μετα τα AHA η να το κάνω 1 φορα ας πούμε την εβδομάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελένη όχι airol και AHA μαζί γιατί κάνουν και τα δύο απολέπιση και είναι "πολύ" για την επιδερμίδα. Θα αποδυναμώσεις το υδρολιπιδικό προστατευτικό μανδύα της και θα την αφήσεις εκτεθειμένη σε αφυδάτωση και εξωγενείς επιθέσεις. Αν πάρεις την Volpaderm να σταματήσεις την airol. Απολέπιση 1 φορά την εβδομάδα είναι υπεραρκετό. Πάντως τώρα το καλοκαίρι σταμάτα ή τουλάχιστον μετρίασε την χρήση και της airol και εάν την χρησιμοποιείς να φοράς πολύ υψηλό spf που θα φροντίζεις να ανανεώνεις συχνά κατά την διάρκεια της ημέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραία! Σ' Ευχαριστω πολυ Μαρία για τις απαντησεις σου και για το υπέροχο blog σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΡΙΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ....ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΣΤΟ iNTERNET ΝΕΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ....ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ DEPITIME PHOTOLYSIS 2014 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ BEAUTYHOMECLINIC (ΤΙΜΗ ΤΗΣ 169 ΕΥΡΩ).....ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑΣ ...ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΧΩ ΛΙΓΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ...ΑΠΛΩΣ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΞΥΡΑΦΑΚΙ... ΓΙΑΤΙ ΑΝΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΡΙΖΟΜΑΙ.....ΘΕΛΩ ΑΠΛΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ...ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ...ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΚΑΝΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ (ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΕΕ??)....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ......
    Υ.Σ: ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SECTION (ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ) ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.....
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σας!! Να σας ρωτήσω κάτι και εγώ σε αυτό το όμορφο ιστολόγιο!
    Μπορεί να χρησιμοποιήσει μιά κοπέλα το dermaroller, αν έχει πολύ ευαίσθητο δέρμα, με ροδόχρου νόσο;
    Σας υπερευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Sotiria oι συσκευές ipl είναι πιο αποτελεσματικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Milva καλύτερα όχι. Για την δική σου επιδερμίδα είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μία συσκευή ή μάσκα φωτοθεραπείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Alexandra από Αγγλία δεν πληρώνεις τελωνείο και από ποιότητα είναι μια χαρά η συγκεκριμένη συσκευή. Την ίδια έχω και εγώ. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσεις μα dermaroller. To dermapen είναι πιο εύκολο ανώδυνο και πιο αποτελεσματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα Μαρία,
    Επειδή είμαι καινούργια στο blog και έχω μπερδευτεί σχετικά με τη σειρά των προϊόντων που θα τοποθετώ στο δέρμα μου, θέλω να σε ρωτήσω κάποια πράγματα. Πρώτα να σου πω πως έχω παραγγείλει το dermaroller και θέλω να μου πεις τι αμπούλες να ζητήσω από το φαρμακείο που θα πάω. Έστειλα βέβαια 2 email στην κα Ρασέλ αλλά δεν απάντησε, οπότε επειδή τις θέλω άμεσα θα πάω από το φαρμακείο. Επίσης θέλω να σε ρωτήσω, τι θα βάλω στο δέρμα μου πριν το dermaroller, τις αμπούλες που θα πάρω ή τίποτα; Να σε ενημερώσω πως έχω ουλές ακμής στο δέρμα μου (είναι κάπως βαθιές) και θέλω να τις μειώσω, αν όχι να τις εξαφανίσω.. Σε ευχαριστώ πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα :)
    Έχω παραγγείλει το dermapen και θα ήθελα να ρωτήσω τι προϊόν να χρήσιμοποιήσω για λιπόλυση στην περίοχή των γλουτών - ψωμάκια και κοιλιά. Απ' ότι λίγο ψάχτηκα στο internet οι περισσότεροι γιατροί μιλούν για τη φωσφατυδιλχολίνη. Την έψαξα όμως στα φαρμακεία και στο internet και δεν τη βρήκα. Απευθύνθηκα στο παρακάτω site http://www.apalis.gr/%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1/122-xs-contour-pure-essence-.html και τους πήρα τηλ. για να ρωτήσω σχετικά. Μου είπαν ότι η φωσφατυδιλχολίνη δεν γίνεται χρήση με το dermapen γιατί πρέπει να εισχορήσει σε βάθος ενός εκατοστού. Αφού όμως το dermapen φτάνει και σε βάθος εώς 2εκ. γιατί όχι;; Τέλος πάντον μου πρότεινε το παραπάνω προϊόν (που είναι κυρίως για κιταρίτιδα) σε συνδιασμό με καρνιτίνη. Μαρία θα ήθελα να σε ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο καλύτερο προϊόν γι' αυτή τη χρήση και πιο οικονομικό Επίσης σε ποιό μήκος βελόνας θα δουλέψω το dermapen.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για ουλές καλύτερα να κάνεις με 1- 1,5mm με dermapen και κάθε 15 μέρες για 3- 4 φορές. Σε αυτήν την περίπτωση απλώνεις λίγο φυσιολογικό ορό απλά για να γλυστράει το dermapen ή dermaroller και μετά από 7- 10 λεπτά απλώνεις το MesoEcm serum των Dermedics. Εάν δεν έχεις ήδη πάει στο φαρμακείο της, μπορείς να επικοινωνήσεις με την Κα Κοέν για περισσότερες πληροφορίες στο 2410535260.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαρία έχω και συσκευή cavitation. Αγόρασα αυτήν που προτείνεις από Αγγλία και είμαι ήδη στην 5η θεραπεία. Απλά επειδή τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο άμεσα, είπα να ενισχύσω λίγο την όλη διαδικασία λιπόλυσης. Στις 5 φορές cavitation που έκανα έχω χάσει μόνο έναν πόντο. Θα μπορούσα να κάνω και τίποτε άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έλενα ακολουθείς τις άλλες συμβουλές όταν κάνεις χρήση cavitation. Πρέπει να πίνουμε πολύ νερό, να κάνουμε διατροφή με περιορισμένους υδατάνθρακες ιδίως τις πρώτες 48 ώρες και λίγη άσκηση ακόμα και αν είναι μία βολτίτσα με γρήγορο βάδισμα, για μισή ώρα μετά το cavitation. Μία καλή λύση για άσκηση είναι να κάνεις λίγη αερόβια ακολουθώντας κάποιο βιντεάκι στο Youtube ή να κάνεις σχοινάκι. Επίσης εάν θέλεις μπορείς να πάρεις και αμπούλες αδυνατίσματος που θα τις κάνεις πρώτα μασάζ στην περιοχή και μετά να κάνεις cavitation. Πάντως να ξέρεις γενικά ότι το cavitation χρησιμοποιείται όχι ως μέθοδος γενικού αδυνατίσματος αλλά για να εξαναγκάσουμε το σώμα να χάσει τοπικά από τα σημεία που αντιστέκονται ακόμα και όταν κάνουμε δίαιτα και άσκηση. Δεν αντικαθιστά όμως αυτά τα δύο σε καμία περίπτωση. Εάν καταναλώνεις την περίοδο αυτή κανονικά γεύματα και ιδίως με λίπη και άμυλο/ζάχαρα, ότι λίπος απελευθερώνεται από το Cavitation και κυκλοφορεί στο αίμα αντί να το αποβάλλει ο οργανισμός το ξαναποθηκεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γειά σας!Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το dermapen για ραγάδες που έχω στο σώμα μου.1,5mm είναι καλά?είναι λεπτό το δέρμα μ κ έτσι ευαίσθητο.Είμαι 24 κ έχω τις ραγάδες περίπου 8 χρόνια.Έστειλα στην κ.Ρασέλ email αλλά δεν μ έχει απαντήσει ακόμα.Μπορώ να το παραγγείλω απο το φαρμακείο της?Δίνει επιπλέον βελόνες?Πόσες χρήσεις μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις ίδιες βελόνες?Κ τι προιόντα μ συστήνεις να χρησιμοποιώ πριν και μετά τη θεραπεία?Κάθε πότε να την εφαρμόζω?Για αποθεραπεία χρειάζεται αρκετός χρόνος?εννοώ να γυρίσεις στις δουλείες σ.Μπορεί το δέρμα να ρθει άμεσα σ επαφή με νερό?Εγχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έλενα για τις ραγάδες ενδείκνυνται μήκος 1.5mm, αφού όμως το δέρμα σου είναι λεπτό και ευαίσθητο ξεκίνα με 1,00mm η ακόμα λιγότερο την πρώτη φορά για να δεις πως αντιδρά το δέρμα σου. Για παραγγελία καλύτερα να επικοινωνήσεις με την Κα Κοέν τηλεφωνικά στο φαρμακείο της 2415535260.
    Μπορείς να παραγγείλεις dermapen και θα σου στείλει άμεσα εάν το έχει, αλλιώς το παραγγέλνει. Επιπλέον ανταλλακτικές κεφαλές έχει να σου δίνει μην ανησυχείς. Αν και οι βελόνες είναι μιας χρήσης κανονικά μπορείς εάν την δεις καθαρή στην βάση της να την αποστειρώσεις για 15 λεπτά μέσα σε οινόπνευμα και να την ξαναχρησιμοποιήσεις.
    Κατά την διάρκεια της θεραπείας άπλωσε λίγο φυσιολογικό ορό και αμέσως μετά βάλε τις αμπούλες Mesoecm των Dermedics. Για τις ραγάδες μπορείς να κάνεις στην αρχή μια φορά την εβδομάδα με το 1.00- 1.5mm. Εάν το δέρμα σου είναι οκ ενδιάμεσα κάνε με το 0.3-5mm gia για να κάνεις μία ακόμη επάλειψη με την αμπούλα. Εάν το νιώθεις ερεθισμένο όμως καλύτερα να ξανακάνεις μερικές μέρες αφότου ηρεμήσει τελείως. Η καθε επιδερμίδα αντιδρά διαφορετικά και πρέπει να σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητές της.
    Μπορείς να γυρίσεις άμεσα στην δουλειά αν και μπορεί για κανα δυο μέρες να νιώθεις στην περιοχή ένα ερεθισμό και πιθανά μια μικρή φαγούρα. Αυτό όμως δεν εμποδίζει καθόλου οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα έχεις. Μόνο πιθανά έντονη γυμναστική γιατί όταν η επιδερμίδα είναι ερεθισμένη η εφίδρωση σίγουρα την επιδεινώνει.
    Το δέρμα σχεδόν άμεσα μπορεί να έρθει σε επαφή με το νερό. Καλύτερα όμως να περιμένεις 2-3 ώρες για να ηρεμήσει κάπως και να απορροφηθούν τελείως τα συστατικά της αμπούλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μαρία πίνω νερό 1Lt πριν και 1Lt μετά τη θεραπεία. Την υπόλοιπη ευδομάδα όχι τόσο πολύ γύρω στο μισό λίτρο την ημέρα. Γυμναστική η αλήθεια δεν κάνω, θα ξεκινήσω όμως. Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μαρία μου καλησπέρα χρειάζομαι και εγώ την βοήθεια σου. Έχω αγοράσει το dermapen και θα ήθελα να μου πεις πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω τις μικροβελόνες με χρήση 2 φορές την βδομάδα. Η συσκευασία έχει μέσα 2 σετ βελόνες. Μήπως με οινόπνευμα αν τις καθαρίζω κάθε φορά να μην χρειάζονται τόσο συχνά άλλαγμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρούλα εάν το βλέπεις καθαρό και δεν έχει μαζέζει στην βάση του υγρά και βρωμιά τότε εάν το βαπτίζεις για 10 λεπτάκια στο οινόπνευμα μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις 3-4 φορές. Πάντως ένα κάνει σε μήκος 1.00μμ πρέπει να είσαι σίγουρη ότι είναι απόλυτα καθαρό και θα σου συνιστούσα για αυτό το βάθος καινούργια κεφαλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεια σου Μαρια,ειμαι νεα εδω,σε διαβαζω απο τη gynaika εχω μπερδευτει λιγο,μπαινω κατευθειαν στο θεμα.Ειμαι 50 ετων με ελαφρια χαλαρωση στο προσωπο και λαιμο ,μπορω να κανω δυο φορες την εβδομαδα με 0.25 βελονες,και επαλειψη με υαλουρονικο και κολλαγονο της dermadics;; πριν και μετα την εφαρμογη και τελος με μια αναπλαστικη κρεμα;;.Εχω παρει το dermapen εδω και 20 μερες και φοβαμαι να το χρησιμοποιησω,μονο μια φορα το εκανα και πονεσα με το 0.25 που να κανω παραπανω.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φανή μου κάνει εντύπωση που το 0,25 σε πόνεσε. Πρώτη φορά το ακούω. Μήπως έκανες λάθος στην ρύθμιση ή δεν κούμπωσες καλά την κεφαλή; Εγώ αλλά και άλλες κοπέλες δεν καταλαβαίνουμε τίποτα εκεί... Ακόμα και το 1.00 είναι σχετικά ανεκτό και για τις περισσότερες ανωδυνο. Από την άλλη βέβαια είπαμε...το κάθε άτομο είναι διαφορετικό και όντως μπορεί σε εσένα η επιδερμίδα σου να είναι πολύ ευαίσθητη στον πόνο. Κοίτα όμως να σιγουρευτείτε ότι αυτά που ανέφερα παραπάνω είναι Οκ. Με 0.25 ναι, μπορείς να κάνεις 2φορές την εβδομάδα. Βάλε πριν και μετά την εφαρμογή τις αμπούλες σου και μετά την αναπλαστική.
    Μια ακόμη συμβουλή... θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς με το dermapen αν κάνεις πρώτα λίγο σε ένα άλλο σημείο του σώματος πχ μπράτσο, σε χαμηλή ρύθμιση εννοειται. Δοκίμασε έτσι και ενημέρωσε με πως τα πας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σε ευχαριστω Μαρια,δεν λεω οτι δεν αντεξα τον πονο απλα για παραπανω δεν ειμαι προς το παρον,αμπουλες εννοεις αυτες της dermedics ετσι;;;που ειναι στο πλαστικο μπουκαλι,θα παρω απο την Ρασελ και το ecm συντομα.υ.γ το δερμαπεν ειναι το ιδιο το δικο σου εχει διαβαθμισεις με χρωμα ποιο ειναι το ιδανικο;;ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σε γυάλινα φιαλίδια των 5ml είναι οι αμπούλες. Οι διαβαθμίσεις είναι απλά η ταχύτητα. Κάθε φοράς που πατάς το κουμπάκι ανεβάζεις ταχύτητα. Όσο πιο γρήγορο τόσο πιο ανώδυνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μαρια μου, μην σου κανει εντυπωση και εγω ποναω,ακομη και στο 0.25.Να φανταστεις εκανα τατου στο φρυδι παλια και δεν ενοιωσα τπτ, με αυτο ποναω.Ισως κατι να μην κανω σωστα και εγω,χτες το ξανακανα και σημερα σε καποια σημεια ειναι ερεθισμενο.Θα το κανω δυο φορες την βδομαδα με 0.25 και στο μελλον μονο μια φορα τον μηνα παντα με 0.25,(εβαλα το dermedics ecm (λατρεμενο) και λιγο κολλαγονο (στο μπουκαλι επισης απο τα dermedics)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αλήθεια; Οκ!!! Μου κάνει εντύπωση γιατί εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα στο 0.25. Ναι, να μην το παρακάνουμε και με το dermapen γιατί κουράζει το δέρμα. Θέλει και ποτέ ποτέ να μην κάνουμε απολύτως τίποτα ώστε να ξεκουράζεται το καημένουλι...😄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα,
    είμαι 25 χρονών και έχω πολλές ραγάδες εδω και 10 χρόνια σχεδόν στο στήθος στα πόδια σχεδόν παντού και πίσω από τα γόνατα. Έχω παραγγείλει στην Ράσελ την θεραπεία για τις ραγάδες και το Dermapen. Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι μέγεθος να χρησιμοποιήσω στο στήθος, στα πόδια και πίσω από τα γόνατα. Άλλη μια απορία είναι το Dermapen θα το χρησιμοποιώ με φυσιολογικό ορό για την εφαρμογή και μετά από 10 λεπτά θα περνάω το λαδάκι και πόσες φορές μπορώ να το κάνω. Συγνώμη για τις τόσες απορίες και σ ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εύα ακολούθησε τις οδηγίες του άρθρου για την συχνότητα των θεραπειών με το dermapen. Για την θεραπεία των ραγάδων υπεύθυνη να σου απαντήσει είναι η Ρασέλ. Γενικά πάντως επειδή το dermapen στο σώμα μπορεί να είναι πιο ερεθιστικό από την θεραπεία στο πρόσωπο και το λάδι της θεραπείας εχει αρκετά διεισδυτική ικανότητα χρειάζεται περισσότερο χρόνο από 10λεπτο για να το εφαρμόσεις και πάντα δοκιμάζοντας σε μια μικρή περιοχή για να δεις αντιδράσεις. Άσε τουλάχιστον 1ώρα, ίσως όμως και παραπάνω. Όπως είπα όμως και πριν συζήτησε το με την Ρασέλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γεια σου Μαρία,για 0,75mm που κάνεις εσύ προτείνεις κάθε 3 εβδομάδες η δυο? Γιατί στον πίνακα ενώ παραπάνω λες για κάθε 15 μέρες όταν προσθέσεις και 2 θεραπείες των 0,25 έχεις αφήσει 3 εβδομάδες να περάσουν. Και να ρωτήσω μετά από πόση ώρα επιβάλλεται να βάλουμε αντηλιακό αν βγούμε έξω η μπορούμε να βάλουμε make up χωρίς να υπάρχει κάποιου είδους μόλυνση. Και η σειρά είναι : φυσιολ.ορός-(7' μετά)αμπούλα-αναπλαστική μετά από πόσα λεπτά και μετά από πόσα μια μάσκα ή τις κρέμες μας? Αν μπορείς να διευκρινήσεις λίγο τους χρόνους όταν επιθυμούμε πολλών ειδών καλλυντικά.Και για πόσο διάστημα μένουν ανοιχτές οι πληγούλες ώστε να απορροφώνται τα καλλυντικά καλύτερα η να είναι ο ήλιος επικίνδυνος για το πρόσωπο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ναι, γιατί όταν κάνουμε και ενδιάμεσα και άλλες θεραπείες, ακόμα και αν είναι ήπιες, πρέπει να δίνουμε χρόνο στην επιδερμίδα να ξεκουράζεται περισσότερο ανάμεσα από τις πιο επεμβατικές θεραπείες.
    Με το 0,25 μπορείς να βάλεις μετά από δυο ώρες μεικαπ αλλά πρέπει να είναι φυσικό. Εγώ βάζω τα bare minerals. πρέπει μόνο να προσέχουμε να είναι η βούρτσα καθαρή. Αντηλιακό επίσης βάλε μετά από 1 με 2 ώρες αφού πρώτα έχει βάλει μια αναπλαστική. καλό είναι πάντως τις θεραπείες με το Dermapen να τος κάνουμε το βράδυ και να μην βάζουμε τίποτα επάνω μέχρι την άλλη μέρα. Με το 0,25 μπορούμε να βάλουμε μια ποιοτική μάσκα αμέσως μετά. Με το 0.75 θα πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικές, να περιμένουμε 5 λεπτά για τις αμπούλες και άλλα 5 για να βάλουμε την μάσκα μας. Μετά βάζουμε την αναπλαστική. Οι πληγές άλλοι λένε ότι κλείνουν σχεδόν αμέσως και άλλοι ότι παραμένουν ανοιχτές για μισή ώρα... Δεν είμαι σίγουρη.. Σαν ασφαλή κανόνα πάντως συνιστώ όσο πιο μεγάλο βάθος χρησιμοποιούμε τόσο να καθυστερούμε να βάζουμε τα καλλυντικά μας ακόμα και όταν αυτά είναι για χρήση αισθητικής. Με το 0.25mm -0,5mm έχουμε την απαραίτητη διείσδυση των ουσιών άμεσα και με ασφάλεια. Το μεγαλύτερο μήκος είναι πιο επικίνδυνο και καλά είναι γενικά να το αποφεύγουμε. Το χρησιμοποιούμε μόνο για την ενεργοποίηση της διαδικασίας επούλωσης όταν θέλουμε πέρα από αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου και διόρθωση ουλών, ραγάδων κτλ. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πιο σημαντικό το τραύμα και δίνουμε την τροφή με αμπούλες λίγο αργότερα. Έτσι συνδυάζουμε αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ξανά εδώ!!!Τι μπορω να κάνω Μαρια με το dermaroller? Γιατί διάβασα πολλά καί μπερδευτηκα. Γράφω κι απο το tablet και δεν βλέπω τί γράφω. Τό προηγούμενο μήνυμα ήταν χάλια. Σορυ και ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μπορείς να περνάς τον νέο ορό με το Dermaroller. Αν και θα σου πρότεινα να πάρεις ένα dermapen. Πραγματικά αξίζει σαν αγορά, και ιδίως για την δική σου επιδερμίδα που είναι όπως έχω καταλάβει από παλαιότερα, δύσκολα διαπερατή, θα βοηθήσει πολύ στην διείσδυση των ουσιών πιο βαθιά. Επίσης θα σου μειώσει τους πόρους και την λιπαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μαρια, καλησπερα!Ηθελα να σε ρωτησω αν πρεπει να αποφεύγουμε τη χρήση του derma pen και της συσκευής δερμοαποξεσης κάποιους μήνες του χρονου!Εχω ακουσει για τους καλοκαιρινους αλλα δεν ειμαι σίγουρη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. γεια σου μαρια. θα μπορουσες να μου πεις περιπου ποσο κοστιζει το dermapen;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανάλογα με το τι προσφορά θα βρεις στο ebay από 45 έως και 65 ευρώ περίπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Με το dermapen δεν υπάρχει πρόβλημα και το καλοκαίρι. Με την δερμοαπόξεση όμως μέχρι που να αρχίσει η ηλιοφάνεια. Δηλαδή εκεί τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου και μετά δυνατό αντιηλιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Mαρία, πρόσφατα έκανα σύνδεση. Προφανώς δεν γράφω στο σωστό section
    και ζητώ συγνώμη γιαυτό αλλά ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να συννετάσχω
    στην παραγγελία για nuface.
    ευχαριστώ πάρα πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπερα Μαρια!!! Θα ηθελα τη γνωμη σου για κατι...
    Εχω κανει αρκετα λειζερ κ χημικα πιλινγκ, δεν εχω δει,ομως,κανενα αποτελεσμα. Εχω ευαισθητο,πολυ λιπαρο δερμα με εντονους πορους, σημαδια ακμης κοκκινα κ γενικα κοκκινιλες σε ολο το προσωπο. Ουλεσ δεν εχω παρ'ολα αυτα. Ειμαι 26ετων κ εχω κουραστει με τοσες θεραπειες. Θα μπορουσες να μου προτεινεις ποια συσκευη να αγορασω; dermaroller,dermapen ή συσκευη μικροδερμοαποξεσης; Ποια πιστευεις στο συνολο να ειναι πιο αποτελεσματικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. γεια σας κορίτσια!
    Μήπως καποια ξερει να μο πεί όταν αγόρασε dermapen αν πήρε και ανταλλακτικα και από πο τα πήρε?
    Επίσης κάθε πότε αλλάζουμε τις βελόνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Άννα δες εδώ dermapen needle cartridges Αν δεν έχουν λερώσει εσωτερικά από αίμα τότε μπορείς να την χρησιμοποιήσεις άνετα αρκετές φορές. Απλά να τις αφήνεις για 5 λεπτάκια βουτηγμένες σε οινόπνευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Δεν θα σου πρότεινα σε αυτή την φάση ούτε συσκευή δερμοαπόξεσης, μιας και έχεις κάνει αρκετά peeling και λειζερ ούτε dermapen. Σου προτείνω να αφήσεις το δέρμα σου να ξεκουραστεί λίγο και να απλώνεις πότε πότε ηρεμιστική μάσκα με καλαμίνη και βρώμη.. Επίσης η φωτοθεραπεία με μπλε και κόκκινο φως θα βοηθήσει τη λιπαρότητα και του πόρους. Το πράσινο φως στις δυσχρωμίες. Υπάρχουν πολλές συσκευές στο ebay. Τέλος σου προτείνω το mandelic peel που είναι ιδανικό για λιπαρά δέρματα με τάση για δυσχρωμίες αλλά ταυτόχρονα ήπιο και δεν ταλαιπωρεί την επιδερμίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ηθελα καποιες να τις χρησιμοποιω και στο σώμα γιαyto θέλω ανταλλακτικά αρκετά!
    Να πάρω τις titanium needles?τι διαφορά έχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Υποτίθεται καλύτερο υλικό αλλά ούτως ή άλλως εγώ πάντα titanium βρίσκω και παίρνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπέρα Μαρία,η κ. Ρασέλ μου είπε να χρησιμοποιώ το dermapen 2-3 φορές την εβδομάδα στο 1 ή στο 1,5 για ραγάδες,από το άρθρο σου όμως αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιώ τόσο συχνά.Τελικά πόσο συχνά πιστεύεις ότι θα πρέπει να το χρησιμοποιώ?Σε ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Οι πιο πρόσφατες προτάσεις για το Needling είναι λιγότερο επιθετικές για να αφήσουν το δέρμα να αναπλαστεί. Πιστεύω πως 1 φορά την εβδομάδα είναι το ιδανικό για αυτό το βάθος. Εάν θέλεις όμως και η επιδερμίδα σου το ανέχεται μπορείς να δοκιμάσεις και κάθε 5 μέρες, max. 3 φορές την εβδομάδα σε αυτό το βάθος δεν ενδείκνυται πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μαρία Γεια κ από μένα.είμαι καινούργια στην παρέα σας κ χρειάζομαι την βοήθεια σου. Είμαι 32 ετών έχω μικτή επιδερμίδα με ελάχιστα σημάδια από παλιά σπυράκια αλλά με αρκετά θαμπή κουρασμένη επιδερμίδα κ έντονους πόρους.το κακό ήταν που για χρόνια κοιμόμουν βαμμένη ...μέγα λάθος....γενικά δεν φρόντιζα την επιδερμίδα μου καθόλου λόγο βαρεμάρας..τι νομίζεις πως χρειάζεται το δέρμα μου...έχω το Silk n reju το οποίο εδώ κ 2 χρόνια κάθεται στην ντουλάπα μόνο 1 φορά το χρησιμοποίησα .εχω 3 dermaroller 0.5mm 1 mms και 1.5mm Κ χθες αγόρασα το Silk n revit .απλά θέλω να μου πεις πως να τα συνδυάσω για να μην κουράσω επιπλέων την επιδερμίδα μου. Επίσης μπορώ να βάλω βιταμίνη Ε με το dermaroller ?Μόνο μια φορά έκανα dermaroller Στο πρόσωπο κ έβαλα βιταμίνη Ε Κ αφού τελείωσα έβαλα μια απλή κρέμα ενυδατική της clinique.Δεν ήξερα ότι θέλει ειδικά καλλυντικά .please help me....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Bobosdidi καλωσήρθες στην παρέα μας. Την Silk n reju δεν την έχω χρησιμοποιήσει και δεν μπορώ να καταλάβω τι τεχνολογία χρησιμοποιείς ακριβώς. Η περιγραφή της δεν είναι ξεκάθαρη. Ακολούθησε απλά τις συνοδευτικές οδηγίες της συσκευής. Την συσκευή δερμοαπόξεσης Silk n revit θα τη χρησιμοποιείς μία φορά στις δύο εβδομάδες και άσχετη ώρα με την Silk n reju. Μπορείς να συνδυάσεις την Silk n revit με ένα mandelic peel 10-15 % συγκέντρωση στην αρχή, δυνατότερη συγκέντρωση αργότερα. Μπορείς να διαβάσεις την δική μου εμπειρία εδώ http://www.spastospiti.gr/asfales-tca-gia-epidermida-xoris-psgadia/. Το dermaroller θα το χρησιμοποιείς μόνο εάν δεν έχεις ενεργή ακμή και η επιδερμίδα σου είναι ήρεμη. Ξεκίνα με το 0.5mm κάθε 5-7 μέρες και χρησιμοποίησε τις αμπούλες Mesovital της Dermedics. Μετά την θεραπεία άπλωσε την κρέμα calm της Dermedics. Είναι ιδανική για μετά τις θεραπείες με needling και είναι η μόνη που χρησιμοποιώ πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση Μαρία. Ακμή δεν είχα ποτέ απλά 1-2 σπυράκια έβγαζα που κ που. Η συσκευή που σου είπα είναι Η facefx με κόκκινο λέιζερ (Από τον Κωστόβολο κ αυτη.).Απλά έχω κ κάποιες άλλες απορίες ....tca μπορώ να βρω κ στην Ελλάδα Η να αγοράσω από ebay; αυτές τις αμπούλες κ την κρέμα που μπορώ να τις βρω;Επίσης βιταμίνη ε μπορώ να χρησιμοποιήσω με το dermaroller ; μπορείς να δεις αυτές τς μπαμπούλες να μου πεις εάν κάνουν; κ πάλι ευχαριστώ..http://www.ebay.com/itm/Mesotherapy-Treatment-SERUM-for-use-Ultrasound-Microneedle-Derma-roller-RF-/141170364984?var=&hash=item20de68d238:m:mtAM4ZrhMfUGMjreXP20TdQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Οι αμπούλες που βρήκες στο Ebay από την σύσταση φαίνονται καλές, εν τις έχω δοκιμάσει όμως και είναι ακριβούτσικες. Γιατί δεν παίρνεις αυτές της Dermedics; Είναι εξαιρετικής ποιότητας και πιο οικονομικές. Στείλε μου mail στο admin@spastospiti.gr να σου στείλω πληροφορίες σχετικά και από που μπορείς να τις παραγγείλεις. Tca διαθέτουν κάποια φαρμακεία αλλά μπορείς να πάρεις και αυτά που σου προτείνω στο ebay. Όπως θέλεις. Βιταμίνη Ε μην βάζεις μετά το dermaroller και γενικά μπορεί να δημιουργήσει πολύ ερεθισμό η συνεχής χρήση της. Μιλάω δυστυχώς εκ πείρας... Μου είχε κάνει μεγάλη ζημία πριν από πολλά χρόνια που είχα διαβάσει κάπου για τοπική εφαρμογή της βιταμίνης Ε... φαγούρα, τσούξιμο και σπυράκια... Είδα και έπαθα να το συνεφέρω το δέρμα μου. Φαντάσου τι θα κάνει αν το συνδυάσεις με dermaroller. Δεν συνιστώ λοιπόν την τοπική χρήση της σε καμία περίπτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μαρία καλησπέρα,για παλιά ουλή από έγκαυμα η χρήση dermapen με elicina πιστευεις θα εδινε κάποια βελτίωση?αλλιώς τι θα πρότεινες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπερα Μαρια-Χρονια πολλά με υγεία!
    Συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά!
    Ειμαι 42 χρονών και εχω μικτη επιδερμίδα προσώπου.
    Θα ηθελα να λειανω καποιες ρυτιδες έκφρασης και κατω απο τα ματια.Σκεφτομαι να αγορασω ενα dermapen για αναπλαση της επιδερμίδας και θεραπεια.Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις ποιο να παρω απο ebay.Ρωταω γιατι εχω δει διαφορα και δεν ξερω ποιο απο ολα να επιλέξω.Επισης εχεις να μου προτίνεις καποια κρεμα και απο που θα μπορουσα να την προμηθευτω που να την χρησιμοποιω με το dermapen?
    Και κατι τελευταιο(συγγνωμη που ρωταω αρκετα).Τι θα μπορουσα να χρησιμοποιήσω για τις παναδες(εχω αρκετες στο προσωπο)?Το dermapen μπορει να χρησιμοποιηθεί για αυτη τη δουλεια ή κάποια λευκαντικη κρεμα θα εχει καλυτερα αποτελεσματα?
    Ευχαριστω πολυ και πάλι συγχαρητήρια.
    Γεωργια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Το dermapen είναι εξαιρετική επιλογή και σίγουρα θα δεις σημαντική βελτίωση αλλά όχι σε συνδυασμό με την elicina. Μπορεί να σου ερεθίσει πολύ το δέρμα συν το γεγονός ότι με θεραπείες needling πρέπει να χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε απόλυτα καθαρά προϊόντα χωρίς μικρόβια και μη κατάλληλα πρόσθετα για διείσδυση σε βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Zorzetta dermapen μπορείς να πάρεις αυτό εδώ στο ebay Οι πανάδες είναι πολύ δύσκολο θέμα αλλά ετοιμάζω ένα άρθρο με κάποιες λύσεις που μπορεί να σε βοηθήσουν. Λίγη υπομονή μέχρι να το ολοκληρώσω και να το δημοσιεύσω :) Για το dermapen χρειάζονται ειδικές αμπούλες και όχι απλή κρέμα. Προτείνω τις επαγγελματικές αμπούλες αισθητικής της Dermedics δες εδώ περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/Dermedics-Hellas-1389866411257451/. Αν θέλεις στείλε email στο admin@spastospiti.gr να σου στείλω έντυπα και πληροφορίες για παραγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλησπέρα.Ηθελα να ρωτήσω για το dermapen! Πηρα απο e bay ανταλλακτικα με δωδεκα βελονιτσες τιτανιου.Εφαρμόζουν πανω στο μηχανημα αλλά οι βελονες ειναι πολύ έξω.θα επρεπε να παρω καποια συγκεκριμενα ανταλλακτικα ωστε να ειναι ενταξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Μαρία βάζεις την ρύθμιση στο dermapen έτσι ώστε να δείχνει στο 0.25mm;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπέρα Μαρία, εδώ και ενα χρόνο χρησιμοποιώ το dermapen συχνά και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη, χτες όμως παρατήρησα πως μετα απο τη χρήση έβγαλα σε όλο σχεδόν το πρόσωπο κόκκινα μικρά σπυράκια, θα μπορούσες να μου προτείνεις κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μαριαμ πολλές μπορεί να είναι οι πιθανές αιτίες. Μήπως χρησιμοποίησες ακατάλληλα προϊόντα ή έκανες σε μεγαλύτερο βάθος; Επίσης μπορεί σε κάποια φάση η επιδερμίδα σου να κουραστηκε από την συγκεκριμένη θεραπεία και να θέλει κάποιο διάστημα ξεκούρασης. Κάνε μία ηρεμιστική μάσκα με σκόνη καλαμίνης και χρησιμοποίησε μια εξυγιαντική και αναπλαστική κρεμούλα όπως την Deramlibur της Α-derma ή την Calm της Dermedics και μην κάνεις άλλη θεραπεία για ένα διάστημα. Άσε την επιδερμίδα σου να ξεκουραστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, η διαδικασία ήταν η ίδια με τις προηγούμενες φορές (0,25mm και τα ίδια προϊόντα ) δεν άλλαξε κάτι σε αυτό. Υπάρχει περίπτωση να έχει σχέση με πίλινγκ που είχα κάνει την προηγούμενη ημέρα; (Το πίλινγκ ήταν 100% φυτικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ναι είναι πολύ πιθανό.Το έχεις ξαναχρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο peel?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ναι το έχω ξανά χρησιμοποιήσει και δεν είχα κάποιο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ίσως ο συνδυασμός να ήταν πολύ για το δέρμα σου. Ελπίζω τώρα να ηρέμησε η επιδερμίδα σου και να μην έχεις πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλημέρα Μαράκι..έχω παραγγείλει το dermaroller που μου πρότεινες από το ebay για τα χείλη..να σε ρωτήσω...τι προιον μπορώ να βάλω μετά την χρήση του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μπορείς να βάλεις μία καλή αναπλαστική φαρμακευτική κρέμα ή και κάποια αγνή κεραλοιφή.

      Διαγραφή
  70. Καλησπέρα Μαρία, ξεκίνησα για dermaroller,μετά όμως από αυτά που διάβασα στο άρθρο σου αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το dermapen. Αυτό που με μπερδεύει όμως είναι ότι στο link που έχεις δώσει για αγορά από το ebay,οι ανταλλακτικές κεφαλές που δίνουν μαζί με το dermapen,έχουν διαφορετικό αριθμό βελόνων.Με πόσες βελόνες θα ήταν καλύτερο να πάρω;Σε ευχαριστώ πολύ,προκαταβολικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλημέρα Μαρία.Όπως σου είχα γράψει παρήγγειλα το dermapen.Το θέμα είναι οτι πριν λίγες μέρες ανακάλυψα οτι έχω ροδόχρου ακμή.Μπόρω λοιπόν να χρησιμοποιήσω το dermapen ή άδικα το αγόρασα;Στο internet οι απόψεις διίστανται,όπως πάντα.Διάβασα οτί αν τα serum που χρησιμοποιείς μετά τη θεραπεία είναι ειδικά για τη ροδόχρου ακμή,τότε το dermapen βοηθάει πολύ.Μπορείς να με βοηθήσεις σε παρακαλώ;Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το ξέρω ότι οι απόψεις διίστανται. Συνήθως προτείνουν χρήση ορού με αυξητικούς παράγοντες. Πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει αλλά δεν είμαι γιατρός και όταν υπάρχει κάποια πάθηση δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Σε περίπτωση που θέλεις πάντως να δοκιμάσεις, αφού το αγόρασες ήδη, ξεκίνα οπωσδήποτε αρχικά με μια μικρή περιοχή να δεις πρώτα αντίδραση και μετά αν όλα καλά προχωράς να κάνεις σε όλο το πρόσωπο. Σε περίπτωση που όλα είναι οκ σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις με το dermapen, αλλά και χωρίς, τους ορούς Mesoacne και Mesocapil.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Κι εγώ σκέφτομαι να το δοκιμάσω πρώτα στις περιοχές που δεν κοκκινίζω και σιγά σιγα να δοκιμάσω και στα μάγουλα.

      Διαγραφή
  72. Μαρία, καλησπέρα! Στην περιοχή των ματιών (κατω) επιτρέπεται το dermapen;Αν ναι, 0,25 mm ; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Fi vi ναι, θεραπείες με dermapen με 0,25mm είναι πολύ καλή θεραπεία για κάτω από τα μάτια

      Διαγραφή
    2. Πόσο πολύ μας βοηθάς όλες!!Σήμερα παρήγγειλα και το μηχανηματακι δερμοαποξεσης απο το ebay!!Μαρία μου,με τις ραγάδες στην κοιλιά απο εγκυμοσύνη,θα δω διαφορά με το Dermapen; Αν να,,με ποσα mm και ποιες αμπούλες; Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!

      Διαγραφή
    3. Fi vi ναι θα δεις σημαντική βελτίωση με το dermapen στις ραγάδες. Να κάνεις στο 1,5 ή ακόμα καλύτερα στο 2.00mm πάνω στην ραγάδα με σταμπωτές κινήσεις, χωρίς ορό. Μετά από 5 λεπτά για ενίσχυση του αποτελέσματος μπορείς να βάλεις τις ECM της Dermedics.

      Διαγραφή
  73. Κι επίσης ποιες αμπούλες προτείνεις για την περιοχή κατω από τα μάτια κατα την εφαρμογή του Dermapen,για αντιμετώπιση των ρυτίδων;Είμαι 37. Και πάλι, ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Οι ΕCM που προτείνεις για τα μάτια ειναι οι ιδιες ακριβώς με αυτες που προτείνεις για τις ραγαδες; Ενδιάμεσα των εφαρμογών,βάζουμε κρεμες κανονικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.