Rf vs Hifu. Πως να διαλέξετε την κατάλληλη τεχνολογία για τις ανάγκες σας


Τεχνολογίες ραδιοσυχνοτήτων και Hifu, δύο πραγματικά αξιόλογες τεχνολογίες που έχουμε στην διάθεσή μας, σε μικρές/φορητές συσκευές, για την σύσφιξη της επιδερμίδας μας σε πρόσωπο και σώμα. Ποια όμως από τις δύο αυτές τεχνολογίες να προτιμήσουμε; Ποια είναι η καλύτερη; Μία ερώτηση που αν κρίνω από τα μηνύματα που λαμβάνω, προβληματίζει όλες σας πριν προβείτε στην αγορά της δική σας προσωπικής συσκευής.

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στην παραπάνω ερώτηση. Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι κάποια κριτήρια βάση των οποίων θα επιλέξουμε τελικά την πιο κατάλληλη τεχνολογία για τις δικές μας ανάγκες. Βασικά και οι ραδιοσυχνότητες και οι εστιασμένοι υπέρηχοι αν και διαφορετικού τύπου ενέργειας, βασίζονται στην τοποθέτηση θερμότητας στον συνδετικό ιστό, προκειμένου να διεγείρουν την διαδικασία επούλωσης με αποτέλεσμα την άμεση και σταδιακή σύσφιξη των ιστών.

Η κύρια διαφορά τους είναι ότι οι συσκευές Hifu επιτρέπουν να στοχεύσουμε σε συγκεκριμένα στρώματα του δέρματος όπως το SMAS (επιφανειακό μυοαπονευρωτικό σύστημα) και να πετύχουμε βαθιά σύσφιξη ιδιαίτερα στην χαλάρωση του κάτω μέρους του προσώπου και λαιμού. Έχουν επίσης το πλεονέκτημα να δίνουν ορατό αποτέλεσμα σε μία και μόνο θεραπεία. Ασφαλώς μπορούμε, ιδίως με τις μίνι προσωπικές  μας συσκευές, να επαναλαμβάνουμε ανά τακτά διαστήματα τις θεραπείες μας για μέχρι να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Το πιο σημαντικό μειονέκτημα τους (των HIFU) είναι η σχετικά επώδυνη εφαρμογή. Επίσης είναι  αρκετά δύσκολο να καλύψουμε ομοιόμορφα μεγάλες περιοχές και λόγω του τρόπου εφαρμογής (από σημείο σε σημείο και όχι με κινήσεις μασάζ) και λόγου της δυσφορίας που έχουμε σε κάθε χτύπημα.

Οι συσκευές RF από την άλλη έχουν καλύτερο αποτέλεσμα στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και είναι και πολύ πιο άνετες στην εφαρμογή τους. Δεν δρουν όμως  σε βάθος και ως αποτέλεσμα έχουν μικρό αποτέλεσμα στην ανόρθωση του οβάλ του προσώπου. Ιδίως σε μεγαλύτερες ηλικίες που το πρόβλημα της χαλάρωσης εντοπίζεται πλέον και στο SMAS.  Επίσης χρειάζονται συχνές επαναλήψεις για να έχουμε σημαντική βελτίωση. Η προτεινόμενη συνήθως συχνότητα εφαρμογής είναι δύο –τρεις φορές την εβδομάδα (ανάλογα την ισχύ της συσκευής) και μέχρι να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Τα κριτήρια για την επιλογή μας.


Συσκευή Hifu προτιμούμε για τις εξής περιπτώσεις:

  1. Χαλάρωση στο μεσαίο και κάτω μέρους του προσώπου, ιδιαίτερα κρέμασμα του οβάλ. Βασικά, απαραίτητη επιλογή για ηλικίες άνω των 45
  2. Έντονες ρινοπαρειακές
  3. Κανονικό και γεμάτο πρόσωπο
  4. Μείωση του διπλοσάγονου/προγούλι
  5. Χαλάρωση στα κάτω βλέφαρα (με το 3.00mm ή/και 1.5mm βάθος)
  6. Έλλειψη χρόνου για επαναλαμβανόμενες θεραπείες (που απαιτούν οι rf).
  7. Χαλάρωση σώματος* σε μικρής έκτασης περιοχές, με το βάθος 4.5 και 3.00

Οι hifu σώματος με βάθος 8.00 και 13.00 που κάνουν σύσφιξη και λιποδιάλυση είναι σχετικά πιο ακριβές και αρκετά επώδυνες στην χρήση.

Γενικά μην επιλέγετε συσκευή Hifu αν έχετε να καλύψετε μεγάλες περιοχές και όταν επίσης νιώθετε ότι έχετε ελάχιστη ή πολύ μικρή ανεκτικότητα στον πόνο. Είναι θεραπεία που δεν θα την έλεγες σε καμία περίπτωση ευχάριστη.

Συσκευή ραδιοσυχνοτήτων επιλέγουμε για τις ακόλουθες περιπτώσεις
  1. Επιφανειακή χαλάρωση σε αρχικά στάδια (συνήθως ηλικίες κάτω των 45)
  2. Επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες
  3. Πολύ λεπτό πρόσωπο με εμφανή έλλειψη λίπους (διπολικές μόνο ραδιοσυχνότητες)
  4. Ήπια έως και μέτρια χαλάρωση σώματος
  5. Κυτταρίτιδα..
  6. Να μπορούμε να αφιερώσουμε τον απαραίτητο χρόνο μέσα στην εβδομάδα για την απαραίτητη επανάληψη των θεραπειών.
  7. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην άνεση κατά την διάρκεια της θεραπείας.

Σημαντικό είναι, όποια τεχνολογία τελικά και να επιλέξουμε να αγοράσουμε συσκευή που όντως να λειτουργεί με την συγκεκριμένη τεχνολογία. Δυστυχώς κυκλοφορούν στην αγορά πολλές δήθεν συσκευές rf, hifu,Cavitation κτλ αλλά δεν έχουν ούτε την σωστή τεχνολογία ούτε τη ισχύ, συχνότητα, ρυθμίσεις κτλ για να δίνουν πραγματικό αποτέλεσμα. Για σωστές επιλογές συσκευής με κάθε τύπου τεχνολογίας χρησιμοποιήστε  την σελίδα μου shopping guide

Εννοείται ασφαλώς πως ο συνδυασμός και των δύο τεχνολογιών δρα εκθετικά και δίνει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Δυστυχώς τα οικονομικά μας δεν επιτρέπουν να  αποκτήσουμε και τις δύο ή τουλάχιστον ταυτόχρονα.  Ελπίζω λοιπόν οι συμβουλές μου να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την πιο κατάλληλη για την δική σας περίπτωση!

Φιλιά πολλά σε όλες σας!

Δημοσίευση σχολίου

30 Σχόλια

  1. 12/5/19
    Μαρια καλοριζικη η νεα εμφανιση του σαιτ σου.
    Ειναι σαφως καλυτερη τωρα.
    Μπαινω κατευθειαν στο θεμα μιας και παλι γραφω αργα.
    Μαρια εκανα την hifu σωστα σε ολα τα βαθη, ενοιωσα ενοχληση ακομη και στο 1.5 αλλαγη ομως δεν ειδα πουθενα,μηπως να το κανουμε καθε 15 μερες, τουλαχιστον στο 1.5 η θα κανω ζημεια.
    Στο 1.5 νοιωθω τσιμπηματα περιπου σαν της nuface λιγο πιο δυνατα.
    Στο 4.5 νοιωθω πονο λες και χτυπαω στο κοκκαλο,σωστα η εγω υπερβαλλω;
    Μαρια χαιρομαι που ακομη δεν μας χαιρετησες για το καλοκαιρι,μιας και εχουμε αποριες για την hifu.
    Αν καποια κοπελα ειναι ευχαριστημενη και εχει δει διαφορα θα χαρω πολυ να μας πει τις εντυπωσεις της
    Σε ευχαριστω για ολα,,να σαι καλα κουκλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Κική μου που σου αρέσει το νέο look :) Κική μου θα πρέπει να κάνεις στην ένταση πάνω από 5 σε κάθε βάθος για να δεις αποτέλεσμα. Εάν κάνεις το τεστ με τον χάρακα θα δεις ότι κάνει τις τρύπες όταν ρυθμίζεις την ένταση από 5 και πάνω. Βέβαια το κάθε άτομο αντιδρά διαφορετικά και κάποιες κοπέλες είδαν διαφορά από την πρώτη εφαρμογή ενώ άλλες είδαν θετικές αλλαγές πιο σταδιακά. Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία και συσκευή αποδεδειγμένα κάνει δουλειά. Μου έχουν πει πολλές φίλες της ομάδας στα μνμ στο facebook αλλά και στα posts αν διαβάσεις για τα αποτελέσματά που έχουν δει και είναι πολύ θετικά έως και ενθουσιώδη θα έλεγα. Κάνε όμως αν θέλεις ξανά στον μήνα επανάληψη, είναι οκ, δεν υπάρχει πρόβλημα! Ναι στο 4.5mm σωστά το ένιωσες γιατί όντως χτυπάει βαθιά στο SMAS. Φιλιά πολλά και κράτα με ενήμερη για την πορεία των θεραπειών σου <3

      Διαγραφή
  2. Μπραβο Μαρια, (το ξαναγραφω) για το νεο σαιτ, σημερα μου φαινεται ακομη καλυτερο
    Εχεις και ημερομηνιες πλεον μια εφαρμογη που ελειπε απο το σαιτ σου.
    Μου αρεσει που εβαλα και εγω ημερομηνια (χαχαχα)

    Λειτουργει η συσκευη την τσεκαρα.

    Επαναληψη στο μηνα ναι,
    αλλα σε ολα τα βαθη;; η μονο στο 1.5mm.
    Καλο βραδυ,φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον μήνα Κική μου κανε επανάληψη στο 3.00mm και στο 1.5mm. Βλέπεις πως πας και μετά από ένα μήνα πάλι κάνε και με στα 3 βάθη.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα και από μενα! Μόλις χθες παρέλαβα τη συγκεκριμένη συσκευή...όλως παραδόξως εγώ νιώθω ενόχληση στο 1.5(το βαζω στο 5) στο 3 το ανεβάζω λίγο(στο 6)και στο 4,5 σχεδον τίποτα (και το βάζω στο 7) Είναι λογικό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι λογικό, το 1,5 το νιώθουμε πιο έντονα και ενοχλητικά συνήθως σαν τσιμπηματάκια από καρφίτσα. Στο 4,5 είναι πιο βουβός και ανεκτος ο πόνος γιατί είναι σε μεγαλύτερο βάθος. Πάντως η αίσθηση της ενόχλησης διαφέρει από άτομο σε άτομο και άλλους ενοχλεί περισσότερο το 1.5 και άλλους το 4.5.

      Διαγραφή
  4. Πιο λειτουργική είναι η νέα εμφάνιση του blog σου Μαρία.
    Καλορίζικο και καλοδουλεμένο να είναι.Έχεις μεράκι και φαίνεται.
    Από τα σχόλια που διαβάζω στα άρθρα σου για hifu καταλαβαίνω ότι στην ένταση 4 που κάνω και στα 3 βάθη η χρήση της άσπρης συσκευής είναι αναποτελεσματική , έτσι δεν είναι; Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που δεν έχω δει κάποια βελτίωση παρόλο που έχω κάνει 4 ολοκληρωμένες θεραπείες , εννοώ και στα 3 βάθη μία φορά το μήνα.
    Το θέμα μου είναι ότι η παραπάνω ένταση μου είναι πολύ δυσάρεστη και δεν ξέρω πώς να το χειριστώ.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Flora μου δοκίμασε να πάρεις καμιά ώρα πριν την θεραπεία κανένα παυσίπονο και κάνε την εφαρμογή σε πιο αραιές αποστάσεις (άρα λιγότερα χτυπήματα). Ίσως έτσι να μπορέσεις να αντέξεις λίγο περισσότερο την εφαρμογή στο 5

      Διαγραφή
  5. Μαρία καλημέρα!Πολύ καλό το site σου μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ!Ενδιαφέρομαι για μια συσκευή rf και συγκεκριμένα αυτήν που προτείνεις και για χαλάρωση στο σώμα.Έχω κυτταρίτιδα και χαλάρωση.Κάνω γυμναστική και διατροφή πάνω από έναν χρόνο κι έχω δεί ελάχιστες διαφορές.Θα με βοηθούσε μία τέτοια συσκευή?Πόσες φορές την εβδομάδα και πόση ώρα χρειάζεται να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου ασφαλώς και θα σε βοηθήσει! Συμβουλές για την χρήση της μπορείς να βρεις σε παλαιότερο άρθρο μου Συμβουλές για την Χρήση Συσκευών Ραδιοσυχνοτήτων (RF)

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Μαρία και σε όλη τη παρέα
    Παρέλαβα τη συσκευή και δυστυχώς πλήρωσα 100 ευρώ τελωνείο. Έχουν δυσκολέψει πολύ τα πράγματα.
    Θα ήθελα ορισμένες διευκρινήσεις αν μπορείς
    Θεωρείς ότι ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία είναι να ξεκινήσουμε με τα 4.5 mm, να συνεχίσουμε στα 3.5 και στο τέλος στο 1.5?
    Μπορούμε να κάνουμε τρεις συνεχόμενες ημέρες αν δε προλαβαίνουμε σε όλα τα βάθη την ίδια ημέρα ?
    Γύρω από το στόμα μπορούμε να κάνουμε στο 1.5?
    Επίσης τι βάθος και ένταση πιστεύεις πως πρέπει να χρησιμοποιούμε στο λαιμό στο ντεκολτέ και στους μηρούς
    Σε ευχαριστώωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως Elenina δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα στο τελωνείο :/
      Μπορείς να κάνεις τις θεραπείες σου σε διαφορετικές μέρες αν δεν προλαβαίνεις, δεν υπάρχει πρόβλημα. Γύρω από το στόμα ναι μπορούμε να κάνουμε στο 1.5mm. Στο λαιμό και ντεκολτέ 3.0mm και 1.5mm. Αν οι περιοχές αυτές όμως είναι πολύ λεπτές ( λεπτή επιδερμίδα και χωρίς λίπος) τότε καλύτερα μόνο με 1.5. Στους μηρούς μπορείς να κάνεις με όλα αλλά πιο αποτελεσματικό το 4.5.

      Διαγραφή
  7. Γεια σου Μαρία μου ! Δεν ξέρω που να το γράψω γι αυτό θα το γράψω εδώ : Μου ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ η νέα εμφάνιση της σελίδας σου !!! Είναι ποιο λειτουργική, ποιο όμορφη και οι ημερομηνίες παρά πολύ χρήσιμες, σε ευχαριστούμε για όλα όσα κάνεις για μας !!!!!!
    Πολλά φιλάκια ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Βίκυ!! Πολύ χαίρομαι που σου αρέσει η νέα εμφάνιση της σελίδας μου και την βρίσκεις και πιο λειτουργική :) Προσπαθώ να την κρατήσω όσο μπορώ περισσότερο ανοιχτή φέτος και μέσα στο καλοκαίρι. Βέβαια αν δεις από τις απαντήσεις μου δεν τα καταφέρνω και πολύ καλά γιατί έκανα σχεδόν ένα μήνα να ασχοληθώ και να απαντήσω τις ερωτήσεις σας εδώ στα σχόλια. Αλλά βρήκα λίγο χρόνο σήμερα και προσπαθώ να αναπληρώσω :) Φιλάκια πολλά κούκλα μου και αν δεν τα ξαναπούμε επίσης καλό καλοκαίρι!!!

      Διαγραφή
  8. Μαρία την προηγούμενη φορά ήπια μια ώρα νωρίτερα από τη θεραπεία ένα αναβράζον δισκίο panadol extra αλλά δεν είδα κάποια διαφορά στην αίσθηση του πόνου στο 5. Μήπως εννοείς κάποιο εξιδεικευμένο παυσίπονο;
    Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο;
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλόρα μου όχι δεν έχω κάτι συγκεκριμένο υπ όψιν. Μπορείς όμως να ρωτήσεις σε ένα φαρμακείο να σου προτείνουν κάτι πιο δυνατό. Τουλάχιστον να σου είναι κάπως πιο υποφερτή η θεραπεία.

      Διαγραφή
  9. Μαρία καλησπέρα. Ονομαζομαι Μάρθα και εδώ και 2 μέρες έχω "καταβροχθίσει" κυριολεκτικά το site σου. Συγχαρητήρια για την υπεύθυνη ενημέρωση που μας διαθέτεις! Ειμαστε τυχερές που με τόσο υπομονή και διάθεση μας ενημερώνεις και μας ομορφαίνεις!
    Ερχομαι και εγώ λοιπόν με τη σειρά μου να σε συμβουλευτώ γιατί με έχεις βάλλει σε πειρασμό με τις προτάσεις σου. Ενώ λοιπόν είχα καταλήξει να παραγγείλω το HIFU -δώρο στον εαυτό μου για τα γενέθλιά μου- σκέφτηκα να δώσω κάτι παραπάνω για να πάρω κάτι το ίδιο αποτελεσματικό και για το σώμα μου. Βρίσκομαι σε μία ηλικία που πέρασε από το μυαλό μου και το mini lifting κυρίως στο οβαλ και στο λαιμό. Επίσης στο σώμα μου έχω λίγο τοπικό λίπος στα ψωμακια και φυσικά κυταρρίτιδα και επιδερμική χαλάρωση Έτσι βρήκα από την ίδια εταιρία "το αδελφάκι του" θα έλεγα https://www.ebay.com/itm/HelloBody-HIFU-Handy-Ultrasonic-slimming-machine/283430872616 και είπα να τα πάρω και τα 2. Ωστόσο οικονομικά είναι αρκετά τσιμπημένα και τα 2 μαζί . Γι αυτό έκανα μία έρευνα προκειμενου να βρω 2 σε 1 μηχάνημα που να κάνει την ίδια δουλειά και σε σώμα και σε πρόσωπο. Έτσι, από την ίδια εταιρία κατέληξα σε αυτό και θα ήθελα φυσικά τη γνώμη σου! https://www.ebay.com/itm/ThermoRF-Skin-Lifting-HIFU-Cooling-vacuum-RF-Anti-Aging-facial-salon-machine/272586627564 Πιστεύεις ότι μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό και για πρόσωπο και για σώμα? Γιατί είναι και HIFU και Vacuum και RF. Βγάζει 80W και τη τιμή του είναι 532,00 - δηλαδή βγαίνει οικονομικότερο από το να πάρω τα 2 πρώτα μαζί. Τί λες? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρθα δεν είναι συσκευή hifu αλλά συσκευή rf. Όμως εξαιρετική για σύσφιξη στο σώμα αλλά και το πρόσωπο.

      Διαγραφή
  10. Μαρία έχεις δίκιο! Με μπέρδεψε η ονομασια της συσκευής που γράφει (ανάμεσα στα άλλα χαρακτηριστικά της ) και HIFU :(
    Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, θα επανέλθω με εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρία τέλειες οι ημερομηνίες....μήπως θα βοηθούσε σε κανέναν οδοντίατρο να λέγαμε να μας κάνει ένεση αναισθητική;;;
    μια φορά για μια απονεύρωση δεν είχα αίσθηση σε ολόκληρο το νάγουλο για ώρες
    αστείο ακούγεται ξέρω...αλλά τι να πώ..αν είναι με αυτόν τον τρόπο να την δουλέψουμε σωστά την συσκευή δεν αξίζει λες;;;
    αλλά πώς το λέςστον οδοντίατρο!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πιθανά Μάγια μου να βοηθούσε αλλά ναι πιστεύω ότι δεν είναι εφικτή μία τέτοια παρέμβαση από τον οδοντίατρο. Πάντως εγώ στο 5 άνετα το αντέχω και βλέπω και αποτέλεσμα. Δοκίμασε να κάνεις τις θεραπείες με λιγότερα χτυπήματα ( πιο αραιά δηλαδή ανά περιοχή για να την παλεύεις καλύτερα :) ). Σε αυτήν την περίπτωση καλά θα είναι να κάνεις την επανάληψη στις δύο με τρεις εβδομάδες αν νομίζεις ότι χρειάζεται βέβαια.

      Διαγραφή
  12. Μαρία μου καλησπέρα. Ονομάζομαι Τούλα και βρήκα τυχαία το άρθρο σου. Είμαι 30 χρόνων και ψάχνω συσκευή για το πρόσωπο μου. Το δέρμα μου Είναι ξηρο και έχω στο μέτωπο γραμμή έκφρασης. Σημαδακια από σπυράκια μικρά έχω, Που δεν είναι και ιδιαίτερα ορατά. Τι θα μπορούσες να μου προτείνεις συσκευη και κρέμες η οτιδήποτε άλλο που θα με βοηθούσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τούλα μου για την ξηρότητα θα σου πρότεινα δύο συσκευές, μία απλή υπερήχου για να κάνεις βαθιά ενυδάτωση με τον κατάλληλο ενυδατικό ορό και μία συσκευή φωτοθεραπείας, κατά προτίμηση σε μορφή μάσκας. Η φωτοθεραπεία βοηθάει επίσης στο να αντιμετωπίσεις και τα σπυράκια και τις λεπτές ρυτίδες. Απλά θα πρέπει να αφιερώνεις κάθε μέρα από 5-10 λεπτά.
      Για την συσκευή υπερήχου διάβασε τα 2 σχετικά post
      Αισθητικές θεραπείες με Συσκευή Υπερήχων
      βαθιά ενυδατωση με συσκευή υπερήχων

      Για την φωτοθεραπεία μπορείς να ενημερωθείς επίσης σε αυτά τα σχετικά post

      Για χρήση με την συσκευή υπερήχου είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα. Προσωπικά χρησιμοποιώ της Dermedics. Μπορείς να τα βρεις εδώ
      dermedics.gr Συγκεκριμένα σου προτείνω την σειρά Hydra σε αμπούλες για βαθιά ενυδάτωση και την Calm cream για κρέμα ημέρας που είναι πραγματικά ότι καλύτερο για τον δικό σου τύπο επιδερμίδας.
      Τις συσκευές μπορείς να τις βρεις στον οδηγό αγορών

      Διαγραφή
  13. Καλημερα κορίτσι μου!! Αρχικά σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που αφιερώνεις για να μας βοηθάς!! Οι δικές μου απορίες τώρα... ειμαι 33 χρονών με ελαφριά σημαδια στο πρόσωπο από την ηλικία, μικτη επιδερμίδα, και με μια έντονη - βαθιά ρυτίδα στο μέτωπο και μια ακόμη στο μεσοφρυο.. Υπάρχει λύση να γεμίσουν αυτές οι ρυτίδες; αν μπορεις να μου προτείνεις τα ακριβή προϊόντα που θα έκαναν για εμενα (συσκευη / όρους/ αμπουλες/ κρέμες..) θα το εκτιμούσα πολύ γιατί χάνομαι ευκολα με όλα αυτα που διαβάζω!!! Θα εχει διάρκεια στο χρόνο το αποτελεσμα; προς το παρόν χρησιμοποιώ το σερουμ night repair της Estee και αμπουλες από βιταμίνη Ε & C καθως και ένα σερουμ με υαλουρονικο, ολα αυτα χωρίς συσκευή! Και αποτέλεσμα ελαχιστο, Ναι λάμπει η επιδερμίδα αλλά αυτές οι 2 ρυτίδες εκεί!! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, Γεωργία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μου οι βαθιές ρυτίδες δυστυχώς γεμίζουν μόνο με ενέσιμο ή με θεραπείες σύσφιξης ώστε να τεντώνεται η επιδερμίδα και να μειώνεται το βάθος. Οι κρέμες κάνουν ελάχιστα πράγματα ιδίως αν το πρόβλημα είναι έντονο. Σου συνιστώ να πάρεις μία καλή συσκευή διπολικού rf. Πιστεύω πως ιδιαίτερα για την ηλικία σου η επιδερμίδα σου θα ανταποκριθεί άμεσα και θα έχεις ορατή βελτίωση. Για πρόταση αγοράς δες την σελίδα του οδηγού αγορών

      Διαγραφή
  14. Όμως έχω διαβάσει σε ξένα reviews ότι κάποιες τις παραμόρφωσε.Γνωριζεις κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν χρησιμοποιηθούν πολύ δυνατά μηχανήματα, με φουλ ισχύ και σε λάθος περιοχές είναι πιθανόν. Δυστυχώς ακόμη και σε επαγγελματίες υπάρχει ασχετοσύνη στις νέες τεχνολογίες. Παίρνουν ένα μηχάνημα και "βαράνε".

      Διαγραφή
  15. Όμως έχω διαβάσει σε ξένα reviews ότι κάποιες τις παραμόρφωσε.Γνωριζεις κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαρια τι πιστευεις για αυτο?Αξιζει?https://www.amazon.co.uk/gp/cart/view.html?ref_=nav_cart

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίδρα δεν εμφανίζεται τίποτα.. Μου έστειλες το link του καλαθιού σου... :)

      Διαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.