Θεραπείες για Ανόρθωση του Oβάλ του Προσώπου

Γύρω στη 4η δεκαετία της ζωής μας αρχίζει σταδιακά να παρατηρείται ένα από τα πιο επίμονα σημάδια της γήρανσης: χαλάρωση στο οβάλ του προσώπου. Το σχήμα καρδιάς που χαρακτηρίζει το πρόσωπο της νιότης εξαφανίζεται σταδιακά με την χαλάρωση και πτώση του άνω και μεσαίου τμήματος του προσώπου και τον τετραγωνισμό του σαγονιού. Το V του νεανικού προσώπου δηλαδή αντιστρέφεται σε Λ. Αν και είναι ευρέως γνωστό ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην επιδερμική γήρανση τα αίτια της είναι δυστυχώς πολύ πιο σύνθετα.
Η  πιο σημαντική αιτία της πτωτικής πορείας του προσώπου είναι η σταδιακή απώλεια όγκου, αλλά και η ανακατανομή του λίπους του προσώπου από πάνω προς τα κάτω. Στα λιπαρά μάλιστα και πιο βαριά δέρματα η χαλάρωση αυτή παρατηρείται νωρίτερα. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξαφάνιση του νεανικού οβάλ σχήματος. Η πολυπλοκότητα αυτή καθιστά την αντιμετώπιση της χαλάρωσης δύσκολη υπόθεση.


Η σύγχρονη και απλοϊκή θα έλεγα τακτική των πλαστικών ιατρών να προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν μονόπλευρα ενύοντας ενέσιμα υλικά έχει ως αποτέλεσμα, όπως πολύ σωστά ανέφερε πρόσφατα μια φίλη αναγνώστρια, σε πρησμένα, παραμορφωμένα πρόσωπα. Όχι ότι  τα ενέσιμα δεν έχουν την θέση τους. Αλλά θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση, το κερασάκι στη τούρτα! Μικρή διακριτική παρέμβαση σε δύσκολα σημεία σε ένα πρόσωπο κατά τα άλλα προσεγμένο και  τονωμένο.


Ας δούμε όμως αναλυτικά τι προκαλεί την χαλάρωση του οβάλ και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς στο σπίτι μας ώστε να  εμποδίσουμε, μειώσουμε και γιατί όχι ναι, να αντιστρέψουμε την όποια χαλάρωση παρατηρούμε.


Αιτίες χαλάρωσης και εξαφάνισης του νεανικού οβάλ


1. Η επιδερμική χαλάρωση:




Αυτή οφείλεται στην μείωση του κολλαγόνου και ελαστίνης που προκαλείται από εξωγενείς παράγοντες (ηλιακή ακτινοβολία, στρες, ρύπανση, φλεγμονές και  άλλους οξειδωτικούς παράγοντες) και την ενδογενή γήρανση  που οφείλεται στην σταδιακή μείωση των λειτουργιών των κυττάρων σε κάθε επίπεδο. Αλλαγές που παρατηρούμε είναι:
  • Λέπτυνση του δέρματος
  • Ξηρότητα
  • Ρυτίδες και χαλάρωση
  • Μείωση της σφιγηλότητας

2. Μείωση της συνολικής οστικής μάζας.


Τα κόκαλα ως γνωστό σταδιακά εξασθενούν (περισσότερο δε όταν υπάρχει οστεοπόρωση) και χάνουν την οστική τους μάζα. Στο πρόσωπο αυτό σημαίνει ότι καθώς η οστική υποδομή  υποχωρεί, εκεί που πρώτα το δέρμα ήταν τεντωμένο σταδιακά αρχίζει να ...σακουλιάζει.


3. Μείωση και ανακατανομή λίπους.


Μια νεανική εμφάνιση εξαρτάται από την σωστή ποσότητα λίπους του προσώπου στις σωστές θέσεις. Ανακατανομή, συσσώρευση, και ατροφία του λίπους οδηγούν σε απώλεια του όγκου στο πρόσωπο. Ορισμένες περιοχές χάνουν λίπος, παραδείγματα είναι το μέτωπο και τα μάγουλα. Σε άλλες περιοχές όμως το λίπος αυξάνεται, όπως το στόμα και το σαγόνι.  Η τροποποίηση των περιοχών λίπους οδηγεί σε μείωση του περίγραμματος.  Επιπλέον, οι περιοχές του λίπους τείνουν να απομακρύνονται μεταξύ τους. Αντί μιας λείας, σχεδόν συνεχόμενης  επιφάνειας, οι περιοχές με λίπος εμφανίζονται ως χωριστές κατασκευές.


4. Χαλάρωση και ατροφία των μυών του προσώπου.



Είναι γνωστό πως με την πάροδο των χρόνων και την βαρύτητα οι μυς στο πρόσωπο όπως και  στο σώμα χάνουν τον αρχικό τους τόνο. 

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως λόγω των πολλαπλών αιτιών η αντιμετώπιση για την ανόρθωση του οβάλ είναι πολύπλευρη και σύνθετη. Δεν αρκεί δηλαδή να ενισχύσουμε μόνο την επιδερμίδα εάν όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες γήρανσης έχουν πάρει τον... καθοδικό τους δρόμο. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε;


Θεραπείες και τρόποι αντιμετώπισης ανά αιτία.

Προφανώς ανάλογα με την φυσιολογία και την γενετική προδιάθεση του καθενός οι αλλαγές αυτές συμβαίνουν σε διαφορετική ηλικία και ρυθμό. Ας δούμε λοιπόν  πως μπορούμε ανάλογα με τις δικές μας ανάγκες και ιδιαιτερότητες να επιλέξουμε και να αντιμετωπίσουμε ξέχωρα ή σε συνδυασμό τις αιτίες χαλάρωσης που μας αφορούν περισσότερο. Θα αναφερθώ παρακάτω βαση την σειρά ευκολίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

1. Επιδερμική χαλάρωση.

Με την εξέλιξη της κοσμετολογίας και τεχνολογίας  είναι πλέον το πιο εύκολο κομμάτι του παζλ.  Έχουμε ασχοληθεί ήδη πολλές φορές σε αυτό το θέμα και αναφέρει πολλές θεραπείες σε προηγούμενα  άρθρα  για την αντιμετώπισή της. Οι πιο αποτελεσματικές είναι οι ραδιοσυχνότητες, το skin needling και οι θεραπείες υπερήχων.

2. Χαλάρωση των μυών. 

Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι  να  αντιμετωπίσουμε  και να ελαχιστοποιήσουμε την μυική χαλάρωσή στο πρόσωπο. Δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και ακατόρθωτο. Η συστηματική εκγύμανσή τους με προγράμματα ασκήσεων ή με μικρές συσκευές αντιστάσεων είναι πολύ διαδεδομένος τρόπος αντιμετώπισης.  Άλλος ένας τρόπος αντιμετώπισης είναι  και θεραπείες με συσκευές μικρορευμάτων.


α)Τόνωση με προγράμματα ασκήσεων: Όπως όμως για την ενδυνάμωση των μυών στο σώμα υπάρχουν και ασκήσεις για το πρόσωπο που τονώνουν τους μυς του με αποτέλεσμα πιο γεμάτο και σφριγηλό πρόσωπο.
Είναι ανέξοδο πέρα ασφαλώς από την αρχική αγορά του βιβλίου. Το βασικό μειονέκτημα τους είναι η συστηματική καθημερινή δέσμευση γύρω στα 10 - 30 λεπτά εφαρμογής. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα ασκήσεων με πολύ καλές κριτικές. Τα πιο δημοφιλή υπάρχουν διαθέσιμα στην ηλεκτρονική μορφή Kindle στο amazon και σας τα μάζεψα σε ένα widgetaki. Μπορείτε να να κατεβάσετε άμεσα και να τα διαβάσετε στο υπολογιστή σας ή tablet. Θα χρειαστείτε απλά να εγκαταστήσετε μία εφαρμογή Kindle reader για να τα ανοίξετε και να τα διαβάσετε.

β)Τόνωση με συσκευές αντίστασης: Στην κατηγορία αυτή, των ασκήσεων προσώπου δηλαδή, υπάρχουν μικρές έξυπνες σχεδιασμένα συσκευές που βοηθούν στην πιο γρήγορη και εύκολη εκγύμναση των μυών. Η πιο γνωστή είναι το flex effect. Σύμφωνα με τις χρήστριες δίνει πολύ καλό αποτέλεσμα, οπότε αν σας ενδιαφέρει είναι μια οικονομική και αξιόλογη επιλογή.

γ). Ανόρθωση με συσκευές μικρορευμάτων: Σημαντική βοήθεια στην τόνωση των μυών μπορούν επίσης να προσφέρουν μια άλλη κατηγορία συσκευές που βασίζονται στην τεχνολογία των μικρορευμάτων. Αυτές παράγουν πολύ χαμηλής έντασης ρευμάτων από 100 έως 500 mA που είναι σχεδόν ανεπαίσθητη. Η ενέργεια αυτή, επιφέρει διπλό όφελος. Τροφοδοτεί με ΑΤP (ενέργεια) τα κύτταρα με αποτέλεσμα την πιο σωστή λειτουργία τους σε όλα τα επίπεδα αλλά και ήπια εκγύμναση των μυών, με σωστή τοποθέτηση και κινήσεις της συσκευής, ώστε να τους επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη συσκευών και το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα κα τα μειονεκτήματα του. Ίσως από τις πιο γνωστές για προσωπική χρήση και πολύ απλή στην λειτουργία της είναι η συσκευή Nuface. Στα ινστιτούτα χρησιμοποιούν πιο συνθέτες συσκευές τις οποίες αν και μπορούμε να βρούμε σε compact μέγεθος και καλές τιμές είναι πιο πολύπλοκες και χρειάζεται εκπαίδευση ώστε να έχουμε σωστό αποτέλεσμα. H Nuface ή παρόμοιου τύπου προσωπικές συσκευές μικρορευμάτων είναι πιο εύκολες για προσωπική χρήση. Σε επόμενα άρθρα θα αναφερθώ ειδικά στην τεχνολογία μικρορευμάτων αλλά και τις σχετικές συσκευές.
Αρκούν γύρω στα 5 λεπτά χρήσης κάθε πρωί για να φρεσκάρει άμεσα την όψη μου και να βοηθήσει το πρόσωπό μου να κρατήσει το οβάλ στην θέση του. Πιστεύω πως αυτές οι συσκευές δρουν πολύ καλύτερα προληπτικά παρά εάν γίνει ήδη η ζημιά.


δ). Διατροφή: Πολύ σημαντικό ρόλο όμως παίζει και η συστηματική λήψη πρωτεϊνών στην διατροφή μας που συντηρούν την μυϊκή μάζα, όχι μόνο του σώματος μας αλλά και του προσώπου μας. Καλές πηγές πρωτεϊνών είναι τα β των αυγών, άπαχο κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρια, γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, όσπρια. Προσωπικά έχω πάντα διαθέσιμα αμινοξέα σε μορφή ταμπλέτας και σκόνης για τις φορές που δεν είναι εφικτό να συμπληρώσω την απαραίτητη πρωτεΐνη από το γεύμα μου. Για την διατροφή όμως αν σας ενδιαφέρει μπορούμε να μιλήσουμε αποκλειστικά σε άλλα άρθρα.


3. Μετακίνηση του λίπους

 Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.... Πως σταματάς την κατρακύλα; Οι συσκευές μικρορευμάτων που ανέφερα και προηγουμένως αλλά και βεντουζάκια (Vacuum cupping)  μπορούν με συστηματική χρήση να βάλουν ένα φρένο στην βαρύτητα.
Πριν από λίγες μέρες παρέλαβα ένα μικρό σετ σε πολύ καλή τιμή και αν και δεν μπορώ να να εκφράσω προσωπική άποψη ως αναφορά την μακροχρόνια επίδρασή στο θέμα της αντιγήρανσης το άμεσο αποτέλεσμα είναι ορατό. Ζωηρεύει την όψη, τονώνει την μικροκυκλοφορία και έχω την εντύπωση ότι ομαλοποιεί τις επιφάνειες του προσώπου. Γενικά δίνει μια πιο φρέσκια, όψη υγιή. Η αναρρόφηση  των ιστών σύμφωνα με τις εναλλακτικές μεθόδους φροντίδας έχει πολύ θετική συμμετοχή στην τόνωση των μυών, μικροκυκλοφορίας και συμβάλλει θετικά στην ανόρθωση του οβάλ. Είναι πολύ φθηνά, πολυ εύκολα και ευχάριστα στην χρήση. Πιστεύω πως είναι απόλυτα εφικτό από κάθε άποψη να τα υιοθετήσετε στην καθημερινή σας φροντίδα.


4. Μείωση λίπους 

Εδώ μπορούμε να κάνουμε πολύ λίγα πράγματα, δυστυχώς. Η αποφυγή εξαντλητικών διαιτών και απότομη απώλεια κιλών είναι πολύ σημαντική. Επίσης η καθημερινή κατανάλωση καλών λιπαρών οξέων (ωμοί ξηροί καρποί, ελαιόλαδο, ψάρια) βοηθούν στην διατήρηση του όγκου στο πρόσωπό μας. 


5. Μείωση της οστικής μάζας.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολο πρόβλημα. Άτομα με δυνατά οστά έχουν σαφώς ένα πλεονέκτημα που δύσκολα αντιμετωπίζεται στην αντίθετη περίπτωση. Οι ασκήσεις προσώπου με τις συσκευές αντιστάσεων όπως η flex  είναι πιθανόν να δυναμώνουν τα οστά του προσώπου με τον ίδιο τρόπο που οι ασκήσεις με βάρη δυναμώνουν τα οστά στο σώμα μας. Κάτι που αξίζει να εξερευνήσουμε. Η σωστή διατροφή και ιδιαίτερα η λήψη ασβεστίου που εξασφαλίζει διατήρηση της οστικής μάζας στο σώμα ασφαλώς προσφέρει τα αντιγηραντικά οφέλη και στο πρόσωπό μας.


Πως επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία;

Όπως καταλάβατε κάποια προβλήματα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύκολα, κάποια άλλα όμως δύσκολα έως και αδύνατον. Για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα όσα περισσότερα από τα παραπάνω καταφέρουμε να ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας φροντίδα  τόσο το καλύτερο, ιδίως αν έχουμε περάσει τα 40.  Λόγω όμως περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων και /η χρόνου ξεκινάμε σε πρώτη φάση με αυτό που θεωρούμε ότι θα καλύψει άμεσα τις δικές μας ανάγκες. Σταδιακά  μπορείτε να εμπλουτίζετε το πρόγραμμά σας με επιπλέον θεραπείες.

Προτεινόμενο πρόγραμμα ανάλογα με την ηλικία

  • 30-35: Dermapen- Συσκευή Υπερήχου + ασκήσεις προσώπου +διατροφή
  • 35-40: Όλα τα παραπάνω + βεντουζάκια + συσκευή μικρορευμάτων
  • 40+ : Όλα τα παραπάνω + συσκευή rf

Προτεινόμενο πρόγραμμα ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα

  • Μηδενικό  έως ελάχιστο κόστος: Ασκήσεις προσώπου+ βεντουζάκια + διατροφή
  • Έως 120 ευρώ: Τα παραπάνω + Συσκευή Υπερήχου + Flex effect  (στην κατηγορία ασκήσεων)
  • Έως 350 ευρώ: Τα παραπάνω + συσκευή μικρορευμάτων ή συσκευή rf


Ελπίζω με τις συμβουλές του άρθρου να κάνετε αρκετά βήματά πίσω στον χρόνο και το 2015 να είναι ένας πολύ όμορφος και γεμάτο φρεσκάδα χρόνος για όλες σας. Φιλάκια πολλά σε όλες σας!!!

Δημοσίευση σχολίου

59 Σχόλια

  1. Τέλειο! εμπεριστατωμένο και απόλυτα κατανοητό :)
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Themida χαίρομαι που σου άρεσε! Θα αναφερθώ σε επιμέρους θέματα του άρθρου και πιο αναλυτικά αλλά τώρα για να μην γίνει πολύ φορτωμένο και σας μπερδέψω πολύ το κράτησα όσο μπορούσα πιο λιτό.. Οπότε έπεται και συνέχεια... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρακι μου ομορφο Χρονια Πολλα και Καλα με Υγεια.Υπεροχο το ολο κειμενο για το οβαλ του προσωπου,το διαβαζω συνεχεια για να το εμπεδωσω,οι ερωτησεις πολλες αλλα στην ωρα τους Προς το παρον μονο ευχες.Να σαι καλα και να περνας ομορφα με την οικογενεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης Κική μου!!!Σου εύχομαι ολοψυχα Χρόνια πολλά και το νέο έτος να φέρει σε σένα και όλους όσους αγαπάς Υγεία και Ευτυχία!🎄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Μαρία μου Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά με υγεία και ότι πραγματικά επιθυμείς! Επιτέλους Μαρία μετά από πολύ καιρό ήρθε η συσκευή Fractional RF CR-100 για την οποία συζητούσαμε πολύ πριν τα Χριστούγεννα. Τελικά είναι 15W. Όμως Μαρία μου οι οδηγίες χρήσης είναι εντελώς άχρηστες και δεν μπορεί κανείς να καταλάβει ούτε πως ρυθμίζεται η συσκευή. Πρώτη φορά τη χρησιμοποίησα δοκιμαστικά εχθές το βράδυ μετά από πολλές προσπάθειες να τη ρυθμίσω και πραγματικά δεν ξέρω εάν την χρησιμοποίησα με το σωστό τρόπο. Εκείνο που μπορώ να σου πω είναι ότι παραπλεύρως της κεφαλής ανάβει ένα μπλε φως ακούγεται ένα μπιπ και το φως αυτό σβήνει μετά από περίπου 10-15 δευτερόλεπτα. Έτσι λοιπόν και εγώ την ακουμπούσε στο πρόσωπό μου όταν άναβε το φως και όταν έσβηνε την μετακινούσα σε άλλο σημείο. πατούσα το κουμπί άναβε ξανά και συνέχιζα την ίδια διαδικασία. Δεν αισθανόμουν καμία θερμότητα στο πρόσωπο και έτσι πέρασα τα ίδια σημεία πολλές φορές.Μετά από λίγο να σου πω βαρέθηκα και σταμάτησα. Περιόρισα την χρήση μόνο στο Οβάλ του προσώπου αρκετές φορές καθώς πειραματιζόμουν. Πάντως μετά την χρήση ένιωθα ένα μικρό ασήμαντο θα έλεγα πόνο και το δέρμα μου με τραβούσε νομίζεις και το είχανε τεντώσει. Σήμερα το πρωί νιώθω που και πού μία πολύ ήπια φαγούρα. Δεν ξέρω Μαρία εάν τελικά πέταξα τα λεφτά μου γιατί μου στοίχισε 120 ευρώ αυτό το μηχανάκι. Εδώ βέβαια θα ήθελα τις πάντα πολύτιμες συμβουλές σου Μαρία μου. Τελικά με ποιο τρόπο γίνεται μία θεραπεία Fractional γιατί νομίζω ότι διαφέρει από την θεραπεία RF μόνη της. Κάθε πότε μπορώ να επαναλαμβάνω τη χρήση της και μπορώ τα ίδια σημεία να τα περνάω πολλές φορές? Η δική σου η συσκευή Fractional δημιουργεί επιφανειακά θερμότητα ή όχι ? Έτσι τελικά λειτουργούν αυτές οι συσκευές? Μαρία μου help! Σε φιλώ να έχεις μία Καλή χρονιά και Ευτυχισμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζωή μου το χρησιμοποιείς λάθος. Βασικά πρέπει να βάλεις πρώτα μια λεπτή στρωση smooth gel η λίγο gel aloe. Το δέρμα δεν πρέπει να ειναι στεγνό. Ισως για αυτό δεν ενιωθες καμμια θερμότητα. Την συσκευή την κρατάς στο ίδιο σημείο μεχρι να νιωσεις εντονη αισθηση θερμότητας. Γυρω στα 30 δευτερόλεπτα max. Στην αρχη όμως καλυτερα ξεκινα με 20 δευτερα μεχρι να βεβαιωθεις οτι το δερμα σου το ανεχεται καλα. Καλύπτεις ετσι όλη την περιοχη. Δες το ετσι να δουμε πως θα πας και με ενημερωνεις. Αν μπορεις βγαλε φωτο τις οδηγίες μπας και βγαλω κάποια επιπλεον ακρη. Παντως τα 15 watt πιστευω πως ειναι αρκετα για να σου δωσουν αποτέλεσμα. Ακομα και αυτη η αισθηση τραβήγματος και η μικρη φαγουρα που αισθανθηκες την επομενη μέρα ειναι ενδειξη ότι η συσκευή κάνει δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Μαρία. Τελικά αφού παιδεύτηκα αρκετά με την συσκευή κατάλαβα πως δουλεύει και προχθές έκανα την πρώτη θεραπεία. Μπορώ να ανεβάσω την ένταση μέχρι το 9. Στο τρία κατάλαβα λίγα πράγματα και έτσι άρχισα με την ένταση στο 5 όπου η θερμότητα ήταν αισθητή και κράτησα τη συσκευή στο ίδιο σημείο 15 δευτερόλεπτα όμως πέρασα τα ίδια σημεία δύο φορές. Συνολικά έκανα 15 λεπτά την κάθε πλευρά του προσώπου και 10 λεπτά στο μέτωπο. Δεν ξέρω αν ήταν υπερβολή αυτό. Την άλλη μέρα το πρόσωπό μου ήταν εντάξει όμως εχθές παρατήρησα έναν μικρό ερεθισμό πολύ ψιλά σπιθουράκια όχι ορατά στο μάτι αλλά στην αφή. Σήμερα δεν υπάρχουν. Τώρα λέω να επαναλάβω τη θεραπεία ξανά σε μία εβδομάδα. Δεν ξέρω Μαρία διαφορά δεν είδα αλλά ούτε και ξέρω σε πόσο χρόνο πρέπει να περιμένω κάποια διαφορά ούτε και ποια θα είναι αυτή διότι το πρόσωπό μου είναι έτσι και αλλιώς σε καλή κατάσταση. δεν ξέρω επίσης εάν η εφαρμογή αυτή ήταν σωστή από την άποψη του χρόνου θεραπείας και της έντασης που χρησιμοποίησα. Μαρία μου θα ήθελα την συμβουλή σου να συνεχίσω έτσι η να διορθώσω κάτι? Ευχαριστώ φιλία Ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν μπορεις Ζωή ανέβασε λίγο την ένταση έτσι ώστε να ειναι ανεκτή η θερμοκρασία στο σημείο αυτό που αν το έβαζες λιγο πιο πάνω δεν θα το άντεχες. Κατα τα άλλα μια χαρά την εκανες την θεραπεία. Επανελαβε σε 5 μέρες στην αρχη. Gel χρησιμοποιείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα νευρα μου γκρρρρρρρ.Μου σβηστηκε το μνμ ολοκληρο κατεβατο,Θα το γραψω λοιπον συντομα με τον φοβο μην μου σβηστει και αυτο.Μαρια μου σημερα μου ηρθε ενα δεμα που παρηγγειλα στις αρχες του μηνα,Μου ηρθε λοιπον η τελευταια παραγγελια http://www.ebay.com/itm/191155684398 απιστευτα γρηγορα και με κουριερ δωρεαν παρακαλω.Νοιωθω ενα ελαφρυ μουδιασμα γυρω απο το στομα και λιγο στο σαγονι,Νομιζω οτι θελει δυο φορες την ημερα δυο λεπτα,σωστα;;;;;Δεν ειμαι σιγουρη.Εσυ το εχεις τι εντυπωσεις σου αφηνει;;Τα βεντουζακια τι ακριβως κανουν,να τα παρω;;η αληθεια δεν τα ξερω καθολου.Μαρια μου απαντας οποτε θελεις,να σαι καλα.Καλη χρονια να χεις με υγεια. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία βάζω τζέλ και ανέβασα την ένταση στο 6 αυτή τη φορά.Σε κάποιες περιοχές του προσώπου η ζέστη είναι έντονη αλλά στιγμιαία. Σε άλλες όμως περιοχές σχεδόν δεν την αισθάνομαι. Πρέπει όμως να κάνει δουλειά απλά έχει κάποια τεχνολογία με την οποία η θερμότητα διοχετεύεται στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας χωρίς να επηρεάζεται η επιφάνεια. Μετά την δεύτερη θεραπεία βλέπω μία διαφορά να δούμε στη συνέχεια.Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άσε Κική μου αυτό με τα μνμ το έχω πάθει αρκετές φορές και εγώ... Απίστευτη τσατίλα δεν το συζητώ.... Το flex dεν το έχω πάρει ακόμα Κική μου γιατί σκέφτομαι να πάρω το Pao. Πολλές φορές ήμουν έτοιμη να το αγοράσω αλλά το οικονομικό είναι θέμα πλέον και αναγκαστικά πρέπει να κάνουμε επιλογές ανάλογα με τις πιο άμεσες ανάγκες μας. Nομίζω ότι το Pao είναι κάπως καλύτερο για μένα τουλάχιστον και λέω να περιμένω πότε να κατέβει η τιμή του γιατί αυτή την στιγμή θεωρώ πως είναι πανάκριβο.... Αν δεν κατεβεί το βλέπω να παίρνω και εγώ το flex τελικά. Εσύ 'οποτε μπορείς ενημέρωσε μας για τις εντυπώσεις σου σχετικά με την flex. Τα βεντουζάκια τα έχω και μου αρέσουν πολύ. Δες το άρθρο εδώ Θεραπεία Cupping Προσώπου. Ένα από τα οφέλη τους είναι και η ήπια σύσφιξη γιατί με το αρνητικό μασάζ τονώνουν τους ιστούς και τους μυς του προσώπου. Είναι εξαιρετικά επίσης για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Όταν βρω χρόνο θα γράψω κάποιο άρθρο σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζωή ακριβώς αυτή είναι η τεχνολογία fraxel rf. Να θερμαίνει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας χωρίς να επηρεάζει την επιφάνεια ιδιαίτερα. Χαίρομαι που είδες διαφορά στην δεύτερη θεραπεία.Είναι αρκετά δυνατή συσκευή για ατομική χρήση και είμαι πολύ αισιόδοξη για τα αποτελέσματά της. Με τις επαναλήψεις η διαφορά θα γίνεται όλο και πιο αισθητή. Κράτα μας ενήμερες για την πρόοδό σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα βεντουζακια τα περιμενω,αλλα το flex δεν νομιζω να κανει τιποτα ειδικα με 4 λεπτα την ημερα, α-πο-κλει-εται.Θελει περισσοτερη ωρα και ανννν!!!!!!!!!Βαζω διπλο λαστιχο και εχω σχεδον πληγιασει τις ακρες των χειλιων μου,με ενα λαστιχο ειναι ασημαντη η πιεση.Καλυτερη δουλεια κανω μονη μου με ασκησεις στην κατω σιαγονα,(πιεζω οσο θελω,τεντωνω οσο θελω),Αυτο θα του δωσω 2 μηνες διορια (οσο λενε) και αν δεννν,Αντε Γεια.Ασε που ειναι πανακριβο σχεδον 55 ευρω με τα μεταφορικα σκετη κοροιδια μου φαινεται, ενα τοσο δα πραγματακι.Θα μου πεις "σε 4 μερες ηθελες να δεις διαφορα" οχι αλλα να νοιωσω ρε παιδι μου μια πιεση,το μονο που νοιωθω μετα απο αρκετη ωρα μπορει και 5-10 λεπτα ενα ελαφρυ μουδιασμα.Σιγουρα θα σε ενημερωσω.Εδω να ευχαριστησω εκτος απο εσενα που σε ευχαριστουμε παντα,και ολες τις κοπελες που αφηνουν τις εντυπωσεις τους θετικες η αρνητικες,εδω ολες οι εντυπωσεις εχουν σημασια και μετρανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κική μου μπορεί να μην το νιώθεις αλλά όπως λες, ήδη κάνεις ασκήσεις μόνη σου. Για να γυμνάσεις περαιτέρω τους μυς χρειάζεσαι πιο μεγάλη αντίσταση από ένα άλλο άτομο που δεν έχει κάνει καθόλου ασκήσεις. Δώσε το λίγο χρόνο ακόμα και κάνε όπως είπες 4 λεπτά και μας ενημερώνεις. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ που μας ενημερώνεις πάντα για τις συσκευές που χρησιμοποιείς. Η συνεισφορά σου είναι πολύτιμη και την εκτιμώ ιδιαίτερα! Πολλά φιλάκια και την αγάπη μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρία ξέρεις αν κάποια κοπέλα αγόρασε τελικά τη συσκευή REA Facial Collagen Booster (από τη grupon) για να μας πει τη γνώμη της; Με ενδιαφέρουν τα μικροκύματα, για να τη χρησιμοποιήσω αντί της NUFACE που έχεις. Επειδή η NUFACE έχει αρκετή διαφορά στην τιμή, πιστεύεις ότι αυτή η συσκευούλα θα μπορούσε ίσως να την αντικαταστήσει; (για ένα καθημερινό μασάζ για τόνωση κ ξεκούραση του προσώπου);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν ξέρω κάτι σχετικά Δέσποινα. Πάντως αν και δεν νομίζω να είναι εξίσου καλή με την Nuface πιστεύω πως είναι μια οικονομική επιλογή για ένα φρεσκάρισμα και μια ήπια τόνωση σε συνδυασμό βέβαια με έναν καλό ορό ή αμπούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο Μαρία, κ αυτό το άρθρο είναι ένα από τα αγαπημένα μου! Πολύ εμπεριστατωμένο κ αναλυτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαρία microcurrent, tens ηλεκτροδιέγερση είναι η ίδια τεχνολογία; Έχω μια συσκευή tens για πρόσωπο κ σώμα όμως δεν με έχει βολέψει γιατί έχει πολλά καλώδια. Από αυτά που γράφεις για τη nuface έχω την εντύπωση πως είναι της ίδια λειτουργίας χωρίς τον μπελά των καλωδίων και των pands, ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαρια μου ασχετο το θεμα μου και συγγνωμη αλλα ειναι επειγον.Οπως σου ειπα περιμενω την Nuface απο ebay,εχουν περασει δυο μηνες (12.12.2014) σημερα μου εστειλε μνμ (μετα απο δικο μου ενοχληση) οτι εχουν διακοπες μεχρι 25 Φλεβαρη(;;;;).Δεν ξερω τι να κανω,να ζητησω τα λεφτα πισω;; να περιμενω;,Λοιπον το ερωτημα μου ειναι αν ξερεις, μηπως επειδη περασε ο καιρος δεν δικαιουμαι με τους κανονισμους του ebay να διεκδικησω το δεμα η τα χρηματα;;Συνεχεια μου εγραφε περιμενε 10 μερες μετα 15 τωρα παλι με παει αλλες 10 μερες παραπανω. Περιμενω την απαντηση σου αν ξερεις τι ισχυει σε τετοιες περιπτωσεις στο ebay.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κική μου σου εδωσε αριθμό αποστολής; Τωρα ξεκινανε όντως διακοπές. Εάν δεν σου έρθει θα σου δωσει τα χρήματα πίσω. Εχει συμβει και σε μενα αυτό αλλα πολυ σπάνια. Παντα ομως το ebay σε καλυπτει. Περιμενε μεχρι τις 25 και αν δεις οτι δεν σου εχει ερθει ακόμα ζητα τα λεφτα. Αν σου εχει δωσει αριθμο αποστολης στειλε τον μου στo fb να το ελεγξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δέσποινα ειναι ίδια τεχνολογία αλλά με διαφορετικό είδος συχνότητας κυμάτων και έντασης. Τα tens χρησιμοποιούνται για ανάλγηση μυικων/νευρικών πόνων. Τα ems για παθητική εκγύμναση των μυών και τα μικρορεύματα για αύξηση του ATP (ενέργειας των κυττάρων και ήπια τόνωση του μυικού και επιδερμικού ιστού). Η nuface ανήκει στην κατηγορία των μικρορευμάτων. Είναι μια πολυ χρήσιμη συσκευή για την τόνωση και συνολική υγεία του προσώπου και πολυ γρήγορη στην χρήση της. Βέβαια όπως για τις περισσότερες συσκευές άλλες έχουν δει εξαιρετικό αποτέλεσμα, άλλες καθόλου (πιθανα όσες εχουν μεγαλη χαλάρωση...) και άλλες κάπου ενδιάμεσα. Προσωπικά νιώθω οτι βοηθά στην γενικη καλή εικόνα και φρεσκάδα της επιδερμίδας, αλλά δεν είναι και τόσο θαυματουργή οπως την περιγραφουν κάποιες. Αλλά σίγουρα και αυτό είναι για μενα αρκετό ως αποτέλεσμα και σίγουρα θα την ξανα αγόραζα. Πάντως αν ενδιαφέρεσαι για το σώμα δεν ειναι κατάλληλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σ' ευχαριστώ Μαρία με βοήθησες πάρα πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νάντια αν ενδιαφέρεσαι για τη Nuface μάλλον βρήκα άκρη για οικονομικότερη αγορά. Αν αποφασίσεις να την πάρεις επικοινώνησε μαζί μου στo fb.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κική μου αν τελικά δεν την παραλάβεις τελικά και ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω βρήκα άκρη για οικονομικότερη αγορά. Αν χρειαστεί επικοινώνησε μαζί μου στo fb.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Mαρια ζητησα τα λεφτα μου πισω, facebook δεν εχω,η μαλλον εχω ενα ξεχασμενο πρεπει να βρω τους κωδικους ομως.Μαρια τι εννοεις μνμ προσωπικο μηπως;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οκ Κική μου αφού ένιωσες ανασφάλεια καλά έκανες αν και γενικά απλά αργούν οι αποστολές. Εγώ βρήκα πωλητή που μπορεί να μας την δώσει σε καλή τιμή χονδρικής όπως και για την foreo. Απλά θα πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον 5 συσκευές και θα μας τις αφήσει γύρω στα 120 ευρώ και μάλιστα την κανονική όχι την μίνι. Τώρα όμως έχουν τις διακοπές τους και μου είπε ότι μετά τις 26 Φεβρουαρίου θα ξαναμιλήσουμε. Οπότε περιμένουμε και ενημερώνω σχετικά αργότερα στον μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. εννοειτε οτι ενδιαφερομαι για αυτην την ευκαιρια που λες.Μετρησε και εμενα μεσα,σιγουρα θα βρεις περισσοτερες απο 5.Να σαι καλα Μαρια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μαρία καλημέρα, όπως θα έχεις καταλάβει είμαι νέο μέλος στην παρέα σας και ειλικρινά είμαι ενθουσιασμένη που σας ανακάλυψα. Είμαι 40 ετών και προσπαθώ να κάνω κάτι για ανανέωση της επιδερμίδας μου στο πρόσωπο (με το σώμα θα ασχοληθώ αργότερα, αφού χάσω τα κιλά που μου έμειναν από την εγκυμοσύνη μου - έχω ένα μωράκι 8 μηνών). Το πρόβλημά μου είναι ελαφρά χαλάρωση, μικρή απώλεια λίπους στα ζυγωματικά και λεπτές αλλά αρκετές ρυτίδες στο "πόδι της χήνας" και αρκετές στο μέτωπο (και μεσόφριο). Πρόσφατα άρχισα να κάνω σε δερματολόγο συνεδρίες ραδιοσυχνοτήτων - πριν ανακαλύψω τη δυνατότητα που έχω για αγορά συσκευής προσωπικής χρήσης. Τα ερωτήματά μου, λοιπόν, είναι τα εξής:
    1.ΠΟια είναι η γνώμη σου: Να συνεχίσω τις θεραπείες - μου έχουν μείνει δύο από τις 4 προτεινόμενες; Το κόστος τους είναι 100 ευρώ έκαστη, ή να προμηθευτώ μια συσκευή προσωπικής χρήσης; Το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο στη δεύτερη περίπτωση;
    2.Πιο παλιά είχα παρακολουθήσει μαθήματα ρεζουβάνς και στο πλαίσιο αυτών είχα ενημερωθεί για κάποιες βασικές αρχές ηλεκτροβεονισμού. Μετά από αυτό εντελώς παρορμητικά (δυστυχώς) αγόρασα μια σχετική συσκευή ηλεκτροβελονισμού (Perseus - την είχα πληρώσει περίπου 1000 ευρώ), χωρίς όμως μέχρι στιγμής να την χρησιμοποιήσω συστηματικά γιατί δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι θα καταφέρω κάποιο θετικό αποτέλεσμα - χωρίς να δημιουργήσω προβλήματα. Μήπως μπορείς να μου πεις τη γνώμη σου και γι αυτή τη συσκευή; Μήπως έχεις ιδέα για την χρήση της, γιατί η αλήθεια είναι πως δεν είμαι καθόλου σίγουρη για το κατά πόσο τη χρησιμοποιώ σωστά.
    3.Πρόσφατα, έστειλα στην κα Κοέν ένα mail εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον μου για το dermapen και τις αμπούλες dermedics, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να λάβω απάντηση; Λες να μην το έλαβε, μήπως πρέπει να της τηλεφωνήσω;
    Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για την βοήθεια που μας προσφέρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. http://www.beautyhomeclinic.gr/antigiransi/antigiransi-prosopou-beurer-fc80-detail Mαρια αυτην την συσκευη την βλεπω παντου αξιζει να την εχει καποιος για συσφιξη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ok Κική μου μόλις συννενοηθώ θα δημοσιεύσω στο fb.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Την έχω πάρει και εγώ Κική μου και νομίζω πως βοηθάει Η τεχνολογία είναι πολύ καλή και σύμφωνα και με reviews η συγκεκριμένη συσκευή δίνει αποτέλεσμα. Όχι κάτι το εντυπωσιακό όμως και όχι σε όλες τις περιπτώσεις γιατί δεν είναι πολύ ισχυρή. Αν είναι να την πάρεις μπορώ να σου πουλήσω την δικιά μου πολύ πιο φτηνά γιατί θέλω να πάρω στην ίδια τεχνολογία κάτι πιο δυνατό σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σοφία έχεις δει άμεσο αποτέλεσμα με τις συνεδρίες στο γιατρό; Πιστεύω πως είναι καλύτερα να πάρεις δικιά σου συσκευή εκτός και αν ο γιατρός σου έχει εξαιρετική συσκευή και έχει δει εντυπωσιακή διαφορά με τις 2 συνεδρίες. Αν και το rf δίνει σταδιακά αποτέλεσμα οι πολύ καλές συσκευές δίνουν σίγουρα πιο γρήγορα αποτέλεσμα. Αν δεν έχεις δει όμως ιδιαίτερη βελτίωση με τις πρώτες αυτές συνεδρίες τότε καλύτερα να πάρεις μια δική σου συσκευή με λίγα ακόμη λεφτά και να κάνεις θεραπείες στο σπίτι μόνη σου σε όποιο σημείο θέλεις, πρόσωπο ή σώμα.
    Για την συσκευή ηλεκτροβελονισμού πράγματι είναι πιο δύσκολη η χρήση της γιατί απαιτεί ακριβής τοποθέτηση στα σωστά σημεία. Δεν μπορώ όμως να σε συμβουλέψω περισσότερο γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει και ούτε ασχοληθεί με την συγκεκριμένη τεχνολογία. Αν δεν την χρησιμοποιείς μπορείς αν θέλεις να βάλεις μια αγγελία προς πώληση εδώ http://www.spastospiti.gr/aggelies/
    Σε ποιο mail έστειλες την Κα Κοέν; Καμιά φορά τα mail χάνονται στο κάδο με τα ανεπιθύμητα. Καλύτερα πάρε την τηλ. Στείλε μου μνμ στο fb να σου δώσω το τηλέφωνό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα Μαρία, να ενημερώσω την. Δέσποινα ότι εχω πάρει την συσκευή rea collagen facial booster και για την τιμή της ειναι καλη! Κάνει μασάζ αλλά δεν Νοιώθω την θερμότητα που αναφέρεις.να πω ότι εχω αγοράσει και την σπάτουλα και ειναι παρά πολυ καλη.σε διάρκεια 2 εβδομάδων και με τις κρέμες εχω δει διαφορά!
    Μόλις σήμερα παρέλαβα και τις αμπούλες και το ειδικό τζελ απο την κ,Κοελ. Πολυ εξυπηρετική !!! Θα έπρεπε τουλάχιστον στο fb Η απο εδώ να μας ενημέρωνε για όλα τα προϊόντα της.
    Όποτε και με το derma roller, περιμένω με αγωνία το αποτέλεσμα
    Να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ σε σένα γιατι αλλιώς δεν θα γνώριζα τίποτα απο όλα αυτά.
    Συν ότι θα πήγαινα σε αισθητικό χωρίς σπουδαίο αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μαρια μου ειπαμε εγω θα παιρνω οτι νεο αγοραζεις και εσυ, χαχαχα.Πιο πολυ απο περιεργεια ρωτησα,σε βρηκα καλη και σε ενοχλω συνεχεια.Περιμενω να μπουν τα λεφτα της NUFACE, η Κινεζουλα λεει οτι τα βαλε απο το Σαββατο και δεν φαινονται πουθενα στο λογαριασμο μου.Πρωτα θα παρω την νεα NUFACE αυτη που λες εσυ και μετα οτιδηποτε αλλο.Το κακο ειναι οτι βαριεμαι, ανοιγω τις αμπουλες των dermedics και μετα ξεχναω να κανω οτιδηποτε.Να σαι καλα καλη μου σε ευχαριστω για ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μαριλένα μου σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου να μας ενημερώσεις για τις εντυπώσεις σου σχετικά με τις συσκευές. Χαίρομαι επίσης πολύ που βοήθησα μέσα από την σελίδα μου να απολαμβάνεις γενικά τόσο καλό αποτέλεσμα. Όσον αφορά την Ρασέλ είναι τόσο απασχολημένη με την δουλειά της στο φαρμακείο που αν και θα ήθελε, πραγματικά δεν προλαβαίνει να αφιερώνει χρόνο στην επικοινωνία μας εδώ... Άσε που δεν πολύ πάει την ασχολία στο διαδύκτιο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μαρία μου σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Η συσκευή του δερματολόγου είναι μια apollo, την οποία κατάλαβα ότι έχουν συνήθως οι δερματολόγοι. Αποτέλεσμα είδα, δεδομένου ότι στο παρελθόν δεν είχα κάνει κάτι ιδιαίτερο στο πρόσωπό μου. Μη φανταστείς φυσικά κάτι εντυπωσιακό, αλλά είδα διαφορά. Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα μια δική μου συσκευή, αλλά νομίζω ότι δεν το έχω και πολύ με αυτά τα μηχανηματάκια. Έχεις να μου προτείνει κάποια που να μην υπερβαίνει σε κόστος τα 500 ευρώ και, κυρίως, να είναι απλή στη χρήση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε αυτά τα λεφτά. Θα κοιτάξω μέχρι το βράδυ να δω λίγο τις πιο φρέσκιες, τωρινές κυκλοφορίες και σου ξαναγράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου θα περιμένω την απάντησή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Μαριλένα κ εσένα Μαράκι μου! Ναι, η σπάτουλα είναι πολύ καλή όντως κ εγώ την αγόρασα και δίνει πολύ καλά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μαρακι περασε ενας μηνας απο τοτε που χρησιμοποιω το facial flex δεν βλεπω κατι θετικο αλλα ευτυχως ουτε κατι αρνητικο,καμια σχεση με αυτα που διαβαζα και ,περιμενα.Λοιπον,νοιωθω ενα μουδιασμα στο σαγονι. και διπλα στα χειλη,αλλα που βοηθαει το μουδιασμα στην ακρη των χειλιων;;η το μουδιασμα στο σαγονι;;οταν το κανω βλεπω τηλεοραση και χανω την αισθηση του χρονου μπορει να περνανε και 10 λεπτα τρεις φορες την ημερα.Ισως να φταιει η ανατομια του δικου μου προσωπου και δεν νοιωθω τραβηγμα στο λαιμο Δεν θα το σταματησω βεβαια, ειπαμε η ελπιδα πεθαινει τελευταια,ισως δεν το καταλαβαινω οτι βοηθαει....,ισως να φταιει που εβαλα 2 κιλα και δεν μαζευεται το προγουλι...,λεω τωρα εγω.Θελει πολυ πιεση παραπανω απο οσο ασκει το ιδιο το μηχανημα,θελει τσιτωμα ολων των μυων.Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κική μου μπορεί απλά να μην σου ταίριαξε εσένα ή να θέλει περισσότερο χρόνο για να δείξει το αποτέλεσμα. Κάνε άλλο κανένα μήνα και δες πως θα πας. Πάντως καμιά φορά επειδή οι αλλαγές γίνονται πολύ σταδιακά μπορεί και να μην τις αντιλαμβανόμαστε επειδή βλέπουμε τον εαυτό μας κάθε μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. λαθος μου,δυο μηνες το χρησιμοποιω,φυσικα θα το συνεχισω.Αυτο που λες ειναι το κλειδι"""" οι αλλαγές γίνονται πολύ σταδιακά μπορεί και να μην τις αντιλαμβανόμαστε επειδή βλέπουμε τον εαυτό μας κάθε μέρα.""""Να σαι καλα Μαρια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μαρακι καλησπερα,ειχα παραγγειλει το βεντουζακι facialcup και μου ηρθε ενα μεγαλο καταλαθος,ειχα ηδη αυτο για τα ματια που ειναι πολυ μικρο και δεν βολευει και πολυ.Αυτο τωρα
    (μαλλον ειναι ενα μεγεθος πιο μεγαλο απο αυτο που ηθελα, 3 cm ειναι στο ανοιγμα) δεν νομιζω οτι κανει για το προσωπο, ετσι;;;Το δεμα μου με το nuface κολλησε στην Σιγκαπουρη το δικο σου πως παει;;,κριμα ουτε το Πασχα θα το εχω.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κική μου τα είπαμε στο fb, οπότε σε κάλυψα εκεί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μαρακι θελω να σου πω τις εντυπωσεις μου,υστερα απο χρηση 8 μηνων με την flex-efect δεν ειδα καποια σοβαρη βελτιωση στο οβαλ του προσωπου παρα μονο λιγο στα ζυγωματικα και αυτο οχι σιγουρα.Να τονισω οτι το χρησιμοποιω πανω απο το ενδεδειγμενο χρονο.Δεν θα το σταματησω εννοειται.Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σε ευχαριστώ Κική μου για την ενημέρωση. Πιθανά να μην χρειάζεσαι προσωπικά την άσκηση πoυ δίνει η flex effect. Έχει να κάνει με την ανατομία του κάθε προσώπου. Κάποια άτομα έχουν αδύνατους μυς στο πρόσωπό τους και βλέπουν μεγάλη διαφορά, αλλά άτομα όμως δεν το έχουν τόσο ανάγκη. Εάν δεν βλέπεις πραγματικά διαφορά δοκίμασε να το σταματήσεις για να αξιολογήσεις καλύτερα το αποτέλεσμα. Εκτός και αν δεν το βαριέσαι οπότε συνέχισέ το, κακό δεν κάνει σίγουρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μαρία γεια σου.κατ αρχήν να σ ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου για την υπέροχη δουλειά που κανείς.σε ανακάλυψα τυχαία πριν 3χρονια και από τότε κόλλησα.εχω προμηθευτεί σχεδόν με αρκετά από τα γκάτζετακια που προτεινεις και ομολογώ βλέπω μεγάλη διαφορά.ξεκολλησα από τις ακριβές μάρκες καλλυντικών που συνήθιζα.το πρόβλημα μου είναι το εξής.η nuface όταν την δουλεύω στο πρόσωπο μου τραβάει στη δεύτερη σκάλα τόσο του μυς του προσώπου μου που δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό.σε παρακαλώ απάντησε μου μόλις βρης χρόνο.σ ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σία είναι φυσιολογικές αλλά και επιθυμητές οι συσπάσεις οι οποίες έτσι τονώνουν του μυς του προσώπου. Απλά κράτα την ένταση στην πρώτη σκάλα με την οποία νιώθεις άνετα και να απλά να βάζεις αρκετό gel αγωγιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μαράκι μας γλυκό γεια σου.σ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.νασαι πάντα καλά και να μας δεινής τα φώτα σου.χρησημοποιουσα τη nuface χωρίς gel αγωγιμότητας, έβαζα μόνο το Primer gel.τωρα ανεβάζω την ένταση στο 5 χωρίς καμία ενόχληση.η επόμενη μου ερώτηση Μαρία είναι η εξής.η cavitation μπορεί να βοηθήσει στα.ψωμακια;ας μας απαντήσει κάποια που την έχει δοκιμάσει.ευχαριστω,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τέλεια Σια μου!!! Μα το cavitation είναι ότι καλύτερο για τοπικό πάχος όπως πχ τα ψωμάκια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μαρακι μου, υστερα απο ενα χρονο χρησεις, κατασταλαξα οτι στο οβαλ του δικου μου προσωπου δεν ειδα δαφορα αλλα στα ζυγωματικα κατι κανει σιγουρα,ειχα εντονα ζυγωματικα αλλα τωρα νομιζω οτι οταν χαμογελαω τονιζονται ακομη περισσοτερο.Μου το εχουν πει και δικα μου ατομα.Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εννοείς για την Nuface Κική μου; Ναι στα ζυγωματικά σχεδόν όλες βλέπουμε διαφορά. Στο κάτω μέρος του προσώπου όμως, στην γραμμή του πηγουνιού, πράγματι η διαφορά είναι πολύ μικρότερη και άν.... και μόνο σε πολύ ελαφριές περιπτώσεις σε μικρές ηλικίες κάτω των 40. Το καλό είναι πως μπορεί να γίνεται εφαρμογή της σχεδόν καθημερινά και δίνει άμεσα μια πιο νεανική και φρέσκια όψη. Ακόμα και για αυτό πιστεύω πως αξίζει η χρήση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μαρια μου εννοω το flex.Την Νuface η αληθεια δεν την χρησιμοποιω καθε μερα,οποτε το θυμηθω την κανω(λαθος μου)αλλα οταν το κανω βλεπω το δερμα μου πιο λαμπερο πιο σφιχτο.Νομιζω οτι και αυτη στο οβαλ του προσωπου (εχει αρχισει η χαλαρωση) δεν βλεπω να κανει κατι,ισως για αυτο δεν το κανω καθημερινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κική μου πολλά πράγματα, δεν κάνει όντως και η Nuface για το οβάλ, αλλά βοηθάει. Ιδιαίτερα δε σε συνδυασμό με rf. Η συνεργιστική δράση των δύο είναι πολύ καλός συνδυασμός για το οβάλ. Πρέπει όμως να την κάνεις 5-6 φορές την εβδομάδα συστηματικά τους δύο πρώτους μήνες. Για το flex προφανώς θα είσαι από τα άτομα που δεν χρειαζόταν την συγκεκριμένη τόνωση που δίνει ώστε να δει κάποια διαφορά. Στο amazon οι κριτικές είναι ανάμικτες αλλά γενικά τείνουν να είναι πολύ θετικές. Αφού δεν βλέπεις διαφορά σταμάτα το τώρα και κράτησέ το να το δοκιμάσεις μετά από κάποια χρόνια ίσως. Κάποια στιγμή ίσως σου φανεί χρήσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μαρια μου το χρησιμοποιω καθε μερα δεν το σταματαω.Μπορει να κανει κατι και να μην το βλεπω.Επειδη μουδιαζει η περιοχη εχω την αισθηση οτι κατι δουλευει.Ειναι το μονο που δεν ξεχνω να κανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ναι, μερικές φορές οι αλλαγές γίνονται τόσο σταδιακά που δεν τις παρατηρούμε. Ας μην ξεχνάμε, πως ακόμα και αν βλέπουμε πολύ μικρή βελτίωση, πως οποιοδήποτε πρόβλημα μας ενοχλούσε αν δεν κάναμε κάτι θα γινόταν πολύ πιο έντονο με την πάροδο του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Βασιλική
    καλησπέρα
    Θα ήθελα κι εγω να αγοράσω μια συσκευή για το προσωπο.
    περισσοτερα στοιχεια δεν μπορω να δωσω εδω δημοσια.
    θα μπορουσατε νε ερθετε σε επικοινωνια μαζι μου μεσω email?
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Γεια σου Μαρία μου!Αγόρασα πέρυσι τη Nuface και τζελ αλόης και έκανα θεραπεία στο πρόσωπο για 3 μήνες. Όπως μου είχες πει, βοήθησε στην ανόρθωση του οβάλ και το εντυπωσιακό είναι ότι διατηρήθηκε το αποτέλεσμα για 3-4 μήνες!(την σταμάτησα μετά τους 3 μήνες λόγω εγκυμοσύνης). Απλά το έκανα 5 φορές/εβδομάδα για 10 λεπτά και ξεφόρτιζε σχετικά γρήγορα!Μήπως υπάρχει κάτι που να απαιτεί λιγότερες φορές και να είναι εξίσου αποτελεσματικό ή καλύτερο;Π.χ. ψάχνω πολυσυσκευή σύσφιξης-κυτταρίτιδας για σώμα, μήπως κάνει κάποιο εξάρτημα από εκεί και για πρόσωπο;Σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sandy χαίρομαι που είδες επίσης τόσο καλό αποτέλεσμα με την Nuface. Δεν χρειάζεται να όμως να κάνεις 10 λεπτά 5 φορές την εβδομάδα, ιδίως όταν μπαίνεις σε συντήρηση. Μπορείς μεσα σε 5 μόλις λεπτά και 3 φορές την εβδομάδα να κάνεις τις θεραπείες σου. Οι πολυσυσκευές σώματος δεν έχουν μικρορεύματα αλλά cavitation, vacuum massage και rf. Για σύσφιξη προσώπου καλύτερα να πάρεις μια διπολική rf. Συνδιαστικά με την Nuface θα έχεις τέλειο αποτέλεσμα. Εάν πάρεις μια καλή διπολική μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και στο σώμα με καλό συσφικτικό αποτέλεσμα. Βέβαια για σώμα η καλύτερη επιλογή είναι μια πολυσυσκευή.

      Διαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.