Ψηλά Ζυγωματικά με Ασκήσεις Προσώπου.

Τα ψηλά ζυγωματικά είναι  ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ομορφιάς. Εάν νιώθετε ότι τα δικά σας είναι λίγο επίπεδα, είτε από φυσικού σας είτε λόγω απώλειας όγκου με την πάροδο των χρόνων και χρειάζονται βελτίωση,  πριν τρέξετε στον πλαστικό για ενέσιμες θεραπείες ή εμφυτεύματα, μπορείτε να δοκιμάσετε να γυμνάσετε του υπεύθυνους μυς και να αυξήστε τον τόνο τους. Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις για την αύξηση των ζυγωματικών, αλλά κάποιες από τις παλιές, εύκολες  και  συνάμα αποτελεσματικές ασκήσεις προσώπου για αύξηση των ζυγωματικών είναι οι παρακάτω.


Ασκήσεις για αύξηση των ζυγωματικών.


  • Ανοίξτε το στόμα σας. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω με το στόμα ακόμα ανοιχτό . Στη συνέχεια, κλείστε το στόμα . Και επανέλθετε  στην κανονική θέση . Επαναλάβετε το για 18-20 φορές περίπου δύο φορές την ημέρα . Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει πολύ να αυξήσετε τα ζυγωματικά σας.  Με την πάροδο του χρόνου, θα παρατηρήσετε τη διαφορά.

  • Ρουφήξτε τα μάγουλά σας όπως όταν θέλουμε να μιμηθούμε το ψάρι. Τα χείλη σας θα πρέπει να είναι σφιχτά . Προσπαθήστε τώρα  να χαμογελάσετε . Κρατήστε αυτή τη θέση για περίπου 6-8 δευτερόλεπτα . Επαναλάβετε 10 φορές

  • Εισπνεύστε  αέρα από το στόμα σας  μέχρι να φουσκώσουν τα μάγουλά σας ακριβώς όπως όταν θέλετε να φουσκώσετε ένα μπαλόνι . 
  • Εν συνέχεια, σπρώξτε τον αέρα εναλλάξ από  μάγουλό σε μάγουλα. Στη συνέχεια, εκπνεύστε από το στόμα μας . Μπορείτε να το κάνετε όσες φορές θέλετε  μέχρι να ξεμείνετε από  αναπνοή .

  • Κάντε με τα χείλη σας  ένα μικρό «Ο». Στη συνέχεια, πιέστε τα χείλη προς τα έξω και κρατήστε  για 2 δευτερόλεπτα . Στη συνέχεια, προσπαθείστε να χαμογελάστε όσο μπορείτε μέχρι τα αυτιά, κρατώντας το σχήμα «Ο». Επαναλάβετε την άσκηση. Θα πρέπει να κάνετε την αλλαγή ανάμεσα στο σχήμα  «Ο» και το χαμόγελο για περίπου 10 φορές .
Αρκετοί βέβαια είναι επιφυλακτικοί σχετικά με  τις ασκήσεις προσώπου. Αλλά η θεωρία είναι βάσιμη. Όπως όταν  γυμνάζουμε τους μυς μας σε άλλα μέρη του σώματος βελτιώνουμε και αυξάνουμε τον όγκο σε δικέφαλους, τρικέφαλους κτλ το ίσιο συμβαίνει και με τους μυς του προσώπου μας. Οι ασκήσεις προσώπου δεν είναι κουραστικές και χρειάζονται  μόνο για λίγα λεπτά την ημέρα, το πρωί και αν μπορείτε νύχτα. Μπορείτε να τις κάνετε ανά πάσα στιγμή όταν έχετε λίγο χρόνο ή  ακόμα και όταν κάνετε κάποιες άλλες εύκολες δραστηριότητες όπως όταν πλένετε τα πιάτα, ή βλέποντας τηλεόραση. Το καλύτερο; Δεν κοστίζει τίποτα !

Αν τις δοκιμάσετε θα χαρώ να μάθω την πρόοδό σας :)

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Σίγουρα οι ασκησεις προσωπου βοηθουν αλλα εμένα προσωπικά με βοήθησε ησυσκευή NU FACE TRINITY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φώφη η Trinity είναι συσκευή μικρορευμάτων και σίγουρα βοηθά περισσότερο από τις ασκήσεις. Απλά οι ασκήσεις δεν κοστίζουν τίποτα ;) Θα χαρώ πάντως να μοιραστείς μαζί μας τις εντυπώσεις σου σχετικά με την συσκευή. Σύμφωνα με κριτικές που έχω διαβάσει στο διαδίκτυο άλλες γυναίκες έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένες και άλλες δεν είδαν αποτέλεσμα. Εσύ τι αποτέλεσμα είχες και πόσο γρήγορα είδες διαφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία συγνώμη που δεν απαντησα έγκαιρα.Το γνωστό σε όλες μας πρόβλημα έλλειψης χρόνου.Λοιπον,τη συσκευή trinity την αγόρασα πριν από 6 μήνες και στην αρχή επειδή δεν τη χρησιμοποιούσα συστηματικά δεν παρατήρησα σχεδόν καμμία αλλαγή.Τώρα όμως εδώ και δύο μήνες που κάνω εφαρμογή τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα για 10 λεπτά νιώθω να έχει βελτιωθεί ο τόνος και η ποιότητα του δέρματός μου.Ξέχασα ν'αναφέρω ότι είμαι 50 χρονών,με μιά ήπια χαλάρωση προς το παρόνΤο δέρμα μου είναι καθαρό χωρίς σημάδια αλλά λεπτό και ξηρό.Σκέπτομαι να αγοράσω μια συσκευή δερμοαπόξεσης και είμαι ανάμεσα σε δύο:MICRODERM MD TROPHY SKIN & RIIVINA(ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΗ).Επειδή εκτιμώ αφανταστα τις γνώσεις σου και την καλή σου διάθεση θα μ. ενδιέφερε η άποψη σου.Σ' ευχαριστώ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ Φωφη για τις πληροφορίες σχετικά με την Trinity. Έχεις δει και κάποια διαφορά ως αναφορά την ανόρθωση του οβάλ του προσώπου και ανόρθωση των ζυγωματικών; Αλήθεια τι gel χρησιμοποιείς για την θεραπεία;
    Για τις συσκευές δερμοπόξεσης υποθέτω ότι η μία είναι αυτή που βρήκα στο ebay η MICRODERM MD TROPHY και την άλλη την βρήκα στο amazon η Riiviva Microderm at Home Microdermabrasion System.
    Και οι δύο είναι καλές απλά επειδή η trophy είναι σχεδόν ίδια με την δικιά μου είμαι πιο σίγουρη για την αποτελεσματικότητά της. Την RIIVINA δεν την έχω δοκιμάσει αλλά και αυτή καλή φαίνεται. Πιστεύω όμως πως η Trophy είναι κάπως πιο εύκολη στον χειρισμό γιατί κρατάς στο χέρι σου μόνο την λεπτή ακρη της συσκευής και έτσι μπορείς να την χειρίζεσαι με πιο ευκολία. Για σιγουριά και μόνο θα σου πρότεινα να προτιμήσεις την Trophy επειδή την γνωρίζω καλύτερα σαν συσκευή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η riivina δεν μπορεί να είναι εξίσου καλή.

    Αν και δεν θέλω να πάθεις overload :) Υπάρχουν και άλλες δύο συσκευές για να αντιμετωπίσεις δυναμικά την χαλάρωση η μία είναι το dermapen που είναι και πολύ οικονομικό και η άλλη οι συσκευές ραδιοσυχνοτήτων για τις οποίες θα γράψω σύντομα. Αυτές όμως βγαίνουν πιο ακριβές. Επειδή ήδη έχεις την Trinity και θέλεις να πάρεις και την συσκευή δερμοαπόξεσης αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα σκέψου να πάρεις και το dermapen. Είναι το κάτι άλλο χωρίς υπερβολή. Ελπίζω τελικά να βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα χειρότερα :) Φιλιά και για ότι άλλο χρειαστείς είμαι στην διάθεσή σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.