Χαλάρωση κάτω από τα μάτια... Τι να κάνω;

Πρόσφατα έλαβα την εξής ερώτηση από την φίλη αναγνώστρια Σοφία σχετικά με  χαλάρωση κάτω από τα μάτια:
"Αγαπητή Μαρία, σε ευχαριστούμε για τα πάντα ενδιαφέροντα άρθρα σου!
Το πρόβλημά που με απασχολεί έντονα τελευταία – ιδιαίτερα μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη – αφορά την περιοχή κάτω απο τα μάτια – όχι το λεγόμενο “πόδι της χήνας”. Πάντα είχα σακούλες στο σημείο αυτό, ωστόσο τελευταία παρατηρείται έντονη χαλάρωση, ζαρωμένο δέρμα και δυσχρωμίες. Μήπως σκέφτεσαι να μου προτείνεις κάτι; Θα με ενδιέφερε τόσο κάποια σχετική θεραπεία, όσο και γενικότερες συμβουλές περιποίησης της συγκεκριμένης περιοχής διότι με ενοχλεί πάρα πάρα πολύ το πρόβλημα…
Ευχαριστώ πολύ"

Στην Σοφία έδωσα  άμεσα κάποιες συμβουλές αλλά μιας και το θέμα απασχολεί σχεδόν όλες και όλους μας μετά από κάποια ηλικία γράφω εδώ μερικές ακόμα προτάσεις που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας για να αντιμετωπίσουμε την χαλάρωση κάτω από τα μάτια.

Φωτογραφίες με ενδεικτικές περιπτώσεις χαλάρωσης κάτω από τα μάτια σε διάφορους βαθμούς προβλήματος.

Βασικά να πω πως ποτέ δεν είδα καμία ιδιαίτερη βελτίωση  από κρέμα. Ότι και να είχα δοκιμάσει παλιά, και δοκίμασα ουκ ολίγες κρέμες,  ποτέ καμία δεν μου έδωσε αξιόλογο αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι  το μόνο με το οποίο μπορούμε να δούμε ουσιαστική διαφορά είναι με θεραπείες  χρησιμοποιώντας  τις κατάλληλες συσκευές.


Λύσεις για την χαλάρωση κάτω από τα μάτια.


  • Λύση 1: 2- 3 φορές την εβδομάδα  ελάχιστη ποσότητα airol στην περιοχή. Στην αρχή ξεκινήστε με 2 φορές την εβδομάδα και αργότερα πιο συχνά έως 4 φορές την εβδομάδα.

  • Λύση 2: Καθημερινή χρήση  της μίνι συσκευής ηλεκτροφόρησης σε μορφή στυλό ή αν έχετε ήδη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και συσκευή υπερήχου που επίσης βοηθά την καλύτερη διείσδυση oil free serum. Σε περίπτωση που η συσκευή σας όπως η δική μου έχει και led μην το χρησιμοποείτε (το  led)  γιατί δεν κάνει κοντά στα μάτια. Τον  ιονισμό και τον υπέρηχο  συνδυάστε τον αλλά στην  μικρή ή μεσαία ένταση όχι στην υψηλή.

  • Λύση 3: Νeedling με 0.25 βάθος 2 φορές την εβδομάδα με ειδικές αμπούλες σύσφιξης. Προσωπικά χρησιμοποιώ και προτείνω τις αμπούλες ECM ή GΕΝ'x  της Dermedics.

  • Λύση 4: Θεραπεία με μίνι συσκευή διπολικών ραδιοσυχνοτήτων και μετά τον ορό της επιλογής σας

  • Λύση 5: Ασκήσεις ενδυνάμωσης του κάτω βλεφάρου

Προτεινόμενος συνδυασμός των παραπάνω λύσεων


  • Κάθε πρωί: Μπορείτε να κάνετε καθημερινή εφαρμογή με την συσκευή ηλεκτροφόρησης  συσφικτικού ορού/αμπούλας κάτω από τα μάτια, ή αν σας βολεύει κάποια άλλη ώρα της ημέρας. Απλώστε μετά την κρέμα ματιών σας.

  • Κάθε βράδυ: Την κρέμα ματιών σας  ενώ 2-3 βράδια να προηγείται η χρήση της airol.

  • Δύο φορές την εβδομάδα: Συνδυάστε την συσκευή ηλεκτροφόρησης με αμπούλες και  needling 0.25mm βελόνες. Πρώτα κάνουμε needling και μετά περνάμε την περιοχή με την συσκευή ηλεκτροφόρησης. Εάν ασφαλώς υπάρχει ερεθισμός με την ταυτόχρονη εφαρμογή  κάνετε τις θεραπείες εναλλάξ.

  • 1-2 φορές την εβδομάδα: Συσκευή διπολικών rf ή και σε συνδυασμό με την συσκευή ηλεκτροφόρησης.

  • Τις ασκήσεις ενδυνάμωσης μπορείτε να τις κάνετε κάθε μέρα οποιαδήποτε ώρα σας βολεύει ανεξάρτητα με τις υπόλοιπες θεραπείες

Προσωπικά το βασικό μου πρόβλημα στην περιοχή είναι η έλλειψη λίπους και κατά συνέπεια  δημιουργείται μία εσοχή/βαθούλωμα στην περιοχή αλλά έχω δει σημαντική βελτίωση  και  είμαι απόλυτα σίγουρη πως αυτός ο συνδυασμός μπορεί να σας βελτιώσει σημαντικά την περιοχή  και ειδικά την χαλάρωση κάτω από τα μάτια σας. Ασφαλώς η παραπάνω προτάσεις είναι κατάλληλες για εφαρμογή και σε όλο το πρόσωπο.

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. Mαρακι μου εγω που εχω μονο πρηξιμο λογω ορμονων, και λεπτο δερμα,κατω απο τα ματια,τι να κανω;;,αποφευγω φυσικα τα αλμυρα.Εκανα dermapen αλλα ηταν ερεθισμενα και πρησμενα για αρκετες μερες ειχα την εντυπωση οτι το χειροτερευε το dermapen με 0.25cm.Μολις ερθει η συσκευη υπερηχου θα παραγγειλω και αμπουλες της dermedics,νομιζω οτι οι ecm ηταν οι καλυτερες,oι mesocapil δεν με ενθουσιασαν βρισκομαι σε φαση που ασχολουμαι παλι.Για το πρηξιμο υπαρχει κατι πιο δυνατο;;.Ακουω για χαλαρωση κατω απο τα ματια και δεν ξερω τι ειναι ακριβως.Ρυτιδες δεν εχω ουτε το ποδι της χηνας.Τι εννοουμε χαλαρωση κατω απο τα ματια.Χαζες ερωτησεις αλλα δεν ξερω τι ειναι ακριβως.Moυ απαντας οποτε θελεις.Ευχαριστω.Υ.Γ Μαρια μου ξεχασα να σου πω καλοριζικο, η νεα εμφανιση του σαιτ ειναι πολυ καλυτερη.Ειναι πιο λειτουργικο, πιο ομορφο.Να σαι καλα να μας ενημερωνεις για οσο σου κανει κεφι καλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου πολύ χαίρομαι που σου αρέσει το νέο look :) Επειδή μία εικόνα χίλιες λέξεις και η απορία σου εύλογη πρόσθεσα στο άρθρο μία συλλογή με φωτό από περιπτώσεις με αυτό που συνήθως εννοούμε χαλάρωση κάτω από τα μάτια. Ελπίζω να είναι πιο ξεκάθαρο και για σένα αλλά και για όποιες άλλες φίλες έχουν την ίδια απορία. Το πρήξιμο προφανώς γίνεται χειρότερο με το dermapen γιατί η περιοχή λόγω της φλεγμονής που δημιουργείται γίνεται, προσωρινά τουλάχιστον, χειρότερα. Όμως επειδή είναι λεπτό το δέρμα εκεί οι φλεγμονές μπορεί να το ταλαιπωρήσουν αρκετά και να μην βοηθούν στην περίπτωσή μας. Εγώ κάνω πολύ απαλά για μερικά δευτερόλεπτα και πάλι πολύ αραιά πλέον. Χρησιμοποιώ πιο πολύ την rf την διπολική και την fractional λειτουργία. Είναι πολύ δύσκολο πρόβλημα και εγώ ακόμα αν και το έχω βελτιώσει δεν μπορώ ακόμα να το "φέρω" εκεί που θα ήθελα. Ευελπιστώ με την Lipofilling της Dermedics να δω διαφορά γιατί εμένα μου λείπει λίπος στην περιοχή. Εσένα όμως δεν θα σου κάνει γιατί απ ότι κατάλαβα έχεις σακούλες και επιπλέον όγκο. Οι Ecm είναι εξαιρετικές πράγματι αλλά χρειάζεται και κάποια συσκευή. Πιστεύω πως αυτήν η φτηνή η μικρούλα μπορεί να σε βολέψει γιατί θα κάνεις μασάζ στην περιοχή και να βοηθάς στην αποσυμφόρηση. Επίσης νομίζω έχεις πάρει και βεντουζάκια. Γιατί δεν τα χρησιμοποιείς; Όσο να ΄ναι και αυτά βοηθούν αν βέβαια το πρήξιμο οφείλεται σε κατακράτηση υγρών. Αν το πρήξιμο όμως οφείλεται σε λίπος, θεραπείες στην περιοχή με rf τριπολικό είναι πιθανά καλύτερη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Μαρία αρχικά να ζητήσω συγνώμη εκ των προτέρων γιατί θα σε ζαλίσω.
    Από το καλοκαίρι βρήκα την ιστοσελίδα σου και παρακολουθώ τα άρθρα σου ,δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω τα gadget ομορφιάς αν και θα ήθελα.
    Είμαι 39 χρονών έχω μεικτή επιδερμίδα αλλά πολλές φορές νοιώθω ξηρότητα στο μέτωπο και στα μάγουλα, κατά καιρούς βγάζω κόκκινα σπυράκια και κάποιες φορές είναι με πύον αλλά όχι κάτι σημαντικό (τις περισσότερες φορές το δέρμα είναι σχετικά καθαρό) , πολλά μαύρα στίγματα με ανοιχτούς πόρους και οι γραμμές στο μέτωπο και γύρω από την μύτη αρχίζουν να γίνονται πιο έντονες,
    λέω να δοκιμάσω την airol μιας και είναι μια οικονομική λύση προλαβαίνω να την ξεκινήσω τώρα μέχρι το καλοκαίρι ή είναι αργά?, και με ποια με συμβουλεύεις να ξεκινήσω.
    Πριν λίγο διάβασα κάτι σχόλια στο διαδίκτυο και κάποιες κοπέλες έλεγαν ότι τα αποτελέσματα κράτησαν 2-3 εβδομάδες και μετά το δέρμα του ξανάγινε όπως ήταν πριν την χρήση της κρέμας ισχύει κάτι τέτοιο?
    Ευχαριστώ για την υπομονή σου και συγνώμη πάλι που έγινα κουραστική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρια δεν προσεξα καν τις φωτογραφιες που εχεις πιο πανω,δεν παρατηρησα τις εικονες.Λοιπον εχω μια χαλαρωση στο πανω βλεβαρο αλλα δεν με ενοχλει γιατι ειναι λιγο.Στο κατω φλεβαρο δεν εχω τιποτα ουτε ρυτιδες,το πρηξιμο δεν ειναι καθημερινο αν τυχει και δεν ειναι πρησμενα φαινεται το λεπτο μου δερμα, το λες και αδειο το σημειο.Αν καταλαβα καλα η διπολικη εχει και λειτουργια fractional η ειναι αλλη συσκευη;;;;.Πριν 1 χρονο ημουν ετοιμη να παρω αυτην που ειχες και εσυ (520 ευρω και κατι) κατι ετυχε και τα παρατησα.Ουτε καν ασχοληθηκα μετα,εχω μεταπτωσεις στην ψυχολογια μου απο τις ορμονες και ωρες ωρες αδιαφορω για ολα.Τωρα ουτε που σκεφτομαι να τα δωσω,ειναι και το τελωνειο και το θεωρω κοροιδια.(Ελεος μου ζητησαν 105 ευρω για αντικειμενο αξιας 61 ευρω)φαντασου ποσα θα θελουν για αντικειμενο 500 ευρω.Καλα θυμασαι εχω τα βεντουζακια (καπου ξεχασμενα),η συσκευη αυτη η μικρουλα κανει για τα προιοντα της dermedics lipofilling;;;αν κανει θα την παρω να τα δοκιμασω.Εδωσα τα πενταπλασια για μια κρεμα του εμποριου η οποια ειναι καλη αλλα δεν κανει και θαυματα.Μαρακι μου σε ευχαριστω.Πηγα σε ομοιοπαθητικο γιατρο, θα σου πω σε δυο μηνες αν βοηθαει,ηδη νοιωθω καπως καλυτερα με τον υπνο.Να σαι καλα,οταν θελω να φτιαξω την διαθεση μου μπαινω εδω στο σαιτ σου.Να σαι καλα κουκλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Soultana μπορείς να ξεκινήσεις και τώρα. Απλά να φοράς αντιηλιακή την ημέρα οπωσδήποτε και διάβασε το σχετικό άρθρο με τις οδηγίες ασφαλούς χρήσης. Η airol είναι κρέμα με τρετινοίνη και την ζητάς έτσι με το όνομά της από το φαρμακείο. Ότι και να χρησιμοποιούμε για την φροντίδα του προσώπου μας πρέπει να συνεχίσουμε μία φροντίδα συντήρησης ακόμα και όταν φτάσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ισχύει για τα πάντα από την διατροφή μας, την γυμναστική μας και πολύ περισσότερο για την περιποίηση του προσώπου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις φωτό, σωστά δεν τις πρόσεξες όταν πρωτοδιάβασες το άρθρο Κική μου γιατί τις έβαλα μετά όταν με ρώτησες. Σκέφτηκα να τις προσθέσω για να δώσω μια καλύτερη εικόνα τι σημαίνει χαλάρωση κάτω από τα μάτια σε όσες είχαν την ίδια απορία με σένα. Η διπολική που έχω τώρα ναι έχει και λειτουργία fractional. Είναι πολύ καλή αλλά πιστεύω πως η άλλη ( η ακριβή διπολική) που είχα πρώτα είναι καλύτερη κυρίως γιατί μπορούσα να κάνω και σώμα. Δυστυχώς για να μπορέσω να αγοράσω και να δοκιμάσω την fractional-διπολική, πούλησα την αρχική διπολική μου σε μία αισθητικό. Αν και αποτελεσματική και αυτή δεν μπορώ να κάνω σώμα γιατί έχει μικρή πολύ κεφαλή και παίρνει πολύ χρόνο. Για πρόσωπο όμως είναι πολύ καλή είναι και πολύ πιο οικονομική.
    Η lipofilling είναι κρέμα και περιέχει έλαια, άρα δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις με συσκευή. Την εφαρμόζεις μόνη της. Πήρα και εγώ πριν από ένα χρόνο κρέμα ματιών του Dr. Brandt Do Not Age Triple Peptide, πανάκριβη και πολλά υποσχόμενη αλλά δεν είδα καμία απολύτως διαφορά. Τουλάχιστον σε μένα δεν έκανε τίποτα και ούτε καν μπήκα στον κόπο να τελειώσω το βαζάκι...
    Ελπίζω να ξεπεράσεις σύντομα τα προβλήματα που σε ταλαιπωρούν και να νιώσεις σύντομα καλύτερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ευχαριστώ Μαρια sorry που δεν απάντησα αλλά τώρα βρήκα χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρια υπαρχει καλη διπολικη μονο για προσωπο;;Εχω ειχα μεινει στην αλλη που κοστιζε 540 ευρω περιπου.Εκεινη φαινοτανε τελεια και απο αυτα που ελεγες εκανε δουλεια,και ηταν ευκολη και στην χρηση, υπαρχει καμια τοσο δυνατη αλλα πιο οικονομικη,για συσφιξη προσωπου.Αληθεια ποια πουλησες;μην μου πεις αυτην http://www.spastospiti.gr/el/symboules-gia-therapeies-me-rf/ Απαντησε οποτε θελεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κική μου δυστυχώς ναι την έδωσα γιατί ήθελα να πάρω και να δοκιμάσω την fractional + κανονική διπολική αλλά δεν με βόλεψε τόσο πολύ. Είναι πολύ καλή και αυτήν (η fractional) για πρόσωπο αλλά δεν μπορώ να κάνω σώμα με αυτήν γιατί έχει πολύ μικρή διπολική κεφαλή. Αλλά ασφαλώς είναι πολύ και πιο οικονομική λύση αν σε ενδιαφέρει μόνο το πρόσωπο. Τέλος πάντων αυτό είναι το τίμημα του να τεστάρεις συσκευές και δυστυχώς και το δικό μου το budget είναι περιορισμένο και έπρεπε να δώσω την μία συσκευή για να πάρω κάποια άλλη.
    Εναλλακτική και οικονομική διπολική συσκευή είναι αυτήν Είναι στα 50 watt που σημαίνει ότι είναι αρκετά δυνατή και μπορείς να κάνεις και σώμα. Επίσης την στέλνουν standard shipping που σημαίνει μέσω ΕΛΤΑ και συστημένη (Καλά είναι αν την πάρεις να αφήσεις και ένα μήνυμα καλού κακού, να την στείλουν απλή συστημένη αποστολή και όχι Courier να είσαι σίγουρη). Οπότε το πιο πιθανό είναι να μην περάσει τελωνείο. Ακόμα όμως και να εκτελωνιστεί θα είναι λογικό το ποσό. Να υπολογίσεις κανένα 80αρι-100 ευρώ στην χειρότερη και να είσαι αποφασισμένη ότι μπορείς να χρειαστεί να διαθέσεις έξτρα το ποσό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρια μου σε ευχαριστω για την απαντηση αυτη που μου προτεινεις ειναι οικονομικη αρκετα,δεν ξερω αν κανει δουλιτσα αλλα οταν το αποφασισω θα σε ενοχλησω,αν ειναι να πληρωσω 100 ευρω θα ειναι θαυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα σας. Παρακολούθησα λίγο το site σας και θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο. Είμαι 24 και έχω ένα θέμα με τα μάτια.. Εκτός από κάποιες λεπτές γραμμές που έχω παρατηρώ και ένα βαθούλωμα, όχι σε μεγάλο βαθμό, αλλά με ενοχλεί. έχω διαβάσει ότι αυτό οφείλεται σε χαλάρωση.. Θέλω να προλάβω το πρόβλημα όσο είναι νωρίς ακόμα. Το dermapen κάνει για την περίπτωση μου? Η μοΥ προτείνετε κάτι άλλο? Θα ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσατε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μίκα εάν το βαθούλωμα οφείλεται σε έλλειψη λίπους τότε σου συνιστώ να πάρεις οπωσδήποτε την κρέμα lipofilling της Dermedics. Την χρησιμοποιώ και εγώ η ίδια γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα και έχω παρατηρήσει σημαντική βελτίωση. Επίσης για την χαλάρωση γενικά και τις ρυτίδες αν και το dermapen σίγουρα θα σε βοηθήσει πιστεύω πως μια συσκευή rf θα σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός κρέμας με την συσκευή rf θα βελτιώσουν πολύ το πρόβλημα. Πες μου περίπου το πόσο που μπορείς να διαθέσεις για να σου πω μερικές προτάσεις αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Δεν ξέρω πόσο κοστίζουν αυτές οι συσκευές. Θα ήθελα πάντως μία αποτελεσματική. Έχω και μαύρους κύκλους όχι πολύ έντονους. Δεν ξέρω αν οφείλεται το βαθούλωμα σε αυτούς, γιατί έχω διαβάσει διάφορα.Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ serum και κρέμες από βότανα και φυσικά συστατικά αλλά δεν έχω δει κάποια σημαντική διαφορά. Έχω απογοητευτεί, έχω σκεφτεί μέχρι και ενέσιμο υαλουρονικό γι' αυτό ψάχνω κάτι που θα δω έστω και μια μικρή διαφορά. Επίσης, πόσο κοστίζει η κρέμα αυτή που μου προτείνεις? Και πάλι σ' ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μίκα οι συσκευές ξεκινάνε από 80 ευρώ περίπου μέχρι και 600 ευρώ και ασφαλώς κάποιες με ενδιάμεσες τιμές. Μία πολύ καλή συσκευή με τιμή κάπου ενδιάμεση είναι αυτή η Dot matrix fractional rf που έχει και διπολική λειτουργία rf. Αυτήν μπορείς να την αγοράσεις με προπληρωμένη κάρτα moneysafe Εάν θέλεις κάτι πιο οικονομικό είναι αυτήν εδώ η μικρούλα χειρός mini bipolar rf με 88 μόλις ευρώ. Είναι η πιο δυνατή στις συσκευές χειρός και αφού το θέλεις μόνο για πρόσωπο και περισσότερο για την περιοχή των ματιών πιστεύω θα σε καλύψει μια χαρά.
    Η κρέμα κάνει 32 ευρώ. Μόλις μπορέσω σήμερα θα σου στείλω σήμερα πληροφορίες επικοινωνίας με την εταιρεία Dermedics στο email σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άμεσα μπορώ να αγοράσω τη μικρή με τα 88 ευρώ. Αλλά αν περάσει τελωνείο πόσο περίπου θα πάει παραπάνω? Κάνει και για τις λεπτές γραμμές? Και κάτι τελευταίο χρειάζεται κάποιος ορός μαζί με τη χρήση ή μόνο η κρέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μίκα δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις τελωνείο γιατί είναι μικρή συσκευασία και δεν θα σου έρθει με Courier αλά μέσω Ελτα συστημένη :) Για να κάνεις αγορές όμως στο Ebay χρειάζεσαι να κάνεις εγγραφή πρώτα (γίνεται πολύ εύκολα) αλλά και να έχεις και paypal και λεφτά στο λογαριασμό. Τώρα με τα capital controls υπάρχει πρόβλημα στην αυτόματη χρήση του paypal. Yπάρχει όμως κόλπο για να το ξεπεράσεις. Ίσως το ξέρεις ήδη γιατί το έχω αναφέρει στο fb αν όμως όχι μπορώ να σου πω.
    Ασφαλώς και κάνει και για τις λεπτές γραμμές. Για το rf το smooth gel της Dermedics είναι το πλέον κατάλληλο για θεραπείες ραδιοσυχνοτήτων. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιείς και γλυκερίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν γνωρίζω το κόλπο και δεν έχω παραγγείλει ξανά μέσω κάρτας. Αν μπορούσες να μου πεις θα ήταν καλό. Έχω βρει στο facebook την εταιρεία που μου προτείνεις για την κρέμα. Μπορώ να επικοινωνήσω από κει και να κάνω την παραγγελία? Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και τις συμβουλές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Mika σου έστειλα πληροφορίες στο email σου για τα Dermedics. Αν δεν έχεις κάρτα δεν μπορείς να κάνεις αγορές από το εξωτερικό. Ίσως να έβγαζες μια προπληρωμένη. H moneysafe είναι πολύ ασφαλής και εύκολη στην χρήση και περνάει παντού. Δες πληροφορίες εδώ www.moneysafecard.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.