Φωτοθεραπεία: Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις.

Σήμερα αποφάσισα να μαζέψω σε ένα άρθρο μία λίστα και να απαντήσω τις πιο συχνές ερωτήσεις  σας σχετικά με την φωτοθεραπεία με συσκευές  led.


FAQ's  φωτοθεραπείας


E: Τι είναι η φωτοθεραπεία με leds;

A: Η θεραπεία αναζωογόνησης με LED (δίοδοι φωτός) είναι η χρήση των διαφόρων χρωμάτων του φωτός  που εγείρουν  μια θετική ενεργοποίηση των ιστών του δέρματος και ως αποτέλεσμα έχουμε μια έντονη αναζωογόνηση και εμφανή αντιγηραντική  δράση στο δέρμα μας.  Η LED Light θεραπεία έχει αναγνωριστεί ως ένας από τα ασφαλέστερους, και πιο προσιτούς τρόπους για πιο νεανικό δέρμα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο εδώ σχετικά με τα οφέλη και την δράση των πιο διαδεδομένων χρωμάτων.


E: Τι σχέση έχει η θεραπεία LED  με τις θεραπείες λέιζερ;

A: Η φωτοθεραπεία με leds δεν είναι ίδια με τις θεραπείες με ιατρικά λέιζερ, γι' αυτό και είναι ασφαλής για χρήση στο σπίτι με ατομική συσκευή. Τα λέιζερ χρησιμοποιούν μια πολύ εστιασμένη και συνεκτική δέσμη συγκεκριμένης συχνότητα φωτός, και μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια θερμότητα και ενέργεια στο επίκεντρο. Το φως από τα LED δεν εστιάζεται, είναι μη-συνεκτικό και δεν παράγει θερμότητα. Η θεραπεία με LEDS είναι μη επεμβατική, τελείως  ανώδυνη, και χωρίς χρόνο αποκατάστασης.  Είναι μία από τις πιο φυσικές μεθόδους φροντίδας του δέρματος.

E: Υπάρχουν έρευνες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των LED;

A: Ερευνητές και οι επιστήμονες συμφωνούν ότι τα LED είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην ενεργοποίηση ζωντανών ιστών και ως εκ τούτου, έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα, αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Η  NASA έχει μάλιστα ασχοληθεί μέχρι σήμερα ιδιαίτερα με την φωτοθεραπεία και έχει εκτενή τεκμηρίωση των σχετικών ερευνών  υποστηρίζοντας την αποτελεσματικότητα των LED για την τόνωση φυτών και ανθρώπινου ιστού. Υπάρχουν πράγματι πάνω από 2000 αναφορές και έγγραφα γραμμένα για αυτή την τεχνολογία. 

E: Είναι ασφαλής;

A: Ναι, είναι ασφαλής και εντελώς μη-επεμβατική. Έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια σε πολλές ιατρικές διαδικασίες, spa, ινστιτούτα αισθητικης και ιατρεία  δερματολόγων, καθώς και από καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

E: Υπάρχουν παρενέργειες ή διακοπής λειτουργίας που συμμετέχουν από τις θεραπείες;

A: Όχι. Δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως ερυθρότητα ή ερεθισμός και το φως δεν προκαλεί βλάβη του δέρματος με οποιονδήποτε τρόπο.


E: Είναι ασφαλής η χρήση γύρω από τα μάτια μου;

A: Τα LED είναι πολύ φωτεινά και δεν πρέπει να κοιτάμε κατευθείαν στο φως. Δεν υπάρχουν βλαβερές συνέπειες για τα μάτια όταν χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας σωστά. Δεν κοιτάμε το φως όταν κάνουμε την θεραπεία με συσκευές χειρός ή μάσκα. Εάν χρησιμοποιούμε συσκευές τύπου panel που τοποθετούνται σε μικρή απόσταση απέναντι στο πρόσωπο θα πρέπει να κρατάτε τα μάτια κλειστά. Επειδή αυτό είναι δύσκολο σε αυτήν την περίπτωση (στην χρήση panel δηλαδή) πρέπει να  χρησιμοποιείτε τα ειδικά γυαλιά.

E:  Πως κάνουμε την θεραπεία;

A: Σε καθαρή επιδερμίδα η συσκευή με το φως, θα πρέπει (ανάλογα με τον τύπο συσκευής) να εφάπτεται  ή να είναι πολύ κοντά (το πολύ 10-12 εκατοστά μακριά) στο πρόσωπο ή όποια άλλη περιοχή σας ενδιαφέρει να τονώσετε.

 Πριν από τη χρήση, απλώς καθαρίστε το δέρμα σας ως συνήθως. Μην εφαρμόζετε προϊόντα πριν από τη χρήση. Συνιστάται όμως, αν και όχι απαραίτητο, 30 λεπτά πριν τη θεραπεία  να απλώσετε στην περιοχή θεραπείας εκχύλισμα από πράσινο τσάι για να ενισχύσετε τα αποτελέσματα και να προφυλάξετε την επιδερμίδα από το προσωρινό οξειδωτικό στρες της θεραπείας.  Χρησιμοποιήστε τη συσκευή μόνο σε καθαρό δέρμα. Μετά τη θεραπεία μπορείτε να εφαρμόσετε το αγαπημένο σας αντιοξειδωτικό ή πλούσια ενυδατική κρέμα. Είναι επίσης χρήσιμο να εφαρμόζουν καθημερινά αντηλιακό για να προστατεύσετε τα αποτελέσματα της θεραπείας σας.

E: Μετά από πόσο διάστημα θα δω αποτελέσματα;

A: Το δέρμα του καθενός διαφέρει, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αισθάνονται και να βλέπουν  διαφορά μετά από δέκα ημέρες έως 2 εβδομάδες καθημερινής χρήσης. Συχνά, η πρώτη βελτίωση που παρατηρείτε είναι ότι οι πόροι του δέρματος γίνονται όλο και μικρότεροι, και στις γυναίκες, ότι το μακιγιάζ αρχίζει να στρώνει καλύτερα. Λόγω των διαφορών βλάβης του δέρματος, από την ηλικία, την κατάσταση του δέρματος, διατροφή, κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, κλπ, κάποιοι άνθρωποι θα δουν τα οφέλη σχεδόν αμέσως και άλλοι θα χρειαστούν περισσότερες θεραπείες. Για την παραγωγή κολλαγόνου και αντιγήρανσης, θα πρέπει να δείτε τα αποτελέσματα σε 3-4 εβδομάδες. Ωστόσο, ορισμένα άτομα αντιμετωπίζουν θετικά αποτελέσματα σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Οι δυσχρωμίες εξασθενίζουν συνήθως  μετά από 4 έως 5 εβδομάδες αλλά, ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος μερικές φορές και περισσότερο.

E: Πόσο συχνά και για πόσο καιρό θα πρέπει να κάνω τις θεραπείες

A: Τα πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι για να είναι αποτελεσματική η τεχνολογία LED,  χρειάζεται συνεπή και συστηματική χρήση 4-5 φορές την εβδομάδα από 10-30 λεπτά ανάλογα την επιδερμίδα αλλά και την ισχύ της συσκευής.  Αρχικά μάλιστα τον πρώτο μήνα  καλό είναι να κάνετε  5 φορές την εβδομάδα και εν συνεχεία 3-4 φορές εβδομαδιαίως. Μετά από περίπου 10 έως 15 εβδομάδες χρήσης, μπορείτε να μεταβείτε σε ένα πρόγραμμα συντήρησης, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το LED 2 φορές την εβδομάδα.

Για καλύτερη αξιολόγηση  η λήψη  κοντινής φωτογραφία του προσώπου πριν  την χρήση των LED, έτσι ώστε να  δείτε τις βελτιώσεις στις προσεχείς εβδομάδες.

Η συστηματική χρήση είναι  το πιο αρνητικό σημείο της τεχνολογίας. Μιας και τα αποτελέσματα συνήθως δεν είναι άμεσα ορατά πολλά άτομα απογοητεύονται και σταματάνε πριν δουν  αποτέλεσμα.

E:  Είναι η φωτοθεραπεία κατάλληλη για μένα;

A: Οι θεραπείες LED έχει αποδειχθεί ότι ωφελεί  όλους τους τύπους δέρματος. Το ποσοστό επιτυχίας είναι πάνω από 90% για τα άτομα που την χρησιμοποιούν.  Αν και σχεδόν όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση του φωτός θεραπείας, οι θεραπείες αυτές  έχουν  μεγαλύτερο αντίκτυπο στο δέρμα με αργό μεταβολισμό και αργή κυτταρική δραστηριότητα που εμφανίζει ορατά σημάδια της γήρανσης

E:  Μπορώ να συνδυάσω LED θεραπείες με άλλες θεραπείες/συσκευές και προϊόντα φροντίδας του δέρματος;

A: Ναι, μπορείτε. Η θεραπεία με LED μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη  της ή  αλλά και με άλλες θεραπείες φροντίδας του δέρματος. Στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματά θα είναι πιο γρήγορα και πιο δραματικά, αν  κάνετε 2-3 φορές την εβδομάδα  μετά την φωτοθεραπεία και ενυδάτωση με συσκευή υπέρηχου ή μικρορευμάτων χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας  αντιοξειδωτικού /αντι-γήραντικού ορού.


E: Μπορώ να χρησιμοποιήσω το LED προσώπου για αραίωση μαλλιών, ακμή, ροδόχρους ακμή;


A: Οι συσκευές φωτοθεραπείας έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την βελτίωση της αραίωσης της τριχοφυίας, μείωση της ροδόχρους ακμής,  και της απλής ακμής.


E: Πως  βοηθάει στην ακμή;


A: Η φωτοθεραπεία με συνδυασμό μπλε και κόκκινου  θα τονώσει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος που από μόνη της βοηθά στη θεραπεία της ακμής, τα σπυράκια και τις λοιπές ατέλειες.  Χρήστες της τεχνολογίας παρατηρούν ότι το δέρμα τους αρχίζει σταδιακά  να παράγει λιγότερη λιπαρότητα καθώς και σημαντική μείωση των πόρων. Το μπλε φως επίσης καταστρέφει το βακτήριο p.acnes που ευθύνεται για την ακμή. Η συνδυαστική αυτή δράση βοηθάει πολύ στην συνολική και σημαντική μείωση  της ακμής ακόμα και εξάλειψή της.

E: Βοηθάει στην μείωση των κηλίδων ηλικίας;

A: Ναι, με την συστηματική χρήση, το κόκκινο φως και ακόμα καλύτερα σε συνδυασμό με το πράσινο φως μπορεί να βοηθήσει στην εξασθένηση  τα κηλίδων ηλικίας! Οι κηλίδες θα μειωθούν  σταδιακά μετά από περίπου τρεις ή τέσσερις εβδομάδες συστηματικής χρήσης. Σε συνδυασμό με προϊόντα  αποχρωματισμού, μετά την χρήση της συσκευής το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.

E: Μπορώ να βάλω το μακιγιάζ μου πίσω αμέσως;

A: Ναι, δεν υπάρχει κανένας χρόνος αποθεραπείας.

E: Μπορώ να πάω έξω στον ήλιο μετά από αυτή τη θεραπεία;

A: Ναι, η θεραπεία δεν αυξάνει την φωτοευαισθησία. Συνιστάται όμως  να εφαρμόσετε ένα ευρέως  φάσματος UVA και UVB αντηλιακό κάθε μέρα.

E: Υπάρχουν Αντενδείξεις;

A: Ναι και περιλαμβάνουν την εγκυμοσύνη,  την επιληψία, φωτοαλλεργία, και φάρμακα που προκαλούν ευαισθησία στο φως (όπως η τετρακυκλίνη). Επίσης, αν λαμβάνετε αγωγή με  στεροειδή ή ενέσεις κορτιζόνης, δεν θα πρέπει να κάνετε θεραπεία με φως.


Ελπίζω να απάντησα σε όλες τις  ερωτήσεις σας αλλά αν μου ξέφυγε κάτι μπορείτε να με ρωτήσετε στα σχόλια ώστε να  προσθέσω την απάντηση στο άρθρο.

Δημοσίευση σχολίου

21 Σχόλια

  1. Μαρία μου εγώ ήμουν ευχαριστημένη από την Aurora αλλά δυστυχώς σε λιγότερο από ένα χρόνο χωρίς κανένα λόγο σταμάτησε να δουλέυει και επειδή η επικοινωνία με την εταιρεία είναι ανύπαρκτη, θα προτιμούσα να αγοράσω αυτήν την φορά την μάσκα και θα ήθελα τα σχόλια σου εφόσον από ότι ξέρω την έχεις και εσύ. Σίγουρα είναι περισσότερο ξεκούραστη και πρέπει οπωσδήποτε να αντικαταστήσω την Aurora, είναι αντάξια?
    Υ.Γ είμαι πανευτυχής από την δίπολική rf έχω κάνει τρείς φορές ως τώρα και είναι πραγματικά μαγική!!! θα ετοιμάσω ολοκληρωμένο το σχολιό μου και θα το προσθέσω στην ενότητα με τις ραδιοσυχτότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω ακόμη ολοκληρώσει την αξιολόγηση αλλά μπορώ να μοιραστώ μαζί σας κάποιες αρχικές εντυπώσεις.

    Πρώτα τα αρνητικά....Είναι αρκετά βαριά μάσκα και δεν είναι για να την φοράς και να κινείσαι. Επίσης δεν είναι όπως νόμιζα φορητή δηλαδή πρέπει να είσαι κοντά σε πρίζα. Έχει μάκρος το καλώδιο αλλά δεν την φοράς πχ και κάνεις δουλειές. Επίσης το λουράκι που το κρατάει στο πρόσωπο ξεκουμπώνει εύκολα. Πρέπει να βρω ένα τρόπο να είναι πιο ασφαλισμένο...

    Τα θετικά τώρα... Είναι πολύ καλή σαν κατασκευή γενικά. Αν και δεν είναι φορητή, την φοράς και έχει ελεύθερα τα χέρια και την προσοχή σου όπου θέλεις. Μπορείς άνετα να χαλαρώσεις ή να διαβάζεις ή να βλέπεις τηλεόραση, να χαζεύεις στον υπολογιστή/tablet/κινητό. Είναι πολύ δυνατή σαν συσκευή Όταν δοκίμασα να κάνω μισάωρο θεραπείας η όψη μου ήταν μετά κομμένη και κουρασμένη. Δεν μου άρεσε… όπως φαίνεται μισή ώρα είναι πολύ ειδικά για την δική μου επιδερμίδα μου. Το ίδιο είχα πάθει και παλιότερα όταν έκανα πολύ ώρα φωτοθεραπεία με άλλες συσκευές. 20 λεπτά ακόμα και 15 ήταν πολλά, χρειάστηκε μόλις 5-7 λεπτά θεραπείας για να έχω άμεσα θετικό αποτέλεσμα. Μακροχρόνια όμως ακόμα δεν μπορώ να ξέρω ακόμα γιατί είναι και νωρίς αλλά και επειδή χρησιμοποιώ και άλλες συσκευές, οπότε δεν μπορώ να αξιολογήσω εύκολα μεμονωμένα το αποτέλεσμα. Πάντως φαίνεται πως κάνει την ίδια δουλειά στα 5 λεπτά που με άλλες προσωπικά έπρεπε να κάνω 20-30 λεπτά. Οπότε αν και δεν είναι φορητή επειδή μπορώ κάνω την θεραπεία πολύ γρήγορα τελικά είναι σούπερ.
    Αν δεν ήθελα πάντως και το πράσινο φως (δεν το έχω δοκιμάσει συστηματικά ακόμα) πιθανά να είχα προτιμήσει την εύκαμπτη τύπου μάσκα μιας και σίγουρα είναι πιο ελαφριά και άνετη στην χρήση. Αλλά δεν βρήκα εύκαμπτη με πράσινο φως. Επίσης κάτι άλλο που μου αρέσει σε αυτήν που πήρα και επηρέασε την επιλογή μου είναι το γεγονός ότι έχει πολλά περισσότερα leds απλωμένα ομοιόμορφα σε όλη την μάσκα οπότε ήταν και αυτό ακόμα ένα συν. Επίσης δεν ξέρω αν και οι εύκαμπτες χρειάζεται να είναι σε πρίζα ή είναι φορητές.

    Αν μπορούσα να βρω πάντως εύκαμπτη μάσκα με πολλά leds με κόκκινο και πράσινο φως και φορητή επαναφορτιζόμενη θα ήταν το ιδανικό. Από την άλλη επειδή κάνω την θεραπεία σε 5 μόλις λεπτά δεν έγινε και τίποτα... Για περισσότερα αργότερα... :)

    Πολύ χαίρομαι που έχεις δει ήδη θετικό αποτέλεσμα με την rf. Αλήθεια ποια πήρες τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ Μαρία μου για την ενημέρωση είσαι θησαυρός! Αφού μιλάμε για 5 λεπτάκια ούτε λόγος,με την πρώτη ευκαιρία θα την παραγγείλω.
    Δίπολική rf πήρα αυτήν που προτείνεις την δυνατή http://www.ebay.com/itm/200767999934.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Μαρία,
    Σήμερα επισκέφτηκα ένα κέντρο αισθητικής που εφαρμόζουν φυσικές θεραπείες και απογοητεύτηκα. Έχω αυτή την καταραμένη ροδόχρους νόσο. Καιρό ψάχνω κάποιον να την θεραπεύσει, αλλά μάταια. Ένα σωρό λεφτά πεταμένα. Σε αυτό το κέντρο που πήγα σήμερα φτιάχνουν φυσικά προϊόντα τα οποία τα πουλάνε ακριβά σε σχέση με τα υλικά που χρησιμοποιούν. Σαν να μην φτάνει αυτό. Μου είπαν ότι πρέπει να κάνω έναν Express καθαρισμό. (δηλαδή απλό peeling) και κρυοθεραπεία, συν να αγοράσω τα προϊόντα τους. Μου ζήτησαν 75 ευρώ για τις θεραπείες που ανέφερα και άλλα 100 για τις κρέμες. Εντάξει κάποιος θα μπορούσε να πει ότι τα χρήματα δεν είναι πολλά, αλλά εγώ έχω βαρεθεί να πηγαίνω σε αισθητικούς, δερματολόγους, ομοιοπαθητικούς, κ.λ.π. Να μου υπόσχονται τριαντάφυλλα και στο τέλος να παραμένω παρέα με την ροδόχρους. Ειλικρινά έχεις να μου προτείνεις ένα μηχάνημα οικονομικό που θα με θεραπεύσει? Σημειώνω ότι παρατηρώ τα εμφανή αγγειάκια και τα βλέφαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύσκολο πρόβλημα πράγματι και δυστυχώς δεν ξέρω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο για την ροδόχρους ακμή. Έχω διαβάσει πως κάποια άτομα έχουν δει βελτίωση με την φωτοθεραπεία, ιδιαίτερα το κίτρινο σε συνδυασμό με το κόκκινο φως λένε ότι είναι τα πιο κατάλληλα και ότι βοηθάει αρκετά, άλλοι όμως που το δοκίμασαν δεν είδαν σημαντική βελτίωση. Επίσης θεραπείες με ipl έχουν αναφερθεί ότι μπορεί να βελτιώσουν την κατάσταση.όχι πάντα όμως. Ο συνδυασμός των δύο τεχνολογιών φαίνεται πως βοηθάει περισσότερο και ίσως είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις. Χωρίς να είναι σίγουρη λύση είναι οι μόνες τεχνολογίες που πιθανά να βοηθήσουν.
    Για τοπική εφαρμογή με φυσικά προϊόντα, τα ginko biloba, το πράσινο τσάι και το ζελέ Αλόης ιδιαίτερα σε συνδυασμό με λήψη σε χυμού (πόσιμη μορφή) είναι εξαιρετικά για
    να ηρεμούν φλεγμονώδεις καταστάσεις του δέρματος και του οργανισμού γενικά. Σύμφωνα με μαρτυρίες η αλόη ιδιαίτερα φαίνεται πως έχει πολύ θετικά αποτελέσματα και είναι κάτι που μπορείς να συμπεριλάβεις εύκολα στην καθημερινή σου φροντίδα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος (αν θες στείλε μου μνμ στο fb να σου προτείνω εταιρεία με πολύ εξαιρετικά προϊόντα αλόης). Επίσης μία άλλη πιθανή λύση είναι μια δίμηνη θεραπεία με τις αμπούλες των dermedics Mesoacne (ακμής) και Mesocapil (ενδυνάμωση των αγγείων).
    Μία αλλή που όπως φαίνεται είναι καλή επιλογή (το διάβασα σε φόρουμ) είναι η κρέμα dermalex. Είναι διαθέσιμη στο amazon και έχει πολύ καλές κριτικές γενικά Dermalex Repair Rosacea Cream - 30 g
    Νομίζω ότι μπορείς να βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες και τρόπους αντιμετώπισης της ροδόχρους ακμής σε αυτό το φόρουμ όπου άτομα με ροδόχρους μοιράζονται τις εμπειρίες τους και τι έχει δουλέψει για αυτούς. rosacea-support.org. Αν δεν ξέρεις αγγλικά η μετάφραση της google θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τα περισσότερα τουλάχιστον. Ελπίζω να βοήθησα κάπως και να μπορέσεις μέσα από αυτές τι προτάσεις να βρεις κάτι που θα σε βοηθήσει ώστε να μετριάσεις ή και γιατί όχι να εξαλείψεις το πρόβλημά σου. Μπορείς να δοκιμάζεις σταδιακά τις διάφορες προτάσεις και να δεις τι δουλεύει σε σένα. Αν χρειαστείς περαιτέρω βοήθεια στην αγορά συσκευής, στα dermedics η για την επιλογή αλόης πες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια!!! Σου είπα είναι εξαιρετική ;) Περιμένω πως και πως την αξιολόγησή σου εννοείται... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία μ γεια σου ξανα! Θα ήθελα να σε ρωτήσω η πιο καλή συσκευή dermapen που μ προτείνεις εσυ να αγοράσω ποια ειναι; Σ ευχατιστω πολυ κ καλό υπόλοιπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέσποινα κυκλοφορούν κάποια dermapen που δεν μετακινούν κάθετα την συσκευή αλλά απλά δονούνται και, αν και ακριβότερα, δεν είναι καλά γιατί το όφελος της θεραπείας needling προέρχεται από τις κάθετες μικροοπές. Δεν ξέρω ποιες συσκευές είναι οι καλύτερες αλλά στις περιγραφές όλες γράφουν τα ίδια και δυστυχώς δεν ξεκαθαρίζουν τον ακριβή τρόπο λειτουργίας τους. Ξέρω φίλη που πήρε πχ την συσκευή Dr pen η οποία τελικά λειτουργεί με απλή δόνηση και δεν τρυπάει κάθετα. Είναι 'χρήσιμο' ας πούμε μόνο για βάθος 0.25mm και αν.... Έτσι πραγματικά δε είμαι καθόλου σίγουρη για τα διάφορα μοντέλα που κυκλοφορούν τώρα στο Ebay. Μπορώ μόνο να είμαι σίγουρη ότι για το ΜyM, αυτό που έχω και εγώ, το οποίο είναι και πολύ οικονομικό και δουλεύει με τον σωστό τρόπο. Μπορείς να το βρεις εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία μ καλή σου μερα κ σ ευχαριστώ ξανα για τις πληροφορίες! Όσο για τη μάσκα φωτόθεραπείας με τα 7 χρώματα που πήρα πιστεύω οτι ειναι πολυ καλή κ μπορώ να πω πολυ δυνατή! Κάποιες φάσεις νιώθω όταν τελειώσω το δερμα μ κάπως κουρασμένο κ τελικα ισως χρειάζομαι λιγότερο χρόνο απο τα 20λ.. Πάντως το δοκιμάζω ακόμη κ θα σου ξαναπώ εντυπώσεις κ αποτελέσματα! Καλό υπόλοιπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία μ συγνώμη που σ ξαναστελνω αλλα αυτη η dermapen που μ συστηνεις για να παρω δυστυχώς δεν την στέλνουν Κυπρο! Μήπως κάποια άλλη συσκευή εξίσου καλή που θα μπορούσαν να την αποστείλουν σε Κυπρο; Ευχαριστώ κ παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρια μου σε ευχαριστω πολυ για μια ακομη φορα.Εδω και μερες ηθελα να βαλω λεφτα μεσα στην καρτα την paypal ,για καποιες αγορες απο ιντερνετ (αλλα δεν εμπαιναν στην paypal) ενω στον λογαριασμο μας φαινοτανε οτι μπηκανε,Σημερα θυμηθηκα αυτο που ειχα δει στην σελιδα σου στο facebook με τις οδηγιες που εδωσες σε καποια κοπελα,ακολουθησα μια μια τις κινησεις ΚΑΙ ΝΑΙ εγω η ασχετη τα καταφερα.Οι τελευταιες αγορες που ειχα κανει ηταν πριν δυο μηνες,νομιζα οτι εχει προβλημα η προπληρωμενη καρτα,σημερα μιλησαμε με την τραπεζα και μας ειπανε οτι λογω capital control εχουν απαγορευθει οι αγορες.ΧΑΧΑΧΑ ελα ομως που εμεις εχουμε εσενα και το "καλο το παλικαρι ξερει και αλλο μονοπατι",Αντε γιατι μας εχουν σπασει τα νευρα,θελουν να μας στερησουν ΚΑΙ τα λιγα που μας εμειναν.Να σαι καλα Μαρακι μου.Αφηνω εδω το σχολιο μου,αν κρινεις οτι ειναι λαθος να το μεταφερεις οπου νομιζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ χαίρομαι Κική μου που σε βοήθησαν οι πληροφορίες μου! Εμμμ, άμα δεν έβρισκα τρόπο θα έσκαγα!!!! :D Καλές αγορέs κούκλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαίρομαι Δέσποινα που οι αρχικές σου εντυπώσεις από την μάσκα είναι θετικές. Ναι είναι όντψς δυνατή και εξαρτάται από τον κάθε οργανισμό πως αντιδρά. Εγώ σε καμμιά περίπτωση δεν μπορώ να κάνω 20 λεπτά. Εκεί γύρω στα 5-8 λεπτά tops είναι σούπερ! Θα χαρώ να μάθω και τις εντυπώσεις σου εν καιρώ!! Φιλάκια και καλή συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kοιτάω πάντα για international shipping που στέλνουν παντού. Γιατί δεν ρωτάς τον πωλητή με μήνυμα μήπως μπορεί να σου την στείλει; Θα κοιτάξω και εγώ αλλά αυτό δυστυχώς, όπως φαίνεται, δεν μπορείς να το δεις πάρα μόνο όταν προχωρήσεις την παραγγελία. Περίεργο όμως μου κάνει γιατί δεν στέλνουν Κύπρο... Είμαι και εγώ πιεσμένη σε χρόνο και δεν ξέρω πότε θα μπορέσω. θα προσπαθήσω όμως εντός της εβδομάδας και θα σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οκ Μαρια μου σ ευχαριστώ!! Φιλάκια!!))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα . Ευχαριστω πολυ για τις διευκρινήσεις . Έκανα την κουταμάρα και αγόρασα ήδη μια μασκα. Το λεω αυτο γιατι παιρνω χαπια κορτιζόνης. Προφανώς δεν μπορω να τη χρησιμοποιήσω! Σωστά;;;; :( Αν γνωριζεις μπορεις να με διαφωτίσεις;;;; Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Λουίζα, δυστυχώς δεν συνιστάται η χρήση της σε αυτήν την περίπτωση.

      Διαγραφή
  17. Βοηθάει στη ροδοχρου ακμη?Και ποια χρώματα είναι κατάλληλα για ροδοχρου ακμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι με τακτική χρήση βοηθάει. Ο πιο αποτελεσματικός συνδυασμός για την ροδόχρους ακμή είναι το κόκκινο και πράσινο φως. Με την μασκα φωτοθεραπείας σε γενικές γραμμές 4 φορές την εβδομάδα 10 λεπτά στο κόκκινο και 5 στο πράσινο.

      Διαγραφή
  18. καλησπέρα να σας ρωτήσω η μάσκα led κάνει σε πρόσωπα που έχουν κάνει πρόσφατα botox ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.