Needling για όγκο στα χείλια; Τι πρέπει να γνωρίζετε....

Σήμερα θα ήθελα φίλες μου να αναφερθώ στην εφαρμογή needling για όγκο στα χείλια για την οποία έχω ερωτηθεί από αρκετές φίλες τώρα τελευταία.  Οι θεραπείες needling γνωρίζουμε όλες πως είναι ιδανικές για  να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα ομορφιάς όπως μείωση των ρυτίδων,  ουλών, δυσχρωμιών, διεσταλμένων πόρων αλλά και  στην αύξηση του κολλαγόνου. Αυτή η  τελευταία δράση του, δηλαδή αύξηση του κολλαγόνου,  έχει οδηγήσει κάποια άτομα στο συμπέρασμα, ότι η χρήση του dermaroller ή  dermapen είναι ιδανική  εφαρμογή για να αυξήσουν τον όγκο στα χείλη τους αντί για ενέσιμο υαλουρονικό. Λογικό ακούγεται έτσι; Είναι όμως;

Θα σας απογοητεύσω κορίτσια μου αλλά, δυστυχώς όχι! Και εξηγώ το γιατί...

Το επίσημο site του Dermapen αλλά και όλοι οι πλαστικοί γιατροί και δερματολόγοι  απαγορεύουν ρητά αυτή την πρακτική τονίζοντας πως τα χείλη είναι ιδιαίτερη περιοχή που είναι βλεννογόνος και με πολύ λεπτό δέρμα. Το γεγονός είναι πως είναι πολύ εύκολο να περάσουμε στα χείλη μας παθογόνους οργανισμούς, ενώ  ο τραυματισμός τους δεν προάγει την  παραγωγή κολλαγόνου όπως στο κανονικό δέρμα. Το μόνο που μπορούμε να πετύχουμε αισθητικά είναι μια μικρή προσωρινή αύξηση του όγκου λόγω του οιδήματος που προκαλείται από τον τραυματισμό.

Εάν θέλετε να επωφεληθείτε από αυτό το εφέ έστω και προσωρινά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το roller σας 0,25mm με πολύ ελαφριά πίεση ή για όσες έχετε dermapen να το χρησιμοποιήσετε με  τις κεφαλές nanoneedles ή τις απλές σε βάθος 0,25mm.
Με αυτές θα δημιουργήσετε μια μικροφλεγμονή για να κάνετε τα χείλη σας προσωρινά λίγο πιο ζουμερά χωρίς παρενέργειες. Για υλικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε κάποια αμπούλα υαλουρονικού.  Σε περίπτωση όμως  που ακόμα και  με την  ήπια αυτή εφαρμογή, τα χείλη σας αντιδράσουν  άσχημα με ερεθισμό και ξηρότητα ακόμα και  καλό είναι να μην την συνεχίσετε.

Για έξτρα περιποίηση και φυσική ενίσχυση   του όγκου των χειλιών σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετά την θεραπεία σας αλλά και καθημερινά μόνο του, το ειδικό λαδάκι της Dermedics για αύξηση όγκου Gen'x Lipofilling Oil. Το ειδικό αυτό λαδάκι πέρα από την ενυδατική και αντιγηραντική του δράση βοηθάει στην αύξηση του λιπώδη ιστού όπου το χρειαζόμαστε, κάτω βλέφαρο, μάγουλα, χέρια. Οπότε μιας και από την φύση τους τα χείλη έχουν μία πολύ μικρή ποσότητα λιπώδους ιστού μπορεί να βοηθήσει λίγο και στην αύξηση του όγκου. Ακόμα και έτσι βέβαια τα αποτελέσματα πιστεύω πως θα είναι πραγματικά περιορισμένα.

Επίσης μιας και πιάσαμε το θέμα όγκου στα χείλη θα ήθελα να σας ενημερώσω επί τη ευκαιρία και για μία νέα και ασφαλής μέθοδο έκχυσης ενέσιμου υαλουρονικού στα χείλη που εφαρμόζουν όλο και περισσότεροι αισθητικοί τώρα τελευταία, με μια ειδική πιεστική συσκευή, την Hyaluron pen. Είναι αρκετή οικονομική θεραπεία  που προσφέρει μία όντως αποτελεσματική  λύση για ημιμόνιμη αύξηση του όγκου των χειλιών. Προς το παρόν μπορείτε να την ζητήσετε από την αισθητικό σας. Βεβαιωθείτε μόνο ότι χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας ενέσιμο υαλουρονικό και όχι απλό καλλυντικό gel υαλουρονκού.  Εάν  κάποια στιγμή βρω ασφαλή DIY μέθοδο για  να το κάνετε μόνες, εννοείται θα σας ενημερώσω ;)

Κλείνοντας,όσον αφορά το needling στα χείλια, να υπενθυμίσω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα στην  περιοχή γύρω από τα  χείλια, για να μειώσουμε τις περιστοματικές ρυτίδες και αυτές του καπνιστή. Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε βάθος βελονών 1,0 -1,5 mm, Βέβαια επειδή η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη και το μήκος βελονών μεγάλο, καλά είναι  να απλώσουμε μια τοπική αναισθητική κρέμα (emla) πριν την θεραπεία, για να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο . Η συγκεκριμένη εφαρμογή όμως σε αυτήν την περίπτωση πραγματικά αξίζει  και είναι η μόνη ενδεδειγμένη θεραπεία με σίγουρο αποτέλεσμα για εφαρμογή needling στην περιοχή των χειλιών.

Φιλιά πολλά σε όλες σας και κάθε μέρα ομορφότερες!!!  :)

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Μαρία μου καλησπέρα,
    Εισαι αντιθετη δλδ με diy χρηση hyaluronic pen? Εννοείται πάντοτε τηρώντας πιστά τις οδηγίες χρήσης και εφαρμόζοντας το κατάλληλο προϊόν για αυτή την περιοχή. Επειδή έκανα μια μικρή έρευνα με το που ανέβασες το άρθρο και μου κίνησε το ενδιαφέρον για περαιτέρω διερεύνηση.Παρακολούθησα πολλά βίντεο και ακούγοντας τους γιατρούς δεν μου φάνηκε πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι επικίνδυνο αν γίνει εφαρμογή με σύνεση και ένα άριστο υαλουρονικό filler για χείλη και ρινοπαρειακες αύλακες.Εκτιμώ πάρα πολύ το έργο σου και έμαθα πολλά διαβάζοντας τα αρθρα σου .Τι πιστεύεις¨? απαγορεύεται διά ροπάλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kate όχι δεν είμαι κάθετα αντίθετη απλά πολύ επιφυλακτική. Αν θεωρήσουμε δεδομένο την άριστη ποιότητα υλικού, στα χείλη θα πρέπει να ξέρεις που να βάλεις το υλικό για να έχεις αισθητικά ένα ωραίο και αρμονικό με το πρόσωπό σου αποτέλεσμα. Για τις ρινοπαρειακές θεωρώ πιο ασφαλή την τοποθέτηση υλικού αν γίνει μικρές δόσεις. Αν πάλι πιστεύεις ότι ξέρεις ακριβώς τι θέλεις και νιώθεις σίγουρη ότι το 'χεις, κάνε αρχικά μικρές δόσεις και αξιολόγησε το αποτέλεσμα μετά από μερικές μέρες που θα φύγει το αρχικό πρήξιμο. Στην χειρότερη το αποτέλεσμα να είναι πολύ ήπιο (ακόμη και να είναι αρνητική η έκβαση). Αν δεν σου αρέσει δε το αποτέλεσμα, δεν θα είναι τραγικό και θα πάρει ένα μικρό διάστημα να επανέλθει η περιοχή στην αρχική της κατάσταση. Απλά είμαι επιφυλακτική γιατί δεν την έχω δοκιμάσει την θεραπεία η ίδια και δεν μπορώ να σας συμβουλέψω σχετικά. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει για τα χείλια αλλά και για τις ρινοπαρειακές λόγω των θεραπειών με rf και hifu δεν το χρειάζομαι. Το σκέφτομαι όμως για μεσοθεραπεία με ενέσιμο υαλουρονικό και βιταμίνες για βαθιά ενυδάτωση, συνολικό όγκο και λάμψη.

      Διαγραφή
    2. kate καλησπέρα. θα ήθελα ν μάθω αν τελικα δοκιμασες το hyalouron pen μονη σου στο σπιτι. ποιες οι εντυπώσεις σου?

      Διαγραφή
  2. Αγόρασα το halouron pen περισσότερο για εγχυση βιταμινών .Το προβλημα με την εγχυση υαλουρονικου
    οξέως είναι οτι πρεπει να μην ειναι παχύρευστο οπως τα ενέσιμα .Θα ρωτησω τον γιατρο μου εαν μπορω να το χρησιμοποιησω στις ρινοπαρειακές με άλλη μάρκα υαλουρονικου
    γιατι στα ζυγωματικά έχω juvederm . Οταν κανω χρήση θα σας πώ τις εντυπώσεις μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολγα μου πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς μου μόνο υλικά (fillers & βιταμίνες) όπως και υαλουρονικό, για ενέσιμη εφαρμογή. Το υαλουρονικό πρέπει να είναι λεπτορευστο μέχρι το πολύ μεσαίας πυκνότητας. Σχετικά με ιδία χρήση, όχι ότι δεν γίνεται να το χρησιμοποιήσουμε, αλλά θέλει πραγματικά πολύ προσοχή η εφαρμογή του. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ σοβαρά με το θέμα και δεν έχω καμία προσωπική εμπειρία. Οπότε δεν μπορώ να προσφέρω, ακόμη τουλάχιστον κάποιες συμβουλές για την εφαρμογή του. Εννοείται πως θα ενδιέφερε και εμένα αλλά και όλες τις φίλες της ομάδας να μοιραστείς μαζί μας την δική σου εμπειρία σχετικά την χρήση του.

      Διαγραφή
  3. Μαρια μου καλησπερα.Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αλλες αμπουλες πιο οικονομικες απο DERMEDICS,για χρηση DERMAPEN?Mπορεις να προτεινεις καποια αλλη εταιρεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.