Πως επιλέγουμε κεφάλες για τo dermapen μας

Το dermapen όπως γνωρίζουμε είναι μία απλή αλλά πολύ αποτελεσματική  συσκευή για πλήθος θεραπειών  ομορφιάς. Πολύ συχνή και εύλογη  απορία σας  όμως είναι ποια ανταλλακτική κεφαλή να επιλέξετε ανάμεσα στις διάφορες που υπάρχουν διαθέσιμες.

Παρακάτω λοιπόν σας δίνω τις κύριες διαφορετικές επιλογές σε κεφαλές και τα  βασικά κριτήρια  ώστε  να κάνετε την πιο σωστή επιλογή ανάλογα με την περιοχή  θεραπείας και τον στόχο σας.


1. Αριθμός ακίδων:  Επιλέγουμε 9 ή 12 για τις περισσότερες εφαρμογές. Για βαθιές ρυτίδες έκφρασης, κεφαλή  με 1 ακίδα  μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί. Μην επιλέγεται  κεφαλή με περισσότερες από 12 δηλ 36/42 γιατί  λόγω των πολλών ακίδων δημιουργείτε μεγάλη επιφάνεια και άρα αντίσταση στην κεφαλή και  έτσι δεν τρυπάμε έτσι σε βάθος το δέρμα. Ως αποτέλεσμα ούτε  γίνεται σωστά η θεραπεία και δημιουργείται  επιπλέον ερεθισμός χωρίς αποτέλεσμα. Όλες οι επαγγελματικές συνεδρίες γίνονται μόνο με 9 ή 12 ακίδες.

2. Νάνο βελόνα:  Κατάλληλη επιλογή για ανώδυνη διείσδυση ορών, χωρίς ερεθισμό Την προτιμούμε εάν έχουμε ευαίσθητο δέρμα καθώς  και για τις θεραπείες λεύκανσης με τους ειδικούς ορούς. Ακατάλληλη και μη αποτελεσματική για δραστική αντιγήρανση, ουλές, ραγάδες

3. Wafer Nano: Όπως παραπάνω και λόγω μεγέθους για δύσκολα σημεία όπως πλαϊνά της μύτης και πιο ευαίσθητες περιοχές όπως γύρω από τα μάτια.

4. Υλικό-stainless steel ή τιτάνιο: Αν και βασικά αυτή η επιλογή αφορά κυρίως τα dermarollers oι γνώμες διίστανται μεταξύ των δύο υλικών.  Το πρώτο μάλλον είναι καλύτερο αλλά πιστεύω πως δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο στις θεραπείες μας.

Τέλος  σημαντικό είναι να πριν οριστικοποιήσετε την αγορά σας να βεβαιώνεστε ότι οι κεφαλές είναι συμβατές με την συσκευή που έχετε.

Ελπίζω να κάλυψα όλες σας τις απορίες αλλά αν έχετε κάποια  άλλη σχετική ερώτηση αφήστε την στο χώρο των σχολίων και θα χαρώ να σας απαντήσω.


Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Παρα πολύ όμορφο το νέο look του site!! Απο ό,τι βλέπω ομορφαίνει με το χρόνο ο blogger, ομορφαίνει και το blog!
    Μπράβο Μαρία!
    Ήθελα να σε ρωτήσω, μπορώ πριν απο το dermapen να κάνω κάποιο peel, σαλικυλικό ή mandelic;
    Κι αν ναι, ποιο απο τα δύο θα μου πρότεινες;
    Και εις ανώτερα πάντως!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι φίλη μου που σου αρέσει το καινούργιο look :) Σχετικά με το peel ναι μπορείς να κάνεις αρκεί να μην υπάρχει ερεθισμός. Υπάρχουν κάποια πολύ ήπια peel που δεν δημιουργούν κανένα εξωτερικό ερεθισμό. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να κάνουμε και την άλλη μέρα αφού βεβαιωθούμε ότι η επιδερμίδα μας είναι εντάξει. Σε περίπτωση όμως επεμβατικών peel περιμένουμε πρώτα να αναρρώσει τελείως η επιδερμίδα μας για να κάνουμε needling.

      Διαγραφή
    2. Σαλικυλικό περισσότερο για ρυτίδες και mandelic εάν έχεις λιπαρότητα και /ή ακμή

      Διαγραφή
  2. Γεια σου Μαρία! Μόλις ανακάλυψα τη σελίδα σου και θέλω καιρό τώρα να αγοράσω κάποια συσκευή dermastamp/roller ή dermapen. Το πρόβλημα μου είναι σημάδια ακμης, βαθουλώματα δηλαδή αλλά και δυσχρωμίες λόγω ακμής. Σαν πρωτάρα τι θεωρείς οτι είναι καλύτερο να επιλέξω και ποιος είναι ο οικονομικότερος και πιο safe τρόπος να αγοράσω ένα από τα δυο? (π.χ. το dermapen στο ebay υπάρχει και με 40€ ενώ στην Ελλάδα από 100€+)

    Χρειάζομαι επειγόντως κάποια βοήθεια να κατατοπιστώ, πουθενά δεν βρίσκω κάποια συμβουλή για το τι μάρκα ή ποια ιστοσελίδα με τέτοια προϊόντα να επιλέξω.

    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    Χρύσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρύσα καλωσόρησες στην ομάδα μας :) Σου προτείνω να πάρεις dermapen. Είναι πιο ανώδυνο, εύκολο στην χρήση και το κυριότερο πιο αποτελεσματικό από τις άλλες τις συσκευές. Δες το dr pen ultima A7. Είναι από τις πιο καλές συσκευές που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά με κάθετη κίνηση και όχι δόνηση. Το συγκεκριμένο μάλιστα έρχεται από Αγγλία και θα σου έρθει γρήγορα και χωρίς δασμούς. Απλά μην ξεχάσεις να πάρεις και αρκετά ανταλλακτικά cartridges να έχεις διαθέσιμα για τις θεραπείες σου

      Διαγραφή
  3. Μαρία γειά σου. Έχω dermapen Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την νάνο ανταλλακτική βελόνα για το πρόσωπο μου γιατί δεν θέλω ερεθισμό λόγω της δουλειάς μου. Έχω βρει στρογγυλή κ μικρή τετράγωνη.. Τι χρήση έχει η καθεμία; κ πόσο συχνά μπορώ να κάνω; έμαθα από εταιρεία επαγγελματικων προϊόντων ότι οι νάνο βελόνες κάνουν μόνο για θεραπείες bb. Ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραπλήσιες είναι και οι δυο κεφαλές. Όντως είναι περισσοτερο για ΒΒ και απλά καλύτερη διύσδυση των προιόντων μας. Δεν κάνουν όμως τιποτα για ανάπλαση και κολλαγένεση απόμόνες τους.

      Διαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.