Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για Θεραπείες HIFU στο Σπίτι.

Αγαπημένες μου φίλες σήμερα σας γράφω, όπως σας υποσχέθηκα στο προηγούμενο post, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποτελεσματική και ασφαλή εφαρμογή θεραπειών Hifu στο σπίτι με την συσκευή σας.

Κάθε συσκευή έχει  ασφαλώς τις δικές της ιδιαιτερότητες και αυτονόητο είναι πως πρέπει πάντα να διαβάζουμε και να ακολουθούμε πιστά τις συγκεκριμένες οδηγίες του εγχειριδίου χρήσης της.

Εδώ όμως θα σας δώσω τις γενικές οδηγίες για τις θεραπείες HIFU και σημαντικές συμβουλές ώστε να αποφύγετε τυχόν παρενέργειες λόγω λανθασμένης εφαρμογής.


Βασικές οδηγίες χρήσης συσκευής με τεχνολογία HIFU

  • Gel αγωγιμότητας: Η τεχνολογία hifu βασίζεται στην τεχνολογία των υπερήχων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει στις θεραπείες μας να χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε ένα gel αγωγιμότητας μεταξύ της κεφαλής και της επιδερμίδας. Θα πρέπει να φροντίζουμε κατά την εφαρμογή να υπάρχει πάντα αρκετή ποσότητα gel και να το αναπληρώνουμε όταν στεγνώνει.
  • Xάρτης εφαρμογής: Για την εφαρμογή στο πρόσωπο θα πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιες περιοχές επιτρέπεται η εφαρμογή και σε ποιες όχι. Η θεραπεία γίνεται μόνο στις περιοχές με τις κουκκίδες  ενώ στις κόκκινες περιοχές λόγω κάποιων νεύρων απαγορεύεται αυστηρά.

  • Επιλογή σωστής κεφαλής/ βάθος: Οι συσκευές Hifu διαθέτουν 3 αποσπώμενες  κεφαλές  που δρουν σε διαφορετικό βάθος η καθεμία ή κάποια νέα μοντέλα για χρήση στο σπίτι έχουν μία κεφαλή που ρυθμίζεται σε 3 διαφορετικά βάθη, 1.5mm 3.00mm και 4.5mm. Ανάλογα με την περιοχή επιλέγουμε μέχρι τι βάθος μπορούμε να κάνουμε θεραπεία. Μόνο με την κεφαλή ή ρύθμιση 1.5mm που δρα πιο επιφανειακά μπορούμε να κάνουμε σε όλο το πρόσωπο ακόμα και εκεί που οι άλλες δύο δεν επιτρέπονται, όπως ζυγωματικά και γύρω από τα χείλια. Για την χαλάρωση και ρυτίδες δε στο κάτω βλέφαρο το 1,5mm είναι ιδανικό. Για τις άλλες δύο κεφαλές/ρυθμίσεις 4.5mm και  3.0mm δείτε στις εικόνες  ποιες είναι οι περιοχές  που επιτρέπεται η εφαρμογή τους. 


    • Τοποθέτηση κεφαλής κατά την εφαρμογή:  Η εφαρμογή γίνεται στις επιτρεπόμενες περιοχές τοποθετώντας την κεφαλή στην επιδερμίδα μας  σε ένα σημείο κάθε φορά και ανεβαίνουμε προς τα πάνω μέχρι να καλύψουμε όλη την περιοχή. Δεν επαναλαμβάνουμε ποτέ το χτύπημα στην ίδια περιοχή αλλά τοποθετούμε την κεφαλή ελάχιστα πιο πάνω (προχωράμε σε στήλες όπως φαίνεται στις εικόνες) και ξαναχτυπάμε μέχρι να καλύψουμε  έτσι όλες τις περιοχές.
    • Προσοχή! Δεν μετακινούμε ποτέ την κεφαλή όταν "χτυπάει"!  Κάθε φορά που πατάμε το κουμπί  εφαρμογής  η κεφαλή "εξαπολύει" μία σειρά από δεσμίδες υπερήχων (ο αριθμός ποικίλλει από συσκευή σε συσκευή)  και ακούμε ένα χαρακτηριστικό διακεκομμένο ήχο που μας ενημερώνει ότι η κεφαλή ελευθερώνει τις δεσμίδες στο επιθυμητό βάθος. Αυτό διαρκεί γύρω στα  2 δευτερόλεπτα και είναι η στιγμή που νιώθουμε την ενόχληση αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί το χτύπημα δεν σηκώνουμε ποτέ την κεφαλή από την επιδερμίδα μας γιατί κινδυνεύουμε να τραυματίσουμε την επιδερμίδα μας. Δεν είναι κάτι τρομερό βέβαια απλά θα δημιουργηθεί κάτι σαν γρατσουνιά που φεύγει μετά από λίγες μέρες. καλά είναι όμως να το έχουμε στα υπ' όψιν. (Για αυτό το tip ευχαριστώ πολύ την Σοφία που μου το επισήμανε από την δική της εμπειρία)
    • Θεραπεία και στα 3 βάθη: Για το καλύτερο δυνατό και πιο ολοκληρωμένο  αποτέλεσμα κάνουμε σε κάθε θεραπεία με όλες τις κεφαλές σε όλο το πρόσωπο. Πρώτα περνάμε τις περιοχές που επιτρέπεται με την κεφαλή/ρύθμιση 4.5mm.  Στην συνέχεια περνάμε με την κεφαλή 3.00mm  και στις περιοχές που κάναμε προηγουμένως καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες που επιτρέπεται. Τέλος κάνουμε σε όλο το πρόσωπο με βάθος 1.5mm. Έτσι καλύπτουμε όλα τα βάθη στο πρόσωπό μας και επιτυγχάνουμε από βαθιά μέχρι επιδερμική ανάπλαση και σύσφιξη.
    •  Ρύθμιση της ισχύς/έντασης: Πάντα δοκιμάζουμε στην αρχή να κάνουμε την εφαρμογή σε χαμηλή ένταση. Καλά είναι να επιλέγουμε ισχύ με την οποία νιώθουμε έστω μια μικρή έως και μέτρια ενόχληση που μπορούμε να διαχειριστούμε. Δεν υπάρχει  λόγος για μεγάλη δυσφορία. Άλλωστε με την συσκευή στο σπίτι μπορούμε να επαναλάβουμε την θεραπεία όσο συχνά θέλουμε για να πετύχουμε το στόχο μας. 
    • Συχνότητα: Όσο αφορά την συχνότητα θεραπειών, με τις επαγγελματικές συνεδρίες δεν πρέπει να κάνουμε πιο συχνά από μια φορά το τετράμηνο- εξάμηνο.  Με τις συσκευές για χρήση στο σπίτι εξαρτάται από την ισχύ της κάθε συσκευής. Χωρίς να είμαι σε αυτή την φάση απολύτως σίγουρη πιστεύω πως για την συσκευή που προτείνω για χρήση στο σπίτι μια φορά το τρίμηνο στην αρχή είναι καλά και ασφαλές διάστημα. Όταν θα έχω ίδια άποψη θα μπορέσω να σας ενημερώσω πιο συγκεκριμένα αν χρειάζεται πιο συχνά η πιο αραιά.

    Η θεραπεία βήμα-βήμα.

    • Καθαρίστε πρώτα καλά την επιδερμίδα σας.
    • Πάρτε αν θέλετε φωτογραφία την περιοχή που θα κάνετε την θεραπεία για να συγκρίνετε το πριν και το μετά.
    • Προαιρετικά επίσης για πιο καθοδηγούμενη εφαρμογή σημειώστε με λευκό μολύβι την περιοχή θεραπείας, όπως γύρω από το πηγούνι, το λαιμό, τα μάτια και στις δύο πλευρές του προσώπου


    • Τοποθετήστε το gel αγωγιμότητας πάνω στην κεφαλή της συσκευής και πάνω στο δέρμα. Όταν χρειάζεται ανανεώστε το gel. Ποτέ μην χρησιμοποιείται την συσκευή χωρίς αρκετό gel
    • Κάντε την θεραπεία σας.
    • Μετά την θεραπεία απλώστε τον ορό σας ή/και την κρέμα ημέρα σας.
    • Μπορείτε να κάνετε αν θέλετε το μακιγιάζ σας κανονικά
    • Αν και θα δείτε άμεσα μία μικρή αλλά ορατή βελτίωση το πλήρες αποτέλεσμα θα εμφανιστεί σταδιακά σε 2-4 μήνες.
    Δείτε και ένα αρκετά καλό εκπαιδευτικό βίντεο για την αντίστοιχη επαγγελματική συσκευή Ulthera. Η τεχνολογία και ο τρόπος εφαρμογής είναι ίδιος.  Προσέξτε πως όταν ενεργοποιεί την κεφαλή δεν μετακινεί καθόλου την κεφαλή. Όταν την μετακινεί η κεφαλή είναι αδρανής και απλώς απλώνει το gel καλύτερα και όπως αναφέρει αυτή η κίνηση μασάζ είναι για να νιώσει η "ασθενής" πιο άνετα.


    Ελπίζω να κάλυψα όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μπορέσετε να κάνετε σωστά και με ασφάλεια  τις θεραπείες σας. Όταν εν καιρώ θα έχω περισσότερες πληροφορίες μετά την χρήση της δικής μου συσκευής θα σας ενημερώσω σχετικά με την εμπειρία μου.
    Όσες  πάρετε συσκευή Hifu, εννοείται πως θα χαρώ πολύ να μοιραστείτε εδώ και τις δικές σας εντυπώσεις.

    Άντε καλές θεραπείες και φιλάκια πολλά σε όλες σας :)


    Δημοσίευση σχολίου

    66 Σχόλια

    1. Αν και δεν εχω τη σ5σκευή, δεν ξερω πότε και πως θα την πάρω, παρ όλα αυτα με πολυ ενδιαφέρον διαβάζω τις συμβουλές σου Μαρία, είμαστε πολυ τυχερές που σε έχουμε, εύχομαι να είσαι πάντα καλά.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Μαρία καλησπέρα! Ευχαριστούμε πολύ για τις αναλυτικές πληροφορίες και τις συμβουλές που μας έδωσες. Μήπως μπορείς να μας δώσεις και κάποιες οδηγίες για τη χρήση της συσκευής στο σώμα;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ρούλα μου αν και δεν χρειάζεται κάποιες ιδιαίτερες εξτρά πληροφορίες θα προσπαθήσω να γράψω σχετικά κάποιες συμβουλές για την εφαρμογή στο σώμα. Δεν ξέρω όμως πότε γιατί έχω πολύ πίεση χρόνου αυτό το διάστημα

        Διαγραφή
      2. Μαρία μου, εννοείται! όποτε μπορέσεις και αν έχεις το χρόνο!
        Μήπως μπορείς να μου πεις σε πόσες μέρες παρέλαβες τη συσκευή;

        Διαγραφή
      3. Ρούλα μου ήρθε με EMS σε ένα μήνα ακριβώς!

        Διαγραφή
      4. Μαρία μου, σ’ ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση! Την έχω παραγγείλει κι εγώ και την περιμένω… Έχω ως δικαιολογία ότι θα την κάνω δώρο στην αδερφή μου αλλά κάτι μου λέει ότι θα τη δανείζομαι συχνά… :)

        Διαγραφή
    3. Καλημέρα Μαρία μου, δεξιά και αριστερά στο κάτω μέρος του λαιμού και στα χέρια με ποιά καφαλή κάνω? ήθελα να σε περιμένω αλλά δεν κρατιέμαι. Λέω να κάνω χέρια στην αρχή ίσως και σώμα, μέχρι να πάρω τον αέρα.
      σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Θέμιδα για το κάτω μέρος του λαιμού δεν είμαι σίγουρη αν επιτρέπεται το 4.5mm, πρέπει να το κοιτάξω. Το 3,0mm σε χαμηλή ένταση και το 1.5mm σε υψηλή είναι τα πλέον κατάλληλα για αυτήν την περιοχή.

        Διαγραφή
    4. Επίσης τι κάνω με τα αναλώσιμα αυτοκόλητα για την κεφαλή και την παροχή νερού, μου έστειλε μόνο 3 από το κάθε ένα που αν κατάλαβα καλά είναι από ένα για κάθε συνεδρία.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Θέμιδα δεν νομίζω να είναι μόνο για μία χρήση αλλά τα αντικαθιστάς μόνο εάν πάθουν κάτι.

        Διαγραφή
      2. Να συμπληρώσω ότι όταν χρειαστείς μπορείς να ζητήσεις από τον πωλητή να σου στείλει ανταλλακτικά.

        Διαγραφή
    5. σ ευχαριστω πααααρα πολυ Μαρια μου !
      οπως σου εχω γραψει εχω παραγγειλει την συσκευη αλλα ειμαι σιγουρη οτι θα ερθει αργοτερα απο την δικη σου & ετσι θα μας δωσεις τις πολυτιμες συμβουλες σου και παλι !
      θα ηθελα να μου γραψεις καποιο gel αγωγιμοτητας για να παραγγειλω απο το ebay ή απο Ελλαδα ( οικονομικο εεεε !!!)
      Κατι αλλο που ηθελα να σε ρωτησω
      Eχω παραγγείλει το Dermapen και το diamond microdermabration
      Με ποια σειρα και καθε ποτε μπορω να κανω τις θεραπειες των δυο αυτων συσκευων και ποσο να απεχουν αυτες οι θεραπειες απο αυτην του HIFU
      Σ'ευχαριστω και παλι παααρα πολυ για ολα αυτα που μου μαθαινεις
      Μπαινω σχεδον καθε βραδυ στο blog σου και....."χάνομαι"...χ χ χ
      Φιλια πολλα <3

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αγγελική πάρε όποιo gel αγωγιμότητας θέλεις. Το ίδιο κάνει για τις θεραπείες Hifu. Εκεί που κάνει διαφορά το gel είναι όταν κάνουμε μασάζ και θεραπείες ενυδάτωσης με την απλή συσκευή υπερήχων.
        Για τις θεραπείες πως συνδυάζονται θα βρεις απαντήσεις σε παλιότερο άρθρο μου εδώ Πως Συνδυάζουμε Θεραπείες Ραδιοσυχνοτήτων με Άλλες Θεραπείες/Συσκευές. Ελπίζω πως θα σε βοηθήσει πολύ. Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια :)

        Διαγραφή
      2. Σ ευχαριστω πολυυυυυ
        Το διαβασα !!

        Διαγραφή
    6. Μαρια κοιταξε αυτο το video για την HelloSkin συσκευη (hifu)
      Αφορά την συντήρησή της.
      (How to add water and replace the plastic cover)
      https://youtu.be/qJK1BQ8b36E
      Θα βοηθησει οσες αγορασουν την HelloSkin hifu συσκευη.
      Δεν λεει ομως καθε ποτε το κανουμε αυτο Μετα απο καθε χρηση?
      Δες το Μαρια μου και αν καταλαβεις κατι γραψ'το εδω να ξεστραβωθω !!!




      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Οκ Αγγελική μου θα το δω μόλις μπορέσω και θα σας πω. Εγώ την δική μου την περιμένω από μέρα σε μέρα :)

        Διαγραφή
    7. Γεια σου Μαρία.
      Παρήγγειλα και γω τη συσκευή και έχω κάποιες απορίες.
      Ποιο gel αγωγιμότητας να χρησιμοποιήσω ; πχ το hyal ή το smooth είναι κατάλληλα;
      Στην επιλογή κεφαλής 1,5mm μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε όλο το πρόσωπο πχ και περιοχή
      άνω χείλους ; Οι κόκκινες ζώνες ισχύουν και για το 1,5mm ή όχι;
      Στις επιλογές 4.5mm και 3.0mm (εκεί και αν είναι το Aιγαίο πέλαγος) δεν μπορώ να καταλάβω
      τίποτα.Η εφαρμογή που γίνεται; Εξαιρουμένων των κόκκινων ζωνών που ακριβώς γίνεται η εφαρμογή;
      Στις ζώνες με τις πυκνές οριζοντιες παράλληλες γραμμες,στις ζώνες με τις αραιές οριζοντιες παράλληλες
      γραμμές,στις ζώνες με τις αραιές ή πυκνές καθετες γραμμές;Κάποιες περιοχές δεν ειναι καθόλου
      χρωματισμένες,έχουν τον τόνο του δέρματος ,εκεί τι γίνεται;
      Στην φωτο 3.0MM TREATMENT GUIDELINE , η ζώνη 15, γιατί δεν είναι χρωματισμένη όλη;Δηλ.μπορώ
      να κάνω το συγγεκριμένο υπογραμισμένο με οριζόντιες γραμμές και την υπόλοιπη ζώνη 15 όχι ;Και με
      ποιες κεφαλές; Πχ με 1,5 μπορώ ,ενώ με 3,0 και 4,5 όχι;
      Ζαλίστηκα... και ελπίζω να μην σε ζαλισα και σένα...
      Μήπως θα μπορούσες με πιο απλές φωτο να μας εξηγήσεις τις περιοχές που επιτρέπεται ή απαγορεύεται
      η χρήση της κάθε κεφαλής 1,5 ,3,0 και 4,5 ;
      Ευχαριστώ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Φλώρα δες τις απαντήσεις μου πιο κάτω
        ------------

        Ε: Ποιο gel αγωγιμότητας να χρησιμοποιήσω ; πχ το hyal ή το smooth είναι κατάλληλα;

        Α: Ναι όποιο από τα δύο θέλεις. Βασικά αρκεί οποιοδήποτε gel αγωγιμότητας για υπερήχους.
        ---------------------------------------------
        Ε: Στην επιλογή κεφαλής 1,5mm μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε όλο το πρόσωπο πχ και περιοχή άνω χείλους ;

        Α: Ναι
        ----------------------------------------------

        Ε: Οι κόκκινες ζώνες ισχύουν και για το 1,5mm ή όχι;

        Α: Όχι, με το 1,5 μπορείς να κάνεις παντού
        -----------------------------------------------

        Ε: Στις επιλογές 4.5mm και 3.0mm (εκεί και αν είναι το Αιγαίο πέλαγος) δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα. Η εφαρμογή που γίνεται; Εξαιρουμένων των κόκκινων ζωνών που ακριβώς γίνεται η εφαρμογή; Στις ζώνες με τις πυκνές οριζόντιες παράλληλες γραμμές, στις ζώνες με τις αραιές οριζόντιες παράλληλες γραμμές, στις ζώνες με τις αραιές ή πυκνές κάθετες γραμμές;

        Α: Σε όλες τις περιοχές με παράλληλες γραμμές. Βασικά τα νούμερα δεν αναφέρονται για χαρακτηρισμό των περιοχών αλλά είναι περίπου οι αριθμοί των max χτυπημάτων που χρειάζεται η κάθε συγκεκριμένη περιοχή. Ανάλογα με το πρόσωπο μπορεί να χρειάζονται και λιγότερα χτυπήματα.
        -----------------------------------------------

        Ε: Κάποιες περιοχές δεν είναι καθόλου χρωματισμένες, έχουν τον τόνο του δέρματος ,εκεί τι γίνεται;

        Α: Εκεί δεν κάνουμε θεραπεία με το συγκεκριμένο βάθος

        ----------------------------------------------

        Ε: Στην φωτο 3.0MM TREATMENT GUIDELINE , η ζώνη 15, γιατί δεν είναι χρωματισμένη όλη; Δηλ. μπορώ να κάνω το συγκεκριμένο υπογραμμισμένο με οριζόντιες γραμμές και την υπόλοιπη ζώνη 15 όχι ;

        Α: Αυτό που αναφέρεσαι σημαίνει ότι στην περιοχή κάτω από τα μάτια συνιστάται max 15 χτυπήματα με βάθος 3.00. Πάντως θα σας συμβούλευα, τουλάχιστον αρχικά να ξεκινήσετε με λιγότερα χτυπήματα γύρω στα 6- 8 και σε μέτρια ένταση.
        -------------------------------------------

        Ε: Και με ποιες κεφαλές; Πχ με 1,5 μπορώ ,ενώ με 3,0 και 4,5 όχι;

        Α: Στην περιοχή κάτω από τα μάτια το πιο ασφαλές βάθος και πολύ αποτελεσματικό είναι το 1.5 ιδίως σε πρόσωπα που στην περιοχή υπολείπονται σε λίπος. Το 3.00 είναι οκ ιδίως όταν υπάρχει ορατή χαλάρωση και περίσσια λίπους. Το 4.5mm δεν επιτρέπεται.



        Ελπίζω να έλυσα όλες τις απορίες σου ώστε να ξεκινήσεις με λίγο περισσότερο αυτοπεποίθηση τις θεραπείες σου. Θα χαρώ πολύ να μαθαίνω νέα σου και την πρόοδό σου με τις θεραπείες. Φιλιά πολλά

        Διαγραφή
    8. Στο τσακ ειμαι να παραγγειλω.πες μας αν πληρωσες τελωνειο.επισης για σωμα ποια κεφαλη;εγω ποιο πολυ για σωμα ενδιαφερομαι

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Gogoula μόλις την πήρα χθες και δυστυχώς πλήρωσα 50 ευρώ εκτελωνιστικά.. Αλλά χαλάλι :)
        Η συγκεκριμένη δεν έχει ανταλλακτικές κεφαλές απλά ρυθμίζεις το βάθος από διακόπτη.

        Διαγραφή
    9. Σ ευχαριστω Μαρια μου !! ( σ ευχαριστω & για το email με τα προιοντα Dermadics
      Περιμενω να σου ερθει η συσκευη για να γραψεις τα πααααντα !!!
      α! να μην ξεχασω ! Θελω να το κανω το HIFU και στους μηρους & μπρατσα
      Υπαρχουν περιοχες που πρεπει ν αποφυγουμε και σ'αυτα τα σημεια ,ποδιων χεριων? Αν μαθεις κατι γραψ'το μας
      Σε φιλω !

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αγγελική μου μόλις την παρέλαβα χθες.+ 50 ευρώ εκετελωνιστικά...
        Μπορείς να κάνεις παντού στο σώμα με όλες τις κεφαλές. Απαγορεύεται όμως αυστηρά οι περιοχές με ενθέματα (πχ στήθος) γιατί μπορεί να τα τρυπήσει.

        Διαγραφή
      2. Με'γειαααααα !!!!!!!!!!!!
        Περιμενουμε τα νεα σου !!!!!

        Διαγραφή
      3. α χα !! σημερα μου ηρθε ειδοποιητηριο απο ΕΛΤΑ να παω απο Δευτερα να παραλαβω κατι που εχει,οπως γραφει το χαρτι, 49,72 ευ εκτελωνιστικα
        Δεν νομιζω να ειναι το Dermapen !! Μαλλον το HIFU θα ειναι αλλά πάλι τοσο νωρις !! 5/3 το παρηγγειλα Μας....ξεπαραδιασε το ατιμο!!
        α! παρελαβα σημερα το CURE Aqua Gel Peeling Exfoliator
        το δοκιμασα και..... μαλλον το εχει νερώσει ο πωλητης ο πονηρος γιατι εβαλα μια φορα και τιποτα Εβαλα & 2η και τιποτα Μετα την 3η -4η δοση αρχισε να κανει ελαφρα απολεπιση
        Μηπως εχεις καποιον αλλον πωλητη να μου συστησεις για το CURE aqua gel ? εγω το αγορασα απο δω
        https://www.ebay.com/itm/TOYO-life-Japan-Cure-Natural-Aqua-Gel-Peeling-Skincare-Exfoliator-scrubs-250ml/263498575883?epid=1701502484&hash=item3d59bd300b:g:iKEAAOSwndZaV0tM
        23 eu και free shipping
        Φιλια σωτηρα μας !

        Διαγραφή
      4. Αγγελική μου καλώς την δέχτηκες :) . Τόσα πλήρωσα και εγώ! Για το CURE μπορεί απλά να μην χρειάζεσαι απολέπιση. Και σε μένα κάποιες φορές βγάζω αμέσως νεκρά κύτταρα και άλλες φορές μετά από 2-3 εφαρμογές. Εγώ πάντως το παίρνω από εδώ. Φιλιά πολλά :)

        Διαγραφή
      5. Σ ευχαριστω Μαρια !
        Το Cure την επομενη φορα θα το παραγγειλω απο τον δικο σου πωλητη
        Σ ευχαριστω για ολα !
        Περιμενω να γραψεις την εμπειρια σου με το HIFU για ν αρχισω το προσωπο, θα κανω σωμα πρωτα

        Φιλιά

        Διαγραφή
    10. Την αγορασα!! Με επεισες παλι!χαχαχαΜαρια μου εκανες θεραπεια;περιμενω λεπτομερειες σου απο την εμπειρια σου!τωρα ευχομαι μη πληρωσω αλλα τοσα στο τελωνειο

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γωγώ μου την δοκίμασα και είναι πολύ δυνατή αλλά δεν βρήκα ακόμη χρόνο να κάνω ολοκληρωμένη θεραπεία! Μόλις έχω νεώτερα θα σας ενημερώσω. Τελωνείο εγώ πλήρωσα 50 ευρώ Αλλά χαλάλι... :)

        Διαγραφή
    11. Μαρια μου μπορεις να μου συστησεις μια IPL hair removal συσκευη ?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αγγελική μου δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα αυτό πρόσφατα και έχουν βγει τόσες πολλές που δεν ξέρω τι να σου προτείνω. Δυστυχώς δεν έχω και τον χρόνο τώρα να ασχοληθώ αλλά είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλές φίλες που θα έχουν αγοράσει συσκευές αποτρίχωσης και θα έχουν κάποια άποψη να μοιραστούν μαζί μας εδώ και να σε βοηθήσουν. Αν δεν πάρουμε απάντηση εδώ, σε μερικές μέρες το πολύ πολύ κάνω και μία σχετική ερώτηση στο fb που θα το δούνε περισσότερες κοπέλες της ομάδας μας.

        Διαγραφή
    12. Μαρία μου ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.
      Ήθελα να σε ρωτήσω επίσης αν με την κεφαλή 1,5 μπορώ να εφαρμόσω χτυπήματα στην περιοχή ακριβώς κάτω από το φρύδι για το πρόβλημα της βλεφαρόπτωσης που με απασχολεί (αν και το πρόβλημα είναι ακριβώς πάνω απο το κινητό βλέφαρο), ή εκεί απαγορεύεται; Στο μέτωπο,στο προγούλι(δεν έχω αλλά το λέω έτσι να να καταλάβεις ακριβώς την περιοχή),και στην περιοχή του λαιμού τι κεφαλή χρησιμοποιούμε;
      Τα αναλώσιμα αυτοκόλητα μήπως ξέρεις σε πόσες θεραπείες προσώπου θέλουν αντικατάσταση;
      Απάντησέ μου όποτε μπορείς και σε ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγησή σου και για το χρόνο που μας διαθέτεις να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου μαζί μας .

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Φλώρα μου δεν είμαι σίγουρη για την περιοχη κάτω από το φρύδι. Πιθανά να είναι εντάξει αλλά σε πολύ μικρή ένταση και θα πρέπει οπωσδήποτε να τραβήξεις λίγο προς τα πάνω όλη την περιοχή ώστε να την απομακρύνεις όσο γίνεται περισσότερο από τον βολβό του ματιού. Άσε λίγο να το κοιτάξω πρώτα όμως να σου πω αν βρω κάτι και να σου απαντήσω πιο σίγουρα.
        Για τις περιοχές που αναφέρεις κοίτα στις εικόνες στο άρθρο αλλά γενικά εκεί επιτρέπονται όλες. Στο λαιμό όμως μόνο η 3.00 mm και η 1.5mm.
        Για τα αναλώσιμα δεν ξέρω. Ζήτησα και μου έβαλαν καμιά δεκαριά να έχω αλλά θα το δούμε στην πορεία τι γίνεται.

        Διαγραφή
      2. Μαρια μου Χρονια Πολλα ,μπαινω αμεσως στο θεμα μας.την παρηγγειλα σημερα,
        αυτα τα αναλωσιμα τα ζηταμε;;
        Δεν ερχονται μονα τους και αν ναι
        πως λεγονται στα Αγγλικα.
        Ευχαριστω Μαρακι για ολα οσα μας μαθαινεις.

        Διαγραφή
      3. Κική μου θα τα χρειαστείς αργότερα μην ανησυχείς. Πάντως αν θέλεις να τα έχεις εύκαιρα μπορείς να ζητήσεις από τον πωλητή με μνμ να σου στείλει τα adhensive replacement strips for the cartridges. Φιλάκια πολλά και χρόνια σου πολλά επίσης!

        Διαγραφή
    13. Καλημερα Μαρια μου
      Το DVD που εχει μεσα το κουτι του HIFU σιγουρα το ειδες.
      Η κινεζα περναει την συσκευη και σε " απαγορευμενες" περιοχες !
      Επισης "χτυπαει" οριζοντια και μετα καθετα τα ιδια σημεια
      Τελικα τι γινεται ?
      Δεν την εχω αρχισει ακομα γιατι περιμενουμε ολες να γραψεις πρωτη
      Λεω να την δοκιμασω πρωτα σε μηρους για να δω τι αισθηση μου βγαζει στα "χτυπηματα"
      Θα γραψω εντυπωσεις !!!
      σε φιλώ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αγγελική μου δυστυχώς εμένα η συσκευή δεν είχε μέσα το dvd αλλά μου έστειλε η Θέμιδα πριν από λίγες μέρες τα βίντεο. Τώρα να πω την αμαρτία μου δεν βρήκα τον χρόνο να τα κοιτάξω προσεχτικά. Έχω τόσο τρέξιμο αυτό το διάστημα (δουλειά + εργασίες ανακαίνισης...) που δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα. Ίσα ίσα που προλαβαίνω λίγο να απαντώ τις ερωτήσεις σας. Ναι μπορείς να κάνεις και οριζόντια και κάθετα στις περιοχές δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι καινούργια τεχνική. Όσο για τις απαγορευμένες περιοχές μήπως χρησιμοποιείς εκεί την ρύθμιση 1.5mm Αν μπορέσω θα το κοιτάξω αργότερα και θα σου απαντήσω πάλι.

        Διαγραφή
      2. α χα χα !!! και εγω για τα ιδια ακριβως τρεχω !! ανακαινιση !
        Δεν εχω προλαβει να ανοιξω την συσκευη ακομα!!!
        Οταν το καταφερω ( ισως την αλλη εβδομαδα) θα γραψω την πρωτη εμπειρια μου
        Φιλια

        Διαγραφή
    14. Καλησπέρα Μαρία μου, σε ευχαριστουμε για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που μας δίνεις και πραγματικά εμένα με βοήθησαν πάρα πολύ και επίσης και όλες οι συσκευές που έχω ήδη αγοράσει. Είδα τη νέα συσκευή σύσφιξης HIFU που προτείνεις και σκέφτομαι να την αγοράσω. Βέβαια πριν ένα χρόνο περίπου είχα αγοράσει την panda την στρογγυλη και είμαι αρκετά ικανοποιημένη, να σου πω ότι είμαι 49 ετών. Αν αγοράσω και τη HIFU η panda θα μου είναι άχρηστη? Μήπως αν τις χρησιμοποιώ συνδυαστικά θα έχω καλύτερα αποτελέσματα? Και αν ναι σε τι χρονικά διαστήματα την κάθεμια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Μαρία μου. Καλό βράδυ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ελένη μου μπορείς να τις συνδυάσεις άνετα και πιστεύω πως θα έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείς να κάνεις κανονικά τις θεραπείες σου με rf μετά από 4-6 εβδομάδες περίπου από την θεραπεία σου με την HIFU.

        Διαγραφή
    15. Μαρία διάβασα καλά η εγώ δεν κατάλαβα..με την HIFU θα κάνουμε θεραπεία μια φορά το τρίμηνο;;;και θάχει αποτέλεσμα;;;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ναι θα έχει! Μάλιστα δεν κάνει να την κάνουμε πιο συχνά στο 3.0 και στο 4.5. Στην ρύθμιση 1.5 όμως μπορούμε να κάνουμε πιο συχνά, ακόμα και μία φορά κάθε 3-4 εβδομάδες αν θέλουμε για μία σειρά 3-4 επαναλήψεων. Μετά καλά είναι να αφήνουμε την επιδερμίδα μας να ξεκουράζετε τελείως για ένα διάστημα 2-3 μηνών. Όλα αυτά βέβαια είναι γενικές οδηγίες με κύριο γνώμονα την ασφάλεια. Νομίζω πως η κάθε μια μας, μετά από ένα διάστημα χρήσης εξοικειώνεται με τις θεραπείες και πως αντιδρά/ανταποκρίνεται η επιδερμίδα μας και μπορούμε να προσαρμόζουμε τις θεραπείες μας ανάλογα με τις δικές μας ανάγκες.

        Διαγραφή
    16. Καλησπερα Μαρια !
      Εκανα στον δεξι μηρο στην ενταση 5 και μονο οριζοντια, ετσι για να δω τι αισθηση θα εχω . Σε καποια σημεια ( ελαχιστα σημεια ) αισθανθηκα κατι σαν 'ηλεκτρισμο" ενα πονακι ανεκτο
      Περιμενω να μας πεις αν θα εφαρμοσουμε στο προσωπο το συστημα του video της κινεζας ή αυτο που εχεις αναρτησει εσυ επανω
      Δεν ξερω τι να κανω & δεν εχω κανει ακομα προσωπο
      Πολλα φιλια

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αγγελική μην το φοβάσαι τόσο πολύ. Απλά ξεκίνα στο πρόσωπο μεχαμηλή ένταση στην αρχή (γύρω στο 4). Πρόσεχε βασικά με τον χάρτη προσώπου τις απαγορευμένες περιοχές. Κατά τα άλλα μπορείς να ακολουθήσεις την τεχνική της Κινέζας με οριζόντια και κάθετα χτυπήματα αν θέλεις. Σε αυτήν την περίπτωση θεωρώ πως είναι καλύτερα να μη κάνεις τα χτυπήματα σε πολύ κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο (μισό εκατοστό είναι οκ).

        Διαγραφή
    17. Χρόνια πολλά Μαρία και Χριστός Ανέστη
      Ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πρακτικά σχετικά με τη hifu
      Με πόσα ml νερού γεμίζει η συσκευή;
      Η συγγεκριμένη ποσότητα νερού εισάγεται σε κάθε χρήση της συσκευής οπότε αλλάζουμε και το αυτοκόλητο νερού ή περιμένουμε να τελειώσει και βάζουμε πάλι;Οταν αποθηκευτεί η συσκευή μέχρι την επόμενη χρήση, π.χ για ένα μήνα, αδειάζουμε το νερό; Χαζές ερωτήσεις αλλά...
      Μήπως κοίταξες αν επιτρέπεται η χρήση της συσκευής στην περιοχή κάτω απο το φρύδι στο 1.5 για το θέμα της βλεφαρόπτωσης που με απασχολεί ;
      Με χρήση της συσκευής μονο στο 1.5 σε πόσο διάστημα μπορώ να επαναλάβω ξανά τη θεραπεία;
      Να 'σαι καλά και ευχαριστώ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    18. Μαρία καλησπέρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την συσκευή αυτή όταν έχεις κάνει υαλουρανικο και νήματα στο πρόσωπο σου; Ευχαριστώ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Jenny δεν υπάρχει πρόβλημα και για τα δύο απλά συνιστάται η θεραπεία με Hifu να απέχει 4 μήνες από την επέμβαση με νήματα

        Διαγραφή
    19. Μαρία σήμερα πήρα και την δική μου HIFU..και κάθομαι και την κοιτάζω...49.70 έδωσα...δεν ξέρω πως να αρχίσω και γω..το σκέφτομαι..
      φιλιά

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    20. Φλώρα δεν χρειάζεται αλλάγή νερού μετά από κάθε χρήση. Νομίζω ότι μόνο όταν δεν φαίνεται να υπάρχει αρκετό νερό στη κεφαλή θα πρέπει να το αντικαθιστούμε με ποσότητα μέχρι να γεμίσει η υποδοχή. Δεν το έψαξα όμως και πολύ γιατί αν και πήρα την συσκευή έχω τόσο τρέξιμο με την δουλειά μου που έκανα μία φορά και δεν ξανασχολήθηκα με περισσότερες λεπτομέρειες. Γι αυτό άλλωστε αργώ να σας απαντήσω και δεν δημοσιεύω καινούργια άρθρα. Μετα βίας βρήκα λίγο χρόνο να απαντήσω στις ερωτήσεις σας σήμερα. Για τα βλέφαρα μπορεί να βοηθήσει αλλά θέλει πολυυυυυ προσοχή να μην χτυπήσεις τον βολβό του ματιού ή κανένα νεύρο γιατί η επιφάνεια είναι πολύ λεπτή. Οι γιατροί που το κάνουν ξέρουν πως ακριβώς να κάνουν την εφαρμογή. Στο σημείο αυτό δεν σας συμβουλεύω να κάνετε μόνες σας εκτός και αν αργότερα βρω περισσότερες πληροφορίες που να σας εξασφαλίζουν την εφαρμογή με ασφάλεια.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    21. Μαρία ήθελα να σε ρωτήσω αν η χαμηλή ένταση,στο 4 και στα 3 βάθη, είναι λιγότερο αποδοτική από ότι στο 5 ή το 6; Επειδή έχω πολύ λεπτό πρόσωπο, στο 5 νοιώθω έντονη δυσφορία. Απαιτείται συχνότερα η χρήση της συσκευής; Εσύ σε ποια ένταση κάνεις;
      Και μια διευκρίνηση ,στη περιοχή στο προγούλι στο 1.5 και στο 3 με χρήση hifu ή συσκευής υπερήχων υπάρχει απαγορευμένη ζώνη ή κάνω άνετα σε όλη την περιοχή;
      Ευχαριστώ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Φλώρα μου ναι,είναι λιγότερο αποδοτική αλλά πάντα κάνουμε στην ένταση που μπορούμε να αντέξουμε. Προσωπικά κάνω από 5-7 ανάλογα την περιοχή. Το 8 πολύ σπάνια και το 9 καθόλου... Απλά δοκίμασε να κάνεις κάνε κάθε 3 εβδομάδες περίπου. Στο προγούλι και λαιμό κάνεις παντού, όχι στον θυρεοειδή.

        Διαγραφή
    22. Μαρία, ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνεις για να μοιράζεσαι μαζί μας της γνώσεις σου!! Σε διαβάζω χρόνια, αλλά πρώτη φορά γράφω. Θέλω να αγοράσω μια HIFU για χρίση στο σώμα μου και θα ήθελα να μου προτείνεις κάποιο μηχάνημα που να έχει εκτός από τα 1.5, 3, 4.5 mm και 8mm η και 13mm που είναι ειδικές για το σώμα. Το 4.5mm που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πρόσωπο και σώμα, λογικά δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό όσο τα 8mm και 13mm.
      Επίσης, το μηχάνημα στο aladdin-bazar.gr γράφει ότι είναι και HIFU και RF. Συνδυάζονται μαζί αυτές οι 2 τεχνολογίες?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Φίλη μου να ξέρεις πως πέρα από το υψηλότερο αρχικό κόστος οι περισσότερες συσκευές hifu έχουν αναλώσιμες κεφαλές με αποτέλεσμα ένα επαναλαμβανόμενο έξοδο. Οι κεφαλές αυτές έχουν συγκεκριμένο αριθμό χτυπημάτων που όταν αναλωθούν είναι άχρηστες και πρέπει να τις αντικαταστήσεις με καινούργια κεφαλή.
        Πράγματι οι κεφαλές 8.00 και 13.00 είναι πιο αποτελεσματικές για το σώμα και κάνουν και εν μέρει λιποδιάλυση ιδίως η 13αρα. Αν παρ όλα αυτά σε ενδιαφέρει μία τέτοια συσκευή στείλε μου μνμ στο FB με το budget σου για να σου προτείνω μία κατάλληλη συσκευή

        Διαγραφή
      2. Μαρία σ ευχαριστώ για την απάντηση. Τα επιπλέον έξοδα για τις αναλώσιμες κεφαλές δεν το είχα σκεφτεί, αν και νομίζω έχει σημασία πόσο συχνά πρέπει να τις αλλάζουμε. Αναρωτιέμαι εάν υπάρχουν μηχανήματα για face+body με μη αποσπώμενη κεφαλή, όπως και μηχανήματα μόνο για το σώμα (8 +13mm) με μη αποσπώμενη κεφαλή. Ίσως θα μπορούσα να πάρω την δική σου για το πρόσωπο και 1 για το σώμα και έτσι να αποφύγω τα μελλοντικά έξοδα για τις κεφαλές.

        Διαγραφή
      3. Υπάρχουν κανα δυο με μη αποσπώμενες κεφαλές αλλά δεν ξέρω πόσο δυνατες είναι για να κάνουν όντως δουλειά στο σώμα. Εαν κάποια στιγμή έχω περισσότερα δεδομένα θα ενημερώσω. Προς το παρόν για το σώμα συνιστώ ως πιο σίγουρη αγορά τις πιο ακριβές συσκευές που οι κεφαλές τους διαθέτουν ορισμένο αριθμό χτυπημάτων και χρειάζονται αντικατάσταση.

        Διαγραφή
    23. μαρια μου μολις την παρελαβα και γω και την δοκιμαζω!!! εχεις κανει εσυ το τεστ με το πλαστικο στην δικη σου μηχαχη?και τι ακριβως πρεπει να γινει,γιατι εγω στο βιντεακι αν βλεπω καλα απ την αρχη εχει μια εσοχη το πλαστικο.. δεν γινεται μετα την χρηση.. τι ακριβως περιμενουμε να δουμε στο τεστ...??τι πλαστικο να χρησιμοποιησω? θελω να την τεσταρω!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αννα μπορείς να κάνεις το τεστ και με έναν διάφανο πλαστικό χάρακα. Θα πρέπει να κάνει σε σειρά όπως χτυπάει,τρύπες/μικρά βουλιαγματάκια στο πλαστικό. Εννοείται βάζουμε και gel ανάμεσα στο πλαστικό και τον χάρακα. Η λευκή συσκευή συγκεκριμένα όπως την τέσταρα τώρα τελευταία κάνει τις τρύπες από την ρύθμιση 5 και πάνω. Οπότε θεωρώ ότι αυτή πρέπει να είναι και η ελάχιστη ρύθμιση στην οποία κάνουμε τις θεραπείες μας. Επίσης κάνε το τεστ σε διαφορετικές κλίσεις, κάθετα, μπρούμυτα, ανάσκελα, πλάι. Ανάσκελα δεν χτυπάει σχεδόν καθόλου εκτός και αν έχει νερό μέχρι πάνω αλλά και πάλι κάπως το χάνει. Αυτήν την θέση την αποφεύγω δίνοντας όταν χρειάζεται, (πχ κάτω από την γνάθο) κλίση στο κεφάλι μου. Ελπίζω να βοήθησα και θα περιμένω να μάθω τις εντυπώσεις σου :)

        Διαγραφή
    24. Μαρία αν χρησιμοποιώ την συσκευή στο 5 και περισσότερο στο 4 και στα 4 βάθη..θα κάνει κάτι;;;μετά από πόσο μπορώ να το επαναλάβω αν το χρησιμοποιώ τόσο;;;;νοιώθω πολύ πόνο δυστυχώς

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Μάγια μου ναι ασφαλώς και θα έχεις. Καλά είναι να κάνεις σε αυτή την ένταση 1 φορά τον μήνα. Για τον πόνο δοκίμασε να πάρεις κάποιο αναλυτικό μισή ώρα πριν. Θα βοηθήσει λίγο αλλά όχι όμως και ιδιαίτερα. Τώρα αν δεν μπορείς να το αντέξεις καθόλουκάνε πιο αραιά τα χτυπήματα και σε πιο μικρές περιοχες πχ μόνο κάτω μέρος προσώπου, για να είναι έτσι πιο διαχειρισιμη η θεραπεία.

        Διαγραφή
    25. Καλησπέρα Μαρία. Εχω τη hifu εδώ και ενα χρόνο περίπου, την έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές αλλά τις 2 τελευταίες που την χρησιμοποίησα δεν ενιωσα καθόλου πόνο παρόλο που εβαλά την ενταση στο 9.Τις προηγούμενες φορές οταν το ειχα στο 9 ενιωθα ένα σχετικο πόνο. Το νέρο το συμπλήρωσα, εκανα και το τεστ και με το χαρακα αλλά δεν ειδα να κάνει τις τρυπίτσες που θα έπρεπε, όταν την είχα αγοράσει ειχα κανει πάλι το τεστ με το χαρακα και εκανε τις τρύπες. Επίσης όταν κάνω τα χτυπήματα την κλίση της κεφαλής την έχω πάντα προς τα κάτω.Μήπως ξέρεις τι άλλο μπορεί να φταίει?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ελένη μου όντως πρέπει να νιώθεις αν μη τι άλλο ενόχληση από το 7 και πάνω... Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν γέμισε καλά με νερό. Πρέπει να γεμίσεις με νερό την κεφαλή με σύριγγα και βελόνα για να είσαι σίγουρη ότι δεν κάνει απλά υπερχείλιση ενώ έχει ακόμη περιθώριο γεμίσματος. Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ... Εάν είσαι σίγουρη ότι όντως έχει νερό το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι η πιθανότητα να σου χάλασε. Σε αυτήν την περίπτωση κοίτα να βρεις κάποιον τεχνικό ηλεκτρονικών μήπως μπορέσει να σου την φτιάξει.

        Διαγραφή
    26. Καλημέρα Μαράκι μου καλωσόρισες την Hifu στο 1.5 την χρησιμοποιούμε κ στο λαιμό αριστερά και δεξιά εκτός από τον θυρεοειδή η όχι Σ ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    27. Μαρία, καλησπέρα. Παρέλαβα την hifu από Banggood, με 250 ευρώ, σε 14 ημέρες με Dhl!! Με EU PRIORITY LINE δεν πληρώνεις τελωνειο!! Λειτουργεί άψογα Κ κάνει τρύπες στον χάρακα Κ στην ένταση 2!! Αλλά αναρωτιέμαι.. Εάν κάνει τρύπες στον χάρακα, μήπως επηρεάζει και τα κόκαλα μας? Εγώ μετά από την χρήση της νιώθω ενόχληση στα οστά του σαλονιού μου.. Κ άρχισα να αγχώνομαι...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Demmie μην ανησυχείς δεν φτάνει τόσο βαθιά. Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση με το Banggood. Θα το κοιτάξω. Θα χαρώ να μας ενημερώσεις για την πρόοδο των θεραπειών σου :)

        Διαγραφή

    Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε διευκρίνηση σχετικά με το άρθρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Το σχόλιο σας ή απορία σας θα δημοσιευτεί μόλις μπορέσω να το διαβάσω και να σας απαντήσω. Παρακαλώ πολύ οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και πάντα σχετικές με το θέμα του άρθρου.