Τεχνική Dermapen για θεραπείες με λιγότερο ερεθισμό.

Αγαπημένες μου φίλες ελπίζω να είστε όλες καλά!! Αυτό είναι  το πρώτο μου post μετά από πολύ καιρό απουσίας και σας καλωσορίζω  όλες  εδώ και πάλι  με μεγάλη μου χαρά.

Σήμερα για αρχή, θα ήθελα να αναφερθώ σε μία νέα τεχνική  εφαρμογής του dermapen  που είναι πιο αποτελεσματική και  ταυτόχρονα πολύ λιγότερο ερεθιστική  για την  επιδερμίδα μας.

Όσες είστε ήδη εξοικειωμένες με την χρήση του dermapen θα γνωρίζετε από πρώτο χέρι πως η προτεινόμενη τεχνική, με συνεχή δηλαδή κίνηση στην επιφάνεια  υπό θεραπεία, δημιουργεί  για τις επόμενες μέρες έναν ήπιο έως και μέτριο ερεθισμό καθώς και τραχύτητα/ξηρότητα στην επιδερμίδα μας. Οι παρενέργειες αυτές  οφείλονται εν μέρει στον μικροτραυματισμό από τις βελόνες. Η πιο  βασική όμως αιτία για τον έντονο ερεθισμό και κοκκινίλα που επιμένει είναι  οι μικροεκδορές που δημιουργούνται από το σύρσιμο των βελονών του dermapen πάνω στην επιδερμίδα μας.  Όσο μεγαλύτερο το βάθος των βελονών τόσο μεγαλύτερος  και ο ερεθισμός.  Παράγοντας αρνητικός και αρκετά σημαντικός είναι επίσης  και το μικρό εύρος κάθετης κίνησης στα περισσότερα μοντέλα dermapen που κυκλοφορούν στην αγορά. Κάποια μοντέλα μάλιστα πάλλονται τόσο γρήγορά και  με ιδιαίτερα  μικρό εύρος κίνησης που φαίνονται περισσότερο να δονούνται παρά να ανεβοκατεβαίνουν  πάνω κάτω.

Ανεξάρτητα την περίπτωση, υπάρχει όπως ανέφερα προηγουμένως  ένας εναλλακτικός τρόπος εφαρμογής  που περιορίζει σημαντικά αυτές τις παρενέργειες. Η τεχνική βασίζεται στον τρόπο εφαρμογής της ενέσιμης μεσοθεραπείας  και γίνεται  με κοφτές σταμπωτές κινήσεις.  Στάμπα και σηκώνουμε… στάμπα στο αμέσως επόμενο διπλανό σημείο  και σηκώνουμε κοκ… μέχρι  έτσι να καλύψουμε  όλο το πρόσωπο/περιοχή.  Την τεχνική αυτή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για κάθε μήκος βελόνας από 0,25mm- 2.00mm. Είναι  δε, ιδιαίτερα ασφαλής  και ταυτόχρονα αποτελεσματική τεχνική για θεραπείες ουλών και ραγάδων όταν κάνουμε needling με μεγάλο βάθος. Μπορεί να προκαλείται σε αυτήν την περίπτωση μία μικρή αιμορραγία στο σημείο που τρυπάνε οι βελόνες (πράγμα επιθυμητό για την ανάπλαση της επιδερμίδας σε δύσκολες περιπτώσεις) αλλά  ο ερεθισμός είναι και εδώ πολύ πιο περιορισμένος και η επιδερμίδα ανακάμπτει πολύ πιο σύντομα.

Την τεχνική αυτή χρησιμοποιούν και αρκετοί πλέον αισθητικοί και δερματολόγοι. Είναι  ο μόνος τρόπος με τον οποίο κάνω  και εγώ πλέον τις θεραπείες μου με dermapen.

Για να έχετε καλύτερη εικόνα μπορείτε να παρακολουθήσετε την τεχνική στο παρακάτω βίντεο.




Ενημέρωση 5/12/2017: Επειδή γίνεται αρκετή σχετική συζήτηση και σχολιασμός στην σελίδα μας στο fb για τη συγκεκριμένη  τεχνική μπορείτε να δείτε εδώ την σχετική ανάρτηση. Θα σας παρακαλούσα όμως  περαιτέρω σχολιασμός να γίνεται εδώ στον χώρο των σχολίων...




Δημοσίευση σχολίου

29 Σχόλια

  1. Μαρία καλησπέρα

    Είμαι καινούργια στην παρέα σας. Με λένε Ρούλα, είμαι 30 χρονών και πέρασα πρόσφατα μια σοβαρή περιπέτεια υγείας. Τις άπειρες ώρες που ήμουν αναγκαστικά στο σπίτι ανακάλυψα το blog σου και εντυπωσιάστηκα από τις γνώσεις σου και τη γενναιοδωρία σου να τις μοιράζεσαι μαζί μας. Έτσι αγάπησα τα dermedics και υποσχέθηκα στον εαυτό μου αν/όταν αποκατασταθεί η υγεία μου να δοκιμάσω και κάποιες από τις συσκευές. Τώρα πλέον είμαι εντελώς υγιής και έτοιμη για πειραματισμούς! Δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερα δερματικά προβλήματα, παρά μόνο ροδόχρου ελαφριάς μορφής. Με ενδιαφέρει πολύ να δοκιμάσω το dermapen και το ζήτημα που με απασχολεί είναι το εξής: έχω παραγγείλει πολλές φορές από το εξωτερικό (και χρησιμοποιώ paypal), ποτέ όμως από το ebay οπότε δεν γνωρίζω τη διαδικασία, να κάνω κατευθείαν την παραγγελία ή θα πρέπει να επικοινωνήσω πρώτα με τον πωλητή για τον τρόπο αποστολής (ώστε να σταλεί μέσω ΕΛΤΑ);

    Ευχαριστώ από καρδιάς, Ρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου καλωσόρισες στην παρέα μας και σου εύχομαι, από εδώ και πέρα να είσαι πάντα γερή και δυνατή! Σου προτείνω πρώτα να κάνεις εγγραφή στο ebay και να ανοίξεις έναν λογαριασμό στο paypal. Έτσι θα είσαι έτοιμη για αγορές. Είναι πολύ εύκολη η διαδικασία. Μπορείς αν θέλεις να βρεις πληροφορίες για την εγγραφή στο ebay εδώ agoresonline.blogspot.gr/2008/01/ebay_22.html
      Οι μικρές συσκευές έρχονται πάντα μέσω ΕΛΤΑ απλής ή συστημένης αποστολής. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να επικοινωνήσεις με τον πωλητή πιο πριν.

      Διαγραφή
  2. Μαρία μου σ΄ ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση. Θα ήθελα να σε ρωτήσω ακόμα κάτι. Μπορείς να μου πεις αν είναι διαθέσιμα στο φαρμακείο το mandelic peel και το lactic peel της dermedics; Θα ήθελα πολύ να τα δοκιμάσω αλλά στον τιμοκατάλογο που έχω από πέρσι δεν αναφέρονται… (συγνώμη που είμαι off topic…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου ναι, απ ότι ξέρω μάλλον πρέπει να είναι διαθέσιμα. Μπορείς μάλιστα να πάρεις και μικρότερη ποσότητα. Επικοινώνησε όμως με το φαρμακείο για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία (2410 535260)

      Διαγραφή
    2. Μαρία μου ευχαριστώ. Μέσα στις επόμενες μέρες σίγουρα θα επικοινωνήσω με το φαρμακείο για να τα παραγγείλω...

      Διαγραφή
    3. Μαρία μου συγνώμη που σε απασχολώ πάλι αλλά μόλις πρόσεξα ότι το mandelic peel και το lactic peel της dermedics είναι 40%. Δεν είναι πάρα πολύ ισχυρά για κάποιον που τα δοκιμάζει για πρώτη φορά;; έχω αρκετά ευαίσθητο δέρμα και προσπαθώ να μην το ερεθίζω υπερβολικά ...

      Διαγραφή
    4. Ρούλα μου είναι καινούργιας γενιάς και παρ όλο ότι είναι 40% δεν δημιουργούν καθόλου ερεθισμό και ξεφλούδισμα. Κάνουν απολέπιση αλλά με πολύ σταδιακό τρόπο χωρίς παρενέργειες. Τα χρησιμοποιώ και εγώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι πολύ ασφαλή ακόμα και για χρήση στο σπίτι.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ θερμά για την διευκρίνιση Μαρία μου. Η αλήθεια είναι ότι ανησυχούσα κάπως για τυχόν παρενέργειες αλλά με καθησύχασες. Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε…

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα είμαι η Βίκυ 36 ετων. Χαίρομαι τόσο πολύ που ξαναενεργοποιήθηκε το blog.Σκέφτομαι να αγοράσω μια συσκευή dermapen.Θέλω να με ενημερώσεις σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ μου δες στο shopping guide πάνω στο μενού την πρόταση μου για συσκευή dermapen.

      Διαγραφή
  4. Mαρία μου καλησπερα .Ηθελα να σε ρωτήσω αν το dermapen που αγόρασα από την Κ.Κοέν δεν είναι ασφαλές να το χρησιμοποιώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mary μου η Κα Κοέν ξέρω ότι φροντίζει να παίρνει καλά dermapen. Επειδή όμως κατά διαστήματα έχει αναγκαστεί να αλλάξει τα μοντέλα που διαθέτει ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους και εξελίξεις στο χώρο για να σου απαντήσω πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να ξέρω ακριβώς ποιο είναι το dermapen έχεις πάρει εσύ.

      Διαγραφή
  5. καλώς μας ήρθες και πάλι Μαρία. Αγόρασα τη συσκευή διπολικού rf την στργγυλή. Αυτό που έγραψα στον πωλητή ειναι το εξης: "declare the item as a gift and also as a garden item in order not to be billed with custom fees", και έτσι γλύτωσα το τελωνείο.Θα το δοκιμάσω και θα σας πω εντυπώσεις. Επίσης Μαρία αγόρασα το dermapen που προτεινεις και θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιες ανταλλακτικές κεφαλές να πάρω και με ποια ταχύτητα προτείνεις να το κάνω. Το κουτι μέσα έχει δύο τεμάχια με δωδεκα βελόνες. Ενδιαφερομαι για αντιγυρανση ,ρυτίδες, συσφιξη και για την περιοχή γύρω από τα μάτια.(Δεν έχω ουλές και σπυράκια). Σε ευχαριστώ και πάλι Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενινα πολύ καλό tip!!! Σε ευχαριστούμε πολύ! Ανταλλακτικές κεφαλές για το συγκεκριμένο μοντέλο έχω στην σελίδα shopping guide( πάνω στο μενού). Για αντιγήρανση και σύσφιξη να προτιμάς αυτές με 12 ή με τις 9 βελόνες. Τρυπάνε καλύτερα πιο εύκολα και ανώδυνα από τις άλλες. Οι νανο είναι καλές για διείσδυση ουσιών και δεν ερεθίζουν καθόλου το δέρμα. Είναι τέλειες για να κάνεις μία spa θεραπεία προσώπου σε συνδυασμό με αμπούλες. Δίνει άμεσο αποτέλεσμα λάμψης στο πρόσωπο χωρίς καθόλου ερεθισμό :)

      Διαγραφή
  6. Γειά σου Μαράκι, καλή χρονιά! Θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε dermapen στο στηθος για ραγάδες και σύσφηξη μετα απο θήλασμο και σε τι μηκος κ με τι προιόντα. Εάν όχι, τι μπορει να χρησιμοποιηθεί στο σημείο; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Demy μου επίσης Καλή Χρονιά!!! Ναι μπορείς άνετα απλά κάνε σε μία μικρή περιοχή πρώτα να δεις πόσο ερεθίζεται η περιοχή και αν το ανέχεσαι. Κάνεις μία φορά στις 4 εβδομάδες με 2.0mm βάθος πάνω στις ραγάδες σταμπωτά και σε όλο το στήθος με 1.5mm. Για σύσφιξη μην περιμένεις τίποτα σπουδαίο αλλά στις ραγάδες θα δεις σημαντική βελτίωση. Θα σε βοηθήσεις επίσης κάπως στο θέμα της σύσφιξης η εφαρμογή της κρέμας simulcium μαζί με κρέμα βιταμίνης α (πχ novaquasol) και κάποιο serum με βιταμίνη C. Δεν τις εφαρμόζεις σε συνδυασμό με την θεραπεία needling αλλά ούτε εάν η επιδερμίδα σου είναι ερεθισμένη, αλλά ενδιάμεσα από τις θεραπείες σου με το dermapen.

      Διαγραφή
  7. Μαρια μου σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Τωρα διαβασα και το αρθρο σου για το HiFu. Μπορει και αυτο να χρησιμοποιηθει στο στηθος η εχει παρενεργειες λογο της ευεσθησιας του σημειου; Οσο για τις κρεμουλες που ανεφερες τις βαζω ολες μαζι πρωι-βραδυ; Για ποσο καιρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Demy στην ρύθμιση 3.00mm και 1.5mm πιστεύω ναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αν και δεν έχω διαβάσει πουθενά για την εφαρμογή του στο στήθος δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορούμε να έχουμε κάποια βελτίωση στην σφριγηλότητα της περιοχής με το HIFU. Σε περίπτωση ενθεμάτων όμως απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του γιατί οι ακτίνες μπορεί να διατρήσουν τα ενθέματα.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα, διάβασα αρκετά σχετικά και είμαι στη διαδικασία να αγοράσω αυτό:
    https://www.ebay.com/itm/371892868401
    ήθελα να ρωτήσω αν ενδείκνυται να ξεκινήσω εφόσον ξεκινάει η άνοιξη (και μέχρι να παραλάβω θα είναι προχωρημένη), επίσης αν χρειάζεται εξ'αρχής να αγοράσω βελόνες για stock; Ευχαρριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Clara ναι αυτό Ultima A6 DR PEN
      Είναι πολύ καλή συσκευή. Μπορείς να κάνεις και τώρα απλά να φοράς αντηλιακό 50+ όταν βγαίνεις έξω. Ασφαλώς και να αγοράσεις βελόνες na έχεις (9 ή 12 pin).

      Διαγραφή
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση! Κάποια συμβουλή για τον τρόπο αποστολής ; διάβασα για τελωνείο διάφορα , να ζητήσω κάποιο συγκεκριμένο τρόπο ή να προχωρήσω όπως πάνε τα βήματα του site;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Clara αν στείλε μου καλύτερα μνμ στο Fb

      Διαγραφή
    2. ΓΕιά σας! προχώρησα αρχικά με την αγορά αυτού για το εξτρα λίπος στα μάγουλα και προγουλάκι. Θα πάρω και το dermapen σύντομα όμως. Δεν έχω παραλάβει ακόμη. Θα σας πω τις εντυπώσεις μου. Εκκρεμεί και το θερμόμετρο, γλυκερίνη. Για να δούμε :-). Ελπίζω να τα πάω καλά
      https://www.ebay.co.uk/p/Duty-Vibration-Monopolar-RF-Radio-Frequency-Skin-Tighten-Wrinkle-Remove-Spa/2238139002

      Διαγραφή
  10. Μαρία μου καλησπέρα, επιτέλους επέστρεψες!!!!! Μπορείς σε παρακαλώ να μου βάλεις λινκ απο καποιο πραγματικό καλό ντερμαπέν; δεν με πειράζει το κόστος. για μια συνεδρια σε ιατρείο, μου ζητουν 50 ευρω. τέλος, είναι το ιδιο αποτελεσματικά αυτα τα ντερμαπέν που κυκλοφορουν στην αγορα με αυτά στα ιατρεία ή όχι; σ'ευχαριστω πολυ΄πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mara μου, σου προτείνω το dr pen ultima A7. Είναι ότι πιο αξιόλογο κυκλοφορεί αυτή την στιγμή σε προσιτή τιμή και έρχεται από Αγγλία, άρα γρήγορα και χωρίς δασμούς :)

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Μαρία, προσπαθώ να βρω αυτο το dr.pen ultima A7 που αναφέρεις πιο πάνω αλλα δεν το εμφανίζει...απο που θα ήταν πιο ασφαλές να το αγοράσω για να έχει την κίνηση πανω-κατω και οχι δόνηση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Meli θα βρεις link αγοράς για το ultima Α7 στον οδηγό αγορών https://www.spastospiti.gr/p/e-shopping.html

      Διαγραφή
  12. Μαρία θυμησέ μου σε παρακαλώ κάθε πόσο μπορούμε να χρησιμοποιούμε το ντερμαπεν..έψαξα αλλά δνε βρήκακάπου να το γράφεις..ίσως μου διέφυγε
    νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.